Skocz do zawartości
Forum

Lutówki 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, Wszystkim!

Manti, tydzień temu też poczułam pierwsze ruchy i przez kilka dni moja córcia mnie kopała wieczorem, a od trzech dni cisza. Ja pukam do niej, a ona nic :( Też się martwię, czy z małą wszystko w porządku. Skoro dziewczyny piszą, że ok, to może trzeba być cierpliwym. Łatwo mówić...

W dodatku brzuch mnie od paru dni boli, jakieś dziwne kłucia mam, ale nie w dole, tylko tak wysoko i nie wiem od czego. Mój Adam pociesza, że pewnie wszystko się podnosi, rozciąga i dlatego.

Karolina, skąd wiesz, że łożysko masz w przedniej ścianie? Czy to stwierdza ginekolog na zwykłym usg? Ja pytałam swojego o łożysko, a chodzę prywatnie i powiedział, że takich rzeczy dowiem się na badaniu połówkowym... Wydaje mi się, że mój gin nie ma pojęcia o robieniu usg.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgvcqgvjw6gfpw.png

Gość Dorota 1988

Ehh to ja się lepiej w ogóle nie wypowiadam na temat mojej ginekolog. Dupa jest i tyle:|Po wypłacie idę z R. do innego lekarza prywatnie bo ta mnie już mocno irytuje.

Też biorę leki na tarczycę. 150 euthyroxu. Wyniki mam co raz lepsze. Teraz już 1,48:D

ta jesien sie daje we znaki! W nocy wrocilam z podrozy, jestem wymeczona po wsze czasy, ale pozwiedzalam co sie dalo :)

Nie martwcie sie zadnymi kluciami, mnie tez kluje to w prawym to w lewym jajniku, to bardzo dole w brzuchu i wszystko jest naprawde ok. lekarz mi zawsze mowi, ze to normalne:)

Na dodatek jestem w 16t1d ciazy i kurcze ZADNYCH ruchow nie czuje, a jak w koncu mam okazje polezec, to trzymam tam lape i czekam i nic. Tez juz, nawet na wyjezdzie, panika, czy w ogole dziecko zyje...

A wlasnie wrocilam z wizyty u lekarza i wszystko jest ok, mowil, ze wrecz idealnie. A tu kluje, tu ruchow nieczuc, boli co nico:) Kosmowka sie nawet cofnela na gorna sciane w 90%!!.Takze sie nie martwcie.
Aaaa no i w drodze CHLOPCZYK :D kolejny do kompletu, mysle o imieniu Olaf :) jest jeszcze zapasowy Antoś. Mial widocznego siusiaka, takze to 100%. Wszystkie wielkosci, glowka, brzuszek ok. Usmiechal sie cudnie. Ma ok 17-18cm, bo dl juz nie mierzy sie i wazy 160gram :)

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom3e5e9146gook.png

Tak, zostal wywrozony:D ah a mi sie przysnil pare dni temu, rozlozyl nogi i widzialam siusiaka, takze sie sen spelnil. Juz mi chyba chcial powiedziec, mamo skoncz ogladac te spodniczki i opaski z kokardka, bo ja chlopcczyk jestem! patrz!
Ja wlasnie teraz bylam przy Antos i Konrad, ale jak wyszlam to stwierdzilam, ze bedzie Olaf i jak na razie to koniec kropka:) na szczescie mojemu partnerowi sie tez podoba.
Jupi

No i to lozysko wrocilo na swoje miejsce! Troche pomyslalam, ze szkoda, bo i tak chcialam cc...ale chyba pojde na sn, bo zauwazylam, ze to nielada przywilej;)

Olla Czyli jednak! No jak boga kocham, bo mierzyl glowe i brzuch, nogi sa tak poukaldane, ze dlugosci nie mierzyl. Moze cos pomylil. Sama bylam w szoku tej wielkosci jak mi podal orientacyjna, bo podal tylko wage. A ja tak patrze na palce, odmierzam te 18cm, no to niemozliwe, mysle sobie. Moze mialas 10cm bez nozek, bo nie mierzy sie nozek i tak sa poskladane, to tak z 15 bedzie ten twoj mial :P Moja kumpela mowila, ze to b mozliwe, bo jej chlopaczek mial w 17tygodniu 11cm od glowy do kosci ogonowej, plus nozki ok 5cm. I tyle by wychodzilo

Monisia - Mi tak to usg wyszlo w tym 16 tygodniu..wiem, ze miedzy 18 a 22 robi sie specjalnie usg i to jest te mierzenie narzadow, zapowiedzial mi dzisiaj:) bo w sumie teraz mierzyl tylko glowe brzuchol i tyle.

Tak! jak tylko przelew dostane, lece do h&m po pizamki w dinozaury i kombinezon mis :D

Pasiok - gratulacje!

U mnie dupa zbita, ni z tego ni z owego wysiadły mi plecy. Rano jeszcze z łóżka wstałam na badania a teraz już ledwo się ruszam. I nie wiem - korzonki jakieś cholerne, ucisk z brzucha na kręgosłup czy latanie w obcasach przez weekend. Nic nie dźwigałam, nic nie robiłam, szlag. Na badaniach krew nie chciała płynąć, ciśnienie 110/60 no i temperatura 35,6 i jeszcze łeb mi pęka na kawałki mimo apapu. Postanowiłam do wizyty w środę się nie martwić ale kiepsko mi idzie :/

Gratulacje Pasiok! :)

Ochh tyle piszecie o tych ruchach, ja jak raz poczułam wyraźnie przedwczoraj tak znowu cisza :P Ale nie stresuję się, bo wiem, że na to jeszcze czas :)

Jak tylko zaczęłam pracować, cały mój dobry nastrój się ulotnił. Siada w sklepie klima i było tak gorąco, że ledwie miałam czym oddychać ;/ I generalnie zauważyłam, że odkąd w ciąży jestem, jest mi bardziej gorąco i czasami takie uderzenia gorąca mam.. Mam nadzieję, że to normalne :P

A poza tym chciałam sobie coś kupić w końcu, bo dziś nie miałam co ubrać ;/ z 14 rzeczy, które wniosłam do przymierzalni, do kasy zabrałam aż 2 ;/ i to tylko bluzki i znowu żadnych spodni. To co mi się podoba, nie pasuje, a to co pasuje, mi się nie podoba... ;/
Maruda mi się włączyła.

http://www.suwaczek.pl/cache/dfaf8b6631.png]Tekst linka[/url]

W taka pogode mamy zezwolenie na marudzenie i koniec!
Ja tez juz nie mam w czym chodzic, nie mam spodni. chodze w grubszych getrach ale juz obcisle sa na brzuchu i uwieraja, musze cos tez zakupic, bo jak to tak. A coraz zimniej. Jeszcze by sie plaszcz na jesien przydal lub cos typu palto, nie wiem.

Raz sie przechadzam i jest ok, raz upocona jak swinia. To samo:(

Dzieki za wszystkie gratulacje :))