Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewcznki,
no qlczak to ma przygody. Byłam wczoraj u koleżanki, bo wyjechała i prosiła żeby zajrzeć i światło popalić i że ktoś tam jest i taie tam. Zostałam sobie na noc i dzisiaj się budzę do kibelka i wracam do łożeczka i ...... cos mi zalatuje, kręcę i kręcę nosem, w końcu myślę mięso jakies czy co. Idę sobie do kuchni a w kącie śmieci leżą i zawinięta torebka z resztkami surowego mięsa z wtorku i skorupka po jajeczku. :no1: Ble. Wywaliłam na klatkę schodową pootwierałam wszystkie okna, i od 7 do teraz przy otwartych oknach pod kołderką i kocykiem. Dobrze, że chłodno to smrodek wyleciał, bo jeszcze by na mnie było hehehe. Słuchajcie takie smrodki to bobaskowi nie szkodzą co? A mnie to się kiedyś zdarzyło makaron zostawić na 2 dni fuj, ale był smrodek.
Pędzę do dentysty, bez znieczulenia....

Mama_Monika
qlczak powodzenia u dentysty, ja miałam w pierwszej ciąży 6 dni przed terminem porodu robionego kanałowo zęba bez znieczulenia, dasz radę! :36_1_11:

uuuuu to cięzko, ja dopiero drugi raz do dentysty w tej ciąży, mam nadzieję, że kanałowo mnie nic nie złapie. Jak robiłam sobie przegląd sama to wylukałam 2 obiekty, więc mam nadizeję, że tylko te. A ja zawsze bez znieczulenia bo nie lubię, mam później wrażenie, że mi ślina ścieka a ja nic o tym nie wiem hehehe.

Mama_Monika
heheh z tym znieczuleniem to tak jest, ja pamietam raz miałam, no i nie wiedziałam jak to jest, lekarz mi zaaplikował zastrzyk i sie oddalił czekając aż zacznie działać, wkońcu przyszedł, przyjrzał mi się i mówi" o widzę, że znieczulenie zaczęło działać, bo pani warga zwisła" :o_noo::36_17_1: hehehehe

o rany :hahaha: no to nieźle musiałaś wyglądać :hahaha:
Monika Ty mi lepiej napisz, czy ten smrodek to nie zaszkodzi dzidzi...

Monika od wtorku to krótko? hihihi zimno było to dopiero w nocy zaczęło się ulatniać. Ja już po dentyście. Zmieniła plombę bo jakaś stara była (jeszcze amalgatowa :hahaha: ) i powiedziała, że tylko jeden ząbek do zrobienia, więc jestem happy. A synek agent mój tak tańczył balet w brzuszku, że aż się zwijałam z gilgotek na fotelu. Puszczają tam taka spokojną muzykę i chyba mu się spodobało :36_15_29::taniec1::36_27_5:

Mama_Monika
qlczak
ronia
qlczak super że już po bólu :Oczko:

To o czym dzisiaj będziemy prowadzić nawijkę bo widze dziewczynom się spodobało
kaja nawet apetytu nabrała :sofunny:

bbbbuuuuaaahahahhaa :sofunny: Cześć Roniu. No ja już o smrodku dziisaj pisałam to może pociągniesz temat :sofunny:

Od wtorku???? To Ty Kobieto wytrzymała jesteś :big_whoo:

Monika hahah, ale to nie u mnie, u koleżanki byłam od wieczora wczoraj do 9rano dzisiaj. I wieczorem nic nie waniało, tylko rano poczułam :hahaha: o rany nie strasz od wtorku (bo wieczorem wyjeżdżała i robiła kotlety) bym chyba wyczuła. Ale że Qlczak przeczulony, co Ronia pewnie zaraz potwierdzi to się pyta, czy dzidzi to nie szkodzi.

