Skocz do zawartości
Forum

Bliźniaki 2014 i 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AśkaSklaśka

Hej dziewczyny dzięki za pocieszenie... Oby bylo tak jak.mowisz monis79 takze i w moim przypadku
.co.do ruchu.to.staralam.sie.chodzic pomimo.bolu nisstety pozniej musialam tylko lezec i jeczec przy.kazdym.ruchu, mnie cholernie.od kilku mies boli to spojenie, kregoslup, biodra a niedawno.doszly stopy. Naprawde.marze.by.sobie pobiegac, albo chodziaz przejsc sie bez bolu:)Pojechalam do sklepu po.zdrowsze produkty od których mdli mnie.w tej ciąży i zobaczymy.. Oby.zahamować wzrost chociaż. Gosioolek.ja.jestem.ze.Szczecina.a.ty?Wybaczcie kkropki nie ogarniam telefonu.

Gość AśkaSklaśka

Rzeczywiście goosiolek ciężka decyzja chyba przed wami co.
Monis79 napisałabys jak wyglądały początki w domu? Jak często w nocy budziły się dzieciaki i jak często na początku wiszą na cycku? Może masz jakieś sprawdzone triki to wal śmiało :) czy twoje dzieci mają zsynchronizowane drzemki i karmienia? I po jakim czasie odwazylas się wyjść z nimi na dłużej tak ze kamienie wychodziło gdzieś w terenie?

hej kochane :)
co do wagi to przytylam duzo wazylam 70kg przy 176cm wzrostu i na porodowce wazylam ponad 98kg. Wszystko zgubilam nawet nie wiem kiedy,chyba przez karmienie piersia :)
teraz mam 11TC i juz na plus 4kg wiem,ze duzo i w tej ciazy przytyje...ale jakos sie tym nie przejmuje :)
co do skurczy -to jak najbardziej normalne ,ja mialam je cala ciaze i tak jak wczesniej napisalam: dostalam w nocy 6 dni przed terminem skurczy ale tych juz wlasciwych a poszlam spac dalej bo myslalam ze to te co mialam caly czas :) dopiero jak wody odeszly o 6 rano to skumalam o co chodzi. takze spokojnie :)

Gość Julia83

A powiedzcie dziewczyny, czy ten zespół podkradania często się zdarza? Jutro wizyta.stres już mi się udziela.mam wrażenie ze w tej ciąży mi się wszystko przyplatuje, katar co chwila, infekcja na dole, anemia, problem z szyjką,ciągle czuje brzuch, leżeć trzeba:((nic zrobić nie można bo od razu się brzuch przypomina.jaka była fajna pierwsza ciąża..zero dolegliwości.
Chyba jestem największą pesymistka na tym forum:((

Witaj Aleksa i serdeczne gratulacje!!!
Niech dzieci rozwijają się zdrowo, nie ma co się zamartwiać na zapas, na pewno sporo informacji nt TTS znajdziesz w internecie. Polecam też sronę dr Piekarskiego.

Dziewczyny, czy w trzecim trymestrze hormony jakoś bardziej zaczynają szaleć. Miałam bardzo przyjemny tydzień - dwa, a od wczoraj znowu masakra jeśli chodzi o samopoczucie psychiczne. Miotam się między furią, a lękami, wszystko mi przeszkadza, a brzuch i niezdarność doprowadzają do szału. Nie wspominając o tym cholernym oszczędzaniu się! Ghhhrrrr.

Gość zabcia1122

aleksa88 tez jestem w jednokosmowkowej dwuowodniowej, dzisiaj zzaczelam 31tc i jak do tej pory ciaza przebiega książkowo. Córeczki rozwijają sie rowniutko i lelarz mowi ze tts jest zawsze mozliwy i trzeba to sprawdzac ale nie wystepuje on w kazdej ciazy i wcale nie ma co się marwtic na zapas.
moje niunie w 29 tc mialy rowno po 1100 g takze mam nadzieje ze moja historia Cie uspokoi;) Jakbyś miala jakieś pytania to wal śmiało bo ja juz mozna powiedziec przy końcówce :) Pozdrawiam i zycze Ci takiego przebiegu ciazy jak moja :*
Pozdrawiam

Gość zabcia1122

julia83 musisz zaczac myslec pozytywnie a jesli chodzi o tts to względnie nie wystepuje on często :)

