Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

mmeherisson
Wiecie co, zaczęłam czytać to forum od początku, jestem na około 60 stronie. To się czyta trochę jak książkę - romans, dramat, horror, komedia, poradnik wszystko w jednym!
A propos książek - polecam "W Paryżu dzieci nie grymaszą" - o wychowaniu dziecka. Dla mnie rewelacja!

Kochana a kto Ci każe czytać nasze stare posty?

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09k8fgg2ty0.png
https://www.suwaczki.com/tickers/961l3e5eiyle91jh.png
Aniołki moje pamiętam o Was... i tęsknię... bardzo [*]

Szczerze? Ja tez się porodu nie boje, nie wiem jak to jest ale dlaczego z gory zakładać, ze będzie strasznie. Strach mi w niczym nie pomoże, tyle kobiet przeżyło, czemu ze mną miało by być inaczej :) jestem dobrej myśli. Tez juz bym chciała ten kwiecień i wycalowac całego tego mojego skarbusia :) no ale przynajmniej jutro go zobacze bo mam wizytę :)

http://www.suwaczek.pl/cache/e0bdbdb270.png

~Magda32
Po jednym oczywiście, ale wydaje mi sie ze trzeba mieć dobre nastawienie i nie słuchać historii mrożących krew w żyłach bo nie zawsze tak jest.Ja sie nasluchalam przed porodem córki o bólu i innych rzeczach i zgodzę sie trochę boli ,skurcze bolą ale do przeżycia.Szpital który wybrałam też miał różne opinie dla mnie było ok owszem nie był to hotel ***** ale na dwa dni do przeżycia.Nie dajcie sie wprowadzić w stres przez jakieś złe historie bo ja strasznie sie bałam przez te historie i po całym tym porodzie położna położyła mi piękne różowe dziecko płaczące jak mały kotek i o wszystkim co sie wydarzyło zapomniałam,była piękna nie mogłam oderwać oczu od niej. U mnie 2 godziny porodu sn, córka 10punktow ,urodziłam w sobotę w nocy 1:25 a we wtorek o 13 byłyśmy w domu. Strasznym historiom mówimy nie;)

Madzia masz rację zresztą każdy poród jest inny.
co do imienia miał być Maks będzie Radzio:-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]

Angela28
Musze tez zmierzyc ten moj obwod, ale obawiam sie ;p
Co do imienia u mnie jest klopot.., myslelismy ze bedziemy miec druga coreczke, wiec imie wybrane- Marysia :) a tu niespodzianka.. bedzie chlopak no i zdecydowac sie nie potrafimy. wlasciwie to wybrac ciezko.

A wahacie się między jakimiś konkretnymi, czy wcale typów nie macie? ;)

Angela28 mi też ciężko jakoś tak było zdecydować np podoba mi sie Amelia -Amelka ale jak usłyszałam ze dzieci u córki w klasie wołają Mela to mówię no nie,tak samo Gabrysia - Gabriela ale juz zdrobniale Gabi mnie odpycha a wyobrażasz sobie wołam córkę z ogrodu na obiad : Gabrielo tak samo mam z imieniem Basia które jest ładne zrobniale ale
maz mówi no niech ona ma na przykład rude płonące włosy ,piegi i imię Barbara do tego ...no i zrezygnowaliśmy ...tak samo Wanda chciałam mi sie podoba mąż powiedział nigdy w życiu i droga selekcji zdecydowaliśmy całą 3 że zostaje Lena.

Paulina- Bartosz to bardzo ladne imie myslalam nad nim, ale moj mazvjakos kategorycznie mowi nie.. Pozniej byla z mojej strony propozycja Filip lub Adam, ale maz chce Olka badz Piotra.. Piotr ok, tylko ze na slasku bedzie to Piter, Pieter a w tej wersji nie brzmi to ani ladnie, ani nijak. Moze Antoni.., ale teraz jest ich duzo. No nie mam pojecia ;)

To jest forum publiczne internetowe każdy może sie wypowiedzieć,ocenić, przeczytać,skrytykować,dla jednych to głupoty dla drugich sprawy życia i śmierci,to nie są wpisy tajne a osoby które robią wpis muszą mieć świadomość ze każdy może to przeczytać i nie musi przeżywać. I nikt nikogo nie może zmusić do myślenia wg własnych kryterii.
Angela28 zobaczysz co do niego będzie pasowało :D mi też się Adam-Adaś- podoba i Filip -Filuś-

Kurcze dużo jest tych imion i ciężko się zdecydować :) dobrze, że my mamy już to z głowy ;) przyznam się, że na początku chciałam Leosia :) ale mój wgl nie chciał o tym słyszeć, wszyscy mówili, ze skrzywdze dziecko. Zależało mi, żeby nam obojgu się podobało wiec szukalismy razem :) no i jest Bartek :) w sumie to mój tata podsunął, bo wydał się, że ja miałam mieć na imię Bartek :) no ale wyszła pitryna :p i mi i mojemu facetowi się spodobało :) juz się przyzwyczailam i nie wyobrazam sobie innego imienia :) a przy okazji jaką mój tata ma radoche :) wszyscy zadowoleni ;)

