Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mamuśki :)
Wczoraj sie pociłam nad postem, a jak już chciała dodać to mi go wcięło :/ a to tyle do nadrobienia... ehhh...:)
smutnylistopad tak jak dziewczyny wspominały, ja tez uważam , że faceci dopiero zaczynają cokolwiek czuć jak ujrzą maleństwo. To, ze przyłożą reke do brzucha, czy pogadają, to nie to samo, co przeżywamy my. Dlatego daj czas swojemu facetowi, mysle, ze zmieni podejscie jak zobaczy dzieciątko :)
igaJula mleczko w tubce..mmmm :) uwelbiam :)
krófka wszystkiego najlepszego ;)
monik ja mam to samo z udami. W nocy budze sie z bólem, nie wiem jak mam spac :/ na boku jednym czy drugim bolą uda, a na plecach nie da sie oddychac.
osa a czy te zylaki są niebezpieczne podczas porodu? ja u siebie tez wyczułam kilka dni temu.

Piękne te Wasze brzuszki :) ja czekam na fotki z sesji, moze juz dzis bedą , to tez sie pochwale :)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv093e5eso0fxzy5.png
http://www.suwaczki.com/tickers/kjmne6ydyz4px1ba.png

bombka wolę się nastawiać negatywnie i w razie czego miło się rozczarować, w odwrotnym przypadku, kiedy nastawiałabym się pozytywnie a było by źle, mogłabym się nie wyzbierać :D Widzę, że mamy brzuszki proporcjonalnie w podobnych rozmiarach :) w sumie nie ma się co dziwić jak różni nas dzień :D

misiabella dzięki :D właśnie ją chcemy zmienić bo okazała się nieco za duża na mnie :D

popisałam do znajomych na fejsie, tych co wiem, że miały cc. Doszłam do wniosku, ze nie będę studiować tego co w necie a zasięgnę rad osób , które znam z życia :) I właśnie też mam znajomą, która miała straszne problemu po cc, czekam jak mi odpisze...

Kasia modelka BOSKA :D

asia85 Suu się odzywała, dała nawet fotki Julci :) Spada jej saturacja w trakcie papusiania, gdyby nie to były by już w domku. Ale wszyscy są dobrej myśli, na pewno szybko wyjdą :)

Jeśli chodzi o prezent, zrezygnowałabym z biżuterii ;p myślę, ze jakąś zabawkę 12m+ albo interaktywną jakąś, albo inną, której jeszcze nie ma a będzie rozwijała zdolności :) Najprościej wejdź sobie na allegro, oznacz 12m+ przy zabawkach i sobie poprzeglądaj :)

znalazłam mega pozytyw CC :D cipka będzie cała :D nie trzeba będzie walczyć jak ostatnio pół roku do pełnej formy :D

Gabi85 generalnie hemoroidy i żylaki nie są p/wskazaniem do porodu. Tak stwierdził proktolog. Oczywiście po parciu lepiej z nimi nie będzie, wręcz przeciwnie i mogą wówczas wymagać interwencji chirurgicznej. Jeśli jednak już w trakcie trwania ciąży chirurg interweniuje, wówczas może to już stanowić p/wskazanie do porodu naturalnego. Takim właśnie przypadkiem jestem ja, i bombka. Z tego co kojarzę jesteśmy "tylko" dwie, ale mogę się mylić. Jest tu też minimum jedna forumowiczka, ale nie pamiętam już która, któraś z tych, które dołączyły stosunkowo niedawno chyba, która też ma zalążki hemoroidów. Proponuję o nie zadbać już teraz kremem Procto-Glyvenol i dietą bogatą w błonnik jeśli masz problemy z wypróżnianiem. Ja nie miałam, a żylaki miałam wielkie, i teraz po odstawieniu leków doustnych mam nawrót przy ujściu pochwy :(

oossaa.. - z tą cipką to własnie jest najlepsze, a reszzta jakoś dasz rade :)
Mój brzusio boli strasznie, tzn skóra. Nic mi nie pomaga. ale drapanie sprawia wielki ból już :( ... jakos wytrzymam.

