Skocz do zawartości
Forum

Skarby Styczeń 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Marti dziekuje Ci bardzo, jestes kochana :* Plecy co orawda bola,ale nie tak jak wczoraj. Mama dzis tez pierwszy dzien w pracy. Mam nadzieje, ze proza zycia codziennego sprawi, ze bedzie choc troche mniej myslala. Ja mam juz krotsze dni,ale za to bardziej intensywne, wiec juz nie wiem co lepsze... Ale nic to, jakos sie przezyje:) Ja startuje z 51,5 kg, ale jak juz nieraz wspominalam mam tylko 160cm wztostu :D
A co do ruchow malenstwa to maz wczoraj godzine trzymal mi reke na brzuchu i nic! A jak tylko zabral to maly sprzedawal kopniaka za kopniakiem. Biedny ten moj facet, spojrzal tak na mnie i powiedzial "nie lubi mnie chyba" i tak mi sie go zal zrobilo :/

http://s10.suwaczek.com/201501101770.png

Hej dziewczyny:)
Poniedziałek i znów do pracy dobrze że ten tydzień jest krótszy bo już coraz trudniej mi wysiedzieć w pracy 8 godzin
Ale wy dziewczyny chude, ja swojej wagi nie podam bo wstyd:P
Fajnie macie remontya przygotowanie pokoiku dla maleństwa a my z mężem nawet swojego konta nie mamy i mieszkamy u mojej mamy, ale kupiliśmy sobie działkę i w tym roku zamierzamy wprowadzić wode i prąd, ogrodzić i pozałatwiać wszystkie pozwolenia żeby po zimie zacząć budowe:D

http://www.suwaczki.com/tickers/82do2n0a000l7t0v.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/rsma6zl.png

Widzę, że wstajemy dziś z nową energią :) Bardzo mnie to cieszy!
Dziewczyny
rudamama na szczęscie wymiana okien nie trwa długo, chyba że masz jeszcze w planach kontynuację remontu?
Lewel, Linda wy chudzielce! nie gadam z Wami!! :P
Lewel dałabyś brzuszka Twojego pooglądać, ciekawi mnie jak on rośnie z bliźniakami.To kiedy bierzecie się za kuchnie? masz już wybrany kolor? ja przechodziłam to w zeszłym roku - remont wszystkiego bo zalało nam mieszkanie dzień przed wigilią. Teraz zostanie tylko przystosować pokoik dla malucha.
Lindek biedny ten Twój mąż, musi się jeszcze uzbroić w trochę cierpliwości i będzie dobrze :) lada moment i bez problemu będzie wyczuwał ruchy...

Linda, hehehe uśmiełam się z tego Twojego mężczyzny :) Dobrą metodą jest zaraz po kopnięciu delikatnie nasisnąć, puknąć albo pogłaskać brzuch w tym samym miejscu, może w ten sposób maluch zareaguje odkopnięciem :) U Nas to działa. Najlepszym sposobem na problemy jest wpadnięcię w wir obowiązków...wtedy rzeczywiście nie ma się nawet czasu myśleć. Mojej przyjaciółki rodzice tez właśnie się rozwodzą, też toczy się tam wojna, szczególnie o dom, dzialki. W dodatku jej mama jest niepełnosprawna, nie ma stopy. Ale nie poddaje się. Smutek już dawno przerodził się z złość..momentami nienawiść i jakoś to ją motywuje do działania i walki o swoje.
Szkoda że akurat wyszło to wszystko, teraz kiedy jesteś w ciązy. Ale na pewno dacie sobię jakoś radę..Najważniejsze że Twoja mama ma wsparcie w Tobie.

Moja wyściowa waga to 55kg przy wzroście 172 :) Ile teraz mam na liczniku to nie wiem, wizyta już za nie całe dwa tygodnie <3 Także wtedy dowiem się ile przypakowałam :D<br />
Marti, kocyki mogą się przydać ale laktator i butelki to nie wiem.. w sumie...butle można wygotować, możesz spróbować dokupić do nich nowe smoczki...a nóż się uda :)

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yi09kybmqwlya.png

Dziewczyny, mam dylemat. Czy Wy idziecie na drugie (w 20 tyg) i trzecie (w 30 tyg.) prenatalne? Mój gin powiedział mi że warto się zapisać na te drugie, a na trzecie niekoniecznie. Koleżanki były i mówią żeby zrobić, bo na 2 pren. sprawdzają dokładnie układ krwionośny i serce i w razie czego gdyby coś wyszło to można się przygotować do ewentualnego zabiegu po porodzie. Ale zastanawiam się, czy Wasi lekarze będą Wam to sprawdzać po prostu na połówkowych? Linda jak było u Ciebie? Pytam, bo to jest kolejne 270 zł wydane i jeśli będzie mi to lekarz weryfikował na połowowych to wolę tą kasę przeznaczyć na maluszka i coś mu kupić za to. Jakie jest Wasze zdanie?

