Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Linda wszystkiego najlepszego! czego jeszcze można Ci życzyć? Oczywiście szczęśliwego rozwiązania :-)

Ale historie dziewczyny :-) my się poznaliśmy na polu rabarbaru :-) ja dorabiałam, on pomagał cioci w interesie, obydwoje mieliśmy przelotne miłości, ale przy pierwszym spotkaniu obydwoje czuliśmy, że coś to nie gra, a raczej gra aż za bardzo, aż po jakimś pół roku byliśmy parą :-) znamy się 5 lat a jesteśmy 2,5 roku po ślubie.

olenka super zdobycz i to za jaką cenę :-) może uda mi się uprosić kogoś żeby mi kupił :)

AnnaLee uwielbiam Twoje historie! jak je czytam to zawsze ryczę tak piszesz pięknie!

Madzia uściski lecą do Was! :-)

DobraWrozka jak dla mnie to niepotrzebny wydatek, ja na razie o niczym takim nie myślę, mam kombinezon, kocyki, mam nadzieję, że wystarczy :)

klalaa mam to samo, gdyby to byłby grudzień, miałabym wszystko w nosie, niech boli, niech kłuje, ciągnie, a nie teraz

marlesia kurczę, ale romantyczna ta kawa, aż ci zazdroszczę!!!

jak ja bym chciała żeby mój wiecznie zabiegany i zmęczony mężuś znalazł chociaż chwilę na coś romantycznego :( głupie kwiaty załatwiłyby sprawę, ale faceci to jacyś niedomyślni są.

Byliśmy wczoraj zamówić wózek, będzie za 2 tygodnie, juuupi! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relganliyb0uls1e.png

mi jest dziś smutno bo małe prawie się nie rusza. Od 3 dni tak jakby go nie było. Puknie tylko żeby mi powiedzieć że żyje. Nie mogę go rozruszac żadną słodkościa ani dużo zjeść żeby się rozruszało. Ach te dzieciaczki od początku robią wszystko odwrotnie niż my byśmy chciały. Szkoda mi tego bąbla bo nie może posmakować różnych pyszności. Ech...
Przesyłam wam zdjęcie mojej trzody. Mam króliczki, które chodzą sobie luzem po działce i jedzą mi z ręki:-) nie wiem czy nie będzie za małe bo większe mi nie wchodzi.

monthly_2014_11/skarby-styczen-2015_19544.jpg

http://s9.suwaczek.com/201501094980.png

Kamiol jaki model wozka wybraliście? Bo nie pamiętam czy juz pisalas na ten temat czy mi umklo :-/
Luizka czasem bobasy maja leniwe dni tak jak i my. Nic się nie przejmuj, ważne ze daje sygnaly ze wszystko ok :-) a co do trzodki to LUBIE TO :-D kroliki moje love :-) Dagucci obiecala i nie wrzucila, jedza jedna ;-) a one tak same biegaja? I nie boisz się zeby cos ich nie upolowalo? Ja się zawsze balam puszczac, jedynie jak mialam na oku to biegaly.
za pół godziny zbieram sie na SR ale bez Toma jakoś mi się nie chce.

DobraWrozka ja do wozka nic nie planuje kupowac. W razie spacerow w zimie bedzie miał kombinezon + ewentualnie kocyk gdyby było mrozno. Zima szybko sie skonczy ;)
marlesia miło ze strony męża :)
marlenek to dobrze, ze wszystko ok :) a wage synek ma idealną ;)
Marti mam nadzieje, ze to tylke ten braxton...
kamiol chwal sie co to za wozek :)
luizka fajna ta Twoja trzoda :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywi09k297tmlkh.png

Hejka juz was nadrabiam
Po 1 linda sto lat sto lat, udanego dnia i rocznicy :*
Aleksandra ja tez niewieidizlaam tym sprzęcie,i akurat sie umowilam na Pragę bo tu mam najbliżej, jak marlenek. Plus taki ze bede miała 2 usg. WpN 1 na prywatnej wizycie a potem w sr w medicover :p
Marlenek sooper ze juz wybraliście knajpkę, a gdzie jeśli moge spytać? Swietnie ze mały szaleje i wsyztsko ok
Marti przysiady w miarę możliwości moznA robic, fajne sa na piłce, tak jakbys wstawała w niej i doprowadzała do spięcia w udach i pośladkach, wogole cwiczenia z piłka i na boku mozna robic, tak tylko zeby nie uciskać brzuszka.
Wpadlam do mothercare, chodzilam po sklepie powtarzając sobie masz juz wszystkie ciuchy , masz juz wszystkie,,,,.
Dzis rzeczywiscie piekna pogoda, ale jakos samej mi sie nie chce spacerować, marlenek chyab gdzieś cie wyciągnę, samej dzis po galerii to tak dziwnie :/
A w reserved jest -30% jak drukniete kupon, w mothercare i smyku przeceny hehee

