Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

ferinka dziewczyno co ty jesz? skad ten power?

A ja dziś poszłam się odświeżyć ( pedicure, henna itp.) miałam to zrobić przed porodem ale mały zaszalał i się uwolnił wcześniej. Pani mnie upomniała nawet, ze już raz byłam umówiona i nie przyszłam i nawet nie zadzwoniłam a ja na to pani kochana ssaka powiłam w tym czasie i o telefonie do kosmetyczki jakoś nie pomyślała.

Teraz wysłałam małża na spacer z małym a ja trochę ogarne mieszkanko. Małż zdziwiony, ze on od rana nie spi i czy tak jest codziennie się pyta haha on chyba myslał, ze bedzie weekend jak dawniej a tu nic z tego. Ale niech wie ile to roboty z małym człowiekiem.

basia wiem, ze można podjąć pracę zarobkową na urlopie macierzyńskim ale chyba nie na umowę o pracę, ale nie mam pewności nie chce Cie w błąd wprowadzić.

basia681
ferinka
Witam sobotnio. JA miałam nieprzespaną noc. mały jadł o 23. Więc usnęłam o 24. o 2.30 pobudka, mały nie spał do 4.30 a potem zrobił mi pobudkę o 6. I usnął dopiero o 10. A ja posprzątałam mieszkanie, umyłam okna w kuchni, sypialni. Wstawiłam pranie i nawet poprasowałam wreszcie stertę pieluszek tetrowych. Jestem dumna z siebie :) a za 30min nakarmię maluszka. I jak mąż wróci z naszym nowym nabytkiem- autkiem- to pojadę na zakupki SAMA !!!! ale czad!! :) no i mam zamiar zmienić sobie telefon dzisiaj :)podziwiam dziś siebie:) tyle potrafiłam zrobić czad :)

Izka to super, niech wraca już do domku :)

miłego weekendu kochane, mam nadzieje że jutro będzie ładna pogoda bo mamy plany wycieczkowę ale już w TRÓJECZKĘ :) hi hi

co ty na prochach jesteś, czy jakiś wspomagaczach ? :hahaha:

alisss
Ferinka gratuluje!!!! Obrotna z Ciebie kobitka. Ja tez bym tak chciala....

U nas noc calkiem mila. Maly jadl o 12 w nocy, o 1 poszlismy spac, maly obudzil sie dopiero przed 5, a pozniej o 9 rano. Szok normalnie. A mimo wszystko ja sie tak ogarnac nie moge... ale sprobuje...

aganiecha
Cześć Dziewczyny:)
Zarejestrowałam wczoraj Malca do doktora, niestety dopiero na środę, zobaczę co to za krostki ponieważ, niestety (aniu 83), nie mam tutaj nikogo kto mógłby sprawę ocenić, moja mama wyjechała 2 tyg. temu, a teśiowa w zeszłym tyg. Pytałam ostatnio położnej, ale ta powiedziała, że dziecię w brzuchu miało kontakt jedynie z naturą, a teraz jest narażone na różnego rodzaju chemikalia i że ona nic by z tym nie robiła. Niestety dwa dni po spotkaniu z nią tych krostek jest coraz więcej, postanowiłam jednak zareagować. Mam w domu krem Oilatum(smaruję nim pupkę, jak się odparzy, polecam, choć nie jest tani), ale nie wiem czy powinnam smarować mu nim buźkę, zobaczę w środę.
A dziś bardzo ładnie przespana noc(synek z mamą w łóżku, bo tatuś w pracy na nockę:smile_move:), rano trochę szarpaniny z sutkiem i śpi znów, choć niespokojnie, muszę zabrać się za jakąś robotę.
ferinka, pisz ino roz jak to zrobić żeby mieć takiego powera!!!!!!!!!!!!:Oczko: Udaego wypadu życzę.
aliss, witaj w klubie rozleniwionych:)
ania 83, świetny Maluch, uroczy:)
Izak, zdrowiejcie szybciutko.

Agatha
Witam!

ferinka dziewczyno co ty jesz? skad ten power?

A ja dziś poszłam się odświeżyć ( pedicure, henna itp.) miałam to zrobić przed porodem ale mały zaszalał i się uwolnił wcześniej. Pani mnie upomniała nawet, ze już raz byłam umówiona i nie przyszłam i nawet nie zadzwoniłam a ja na to pani kochana ssaka powiłam w tym czasie i o telefonie do kosmetyczki jakoś nie pomyślała.

