Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Megii a wyglada jak by miał 3 koła ale i tak fajny jest :)

U nas dzis straszna pogoda pochmurno i szaro a mam tyle roboty na dzis zaplanowane :)moze popołudniu sie wypogodzi :)

Na obiadek dzis robie pomidorówke z ryzem bo mi sie chce i dorsza kapuste kiszona z marcherka i cebulka i ziemniaczki :)

a jutro bede robic Chili con Carne mit Reis bo juz za mna długo chodzi :) podaje przepis ze stronki z tym ze po niemiecku ale składniki sa na zdjeciach wiec spoko :)

http://www.daskochrezept.de/rezepte/chili-con-carne-mit-reis_231781.html?variant=3&utm_expid=21284-13.mrIbtLLrSDS-ElDniWob5w.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.daskochrezept.de%2Frezepte%2Fchili-con-carne_154031.html%3Fvariant%3D3

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Hej wszystkim. No faktycznie dzisiejsza pogoda nie jest zbyt fajna no ale póki co ja jestem pełna energii. .. więc sprzątam. I to takie rzeczy które nie były ruszane ze dwa lata... powyciagalam szkło-kieliszki, szklanki, pucharki, salaterki i wszystko myje. Oczywiście w zmywarce bo ręcznie mogłoby się różnie skończyć. Witrynka w której to stało też z kurzu wytarta... no i zobaczę co dalej. Czekam nq kuriera tylko nie wiem czy jak dziś paczka wyszła z wawy o 8 a do mnie jest 100 km to czy ona dziś do mnie dojdzie?

Gość carolineeee

Hej! Zdjęli mi pessar, czekam na ktg i wychodze do domku! Taaaaaak sie cieszę! ;) podobno mam kilka cm rozwarcia z zewnątrz ale nie wiem ile, szyjka krótka i niedługo mogę urodzić ;) mała w kanale rodnym, może jeszcze usg mi zrobią to sie dowiem jaką waga itd. Kurcze, cieszę sie ze już do domu bo nie cierpię szpitali... Szybko poszło ;)

Dzień dobry mamusie !
Ale dziś pospałam, wstałam sobie o 9.30, zamiast o 7.30, efektem tego jest to, że mój J wyszedł do pracy bez drugiego śniadania. Trudno... :D
Miałam tyle planów na dziś, najgorsze jest to, że chciałabym zrobić wszystko na raz, jakoś nie umiem sobie podzielić pracy, pomimo, że już nie mam siły w zasadzie na nic :D
Od samego rana bolą mnie pachwiny, a nogi się uginają pod ciężarem brzuszka. Chyba poza zrobieniem obiadu dam sobie dzisiaj wolne.

Wczoraj byliśmy wreszcie obejrzeć szpital, w którym będziemy rodzić. Jestem bardzo zadowolona i jakoś czuję się spokojniej. Pomimo, że łóżko do porodu nadal mnie przeraża to całe otoczenie bardzo przyjemne. Oddział został odnowiony kilka miesięcy temu, wszystko jest takie świeże i nie śmierdzi szpitalem :D Mogę już jechać rodzić!

Odwiedziliśmy wczoraj galerię handlową, miałam nadzieje, że może wejdę do Smyka i zrobię już prezenty świąteczne dla dzieciaczków z naszej rodziny. W tym roku postanowiliśmy zrobić prezenty tylko dla dzieci,z tego powodu, że mamy za dużą rodzinę i ciężko plus bardzo kosztownie jest kupić coś każdemu.
Oczywiście weszłam tylko do saturna wybrać zmywarkę do naczyń i musiałam wyjść przed sklep bo ledwo dyszałam, za duszno, nogi bolały, tyle wyszło z zakupów.
Także jak się dziś zmobilizuję to postanowiłam w końcu, że w tym roku prezenty zamówię przez internet.
Zwykle unikam tego typu zakupów, ale nie wyobrażam sobie kolejnej wyprawy do centrum handlowego, tym bardziej że czym bliżej świąt jest coraz większy ruch...

