Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

magnoliam, tez mam zakaz brania wioseł :P
Też jedziemy na Kaszuby ale bardziej środkowe- w Sulęczynie mamy start :)
Zastanawiam się czym brzuszek zakryc, bo najchętniej to bym poduszkę przywiązała :)

Nuria - my jeździmy do Szczytna, miasta Krzysztofa Klenczona, bo stamtąd jest mój G :)
Piękne miasteczko, po środku 2 jeziora ahhh :D

Vanesa, liczyłam to sobie, tylko nie wiem czy przy tej stracie wagi to brac pod uwage wage obecna, czy ta przed wymiotami, bo jak przed wymiotami to jakies 7 kg jestem do tylu i nie chce sie dołowac.

Natiaa dbaj o siebie i odpoczywaj :)

Lenson ja już zaczęłam się stresować, że coś jest nie tak, że źle coś robię i źle się żywię dlatego nie przybieram na wadze

Witaj Asiulaax3 - jak się czujesz? :) zapraszam serdecznie do korespondowania z Nami
to że nie widać nie martw się - każde ciało jest inne i myślę, że na pewno niebawem zauważysz brzusio.... ja byłam zdziwiona że tak szybko brzusio wyskoczył gdzie siostra mojego męża do 4 miesiąca płaska jak decha była... nie ma tu reguły żadnej :)

ja wczoraj jadłam zupkę wymyśloną ale za to mega zdrową i lekką... dzidzia pewnie się cieszyła, że tak dużo wartości odżywczych ma. Otóż ugotowałam zupkę z buraków o których tyle dobrego słyszałam w ciąży.
Do garnka wrzuciłam standardowe warzywa czyli marchew, pietruszkę, seler, por, ziemniaka no i pokrojone buraki, to oczywiście przyprawiłam listkiem, zielem, pieprzem i ekologiczną vegetą bo innej nie ruszam no i dla zagęszczenia łyżka kaszy manny i by troszkę oczek tłuszczyku to dodałam odrobinkę masła osełki... no najeść się nie mogłam.... pyszotka... takie proste jedzenie niby zupa bez mięsa ale na prawdę godna polecenia

Asiulaax3 witamy :) ojej 19-20tc i dowiedziałas sie miesiac temu? jak to kobitko zrobiłas, ze tak późno hehe :P Pewnie mdłości i wymioty Cię ominęły ! Szczęściara :D

A co do brzusia to jak napisała Karikari, ciało każdej z nas jest inne i u jednych bedzie widać szybciej u innych pod koniec :) ja jestem w 17tc. i też każdy się pyta, gdzie jest mój brzuch, ze już powinien byc :)

Dzisiaj byłam na drugiej bo miałam skierowanie i tak nie zachęcająco było nie dość że byłam zarejestrowana na 10 : 30 to weszłam o 11 ... to i jeszcze ta lekarka nie była za bardzo miła ... nic nie chciała mówić . Miałam normalnie okres coś tam mnie brało nie raz na wymioty ale myślałam ze od czegoś innego ... Więc to że jestem w ciąży nawet zdziwiło Ginekologów . To trochę dziwnie zabrzmi ale mnie też to zdziwiło ... A to może brzusio nie rośnie bo pale ... chociaż już znacznie mniej niż wcześniej ... a jak tam u was ciąża przebiega ? ; )

Wizyty w tym tyg
Gabi i Magnoliam, Maślak, Martaa89 - dziś
Carolineee - śr USG, czw wizyta
Olusssia - pt
XXX
Ale rozpisałyście się dziś dziewczyny :)
Maślak jak chłopak to Kubuś, Andrzejek
MonicC zazdroszczę Ci tego kopniaka, super
KariKari ja biorę 2x1 duphaston. Zostało mi jeszcze na 6 dni. Zobaczę co dziś powie moja gin
Meggi1992 ja w 12tc miałam prenatalne usg robione przez brzuch i wszystko było super widać.
Lenson ja od początku ciąży przytyłam 3,8kg. Mówią mi, że brzuszka nie widać. Jakbym nie powiedziała to by nikt nie zauważył :) Niektórzy mówią mi, że widać po piersiach i cerze, bo poprawiła mi się.
Marta89 ja z witamin biorę tylko magne B6, reszta witam w postaci owoców i warzyw. Biorę jeszcze kwas foliowy
Nuria piekny brzuszek
Natiaa mam nadzieję, że wszytko bedzie dobrze
Asiulaax3 witam nową mamusie na forum

Gabi82 daj znać co lekarz powie o duphastonie bo ja już się stresuję że jak odstawię to będę się bać o dzidzię....
ciekawe czy tak samo jak mi stopniowo czy od razu odstawiasz i koniec
Natiaa - reakcja mojego męża na dzidzię była taka że nakrzyczał, że lampkę winka wypiłam kilka dni wcześniej a nie wiedziałam o ciąży, i od tego zaczęło się, bo się mega troszczy, sprawdza czy nie ma coś konserwantów i jak coś jem to ciągle pyta czy to akurat mi wolno... a takto radość niesamowita, ciągle sprawdza brzusio i patrzy dumny jak piersi rosną :) na wizyty chodzi ze mną dumny tatuś ogląda maleństwo z zaciekawieniem, aż mnie to wzrusza.... dba o nas i każe odpoczywać i goni do jedzenia by dzidzia była najedzona i zdrowa :) przemiło jest :)

Mój jest prze szczęśliwy :) Dba o mnie, pilnuje żebym się nie przemęczała, wygania na spacery, każe jeść, a na usg patrzy z zaciekawieniem i widzę po jego minie, że jest dumny i bardzo nas kocha :) Jest niezadowolony, że nie może iść ze mną jutro na usg przez pobyt w szpitalu... i dostałam polecenie, że mam się nie dowiadywać płci bez niego hehe :) Ciekawe czy wytrzymam!

Witaj Asiulaax3 zostań z nami Grudnióweczkami hehehe !

Wiecie co to podobno jest tak z tymi brzuszkami że dla nas on zawsze będzie mały. Nie widzimy tego jak rośnie. Jedynym dowodem są zdjęcia no i za ciasne ubrania. Mi się wydaje że im mniej tyjemy tym lepiej. Potem będzie mniej do zrzucenia. Każda z nas ma inny organizm i chyba nie możemy się nawet sugerować tym że jedna z nas przytyła 5 kg a druga schudła 4. O ile wyniki są dobre i z dzidzia jest wszystko ok to trzeba się cieszyć z takiego stanu. A co do reakcji męża to w sumie bardzo się nie zmieniło. Zawsze był w stosunku do mnie troskliwy i tak zostało.