Teraz wysłałam małża na spacer z małym a ja trochę ogarne mieszkanko. Małż zdziwiony, ze on od rana nie spi i czy tak jest codziennie się pyta haha on chyba myslał, ze bedzie weekend jak dawniej a tu nic z tego. Ale niech wie ile to roboty z małym człowiekiem.

basia wiem, ze można podjąć pracę zarobkową na urlopie macierzyńskim ale chyba nie na umowę o pracę, ale nie mam pewności nie chce Cie w błąd wprowadzić.

hahahahahaha:hahaha::hahaha::sofunny::sofunny: dziewczyny, recepta na ten power jest jedna: nie wysypiać się kilka dni non stop :)
ja sama jestem w szoku :P)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
http://www.suwaczek.pl/cache/053efaf3ef.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/024/024234980.png?9711
Kocham Cię Synku :)

"Nigdy nie kłóć się z Idiot

witam e-ciotki...ale się za Wami stęskniłam:Kiss of love: normalnie szok...długo mnie nie było, musialam przemyśleć i przewartościować kilka rzeczy.
współczuje cyckowym mamusiom:( ferinka, tosia, ronia -trzymajcie się!
Izak szpital :( przerabiałam, ale jak mus to mus.
ferinka podziwiam za powera

U nas troszke pod górkę ale mam nadzieję,że idzie ku dobremu.
Dominik ma refluks moczowo-pechęrzowy III stopnia obustronnie, tzn mocz cofa się do miedniczek nerkowych, w lewej nerce zastoj moczu -na razie w granicach normy nie wiemy na ile bakterie w moczu co mial mogły uszkodzić nerki...
czekam na kolejne usg, w piatek , oddalam mocz do analizy, w pon umawiamy sie na konsultację do Gdanska bo u nas brak urologów dziecięcych prywatnie a do poradni musimy czekac 2 miechy...czekają nas ogólnie mowiąc mało przyjemne badania urodynamiczne, cystokopia oraz scyntgrafia nerek:(
poza tym mały ma słaba morfologie -hemoglobina 8,8 :( i dostaje tabsy i żelazo:(
prawdopodobnie też wzmożone napięcie mieśniowe w co jak na razie z mężem obydwoje wątpimy...

ale ogólnie pięknie je, tyje ma już 5500 kg, skórka ładna żadnych krostek , ciemieniuchy, łuszczenia, 2 razy udało mu się pospac od 20 do 3.oo ciekawe jak dziś?

pozdrawiam mamulki i postaram sie być już na bieżąco.

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

cześć Mamuśki!!!

przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale dopiero zainstalowałam się w Pruszkowie. Poczytałam trochę co u Was ale nie wszystko sie dało, wszystkim cierpiacym na cycki życzę wytrwałości, a pozostałym szybkiego powrotu do zdrowia. Wszystkie dziudziusie są CUDNE!!!
Co u mnie, jesteśmy zdrowiutkie, Mateuszek przyniósł pierwszego wirusa z przedszkola ale odizolowałam go od Moniki i jest ok. Moniczka jest grzeczniutka, ale... no właśnie od niedzieli, kiedy przyjechaliśmy zaczęła mi marudzić przy wieczornym karmieniu... tak jakby przejedzona była.. sama nie wiem próbuję ją z moniem ululać, ale i tak marudzi.. kiedy zaśnie budzi się na karmienie i jest wszystko ok, ale to karmienie jest niefajne.. wygina się i wierci... dużo je w ciągu dnia.. sama nie wiem ... poradżcie mi coś, a może po całym dniu pokarm leci wolniej i to ją denerwuje?

http://www.suwaczek.pl/cache/9cb9779b70.png http://tmp1.glitery.pl/text/218/34/1-Monika-1513.gif
http://www.suwaczek.pl/cache/392477d1db.pnghttp://tmp1.glitery.pl/text/218/35/1-Matti-5863.gif
http://s6.suwaczek.com/20030628580117.png

witam was :)
mam pytanko, karmiac malego piersia musze karmic go doslownie caly dzien, przystawiam go do piersi possie chwile usypia odkladam go a on w placz :(
zaczelam dokarmiac go bebikiem i potrafi przespac 3 godziny.. no ale co robic z mlekiem w piersiach?? ostatnio nawet spuszczonego nie chcial pic :/ jak na razie boli mnei tylko jedna piers, ciagle twardnieje i zbiera se pokarm ale to i tak malego nie usatysfakcjonowuje.. wiec chyba przejde na sztuczne mleko tylko nie wiem dalej co z tym w piersi mam robic zeby zanikl totalnie...

http://maksiulek.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023011940.png?8899
http://aleksander001.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.pnghttp://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=53064f880337c0a04.png

Helo!

Dziewczyny często tu padało pytanie jak powstrzymać laktację. Znalazłam ostatnio reklamę leku bez recepty na wstrzymanie laktacji nazywa się Antilactin. No i jest też drugi z odwrotnym działaniem Lactinatal.

u nas ok, mały został właśnie wymasowany i poszedł lulu, ale zaraz karmienie a potem spacerek. Piękna pogoda więc trzeba korzystać.

