Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki dziewczyny :) Podjęliśmy wczoraj decyzję,. że nie pójdziemy 22 na usg, bo muszę isć 25 ( jak nie pójdę nie będę już miała po co wracać do tego lekarza:/ )poza tym 2 usg w jednym tygodniu też nie za dobrze chyba, wytrzymam te trzy dni jakoś.

Co do swędzenia skóry - to normalny objaw tego, że skóra się naciąga. Proponuję zacząć używać oliwki albo dobrego balsamu nawilżającego. Ja w pierwszej ciąży smarowałam się balsamem, a jak brzuszek był już napięty zaczęłam używać oliwki dla dzieci. Finalnie nie mam ani jednego rozstępu a brzuch miałam olbrzymi :) Nie ma sensu inwestować w drogie kosmetyki. Zainwestowałam w żel Erisa do piersi i okazało się, ze był beznadziejny, dużo lepiej spisywała się właśnie zwykła oliwka ...

Ja kupiłam wczoraj w rossmannie oliwkę dla kobiet w ciąży (olej makadamia + olej migdałowy), jest w przecenie za 9,90zł. Całkiem fajna, ładnie pachnie, ale jest taka gęsta dosyć i trochę ciężko się rozsmarowuje. Nie wiem czy wszystkie tak mają czy tylko ta, bo nigdy nie używałam oliwek :)

Zawsze będziesz w naszych sercach Aniołku [* 24.04.2014r.]

Hej dziewczyny:)
jak tam dzien mija? ja jak zwykle dalej z bólem głowy :/ ale dzis juz chyba wyjde na dwór, przewietrze tą łepetyne moze w koncu przestanie boleć.

oosaa te pare dni napewno zrobi roznice i napewno bedzie dobrze! innej opcji nie widzę :) ja ide 24 wiec czekamy jakby razem ;P

Tez chyba sie przejde dzis do rosmana popatrzec na te specyfiki:P a do piersi cos macie??

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

jeśli oliwka jest gęsta to dobrze, bo przy okazji wykonacie sobie masaż. Ja używałam oliwki Hipp na zmianę z oliwką Babydream z Rossmana ale tą dla dzieci, nie dla mam bo bardziej odpowiada mi jej zapach. Na piersi zakupiłam Pharmaceris, tak bardzo chwalony nie wiem za co, bo okazał się bardzo ale to bardzo przeciętny więc kasa poszła w błoto :/ dlatego potem stosowałam już tylko i wyłącznie oliwkę taką samą jak na brzuch, bo resztę ciała smarowałam balsamem nawilżającym. I jak pisałam , ani jednego rozstępu nie mam mimo, że bardzo mało piję, skórę z natury mam bardzo suchą i zmęczoną. Bardzo się bałam, że mi się nie zejdzie po porodzie i zostanie mi jej nadmiar a tu takie zaskoczenie - nie widać w ogóle, że kiedykolwiek byłam w ciąży.

oosaa, to bardzo pocieszające.
Z racji tego, że podobnie jak Ty, bardzo mało piję, skórę nawet jak codziennie smaruje balsamem to i tak mam suchą wiecznie też się obawiam, że rozstępów mi przybędzie w stopniu znacznym. I tak już po cholernych sterydach mam ich całe mnóstwo, więc niby dodatkowych kilka nie zrobiłoby różnicy, ale jednak... :)
W takim razie zastosuję się do Twoich rad, może i mi się upiecze :D

Zawsze będziesz w naszych sercach Aniołku [* 24.04.2014r.]

Mi koleżanka, która niedawno urodzila poleciła wszędzie reklamowany BioOil, co prawda na allegro kupuję go za ok.40 zł, ale faktycznie jest gęsty, nie mam na razie nic a nic rozstępów i widzę, że pięknie wpływa na moją skórę tak jakby odżywiając i nawilżając ją maksylanie - pogę śmiało polecić. Zwykła oliwka tez podobno super - ale u mojej siostry się nie sprawdziła:/, miała okropne rozstępy po ciąży - zwłaszcza na biuście... Niestety, ale czytałam, że u niektórych osób genetycznie jest wieksze prawdopodobieństwo do posiadania rozstępów i w takim przypadku, ciężko jest zarazdzić - więc przeraziłam się i stosuję ten biooil.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgl2txmfnl.png