a nie mówiłam!!!!! mała mi usnęła jak tylko wsiedliśmy do samochodu ...zjadłam batonika, wypiłam 0.5l Coli i NIC! suseł mały!!!! jak kobita włączyła usg to była....główką nad moim pępkiem, pupką na dół i ...twarzą w str mojego kręgosłupa...widzieliśmy...plecy!!!!! i se ssspaaaaaałaaa...no nieeee! ja tu bule 130 funtów za 5 min filmu, a ta udaje,że niby "grzeczna,wstydliwa i do mamy się tuli"!!!!!!a 10 min wcz rzucała się jak ryba na brzegu!!!!! i co? musiałam się kulać, w końcu obróciła się przodem i ostentacyjnie ziewnęła (w pokoju był projektor i zgaszone światło i wszystko co było na monitorze lekarki widzieliśmy w wieeeelkim powiększeniu-na całą ścianę - na rzutniku-czad!)i położyła sobie dłonie (cudne pięciopalczaste łapeczki) ..na twarzy..."a kuku! nie ma mnie!" a jak zaczęliśmy (ja,mąż, lekarka) pukać i wołać do niej, to....zmarszczyła brwi, wydęła usteczka i wyglądała jakby miała się rozryczeć!!!!! ewidentnie okazała nam niezadowolenie wielkie! ogólnie badanie trwało godz!!!! było "zatykanie uszu rączkami,przeciąganie, ziewaaaania ze 40 razy, składanie usteczek do ssania/gwizdania/ picia przez słomkę (nie wiem jak to opisać)...a na koniec złożyła obie rączki po jednej str buziuni i ...usnęła :) no CUUUUDNE I NIESAMOWITE PRZEŻYCIE!!!!! WARTE TYCH PIENIĘDZY!...na dodatek, za to,że musieliśmy czekać, bo mieli małą awarię (zabrakło im pamięci i musieli pousuwać inne filmy), zamiast 5 min nakręcili nam 20 :D i mamy podłożoną muzyczkę z "Króla Lwa" i dostaliśmy gratis 10 zdjeć a nie 4 i płytę ze zdjęciami (34 fotki) a w tym pakiecie za 130 co zesmy wykupili były tylko 4 zdjecia i 5min film :D w pakiecie za 200 (najdroższym) jest 10 min i 20 zdjęc na płycie! my mamy jeszcze raz tyle!!! cieszę się jak głupia, mogłabym gapić się na nią w kółko! a! i najważniejsze: potw się, jest dziewczynką, pokazała co miała jak dotknęła stópką do czoła i próbowała wziąć stopę do buzi na zmianę z pępowiną :) i sprawdz nerkę....już się tak gwałtownie nie pow, praktycznie o 2 mm tylko, więc prawa nerka już dogania, i pow nam lekarka (akurat usg robiła nam ta sama co w szpitalu, więc się uspokoiłam,że jestem w rękach profesjonalistki, bo ponoć to 4d to bardziej komercyjne niż medyczne),że są duże szanse,że do porodu się wyrównają, a jeśli nie to na bank po porodzie jak zaczną pełną pracę :) tak się cieszę! jak zgram filmik i zdjęcia na kompa to postaram się Wam pokazać, ale B musi mi pomóc bo ja niekumata :D
a dziś od rana w szpitalu byłam na kontroli, ocz ok, tętno 110/60 i dzidzia kopie :)
...chyba zabiorę się za pranko ubranek ....spadam,bo B uczy się do egz i mu komp potrzebny. i woła już na mnie. buziaki zasruski!

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

Mama_Monika
O losie ale mi Niuńka pod wątrobę weszła, odwalę zaraz kitę :o_noo:

Nic nie odwalaj, kto tu będzie naczelnym pocieszycielem smrodków :hahaha:

KAja09 no to super, że tak fajnie widzieliście. Mała agentka CI rośnie :hahaha:

Dziewczyny a jak się z tym miodem pije cytrynkę? Bo ja na pół kubka wody wciskam prawie pół cytrynki i chlup, ale że dzidziuś nie lubi samej cytrynki to chcę dodać miodu- to ile się dodaje tego miodu łyżeczkę małą czy dużą, czy jak?

qlczak
Mama_Monika

Dziewczyny a jak się z tym miodem pije cytrynkę? Bo ja na pół kubka wody wciskam prawie pół cytrynki i chlup, ale że dzidziuś nie lubi samej cytrynki to chcę dodać miodu- to ile się dodaje tego miodu łyżeczkę małą czy dużą, czy jak?
wazową :hahaha:

ronia
qlczak
Mama_Monika

wazową :hahaha:

a którą? bo mam dwie?

cholercia........... słodkie to było.......... :36_2_16:

Ta to by mnie podkurowała no :36_6_5:

Dzien doberek:)
Kaja ale Ci zazdroszczę:) to niesamowite co opisujesz... te wszystkie gesty i ruchy i to na wielkim projektorze:) super:) no i najważniejsze że z nereczką lepiej - uspokoiłaś się? koniecznie wrzuć jakąs foteczkę... imię już wybraliście?
a ja od rana załatwiałam sprawy, teraz siedzę i popijam Kubusia:) coś bym zrobiła ale sama nie wiem co:( dla przyjemności mogłabym poprac te ubranka i poprasować ale przed remontem nie ma to sensu... mąż lata po mieście i załatwia sprawy a ja sama w domku. W sumie mogłabym posprzątać po zimie auto ale...

http://www.suwaczek.pl/cache/bae7d4d333.png
http://moje.glitery.pl/text/43/59/4-MAJA-19082009-8816.gif http://s2.pierwszezabki.pl/022/022403960.png?6046