~Magda32
To jest forum publiczne internetowe każdy może sie wypowiedzieć,ocenić, przeczytać,skrytykować,dla jednych to głupoty dla drugich sprawy życia i śmierci,to nie są wpisy tajne a osoby które robią wpis muszą mieć świadomość ze każdy może to przeczytać i nie musi przeżywać. I nikt nikogo nie może zmusić do myślenia wg własnych kryterii.
Angela28 zobaczysz co do niego będzie pasowało :D mi też się Adam-Adaś- podoba i Filip -Filuś-

I tym sie Magdo roznimy, publicznie ci powiem, ze dziekuje tamtej trollicy, ze niejako zmusila nas do przejscia na prywatne. Nigdy wiecej wyrazania emocji wsrod ludzi traktujacych szczery post jak anons w gazecie. Szkoda, ze nasze stare posty nie moga zostac wykasowane, by osoby tak ignoranckie jak ty nie mogly ich czytac.

~littlemi, masz rację, nie miałam nic złego na myśli, wręcz przeciwnie. Dziękuję :-)

Caroline0887, oczywiście nikt nie kazał mi ich czytać. Robię to z własnej woli i z ciekawości. Początek mojej ciąży był strasznie trudny i nie miałam odwagi, aby zapisywać się na jakiekolwiek forum. Dopiero, gdy sytuacja się ustabilizowała, postanowiłam " wyjść do ludzi" i zacząć się wymieniać doświadczeniami. Pamiętam jak dziś jak strasznie przeżywałam wyniki bety, jeden po drugim. Ile się zastanawiałam czy dobre, czy znów nie za niski przyrost, jak za I, II, III i IV razem! Nigdy nie zapomnę strachu z pierwszego USG, na którym nie było zarodka, choć książkowo być powinien! I słowa pana doktora: " Niech pani jeszcze nie lamentuje,aparat usg to nie mikroskop,może coś tu jest tylko nie widać". I w końcu radość, gdy tydzień później wszystko było juz na miejscu. Radość, ale tylko chwilowa, bo szybko nadeszło zwątpienie i niedowierzanie, strach badań prenatalnych, które tak naprawdę odcisnęły piętno obecne do tej pory. Bo w końcu NT 2,8mm to nie przelewki i niby wszystko pozostałe ok, ale kto wie...
I tak oto pisząc o "horrorze, komedii", itd. chciałam właśnie podkreślić aspekt emocjonalny. Tę mieszaninę szczęścia, smutku, nadziei i gonitwę za rozsądkiem, która towarzyszy nam wszystkim.
Ktokolwiek poczuł się urażony, przepraszam najmocniej, bo absolutnie tego nie chciałam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

mmeherisson
~littlemi, masz rację, nie miałam nic złego na myśli, wręcz przeciwnie. Dziękuję :-)

Caroline0887, oczywiście nikt nie kazał mi ich czytać. Robię to z własnej woli i z ciekawości. Początek mojej ciąży był strasznie trudny i nie miałam odwagi, aby zapisywać się na jakiekolwiek forum. Dopiero, gdy sytuacja się ustabilizowała, postanowiłam " wyjść do ludzi" i zacząć się wymieniać doświadczeniami. Pamiętam jak dziś jak strasznie przeżywałam wyniki bety, jeden po drugim. Ile się zastanawiałam czy dobre, czy znów nie za niski przyrost, jak za I, II, III i IV razem! Nigdy nie zapomnę strachu z pierwszego USG, na którym nie było zarodka, choć książkowo być powinien! I słowa pana doktora: " Niech pani jeszcze nie lamentuje,aparat usg to nie mikroskop,może coś tu jest tylko nie widać". I w końcu radość, gdy tydzień później wszystko było juz na miejscu. Radość, ale tylko chwilowa, bo szybko nadeszło zwątpienie i niedowierzanie, strach badań prenatalnych, które tak naprawdę odcisnęły piętno obecne do tej pory. Bo w końcu NT 2,8mm to nie przelewki i niby wszystko pozostałe ok, ale kto wie...
I tak oto pisząc o "horrorze, komedii", itd. chciałam właśnie podkreślić aspekt emocjonalny. Tę mieszaninę szczęścia, smutku, nadziei i gonitwę za rozsądkiem, która towarzyszy nam wszystkim.
Ktokolwiek poczuł się urażony, przepraszam najmocniej, bo absolutnie tego nie chciałam.

Uważam że nie musisz się nikomu tłumaczyć, jak ktoś zrozumiał inaczej jego "brocha".

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]