Zaczęłam mieć zachcianki ciążowe więc idę piec drożdżowe rogaliki z jagodami. ale że ja jestem beztalencie do pieczenia mogą mi nie wyjść :(

http://www.suwaczek.pl/cache/02953dc74c.png

Hello.
ale szybko zlecial ten weekend. wczoraj mielismy nasza pierwsza rocznice slubu. to byl bardzo przyjemny dzien.
mialam nadzieje na sloneczna pogode, ale mimo braku slonca i tak bylo super. jesienny spacer, sesja w plenerze, ciastko w kawiarni (udalo sie znalezc z mega gorzkiej czekolady bez cukrowych dodatkow i do tego pyszna herbatka). a potem obiadek, wspolne lezakowanie i romantyczny wieczor z kolacja i swiecami.na kino juz nie starczylo sily i czasu ;-)
Dziewczyny fajne te wasze calkiem spore brzuszki. ja wrzuce zdj.swojego jak tylko zrzuce zdj.z aparatu.
Em na jakim etapie jestes? malenstwo juz wyskoczylo?
Malyna jesli dobrze pamietam tez mieliscie wczoraj pierwsza rocznice?jak minal ci ten piekny dzien? wszystkiego najlepszego :-)
fajnie ze u was wszystko dobrze. rozumiem co to znaczy nie miec laptopika :-(
Ja spakowalam juz torbe dla malenstwa. zrobilam dla niej zestawy ubraniowe. no i mam dylemat czy sa dobrze dobrane. dlatego mam pytanie -chce ja ubrac w pajaca to wystarczy pod niego zalozyc tylko body z krotkim rekawem? inny zestaw: body krotki rekaw, kaftanik i polspiochy?
czekam na moja paczke z gemini i cos nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze przyjdzie na dniach.
musze domowic jeszcze termometr do ciala dla Kalinki. mozecie cos zaproponowac?-mam metlik jak o tym mysle.
takie rzeczy jak lezaczek-bujaczek, karuzela do lozeczka. mata edykacyjna-poprosze rodzine i znajomych ktorzy beda chcieli wpasc z wizyta ;-)
oosaa szkoda ze porod naturalny raczej malo realny. wszystkie wiemy jak na to liczylas. po twojej cesarce przysluguje twojemu R.dwa tygodnie opieki nad toba po operacji, a potem dwa tyg.ojcowskiego, ale rozumiem ze w pracy moga byc problemy z wzieciem tego zwolnienia na ciebie i urlopu-czlowiek boi sie o swoja pozycje w pracy.
Moj P.pracuje w korporacji i tez bedzie ze mna tylko 2 tyg. sytuacja na rynku pracy jest niepewna-dzis jestes ty, jutro na twoje miejsce jest ktos inny.
Ja jutro mam wizyte u mojego ginekologa. zobaczymy jak tam szyjka-zobaczymy ile teraz ma cm. pobierze tez wymazy-mam nadz.ze nie mam tej bakterii.
a w srode diabetolog.
teraz pora na obiadek-dzis zupa z czerwonej soczewicy potem spacerek. slonecznego dnia :-)

krófka wszystkiego, co najlepsze, z okazji urodzin!

smutny listopad kimkolwiek jesteś ;) bardzo współczuję i nie wiem co powiedzieć... Chciałoby się napisać, że walić tego faceta, w dupie z jego obojętnością, a Ty możesz sama cieszyć się swoim maluszkiem... Ale wiem, że to tylko napisać jest łatwo... Cóż, mam nadzieję, że się wam ułoży i będziesz miała z jego strony wsparcie, zwłaszcza w trudnym czasie po porodzie. A w razie baby blues'a dawaj do nas :)

anmiodzik ale masz słodką piłeczkę :)
kassandra mały masz brzuszek. A jaki nasmarowany :) Prawidłowo.
m0nik, oosaa, bombka ładne brzuszki :)
Kasia79 ale masz przytulaka.

fasolka mi trochę łapki spuchły :( akie serdelki mam teraz... Ja kupiłam na razie 10 saszetek Tantum Rosa, a do szpitala spakowałam 2. W razie czego mąż będzie dowoził.

bombka super, że masz już termin. Naprawdę zazdroszczę Tobie i innym dziewczynom z zaplanowaną datą cc. Lubię mieć wszystko zaplanowane i wiedzieć, co mnie czeka. Tym czasem u mnie ogromny znak zapytania, a termin zbliża się wielkimi krokami.