Agatha
Helo!

Dziewczyny często tu padało pytanie jak powstrzymać laktację. Znalazłam ostatnio reklamę leku bez recepty na wstrzymanie laktacji nazywa się Antilactin. No i jest też drugi z odwrotnym działaniem Lactinatal.

u nas ok, mały został właśnie wymasowany i poszedł lulu, ale zaraz karmienie a potem spacerek. Piękna pogoda więc trzeba korzystać.
albo picie szałwi :Oczko:

Witam:Hi ya!:
abarka, jeśli tak się dzieje tylko podczas wieczornych karmmień,to moja położna ma na to wytłumaczenie, że każde dziecko ma wieczorem okres wzmożonej aktywności i często nawet podczas karmienia rozgląda się macha rączkami itd. Pociesz się, że mój Malec nie tylko wieczorem tak robi. Jeszcze jedna opcja, czytałam gdzieś, że późnym popołudniem piersi produkują najmniej mleka.
kasia001, jaki ten los przewrotny, jedni walczą o laktację, inni z laktacją. Może popróbuj jeszcze trochę, zmień pozycję w której karmisz Malca, powodzenia:)
Nikula, Synek jak z reklamy, gratuluję.

Sposób na malca, wsadzić w huśtawkę i włączyć okap( wersja kuchenna), wsadzić w huśtawkę i włączyć muzykę(wersja salonowa), minusem obu jest to, że trzeba być w zasięgu wzroku szkraba. To działa na mojego od dwóch dni, a jeszcze niedawno pisałam do aliss, że nie chce się zająć w huśtawce, nie pomyślałam o bodźcach słuchowych, bez których ani rusz. Pozytywka wmontowana w zabawkę go wkurza, no cóż.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie:smile_move:

http://www.suwaczki.com/tickers/82doanliubb3i8j7.png

Hej mamuski :)

U nas tez jest szarpanina z butla, tylko czasem maly je ladnie. A dzis katastrofa. W nocy co 2.5 godz pobudka, a po kazdym jedzonku placz.... W dzien to samo, dopiero godzinke temu zasnal, ale nie wiem ile to potrwa. Drugi dzien juz taki marudny i niespokojny. To nie kolki, bo wtedy sie prezyl i mial twardy brzuszek, a teraz nie. Mam nadzieje, ze to szybko minie.
Aganiecha pocieszylas mnie z ta hustawka, jeszcze mojej nie mam, ale mam nadzieje ze bedzie dzialac... :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6e6ydimiqwypp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/abnzlnkp1dcxwr9b.png

http://www.mamacafe.pl/suwak/12395.png

Tosia27
Hej Laseczki:)
mam pytanie do tych co stosują kapturki na brodawki... czy ona Wam pomagają, tzn zmniejszają ból? bo ja wczoraj próbowałam ale jeszcze bardziej bolało mnie te cholerne karmienie:( ja chyba jakaś wybrakowana jestem! do tego cholerny stan zapalny od tygodnia z pachwin nie chce mi zejść mimo że łażę bez gaci:le:
za to dumna jestem z Majeczki:) drugą noc zasypia ok 22:30 i wstaje dopiero po 4tej na karmienie a potem ok 8ej:smile_jump: od razu inaczej funkcjonuję jak się wyśpię:)

Tosiu kurcze nie fajnie masz 3maj się słońce. Mam nadzieje że te wszystkie "przygody' nie wpłyną na Ciebie zniechęcająco.Może rób sobie jakieś nasiadóweczki z kory dębu czy jak .. ona ściąga stany zapalne. Majunia na sztucznym czy na cycu ?

ferinka
ronia
ferinka
wrrrrrrrrrrrrrrrr.................;( i zapalenie i to nawet dwóch cyców!!!!!!!!!!! Dbaj człowieku o cycki a tu i tak zapalenie cię złapie :(:(:(:(:(
odete sobie te cycuchy i problem z głowy ;) ha ha ha wiem głupieje. to chyba stan psychiczny po gorączce. p.s. Jakbym pisała przez najbliższe 3 dni dziwne rzeczy to wybaczcie :)

aj ,... a nie chce mówić a nie mówiłam ... kurde to cierpimy na to obydwie ;/
mogłaś dbać o piersi ja też dbałam i co ... pewnie spanie na brzuchu je dobiło ... bo nie można ale ja się o ty dowiedziałam jak 39 stopni już miałam ;/;/

ale ja Roniu nie śpie na brzuchu, nie potrafiłabym nawet:) nawet na brzuchu nie leżałam :) mam USG piersi zrobić. ;/ I coś czuję że butelkową mamą będę :( nooo ALEE trudno.