Marta A- tak patrzę na Twoje łóżeczko i chyba oglądałam u nas takie samo. Czy to jest kołyska?
A brzuszek bardzo zgrabny i tych 15 kg zupełnie nie widać :)

Nuria- super, że wszystko dobrze zarówno z Tobą jak i z maluszkiem :)

Vanesa 35- ja gbs będę miała robione przy najbliższej wizycie czyli 20.11

Vanesa
U mnie wynik byl ujemny

Caroline
Niech ci mowia co jest grane i dawaj znac :)

Mi polozna opowiadala ze ostatnio byla u dziewczyny i badala ja i okazalo sie ze ma rozwarcie na 4 cm wiec od razu kazala jej jechac do szpitala. U mnie jest 1 cm i widocznie to jeszcze za malo pewnie jest jakas norma.

Jedziemy wkoncu dzisiaj odebrac wozek babka okazala sie polka i da nam jeszcze gratisowo jakies rzeczy dla malego co ma po swoim synu :)

Jemtruskawki co do zakupów w smyku to przynajmniej u mnie w mieście jest tak że to co jest na stronie jest cenowo zawsze korzystniejsze niż w sklepie nawet jeśli jest tylko opcja kuriera.
Ja czekam jeszcze na moje święto matki boskiej Pieniężnej- wypłatę :-) i kończę zakupy dla synka. Zostało mi jeszcze trochę kosmetyków, podstawka pod przewijak i tyle... i zostanie czekanie na poród...

Hej. :)

Normalnie chyba doświadczam tej 'błogiej' bezsenności. :( Mąż chyba w nocy zamienił się z traktorem, chrapał jak głupi do samej 3 jak wstawał do pracy. W dodatku synek postanowił towarzyszyć tatusiowi i brykał aż miło...
Jestem niewyspana.
Ale to już 34 tydzień, więc co raz bliżej... :D :D :D

Tak jak całą ciążę odrzucało mnie od Coli tak dzisiaj obudziłam się z taką chęcią, że jak dossałam się do butelki to nie mogłam przestać :D Na szczęście u mojego Ł Coli nie może zabraknąć w domku. :)

Vanessa- Ja GBS będę miała na ostatniej wizycie (jak to fajnie brzmi) :D Czyli za 2 tygodnie. :)

Carolinee- No to kochana trzymamy kciuki! Może Twoja królewna postanowi niebawem wyjść... :D

JemTruskawki- Ja sobie zaplanowałam na jutro: zmianę pościeli, pranie firanek, mycie okien, i ogarnięcie kuchni :D Oczywiście można by to rozłożyć na 2 dni ale po co ? :p

Nuria- Super, że po wizycie wszystko dobrze. :)

MartaA- Piękny brzusio! I gdzie Ty kobieto masz te 15kg?! :D

Lenson- I wybrałaś pościel ? :D

111Magda- Jak tam ?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

Hej :)
Ja miałam wczoraj wizytę, wszystko dobrze, szyjka długa zamknięta. Usg, nie miałam robione na następnej wizycie będę miała robione, gbs też będę miała na następnej wizycie, bo jeszcze nie mam 35 tygodnia.
Dzisiaj mam zajęcia w sr o oddychaniu itp.
Carolinee dobrze, że możesz wyjść ciekawe kiedy znowu trafisz na oddział
Nuria fajnie, że wszystko dobrze po wizycie
Ja dzisiaj też sobie pospałam do 9 spałam, w nocy też spałam co rzadko mi się zdarza.
Martaa śliczny brzusio i kącik dla maleństwa.
Meggi fajny wózek, taki nowoczesny,

Wszystkie już macie rozłożone łóżeczka?
A u waszego lekarza w 9 miesiącu wizyty są też co tydzień?