IgaJula to niezły rabat Ci wyszedł na pampersach. Zostało na duży krem Nivea ;)

oosaa moje znajome po cc w naprawdę znacznej większości szybko wracały do siebie. Nie martw się, na pewno dasz radę.

AgiSz zwolnienie lekarskie dla męża na opiekę nad żoną po cc jest płatne 80%. Tak tylko informuję, gdyby któraś z dziewczyn też korzystała z tej opcji.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmai6ai0ev.png

AgiSz. A no mielismy:)) i Tobie wszystkiego dobrego z tej okazji:) no my niestety nie mieliśmy jak tego dnia uczcić:( musieliśmy jechać do castoramy po wannę i takie tam inne potem zakupy i nim się człowiek obejrzał było po 18 i juz nic nam się nie chciało ....ja ledwo laze bo to gorąco to brzuch boli i taka dupa wyszła ale mówiliśmy ze sobie odbijemy juz w trojke:)))

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

dziękuję za życzenia :D

wszystkiego naj naj naj dla tych które miały rocznicę :)

kassandra u nas na osiedlu - nie strzeżone, ani nic :) a nawet ja ojciec portfel na samochodzie zostawił to pół dnia tak leżał :D tyle że to małe miasteczko nawet 3tys. mieszkańców nie ma i pawie jak na wsi :D

ja jutro lecę krew na przeciwciała oddać a pojutrze chyba ten gbs zrobię już, jak nie to w czwartek na bank pojadę, bo 22 wizyta. Mam nadzieję że ostatnia...dzisiaj chciała tą trawę namalować i dupa, bo mąż kupił nie farbę a lakier..

oosaa dojdziesz do siebie w 2 tyg. i dasz radę. Z jednej strony też bym chciała cc, bo boję się że znów przenoszę, a młody i tak z tych większych i po prostu zaczynam być przerażona jak tym razem będzie to wyglądało ... :( a już w ogóle jak pomyślę że mieliby mi wywoływać to panika mnie ogarnia.

agni mnie w ogóle ciążowe ciuchy już wkurzają, i te luźne też. Nie dość że w nic się nie mieszczę, szkoda mi nowe kupować, tu uciska, tu uwiera i dodatkowo nie mogę ubrać rajstop ani legginsów (chyba że jakieś bawełniane przewiewne) bo swędzi mnie wszystko w sztucznych tkaninach ;/ nawet majtki muszę mieć "oddychające"
masakra a tu jeszcze miesiąc do terminu

asia1985 też się zastanawiam nad prezentem na roczek ale dla chrześniaka :) miałam juz pomysł, ale zapomniałam i muszę wymyślać od nowa :D

fasolka111 mi od kilu dni też nogi puchną - wieczorem wyglądam jak ludzik michelina

ogólnie dzisiaj mam nerwy o nic, dosłownie o nic. Do tego wszystko mnie swędzi - ale to dlatego że się denerwuje (w poprzedniej ciąży było tak samo, a to noga, a to ręka, a to głowa, itp) mam już dość bycia w ciąży, bo na nic nie mam siły, nie mogę wygodnie się ubrać, czuje się jak wieloryb (a już napewno nie kobieco) ciężko usiąść, bieganie po schodach to jak maraton, zaczynam poważnie obawiać się porodu (obawiać? ja już sram ze strachu na samą myśl) ale co jest najgorsze? - każdy uważa, że jest tak zajebiście (no chyba że ktoś był w ciąży i jeszcze pamięta ostatnie chwile) i do tego młoda cięgle czegoś chce i na słowo "nie" reaguje histerycznym krzykiem i po każdym "nie wolno" pół godziny jęczy i wyje.

