Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

jestem
musza zapewnic tylko powrot... ale nie ma nic powiedziane o okresie po jakim moga/nie moga zwolnic... moj mi wypowiedzial umowe 1,5 tyg po powroce z macierzynskiego - z 2 tyg okresem wypowiedzenia + chyba 3 dni jak dobrze pamietam - na szukanie nowej pracy.

Naprawdę? Wydaje mi się, że ewidentnie złamał prawo. Chyba że zlikwidował stanowisko, to niby wtedy można. Ale pracodawcy często oszukują, zmieniają nazwę stanowiska, a twierdzą, że je zlikwidowali.

ja mam dwa koty ale tokso można się zarazić głownie od surowego mięsa i nie mytych owoców ;)

Ja mam umowę do 31 października a 3 mc ciaży mija 20 października.. jak by nie było złoty strzał :D

Okrutne jest to że tak dużo mówi sie o niskim przyroście a tymczasem pracodawcy ani prawo WCALE tego nie ułatwiają...

z poprzedniej pracy zwolniłam się dlatego bo dyr. stawiała nas pod ścianą i kazała mówić kiedy planujemy ciążę.,. mnie samą zapytała z 3 razy . Wspomniała że jeśli jej nie powiemy to będzie na nas baardzo zła , a koleżance powiedziała że jeśli zajdzie w ciążę to straci to co wypracowała do tej pory....
Nie chciało mi się walczyć z tym ewidentnym mobbingiem , bo kiedy zgłosiłam przez taką anonimową aplikację do " góry" to i tak baaardzo szybko dyr dowiedziała się kto to napisał....

Jest mnostwo dziewczyn, ktore zachodzac w ciaze od razu ida na l4, wiec rozumie troche pracodawcow, ze szkoda im inwestowac w pracownika, ktory 9 miesiecy przesiedzi na l4, potem rok na macierzynskim a nastepnie wezmie wychowawczy. Zdrugiej strony sama jestem pracownikiem i nie chcialabym rezygnowac z macierzynstwa, bo moj szef bedzie musial kogos zatrudnic na moje miejsce i zainwestowac w szkolenie nowego pracownika. Moja umowa sie konczy wraz z rokiem kalendarzowym i bardzo chcialabym wrocic do pracy po urodzeniu dziecka, niestety nie wiem jakie podejscie do rodzicielstwa ma moj szef..

Ja mam umowe na stałe na szczescie,ale i tak sie boje :D
Ula sprawdzilam z moim bylym szefem to o czym pisalysmy,powiedzial ze nie łatwo bedzie to zrobic,gdyz trzeba jeszcze wykazac odpowiednie dochody potwierdzone fakturami :( ogolnie duzo mi wytłumaczyl,bo sporo sie teraz o tym mówi.Chyba u mnie to nie przejdzie niestety,bo cokolwiek otworze to przeciez nie bede tyle zarabiac.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg6iyet7yobk7w.png
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd6iyebenc7kgi.png

Gość paula.1228

Hej dziewczyny :-) i ja dołączam do kwietniowek:-) wiem już od piątku na teście druga blada kreska ale widoczna:-) dzisiaj robiłam betę żeby być spokojniejsza:-) z kalkulatora 24 kwiecien :-) mam już 3 letniego synka :-) co do objawów hmmm objawy....niemiłosiernie bolące piersi,mleczny śluz w ogromnych ilościach, bóle głowy, troszeczkę wzmożoną senność i zawroty głowy no i oczekuje na nudności :-) tez przed ciąża duuuuzo ćwiczyłam od piątku przestałam bo boje się o fasoleczke, byłam już w ciąży na wiosnę ale w 11 tyg poronilam dlategovwole chuchac na zimne:-) gratuluję wszystkim ciezarowkom:-)

Gość paula.1228

Pamiętam jak byłam w ciąży z synkiem nudności ustąpiły 13 tyg pisze nudności dlatego ze ani razu nie zdarzyło mi się zwymiotowac ale za to całymi dniami strasznie mnie mdlilo... Nie wiem jak będzie teraz:-) jak na razie ani mnie nie mdli ani nie jestem wrażliwa na zapachy tamta ciąża od razu mnie odrzuciło od jajek sadzonych kiełbasy i wszelkich fast foodow...

Gość paula.1228

Dziewczyny oznaczalyscie może poziom beta hcg juz? Ja robiłam dzisiaj 93,46 nie wiem czy to dobrze czy źle w normie się mieszcze ale to trochę mało.. Od ostatniej miesiączki to jest 4 tc i 3dni ale może być wcześniejsza trochę się martwie

paula.1228
Dziewczyny oznaczalyscie może poziom beta hcg juz? Ja robiłam dzisiaj 93,46 nie wiem czy to dobrze czy źle w normie się mieszcze ale to trochę mało.. Od ostatniej miesiączki to jest 4 tc i 3dni ale może być wcześniejsza trochę się martwie

Kochana prawda jest taka że moja beta zawsze była w najniższych wartościach normy. Nic się nie martw. Jak zadałam pytanie mojej gince czy nie za mała to odpowiedziała mi że temu są takie szerokie ramy ponieważ każda kobieta jest inna i tak po prawdzie nie ważna jest wartość a jej poprawny przyrost. Akurat robiłam badanie bety we wcześniejszej ciąży w podobnym czasie bo 4tydz i 5 dni i wynosiła 118. Więc spokojnie. Idź po jutrze powtórz badanie i zobacz jak przyrasta :)

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09k8fgg2ty0.png
https://www.suwaczki.com/tickers/961l3e5eiyle91jh.png
Aniołki moje pamiętam o Was... i tęsknię... bardzo [*]

Gość paula.1228

Jejuu strasznie się stresuje:-( w piątek robiłam test była blada kreska czyli hcg musiało być niskie a przy tym co mam już powinna być gruba krecha.. Zaraz polecę po kolejny test hehe z tego wszystkiego :-D czyli podsumowując hcg od piątku chyba wzrosło :-) tak mi się wydaje... Wariuje:-/

Paula ja mialam kilka dni po spodziewanej @ bete na poziomie 80jednostek 47h pozniej 490... tydz pozniej widzialam 3mm kropeczke-pecherzyk, teraz czekam na wyniki beta-hcg i wizyte u gin (mam nadzieje ze zrobi usg)... pisze z komorki to nie poodpisuje-bo troszkę nie wygodnie... trzymajcie kciuki za wyniki i zeby gin usg zrobila.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7fq1be1.png

Gość paula.1228

Jestem trzymam kciuki za wizyte:-) wyczytałam z ulotki z mojego testu ze wykrywa ciaze przy stężeniu 25 mIu / ml czyli moje powinno być podobne w piątek może nawet takie samo tym bardziej ze kreska była blada czyli kalkulujac przyrost to 140 % czyli jak na 72 h....... To i tak niski