Ja raczej mówiłam o sobie. Ja spałam na brzuszku. Możliwe że od tego. Ale już gitara. A jak u Ciebie? Jaki antybiotyk dostałaś?

mpearl
Witam przy porannej kawce:)
Nocka nieźle minęła ale to karmienie: najperw cyc a później butla lekko zaczyna mnie dobijać, trwa to z godzinę za każdym razem, będę myśleć pomału o przechodzeniu na butlę tylko:( A Hanie szczęśliwa, bo najedzona, kupy wali, śpi jak aniołek i przybyła kolejne 110 gr - czyli waży już 4150!! a jeszcze tydzień temu było 3840!! I nikt mi nie powie teraz, że tylko pierś i pierś, nie dla mojego dziecka, które poprostu było niedojedzone!! Idziemy dzisiaj jeszcze do pediatry, tak kontrolnie, bo nie wiem jak teraz z witaminami, kiedy szczepienie, bo dostawała w szpitalu antybiotyk, i tak ogólnie przed wyjazdem chcę żeby moja pani doktor (bardzo fajna i sprawdzona na mnie, mojej siostrze i naszych dzieciach:)) obejrzała i mam nadzieję, że jutro będziemy w końcu jechać do męża i córy:)) Doczekać się nie mogę!! Ok starczy o mnie :smile_move:

Wielka kobieta extra że ładnie przybiera na wadze :Śmiech:

Tosia27
Ferinko a dostałaś proszki na zablokowanie laktacji? czy będziesz zmniejszać ilość karmienia? a z tymi kapturkami to dziwne... na jaką cholerę je sprzedają jeśli nie pomagają! przecież jeśli piersi masz ok to nie będziesz zakładać kapturków:(

ja daję sobie jeszcze tydzień i jeśli sie nie polepszy to odstawiam:( czytałam dziś że źle jeśli sutek jest spłaszczony po karmieniu a u mnie tak właśnie jest... a wydaje mi się ze Maja dobrze sie przysysa bo widać z boku języczek, usteczka są szeroko:( może moje brodawki są nie teges... wypukłe np???

Ja kiedyś dostałam na zatrzymanie laktacji bromergon

mpearl
My już polekarzowo - Hanka zdrowa jak ryba i nawet uśmiechnęłą się do doktór:))
Dostałyśmy recepte na bebilon pepti i za 3 puszki 450 gr zapłaciłam 33 zł - a 1 nan ha kosztuje 25 zł - więc jest różnica!
Mała teraz śpi na dworku a ja ma chwilkę dla siebie:))

to ładnie a to jakieś specjalne mleko ? Dla dzieciaczków z nietolerancją laktozy czy jak ?
Cena super :mdr:

alisss
Witam i ja.

U nas nieciekawie, maly ma zapchany nosek, i kicha i chyba go zarazilam vhoc bardzo uwazalam, od dwoch dni go nawet pocalowac nie moge ...:(((( Goraczki na szczescie nie ma ale nie moge patrzec jak meczy go ten nosek
A w nocy o dziwo mimo ze ciagle slyszalam ego oddech bo tak mu tam rzezilo to spal dobrze i ogolnie dosc spokojny jest wiec nie wiem, jak do jutra poprawy nie bedzie to do lekarza ide.
Ja tez mimo ze biore leki, katar meczy, gardelko przeszlo.Ale brzuch mnie cos od rana pobolewa. Ale sie wyzalilam....

Jak tam mały niuniek się czuje ? Trochę znam ten ból moja nie tyle co katar ale baby ma w nosku i też oddycha nieciekawie. Mnie osobiście to drażni mam wrażenie że dzieciak się męczy.

ferinka
madziaas
ferinka
madziaas kochana mój budzi się co 3-4h ale co z tego jak usypia po 1,5-2h :( w dzień uśnie szybko a w nocyyyy ojjjj masakra :(

p.s. mój słonik już tyle waży :) i już ciężki dla Mnie jest :P

Ferinka ja w nocy też długo usypiam.Teraz w nocy usypiałam go 2 godziny,do 2 w nocy.Już byłam taka padnięta,a teraz śpi grzeczniutko po jedzeniu :smiech:
Marzę tylko o jednej nocy bym mogła przespać tak od 23 do 6 rano :) jak zdziałać ten cud ??:P

zatrudnić małżonka :lol: :lol:

justynamularz
hejka dziewczyny od kiedy mozna klasc maluszki na brzuszek i jak to sie robi???

Od początku bycia po tej stronie. Ja mam wrażenie że dziecko się męczy ale uwielbiam jak sobie np usypia na brzuchu moim bądź kogoś innego. Nie ma to jak bliskość na maxa polecam :yes:

ania_83
Hejka dziewczyny!