no wyżyłam się :) trochę mi lepiej , jak dobrze że zawsze można wam się pożalić, pomarudzić i nie usłyszeć że "przesadzasz" :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22npx9i0vxunlu6.png
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprj48agnghpqtk.png

krófka ja też nie wiem co mnie czeka.. dosyć że to 1 poród to w dodatku nie mogę rodzić u siebie w mieście bo z cukrzycą i insulina muszę w Bydgoszczy nie znam tam szpitala , lekarzy nikogo... Wiem tylko tyle ze 18.11 muszę stawić się na oddział a co dalej ? Nie wiem czy wywołują poród czy będę tam kwitnąć aż samo się zacznie przeraża mnie ten fakt że nie mam zielonego pojęcia co mnie czeka a jakby tego było mało to jeszcze będę tam sama a jak zacznie się coś dziać to nawet nie będę miała jak męża poinformować. Mam łeb jak kubeł od tego myślenia

http://www.suwaczki.com/tickers/uannyx8dilyw28lz.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom4z178ztb7e1b.png

Witam, piękne brzuszki właśnie uświadomiłam sobie ze nie mam żadnego zdjęcia tylko z lipca gdzie byliśmy na weselu u znajomych. Chyba trzeba zrobic. Na bieżąco staram die chociaz czytać ale rak pedzicie ze nienadazam heh. Wpadłam w wir czytania książek maz smieje sie ze nadrabiam za cala zimę bo moge czasu nie mieć.
Ruchy jyz sa tak silne ze czasami aż krocze zaboli. Boje sie żeby wcześniej się nie zaczęło, ale ogólnie wszystko ok oprocz infekcji ktora w ciąży ciężko wyleczyć. Termin mam niby 19 listopada a od 4 do 7 maz jedzie do Niemiec z pracy na targi, wiec mam nadzieje ze się nie rozsypie w tym czasie.
Spakowana już jestem tylko kombinezon nie wiem który przygotował am dwa najwyżej maz pozniej dowiezie jeden jest cieplejszy a drugi lżejszy. Październik mamy ladny jak narazie oby dalej taka pogoda się utrzymala.
czesto nachodza momenty ze tylko usiąść i plakac przez te hormony ale jak poczytam Was to polepsza się. Dobrze ze sa tskue fora gdzie wszystkie jestesmy w takiej samej sytuacji. :)

m0nik no właśnie nie za duży ten mój brzuszek :( A co do rodzenia w obcym szpitalu, to łączę się z Tobą w bólu. Chociaż ja leżałam już w tym szpitalu, w którym będę rodzić, no ale... I tak nie znam tam nikogo, ja dla nich też jestem zupełnie anonimowym pacjentem. Też mam tylko termin zgłoszenia się na oddział i nie wiem, co dalej... Ani jaki poród, ani kiedy... Nic, czarna dziura...

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmai6ai0ev.png

justys no to Ty wiesz co ja czuję , a ja wiem co Ty czujesz . Mam to samo kompletnie nic nie wiem co będzie się ze mną działo dalej po tym jak mnie położą na oddział dlatego chyba wolałabym zacząć szybciej się rozpakowywać bo tak mnie położą i co ? będę czekać aż minie tych 8,9 dni po terminie i dopiero będą wywoływać chyba bym oszalała.
Kasia wiem już zauważyłam na fb :D

http://www.suwaczki.com/tickers/uannyx8dilyw28lz.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom4z178ztb7e1b.png

Dziś rano pisalam Wam o kradzieży auta mojego brata... No i nie uwierzycie... Mój brat napisał tak:
Statystycznie faceci żyją krócej od kobiet... Bo one dbają aby tak było. Moja jedyna w swoim rodzaju żona pojechała na zakupy do biedronki po drugiej stronie ulicy samochodem a wróciła pieszo!
Kolega znalazł nasz samochód :-) pod biedronką...IDE się nawalic

...powiem tylko tyle nigdy nie lubilam mojej bratowej :-D