Marti dzieki Bogu nie bedziemy robic remontu tylko kupowac nowy piekarnik z kuchenka:) Zle to powiedzialam:) Nie nawidze remontow, chociaz lubie efekt koncowy:) Jej dzien przed Wigilia to masakra jakas i co w tedy zrobiliscie? Ja nie chodze na prenatalne dodatkowo bo lek mi to wszystko robi za darmo, ale jak wspominalam to znajomy lek. Ale mowil ze zrobimy cos w 20 tyg czy po 20 tyg.

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png

styczniowa_ania i tu właśnie jest moje pytanie, bo sama nie wiem :-/ mój gin mi tego nie wyjasnil, na polowkowe jestem z nim umowiona na 27.08 a mimo to powuedzial żebym się zapisala do tej kliniki co robilam pierwsze badania prenatalne na to specjalistyczne usg. I sama nie wiem.
Lewel po zalaniu mieliśmy masakre bo zalala nas gorąca woda, pekl wezyk pod zlewem w kuchni. pootwieralismy wszystkie okna a bylo zimno i w swieta wyladowalismy na ostrym dyżurze oboje mega chorzy... mieszkanie zniszczone, na szczęście parter wiec nie zalalismy nikogo.

marti84 ja idę na 2 badania prenatalne akurat będzie to 21 tydz u mnie. Myślę że warto bo tam właśnie sprawdza czy serduszko jest zdrowe i wszystkie inne narządy są w porządku a że wydam 250 zł no cóż ale wole być spokojna ze z moim dzieckiem wszystko ok.
Remont mieliśmy w tamtym roku w tym tylko wymiana okien nam została wiec nie tak dużo.

Siemka mamusie :) Ja też dziś w dobrym humorku, a to za sprawą pierwszego kopniaka jakiego miałam zaszczyt dostąpić wczoraj wieczorem. Długo leżałam i trzymałam brzuszek (trochę się uparłam,że muszę to poczuć ;) ) i BĘC był kopniaczek, jeden tylko ale jestem pewna, że to TO a nie jelita. Potem dalej czekałam ale nie było. Ale i tak jestem szczęśliwa z tego jednego. Dziś znowu będę wychciewała ;)
Ja na usg dopiero zapisana jestem ale też myślę, że to połówkowe to jest to drugie prenatalne, ponieważ w medicoverze zwykłe usg wykonuje się gdziekolwiek i prawie każdy lekarz je robi, a to prenatalne tylko w szpitalu na Wilanowie i tylko dwóch lekarzy je wykonuje, więc to takie specjalistyczne.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

Marti, co do tych butelek, to ja nie jestem przekonana czy po latach bym je chciała.. Wiem,że można wygotować ale teraz są nowsze technologie, materiały z których sa wykonywane są inne - niealergiczne itp. Kocyki też - jeśli bawełna, to luzik , wypierzesz i będą ok, ale jeśli jakiś "plastik", to chyba bym nie skorzystała
martusia2222 uważaj na siebie, nie wstawaj za szybko i pij dużo wody.
Marti84 trochę nie rozumiem po co robić u swojego gina tzw połówkowe i za kilka dni kolejne prenatalne. Nie wystarczy jedno? Tym bardziej, że to u gina ma byc tylko zwykłe bez pomiarów - to po co je robić..

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5ezp03lg0i.png

styczniowa_ania mnie właśnie ostatnio mała kopie ciągle tak nisko, też się zastanawiam czy to normalne, jeszcze właśnie te bóle podbrzusza mam i w pachwinach, kłucie w pochwie i dziwne wrażenie jakby coś mi miało wylecieć.. Nawet myślałam, by dzisiaj wcisnąć się do jakiegoś gina bo moja dopiero w środę a ja już świruję a nie chcę odrazu jechać do szpitala bo tam pewnie będę musiała zostać kilka dni, więc szukam innego rozwiązania. Weekend przeleżałam i nic się nie działo ale trochę się stresuję.. Dzwoniłam do mojej gin w sobotę to kazała mi tylko wziąść tabletkę i leżeć ale nie wiem czy to takie normalne te moje objawy..

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9io4pz9j04gug.png

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Widzicie, tak to jest z tym moim lekarzem, ze musze Was pytac bo mi nie wyjasnil. Na stronie kliniki od prenatalnych pisze ze powinnam je zrobic miedzy 8.08 a 18.09 wiec po prostu zobacze co mi moj gin zbada 27.08 na polowkowym i jak nie bede zadowolona to się zapisze badanie do kliniki. W każdym razie dzieki za Wasze rady.
styczniowa_ania mnie tez kluje w pachwinach ale to nie kopniaczki tylko takie klucie i ciągnięcie. Do srody juz nie daleko to się dowiesz co i jak.
[marlenek/b]Gratuluję pierwszego wyczekanego kopniaczka i życzę kolejnych :-) super uczucie prawda?
martusia2222 lez i odpoczywaj w miarę możliwości. Czasem trafi się gorszy dzień ale jutro na pewno będzie lepiej! Buzka