http://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3r63k987u.png

Ale piękne historie- niektóre jak scenariusze do filmu :)
Ja z moim poznałam sie przez koleżankę. W sumie to było tak, że rozstałam się z moim ówczesnym chłopakiem, który wyjechał do Anglii. I tak się jakoś to rozeszło wtedy, bo on zaczął tam pracować w szpitalu jako taki pielęgniarz i wiecznie nie miał czasu, żeby zadzwonić nawet. To ja się żaliłam koleżance z pracy, że poznała bym kogoś fajnego. Wtedy ona stwierdziła, że ma kogoś takiego. I dała mi numer do Pawła. Ja napisałam, były sms, spotkanie. Pamiętam, że po pierwszym spotkaniu koleżanka spytała mnie "i co?", a ja "co ma być to będzie, i tak nie mam co robić to spotkam się z nim drugi raz" :) I to był ponad 7 lat temu :)
Linda STO LAT! STO LAT!!!
marlenek grunt, że dzidzia zdrowa a kiedy mu się zachce wyjść to tylko ono wie :) A u Ciebie się ślub szykuje czy co bo jakoś nie kojarzę nic.
Któras pytała kiedy egzamin praktyczny- 24.11 czyli jeszcze w ciąży (mam nadzieję) i to będzie 31/32 tydz ciąży. Uhuuu żeby ze stresu się nic nie porobiło w tym Wordzie ;P
Jeśli nie zdam to niestety, ale nie dam rady zrobić drugiego egzaminu jeszcze w ciąży bo średni czas oczekiwania to 3/4 tyg, więc po 35 tyg nie odważę się pójść. Wykupiłam sobie jeszcze 4 godzinki zanim pójdę na egzamin. Co ma być to będzie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

faktycznie, sprawdziłam z tą tabelką w normie - dumna mama :)
Co do miejsca, to mi sie znowu Luizka wydaje, że skoro tak się wygina , to ma dużo miejsca. Sama nie wiem :). Teraz znowu czuję kopniaki nisko, więc albo opuścił nóżki albo rękoma mnie tam boksuje :) wariatek :)
Żabka chętnie :) na kawkę, soczek.. ale nie do sklepów, mam już wszystko i cudem udaje mi się nie wchodzić a jak już wejdę to nie kupować nic w sklepach. Nooo chyba że chcesz coś dla siebie lub Stelli to pomogę w poszukiwaniach :) A knajpka to Pod Herbami na piwnej.
Anetterainbow, to prawda, pogoda dziś przepiękna, ja wyszłam z domu opatulona i w drodze do auta zrzucałam warstwy :)
Luizka, piesek jednej z tutejszych dziewczyn też podjadł sąsiadom dwa króliki.. :( A na Marti to źle działa bo ona je uwielbia..
Kamiol, bardzo fajny ten wózek, też go początkowo oglądaliśmy
Marti, nie mam jeszcze kiecajki, pójdę za tydzień do happymum to na pewno coś upoluję bo ładne rzeczy tam mają :) Co do włosów , to myślę o jakimś warkoczu, koszyku luźnym czy coś w tym stylu. Odnośnie makijażu to jeszcze nie zdecydowałam czy zrobię sama czy u kogoś. Sama przecież umiem się ładnie umalować - może powinno mi to wystarczyć.. Pomyślę jeszcze :) Po tej kolacji w knajpce chcemy zaprosić zapewne młodszą część gości do nas na wino :) To sobie wtedy poprawię make up :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Brunetka myśl pozytywnie , bedzie dobrze.
Anetterainbow- nie myśl o cesarce, najważniejsze zeby wyjęli dzieciaki, a reszta pójdzie dobrze, ja tez mam cesarkę i wogoel sie nie boje ,staram sie nie myślec o tym jak o operacji.akurat to jest dla mnie najmniej stresująca rzecz z tego wszystkiego :p
Co do stażu, to u mnie 12.12 bedzie 5 rocznica slubu, a znamy sie juz 7 lat chyba :p albo 8 nie pamietam,oczywiście poznaliśmy sie na siłowni hehehe tak szybko leci ten czas, jak ciaza miałam tyle odpocząć przez 9mcy a juz 7 hehehe
O marlenek sooper nie nie koniecznie do sklepów, możemy na spacer czy cus pogadamy jutro

http://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3r63k987u.png

Dziewczyny, super te Wasze historie :) Ja takiej nie mam to sie chwalic nie bede;) Poznalismy sie w szkole, umowilismy raz, drugi, trzeci i wyszlo jak wyszlo :) Jest w porzadku :) Moj maz tez kiedys byl romantyczny;p Zabieral mnie na romantyczne spacery nad morze, zapalal swiece, ladnie mowil hehe;) Co miesiac przychodzil z roza albo jakims drobiazgiem, czulam sie naprawde jak ksiezniczka :)
luizka nie martw sie, napewno dzidzius poprostu odpoczywa :) A historia z pieskiem i kroliczkami... No co, zdarza sie, smutno.
zabka,madzia75,dobra wrozka,klalaa,kamiol,brunetka,marlenek dziekuje Wam dziewczyny :);*
marlenek super, ze wybraliscie juz miejsce i ze maly tak fajnie rosnie!
madzia75 ciesze sie bardzo, ze wszystko u Was w porzadku i ze Ninka rosnie i ze mozesz byc blisko niej! Moc usciskow dla Was!