U nas noc ok, 2 pobudki na jedzonko, zmiana pieluszki i lulu. Całe szczęście, bo wczoraj po południu złapała mnie rwa kulszowa i ledwo się ruszam, ból mi promieniuje na prawą nogę i poruszam się dzięki tabletkom przeciwbólowym, choć zwykle biorę dużo mocniejsze, ale w sytuacji kiedy karmię musi wystarczyć ibuprom.
Ból niesamowity, całe szczęście, że ominęło mnie podczas ciąży.
Wczoraj też byliśmy u pediatry, bo znalazłam u małego za uszkiem taką malutką górkę, pani doktor stwierdziła, że prawdopodobnie jest to powiększony węzeł, ale nie jest pewna i dzisiaj idę zrobić małemu morfologię i crp, a potem jeszcze usg, ale dopiero 23.09, chyba, że te badania wyjdą nie teges. Już się boję jak będą mu tą krew pobierać, będę chyba razem z nim płakać, nie wiem jak to zniesie, skąd pobierają krew takim maluszkom?

Rwa kluszowa skąd to znam. Aniu zdrówka zatem. Co do przeciwbólowych ja będąc ostatnio na ginekologii na oddziale dowiedziałam się że normalnie nawet i karmiącym dają ketonal. To jak ta pierś mnie nawalała to dostałam ketonal właśnie

justynamularz
zaraz sprobuje jak na razie to na cycku wisi mi:) dopijam zimna kawe wlasnie i musze wykapac sie,dziewczyny tyle rzeczy do zrobienia a malo czasu bo maly sie budzi jesc kupa jesc kupa i non stop jak beda miec 3 miesiace zmieni sie to nie??

no nie? :sofunny:

Agatha

Dziewczyny zakładacie czapki na spacer? U nas dziś gorąc i nie wiem czy sobie nie podarować czapy, jak myślicie?

Będę szczera ja zakładam chociażby taką cieniusieńką na głowiznę

aganiecha
Cześć.
Moje dziecko ma całą twarz, szyję i główkę w malutkich, czerwonych chrostkach, kurde, jak nie urok to sra...:ehhhhhh:

Moja też ma nie zawsze ale ma. I powiedziano że to raczej alergia coś jej nie podpasowało z tego co jjem. Na początku zawsze najbardziej podejrzane jest mleko.

ania_83
Hejka, ale cisza tu dzisiaj....
My bylismy na pobraniu krwi, przykre to było i dla Mikołaja i dla mnie, biedaczek dzielny był nawet bardzo nie płakał, ale widok jak mu wbijają igłe w głowę ciężki do zniesienia. Potem do pediatry, ale naszej nie było, bo na urlopie, ale chciałam się dowiedzieć jak te wyniki.
Wyniki wyszły bardzo dobre, żadnego stanu zapalnego, więc prawdopodobnie to powiększony węzeł, ale mamy jeszcze usg zrobić, termin mamy dopiero 23.09, więc jak nic się z tym nie będzie działo to poczekamy spokojnie.

dziewczyny z tym brakiem czasu to chyba już teraz tak będzie, ważna dobra organizacja, a im dalej tym będzie lepiej, przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę, na razie mamy maluszki w domu i jest nowa sytuacja, ale poradzimy sobie spokojnie ze wszystkim powolutku, bo jak nie my to kto...:yuppi:

Gratuluje wzorowych wyników :Śmiech::mdr:

ania_83
zobaczcie jakie minki strzela

:love::love::Podziw: słodziak

aga2515
Hejka dziewczynki! Bardzo dawno mnie u was nie było, ale postaram się narobić zaległości.
My już po badaniu bioderek i dzięki Bogu wszystko ok! Byliśmy też na szczepieniu. Nasza Kruszynka waży już 4550g i pani doktor powiedziała, że to dobra waga. My jesteś my na karmieniu Enfamilem Ar bo naszej Julci bardzo się ulewało.
Pozdrawiam Was wszystkie i całuję Wasze pociechy w piętkę!!!

Odwiedzaj nas częściej. Wszystkiego dobrego dla Was

Izak1979
cześć laseczki,przyjechałam sie wykąpać i zabrać kilka rzeczy, buziaki dla Was.. Zośka już lepiej, jeszcze tydzień i będziemy w domku...