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65gujkf8gl1.png

Wkoncu sie wyspalam i raz tylko wstawalam,wczoraj bylam tak wykonczona ze sen jednak duzo daje,ale rano dostalam takiego skurczu w nodze ze wyskoczylam z niego jak rakieta! Wzielam magnez pochodzilam troche i znöw do wyra. Teraz jestem pelna energi i mysle juz co by tu dzis robic.
Carolineee to poczekaj jeszcze troche jak mozesz,wazne ze wszystko ok
Megi to ci sie trafilo ja tez mam czesto szczescie na Polaköw, papke elektryczna kupilam z Aventa na Ebayu ,przyszla a opakowanie polskie,pisze wszystko po polsku,zamöwilam posciel dla malego okazalo sie ze z polski, u mnie na budowie jakas polska Firma ( przynajmniej mozna ich gonic he he) wczoraj bylam w Primarku i tylko bylo slychac polski, polaköw od groma jest ! A co do lözeczka to ja je dokupilam bo tez mam to duze ,komplet z szafa i komoda ale ze nie zdazymy sie przeprowadzic do narodzin kupilam to male by mlody przy mnie byl, do tego mam jeszcze lözko turystyczne z Hauck bo dom 3 pietrowy by siedzial ze mna np w kuchni przy gotowaniu czy na tarasie. Takte mam lözek na 3 dzieci!
jemtruskawki niestety nie jest to kolyska tez myslalam ze mozna kolysac ale nie,tylko ta jedna strone mozna otworzyc i doczepic do wlasnego lözka.

Młoda fasolka
Jak będziesz myła okna błagam Cie przyjedź tez do mnie to wstyd ale mieszkamy juz w nowym mieszkaniu 5 miesiecy i ani razu ich nie umyłem moge robić wszystko inne moge wyprasować Ci cała szafę ubrań myć podłogi kibelki wszystko tylko nie okna !

Marta a
Troszke tych łóżek masz :) ale te z odczepianym bokiem jest super tez bym takie chciała ale chyba je sobie wsadzę na głowę :(
Co do tych rzeczy z Ebayu to mam to samo lozeczko z całym zestawem przyszło z polskiej firmy i napisane wszystko tylko po polsku a tu ta babka sie akurat trafiła ale wsumie w koloni czy w wielkich miastach co krok sa Polacy.

Marta

U mnie lozeczko juz stoi na swoim miejscu a wizyty to mam od 33 tyg juz co tydzien

Marta89- Dobrze, że po wizycie wszystko ok. :) U mnie łóżeczko stoi od dłuższego czasu, ale materac dalej w folii. A co do wizyt 28.11 mam ostatnią wizytę 'pełną' z usg i będę miała GBS a później co 2 tygodnie samo ktg. :)

Meggi- Ja bardzo lubię myć okna. :) Ale tym razem umyje je mąż. :) A firanki powiesi mi mama. Jeszcze chyba troszkę się boję aż tak wyginać i wyciągać w górę... Ale jak chcesz podeślę Ci męża :D :D :D

Tak teraz sobie spojrzałam w kalendarz i mój 37tydzień wypada w Mikołajki :D

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

Magda111 trzymamy kciuki informuj nas na biezaco a jak sie czyujesz ogolnie ??????

Ja tez niee mam jeszcze łozeczk a rozstawionego bo wiecznie nie ma czasu teraz na weekend maz obiecał ze juz złozymy :) i komode co dokupiłam a jeszcze jutro do taty na urodziny idziemy wiec mam nadzieje ze dotrzyma słowa mój M :)

Megi ja zas wole okna myc niz prasowac nie znosze prasowania a tym bardziej koszul !:)

Marta 89 super ze po wizyci e wszystk
ok :)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

111magda trzymamy kciuki ! Szczerze mówiąc to zazdroszczę, że będziesz to mieć już za sobą.

Mnie ostatnie łapie jakiś dół w związku z tym terminem. Zostało 5 tygodni, ale jak sobie pomyślę, że być może plus 2, to jeszcze prawie 2 miesiące... :(
A już mam dość i czuję się jakbym dźwigała na nogach 100 kg ciężaru. Droga z kuchni do pokoju potrafi mnie zmęczyć, nie wspomnę o wspinaczce na drugie piętro na klatce schodowej...