Limonelka, ważne jest aby skórę masować, np. ostrą gąbką w trakcie mycia. Piersi w ciąży bardzo nie rosną, dopiero przy karmieniu, zwłaszcza po nawale ok trzeciej dobry karmienia. Osobiście uważam, że biooil jest taki sam jak Hipp, różni je tylko cena więc nie ma sensu przepłacać. I nie twierdzę tak z kosmosu tylko miałam jedno opakowanie jeszcze przed pierwszą ciążą. Dziewczyny jeśli nie będziecie masować skóry nie pomogą Wam nawet kosmetyki za 200zł. Zainwestujcie 6zł w gąbkę antycellulitową syrenkę dostępną w większości hipermarketów i oliwkę naturalną hipp lub tą z rossmana a gwarantuję Wam, że rozstępów mieć nie będziecie nawet jeśli macie skłonności :)

spraw sobie taką gąbeczkę i całe ciało nią myj a brzuch i piersi masuj okrężnymi ruchami( z tyłu plecy na wysokości brzucha i boczki też bo te miejsca się będą się naciągały z brzuszkiem) przez ok minutę dwie - przy tak ostrej gąbce w zupełności wystarczy, będziesz miała mocno pobudzone krążenie, skóra będzie buraczana. Szybko się wycierasz i wsmarowujesz oliwkę czy balsam. Czyni cuda :)

zmieniając tema, Limonelka, widziałaś tego linka, którego wklejałam o usg 4D w Galerii Bronowice? Ppomyslałam o Tobie jak go minęłam w necie. Ja nie pójdę, bo szkoda mi czasu, pewnie kolejki długie będą, ale Ty nie masz szkraba żadnego to możesz skorzystać ;) Pamiętam, ze jak za wózkiem jeździliśmy w pierwszej ciąży akurat w Smyku w Bonarce Ujastek robił 4d. Kolejki były przeogromne ....

my płęć pierwszy raz widzieliśmy na genetycznym, ale lekarz mówił, że na tym poziomie ciąży nic nie jest pewne, bo cipka często wygląda jak siusiak. Potem na każdym usg młody zaciskał kolanka i nie było widać, aż do 6 miesiąca. Ale mówi się, że na pewniaka 95% płeć można rozpoznać koło 15 tygodnia ciąży. I wówczas nie tylko na 4d ale nawet na 2d :)

wierzę, ja też bym już bardzo chciała wiedzieć :) ale jak patrzę w lustro to wydaje mi się, że będzie chłopak. Bardzo dobrze wyglądam, jak w pierwszej ciąży. Mówili mi, że gołym okiem widać, że będzie syn bo ciąża wizualnie bardzo mi służy i tak też się stało. Teraz też wyglądam chyba za dobrze więc pewnie zamiast córuni będzie kolejny szatanek :)

Ziutka75, sex też powoduje a mimo to jeśli nie ma zagrożenia ciąży można go uprawiać ;) Piersi nie trzeba mocno i długo masować. Ja po prostu myję je okrężnymi ruchami syrenką, max po 3 kółka na pierś a potem wmasowuję 1 pompkę balsamu na obydwie.Masuję aż się wmasuje :) nie są to więc długie masaże :) w pierwszej ciąży robiłam identycznie, poród przyspieszyłam sexem na własne życzenie bo już miałam dosyć w 39 tygodniu :) i babciny sposób okazał się perfekcyjnym, równe 12 godzin później pojawił się pierwszy skurcz a kolejne 6h później Grzesiaczek :D

ja mialam dzis zobaczyc w rosmanie na te oliwki itp ale zle sie poczułam i wrocilismy do domu. a ten balsam nivea Q10 to juz uzywam od ohohoh:) jest super:) i mi starcza na 3-4 miesiące, jest bardzo wydajny:)

ej ja tez brzydka jestem w ciązy :P wszedzie mam jakies wypryski,jestem mega zmeczona jakby mnie walec przejechał.... wiec moze bedzie dziewczynka ♥ :D na co licze:))) bo jakos nie wyobrazam sobie mieć syna:P ale bedzie co bedzie oby tylko zdrowe:)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png