Zdrówka dla Zosi :Całus:

basia681
ferinka
Witam sobotnio. JA miałam nieprzespaną noc. mały jadł o 23. Więc usnęłam o 24. o 2.30 pobudka, mały nie spał do 4.30 a potem zrobił mi pobudkę o 6. I usnął dopiero o 10. A ja posprzątałam mieszkanie, umyłam okna w kuchni, sypialni. Wstawiłam pranie i nawet poprasowałam wreszcie stertę pieluszek tetrowych. Jestem dumna z siebie :) a za 30min nakarmię maluszka. I jak mąż wróci z naszym nowym nabytkiem- autkiem- to pojadę na zakupki SAMA !!!! ale czad!! :) no i mam zamiar zmienić sobie telefon dzisiaj :)podziwiam dziś siebie:) tyle potrafiłam zrobić czad :)

miłego weekendu kochane, mam nadzieje że jutro będzie ładna pogoda bo mamy plany wycieczkowę ale już w TRÓJECZKĘ :) hi hi

na haju :sofunny: :sofunny: :sofunny:

Nikula
witam e-ciotki...ale się za Wami stęskniłam:Kiss of love: normalnie szok...długo mnie nie było, musialam przemyśleć i przewartościować kilka rzeczy.
współczuje cyckowym mamusiom:( ferinka, tosia, ronia -trzymajcie się!
Izak szpital :( przerabiałam, ale jak mus to mus.
ferinka podziwiam za powera

U nas troszke pod górkę ale mam nadzieję,że idzie ku dobremu.
Dominik ma refluks moczowo-pechęrzowy III stopnia obustronnie, tzn mocz cofa się do miedniczek nerkowych, w lewej nerce zastoj moczu -na razie w granicach normy nie wiemy na ile bakterie w moczu co mial mogły uszkodzić nerki...
czekam na kolejne usg, w piatek , oddalam mocz do analizy, w pon umawiamy sie na konsultację do Gdanska bo u nas brak urologów dziecięcych prywatnie a do poradni musimy czekac 2 miechy...czekają nas ogólnie mowiąc mało przyjemne badania urodynamiczne, cystokopia oraz scyntgrafia nerek:(
poza tym mały ma słaba morfologie -hemoglobina 8,8 :( i dostaje tabsy i żelazo:(
prawdopodobnie też wzmożone napięcie mieśniowe w co jak na razie z mężem obydwoje wątpimy...

ale ogólnie pięknie je, tyje ma już 5500 kg, skórka ładna żadnych krostek , ciemieniuchy, łuszczenia, 2 razy udało mu się pospac od 20 do 3.oo ciekawe jak dziś?

pozdrawiam mamulki i postaram sie być już na bieżąco.

ojej ale mi smutno :( bidulek, buziaczki ogromne dla was kochani moi :)

Nikula
Domiś:)

abarka
cześć Mamuśki!!!

przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale dopiero zainstalowałam się w Pruszkowie. Poczytałam trochę co u Was ale nie wszystko sie dało, wszystkim cierpiacym na cycki życzę wytrwałości, a pozostałym szybkiego powrotu do zdrowia. Wszystkie dziudziusie są CUDNE!!!
Co u mnie, jesteśmy zdrowiutkie, Mateuszek przyniósł pierwszego wirusa z przedszkola ale odizolowałam go od Moniki i jest ok. Moniczka jest grzeczniutka, ale... no właśnie od niedzieli, kiedy przyjechaliśmy zaczęła mi marudzić przy wieczornym karmieniu... tak jakby przejedzona była.. sama nie wiem próbuję ją z moniem ululać, ale i tak marudzi.. kiedy zaśnie budzi się na karmienie i jest wszystko ok, ale to karmienie jest niefajne.. wygina się i wierci... dużo je w ciągu dnia.. sama nie wiem ... poradżcie mi coś, a może po całym dniu pokarm leci wolniej i to ją denerwuje?

raczej może coś zjadłaś, ja tak czasem coś wsadziłam do buzi a potem żałowałam bo mały się męczył :(

kasia001
witam was :)
mam pytanko, karmiac malego piersia musze karmic go doslownie caly dzien, przystawiam go do piersi possie chwile usypia odkladam go a on w placz :(
zaczelam dokarmiac go bebikiem i potrafi przespac 3 godziny.. no ale co robic z mlekiem w piersiach?? ostatnio nawet spuszczonego nie chcial pic :/ jak na razie boli mnei tylko jedna piers, ciagle twardnieje i zbiera se pokarm ale to i tak malego nie usatysfakcjonowuje.. wiec chyba przejde na sztuczne mleko tylko nie wiem dalej co z tym w piersi mam robic zeby zanikl totalnie...

ja odciągałam i mały zjadał. Polecam ci odciągać byś nie miała zapalenia piersi, bo to przerypana sprawa :(:( a mleczko odciągnij i możesz zamrozić, może rok stać w zamrażarce i bedziesz miala jak znalazł jak będziesz mogła podawać kaszki :)

Agatha
Helo!