Cześć dziewczyny

Ja dziś na raty spałam, wstawałam w nocy ze 3 razy, przy czym o 6 rano ostatni nocny raz. Więc przy okazji chrapania męża zrobiłam mojej trzójce śniadanko do szkoły i się położyłam. Rano z nimi wstałam bo musiałam na badania jechać. Po badaniach malutkie zakupy i do domu. Rano prasówkę lokalną zaliczyłam i spowrotem do łóżeczka wstałam o 12 :-).
Wczoraj miałam cotygodniowe ktg, i wszystko ok. szybko poszło bo 12 minut. Mó gin zmierzył mi szyjkę i się skróciła do 32 mm, więc pomału mój maluszek się szykuje.
A rano tak mi rączkami przebierał w dole brzucha jakby coś kopał :-)

111madzia trzymamy kciuki, aby szybko i bez komplikacji Ci poszło

Ja łóżeczko mam w sypialni na piętrze już rozstawione, drugie mąż rozstawi w salonie jak będę w szpitalu

Marta89 i Nuria - dobrze że po wiytach wszystko ok.
Nuria to rzeczywiście długa stópka :-)

Co do okien to ja zamawiam Twojego męża Młoda Fasolko

Martaa śliczny brzusio i kącik dla maleństwa.

Meggi fajny wózek, też mi się taki podobał, ale moje warunki terenowe nie pozwalają na takie małe kółka, muszę mieć duże i szerokie

Kari, sqolka milego urlopiku,bawcie sie dobrze!

Vanessa- ja GBS będę miała pobierane teraz we wtorek na wizycie,

Carolineee - a bolało Cię jak Ci to ściągali? to teraz każdy dzień to może być tym wyczekiwanym dniem

Hej dziewczęta :))

Nuria mój Ł też nie chce jeszcze łóżeczka rozkładać mówi że na początku grudnia, w sumie to trzeba będzie cały pokój przemeblować, żeby jakieś miejsce znaleźć ;/
Vanesa ja gbs będę miała pobierane na następnej wizycie czyli 4.12.
111magda trzymaj się dasz radę :) warto pocierpieć, żeby zobaczyć to słodkie maleństwo :))
iza-majka ja już o matce boskiej pieniężnej zapomniałam a to dopiero 14sty hehe teraz czekam na Barbórke :D pracuję w kopalni kruszywa i się należy ale w tym roku po raz ostatni wypłacają :( wszystko dziady ucinają normalnie :(
MłodaFasolka ja też mam problemy ze snem, jak w nocy śpię to o 5-6 pobudka, a jak w nocy spania nie ma to rano ciut dłużej pośpię. Nie raz swoje Ł budzę bo chrapie, ale oczywiście on mówi "ale ja nie chrapię" :P
MartaA ja mam 34 tydzień i kolejna wizyta za 3 tyg ;/

Po wczorajszej wizycie u nas wszystko ok :) Karolcia grzecznie obróciła się główką w dół :)) Miałam robione usg, w dziurkę pani doktor nie zaglądała czym mnie bardzo zdziwiła, bo ostatnio mówiła, że szyjka już się skraca. Następną wizytę mam za 3 tygodnie. Na wadze +11 kg, oprócz wiadomo brzucha to wydaje mi się, że na nogach mi się te kg odkładają :( Przeraziłam się trochę jak mi powiedziała, że od 12.12 będę już w terminie porodu. Przejęta nastawiłam już drugą pralkę ciuszków :D Pisałyście o tym płynie z loveli do płukania, faktycznie ma taki charakterystyczny zapach ale nie przeszkadza mi on, jako 5-krotnej cioci kojarzy mi się ten zapach zwyczajnie z malutkim dzieckiem. :) Wczoraj po wizycie byłam raptem w 4 sklepach i wieczorem mój kręgosłup już zaniemógł, masakra jakaś ;/
Wiem, że wszystkim nie odpowiedziałam ale na raty was czytałam i tak z pamięci po trochę odpowiadałam.

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kvn0b7gni.png