Mnie pierwszy dzien minal na gotowaniu i sprzataniu, ale bylo fajnie :) Wieczorem zamierzam zarzucic jakis fajny film w lozku i poprostu sie relaksowac :) Aa jutro porzadkow czesc dalsza :)

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png

olenka1991 album super też taki chce:D Jestem w biedronce co drugi dzień i u mnie niestety tego nie widziałam.Nic będę musiała szerzej otworzyć oczy.
madzia75 wspaniale że mała się dobrze czuje i że przybiera na wadze. Jak tak dalej pójdzie to może na święta będziecie razem? Życzę wam tego z całego serca:D
DobraWrozkaa ja też mam wrażenie że jakoś specjalnie nas ciąża do siebie nie zbliżyła. Jest tak samo jak było. Patrzymy na siebie może trochę inaczej bo wiemy że już na zawsze cokolwiek by się stało zawsze będzie nas ktoś łączył i to jest takie piękne:D Z tym kredytem to masz racje rocznica musi być:D Ja się orientowałam w cenach tych sesji. I za 15 zdjęć biorą 150 zł a za 25 zdjęć 250 ale ja mieszkam w małym mieście to może dlatego.
marlenek oj rosną te nasze szkraby:D
KlalaaMarti84Styczniowa_ania tak dokładnie to są te skurcze. Ja je już mam od 25 tc raz są silniejsze a raz słabsze rozmawiałam o tym z moim gin i powiedział że to to.Na te bóle trzeba brać nospę
Dziewczyny ja też mocno jestem nastawiona na wózek firmy BEBETTO ale ja na niko plus. Ma jedną dodatkową cechę które inne wózki nie mają gondola może byc ustawiona w dwóch poziomach co idealnie pasuje do mojego 150 w kapeluszu:D

http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kr6fb4k0y.png

Ja też nie będę kupowała takiego śpiwora, kombinezon i ta 'przykrywka" od wózka powinna wystarczyć, w razie czego na to kocyk.
Dzieczynki, na SR babka nam mówiła żeby lepiej nie brać leków rozkurczowych typu nospa czy inne na te skurcze przepowiadające bo macica musi się przygotowywać, jeśli tego nie zrobi poród może być bardzo bolesny.

Robię ciasteczka mussli- ciekawe jakie wyjda - zawsze to lepsze niż opychanie się typowymi słodyczami, a tu samo zdrowie ;)
Ja te majtki kupiłam L, ale ich nie przymierzałam jeszcze to nawet nie wiem czy są dobre :)
Brunetka, tak, bierzemy ślub 22listopada w naszą 6tą rocznicę :) ale tylko cywilny, kościelny machniemy pewnie w lato :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

A wlasnie,DobraWrozka tez chcialam powiedziec, ze nie jestes sama. Nas ciaza od siebie oddalila, fizycznie i mentalnie niestety. Ja chyba zaczelam wymagac wiecej i inaczej a maz sam nie wiem, moze nie zmienil sie wcale a moze probuje uciec od tych moich wymagan. Nie potrafimy spedzac juz ze soba czasu tak jak wczesniej, bliskosc tez jakas taka obca sie dla nas stala. Zrozumialabym to, gdyby mowa byla o wpadce. Ale my chcielismy tej ciazy, staralismy sie, ja wyobrazalam sobie, ze na rekach bede noszona a maz nie wiem w sumie ;p Nie narzekam, bo nie mam zle, sa dziewczyny, ktore maja duzo gorzej, ktore sa calkiem same albo zupelnie nieszanowane przez swoich partnerow. Ale zawsze mogloby byc lepiej przeciez ;)

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png

Czy lubie tesciowa? Hmmm... czasami mnie denerwuje, ale jest git:) Nie mieszkamy razem tak wiec ok;) Jakbysmy mieszkaly to mogloby byc gorzej bo mamy podobne charaktery:) A my z moim M.... Pierwszy raz pocalowal mnie na cmentarzu:) Bylo tak romantycznie tyle swieczek:) I sie smiejemy ze tam sie zaczelo i tam sie skonczy:)

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png

Hejka :-) ja juz po SR i cwiczeniach i bylo fajno :-) zapytalam o te skurcze i jak sa polaczone z bolem podbrzusza lub wyciekiem jakichs wydzielin z krocza i pojawiaja się minimum 4 w ciągu godziny to trzeba skonsultowac z lekarzem lub jechać na IP bo może to zwiastowac przedwczesny porod. A z innej beczki - czy ktoras z Was slyszala cos o zelach ulatwiajacych porod? U nas na SR dziewczyny kupowały NATALIS. Polozna aplikuje w trakcie porodu i wg doswiadczen naszej poloznej z SR porod trwa średnio krocej o 2h. Oczywiście ona nie namawia, bo wiadomo ze nie sprawdzi się ile by trwal bez tego... i tani biznes to nie jest bo tubka kosztuje 150 zl a w zestawie z olejkiem do masazu krocza i olejkiem poporodowym 250.
Co myślicie? Ktoa cos słyszał? Ktos cis wie?