Ja biorę bromergon ale jest na recepte :)

ronia

basia681
ferinka

na haju :sofunny: :sofunny: :sofunny:
:)

kolejna noc... ciekawe jaka będzie. :) he he

http://www.suwaczek.pl/cache/053efaf3ef.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/024/024234980.png?9711

U nas dziś ok, mały dużo spał bo dużo czasu spędziliśmy w aucie, potem pojechaliśmy na wycieczkę do Ojcowa a potem do cioci :) maluszek był grzeczny jak zawsze tylko na wieczornym karmieniu plakal 20 min z przerwami, pewnie go brzuszek zabolał bidusio mój słodki. :(

Ronia kochana mąż już nie raz wstaje do dziecka, ale ja i tak się budzę jak tylko go usłyszę. I w tym rzecz. :(

aaaa wiecie co mi się śniło ?? że kazali mi w szpitalu jeszcze raz rodzić !!! masakra. już nie pamiętam dlaczego kazali mi jeszcze raz syna rodzić. Wiem że powidziałam im że nie urodzę bo dopiero co 3 tyg minęły i tam wszystko mi się jeszcze nie zrosło. Bosheeee ale sen nie ???:)

cześć!

Izak trzymaj się kochana, zdrówka dla Zosieńki!

Nikula Dominiś śliczniutki, życzę wytrwałości i siły, trzymam kciuki żeby badania wyszły jak najlepiej!

Abarka może spróbuj przed jedzeniem położyć Moniczkę na brzuszek, może ma jakieś gazy, które odwracają jej uwagę

Ronia na baby w nosku mam sterimar baby, to jest fizjologiczny roztwór soli morskiej w sprayu kosztuje ok 20zł psikam maluchowi przed kąpielą, a po kąpieli albo wyciągam mu aspiratorem albo sam sobie oczyści jak kichnie, bo te suche baby rozmiękają. Nie robię tego codziennie.

A u mnie dziewczyny weekend masakra, też zaplanowaliśmy wyjazdy na sobotę i niedzielę, ale w sobotę złapała mnie wysoka gorączka, rekord 40,8 st, nie wiedziałam od czego, zapalenia piersi nie mam, podejrzewam może zastoje, bo mały nie zjada wszystkiego, ale też pewności nie mam. Do tego doszły dreszcze, wymioty i ból pleców. No i zaczęło sie, okładanie piersi kapustą, zsiadłym mlekiem, rumiankiem, wykorzystaliśmy chyba wszystkie pomysły, brałam 2 apapy przed karmieniem, temperatura trochę spadała, karmiłam małego i zaraz od nowa 40 st, ale i tak nie jest źle bo tylko 2 razy podałam mu sztuczne. W niedzielę pojechaliśmy prywatnie do lekarki, zbadała mi wszystko co się dało, osłuchała mnie, gardło, nerki, gniotła mi brzuch i nic. Powiedziała, że nie ma pojęcia co mi jest, piersi wcale nie są takie twarde. Nic mi nie przepisała tylko kazała zrobić badania, odbiorę wyniki po 15 i jeszcze do gina pójdę.
Ale ledwo żyję, w weekend był małż, a dzisiaj jest mama, ja leżę w łóżku, przynoszą mi małego do karmienia, potem zabierają i się nim zajmują

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png

Ja już przeprowadzona i zmęczona bardzo. Staram się oszczędzac, ale nie jest to łatwe zyc w takim rozgardiaszu. Jest u nas męża siostra i ma niby pomagac, i wszystko fajnie tylko jej się wydaje, że ona ma pomagac przy dziecku a tu to ja sobie radzę, gorzej ze sprzątaniem i noszeniem np wózka, a tu ona jest mało pomocna, normalnie chyba pozbędę się takiej pomocy, grrrr
I nie mam się w co ubierac, wyglądam koszmarnie, grrr... niech już sobie ten flak z brzucha zniknie, pliiis

Nikula
Domiś:)

Słodziaczek Dominiś i aż się wierzy nie chce, że ma jakieś problemy ze zdrówkiem. Trzymam kciuki za dalsze badania:)

ferinka
witam dziewczynki :)

moj synek o 23 zjadł na spiąco potem o 2 też szybko zjadł i usnął i o 6 rano 1h usypiania ale potem wkoncu usnal do 9:) no i teraz niechce mu się spać:)

a jak tam u was dzis?? strasznie zimnooo brr

U mnie słonko i dosyc ciepło:)

ferinka
aaaa wiecie co mi się śniło ?? że kazali mi w szpitalu jeszcze raz rodzić !!! masakra. już nie pamiętam dlaczego kazali mi jeszcze raz syna rodzić. Wiem że powidziałam im że nie urodzę bo dopiero co 3 tyg minęły i tam wszystko mi się jeszcze nie zrosło. Bosheeee ale sen nie ???:)

Brrrr, toż to koszmar jakis:))) współczuję, niedośc że człowiek malo śpi, z przerwami to jeszcze takie koszmary do tego

ania_83
cześć!

Izak trzymaj się kochana, zdrówka dla Zosieńki!

Nikula Dominiś śliczniutki, życzę wytrwałości i siły, trzymam kciuki żeby badania wyszły jak najlepiej!

Abarka może spróbuj przed jedzeniem położyć Moniczkę na brzuszek, może ma jakieś gazy, które odwracają jej uwagę

Ronia na baby w nosku mam sterimar baby, to jest fizjologiczny roztwór soli morskiej w sprayu kosztuje ok 20zł psikam maluchowi przed kąpielą, a po kąpieli albo wyciągam mu aspiratorem albo sam sobie oczyści jak kichnie, bo te suche baby rozmiękają. Nie robię tego codziennie.

A u mnie dziewczyny weekend masakra, też zaplanowaliśmy wyjazdy na sobotę i niedzielę, ale w sobotę złapała mnie wysoka gorączka, rekord 40,8 st, nie wiedziałam od czego, zapalenia piersi nie mam, podejrzewam może zastoje, bo mały nie zjada wszystkiego, ale też pewności nie mam. Do tego doszły dreszcze, wymioty i ból pleców. No i zaczęło sie, okładanie piersi kapustą, zsiadłym mlekiem, rumiankiem, wykorzystaliśmy chyba wszystkie pomysły, brałam 2 apapy przed karmieniem, temperatura trochę spadała, karmiłam małego i zaraz od nowa 40 st, ale i tak nie jest źle bo tylko 2 razy podałam mu sztuczne. W niedzielę pojechaliśmy prywatnie do lekarki, zbadała mi wszystko co się dało, osłuchała mnie, gardło, nerki, gniotła mi brzuch i nic. Powiedziała, że nie ma pojęcia co mi jest, piersi wcale nie są takie twarde. Nic mi nie przepisała tylko kazała zrobić badania, odbiorę wyniki po 15 i jeszcze do gina pójdę.
Ale ledwo żyję, w weekend był małż, a dzisiaj jest mama, ja leżę w łóżku, przynoszą mi małego do karmienia, potem zabierają i się nim zajmują

Oj bidulo, współczuję bardzo. Ja myśle żo to piersi. Zdaje się, że Ferinka też miała miękkie piersi przy zapaleniu. Kuruj się i daj znac.

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbncwa1vtor196m.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4ps0nz3443.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7ywdqvl030.png

Witajcie :)
ja jak zwykle pojawiam sie raz na kilka miesięcy lub miesiąc....
hm...
urodziłam 16 lipca 3150 52 cm synka :) w tygodniu 36 - Janek czuję sie jak na razie ok. Teraz czeka nas rehabilitacja i masaże :)

Abarka polecam ci Gripe Water - kosztuje jakies 15 zeta a pomaga ja dawałam i daje 2-3 razy na dobe po łyzeczce od herbaty w trakcie karmienia tj tak bardziej pod koniec i jest ok. Tylko ze jest dopiero zalecany po miesiącu skończonym. Niektórzy biorą Espumisan - u nas się nie sprawdził.

pozdrawiam wszystkie sierpniowki no i lipcóweczki :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-36143.png

hej

dzięki za wszystkie rady, wprowadziłam wszystkie :-) najpierw ściagnęłam pokarm, bo może denerwuje dziecko że leci wolniej, potem położyłam na brzuszku co by usunąć wszystkie gazy i podziałało!!! Mieliśmy bardzo spokojny wieczór:36_2_25:

Wszystkim obolałym polecam lactator, myślę że po prostu Monikę denerwuje że wolniej jej leci mleczko wieczorem przez to zasysa się -powietrze i odbijać jej się chce, więc będę ściągała swój pokarm w ciągu dnia i flacha wieczorem z czasem pewnie samo się wyreguluje i będę miała więcej pokarmu wieczorem.
Co do diety na szczęście mam odporną córcię, w sobotę jadłam leczo!!! i wszystko gra, ryb jeszcze nie jadłam, ale ani razu nie miała wysypki.

Ania spróbuj ściągać po kazdym karmieniu resztkę pokarmu.

My już mamy mniej więcej taki cykl_:spanie od ok 22giej do 2, potem 4-5 karmienie i przewijanie, a potem ok 8 karmienie i pobudka, usypia 12-14 śpi i potem ok 17 tej pobudka i czasem uśnie na wieczór a czasem już nie, w międzyczasie czasem budzi sie na dodatkowe cocnieco:-) wiadomo;-)

http://www.suwaczek.pl/cache/9cb9779b70.png http://tmp1.glitery.pl/text/218/34/1-Monika-1513.gif
http://www.suwaczek.pl/cache/392477d1db.pnghttp://tmp1.glitery.pl/text/218/35/1-Matti-5863.gif
http://s6.suwaczek.com/20030628580117.png