JJ2015 musisz zaczac myslec pozytywnie, staraj sie nie myslec o dolegliwosciach a o swoich dwóch serduszkach które nosisz w brzuszku :*

Gość AśkaSklaśka

Hej,

M.C prowadzi mnie dr medrek i rodze w zdrojach, znasz tego lekarza lub masz doświadczenie ze zdrojami.?:)
JJ2015 u mnie tak samo hormony szaleją, oby przeszło po porodzie ☺
Zabicia ty chyba pierwsza do rozpakowania ☺
Witam nowa kolezanke:)

AskaSklaska potwierdzam słowa MC jak maluszki przychodzą na świat instynkt podpowiada co trzeba robić. Miałam takie same obawy jak Wy.. Jak ja sobie poradzę..a obsługa dwójki szkrabów nie jest taka straszna jakby się mogło wydawać. Czasami jedno daje bardziej do wiwatu niż dwoje. Czas szybko leci..chłopcy w poniedziałek kończą już trzy miesiące.

Zabcia1122 tak karmie piersią.. I to też jest do ogarnięcia ;-) na szczęście jesteśmy obdarzone w dwie piersi ;-) Bardzo długo się broniłam przed jednoczesnym karmieniem, ale przy pierwszym większym wrzasku chłopców moment się nauczyłam ;-). W nocy jak zyskałam dodatkową godzinę snu to było jakbym wygrała los na loterii ;-)

Uhhh! Tyle napisałam a wiedzę, ze tylko dwa zdania sie opublikowały i to bez sensu zupełnie ;) wiec jeszcze raz witamy nowe Mamy.
A napisałam Wam także, ze dla nas dzis szczęśliwy dzień bo jesteśmy po wizycie i usg. Chłopaki maja juz 630 gramów, co znaczy, ze w miesiąc prawie podwoili wagę oraz wyrównali sie bo było prawie 70 gr różnicy miedzy nimi. Szyjka 3.8 zamknięta. Dziękuje Bogu bo tak sie bałam!
Co do niezdarności- nie ma dnia żebym na siebie czegoś nie wylała, czegoś nie stłukła albo nie oparzyła sie czy skaleczyła, to sie potknę a to obije o cos... Jeśli potem jest gorzej to muszę uważać zeby sie nie zabić ;)))

Gość agulinek89

Hej. U mnie tez zezarlo caly wpis i musze od nowa;\
Witam Was wszystkie. Rzadko sie wypowiadam,ale forum sledze regularnie. Wychodzi na to,ze ja jestem najdalej,bo 32tyg i 3dni. Dzis bylam na wizycie . troche jestem rozczarowana,bo okazuje sie,ze dr zamierza mnie przetrzymac co najmniej do 37tyg,zeby ciaza(1kosm,2owod.) byla donoszona,co oznacza,ze jak Bable nie beda sie predzej ewakuowac,to jeszcze z miesiac bede sie meczyc (a ostatnio to na serio meka,dzieci mnie podduszaja na plucach i przeponie,miejsca juz im brak). Nadal nic konkretnego,poza tym ze jak nic sie nie zmieni z moja szyjka (twarda,dluga),to cc dopiero ok 20.06. Powiedzial,ze konkretnie bedziemy sie umawiac na kontroli 3.06 (dopiero za 3tyg!).
Jesli chodzi o dzieci to ok,rosna zdrowo,choc coraz wieksza roznica wagi jest miedzy nimi (jedna ma 1718g,druga 1930g)-lekarz mowi ze w to normie,ale mnie to jakos niepokoi,ostatnio-3tyg temu było tylko 50g roznicy. Male sa ulozone glowkami w dol. Tak to wszystko w sumie ok,ale jakos nie jestem uspokojona,ani tez madrzejsza niz ostatnio.
Sama nie wiem,czy martwic sie czy przesadzam.. nie wiem czy isc na konsultacje jeszcze do innego dr,czy sama sobie mnoze problemy. Nie wiem czy przy jednym lozysku takie dlugie czekanie nie jest ryzykowne. Co Wy byscie poradzily?

Gość zabcia1122

agulinek89 mam dokladnie ten sam problem... tez jestem w jednokosmowkowej i tez lekarka mowila mi cos o 37 tc nawet później. usg mi nie zlecila i wizyte za 4 tyg... czyli jedziemy na tym samym wozku tyle ze ty jestes 2 tyg przede mną. Ja tez nie wiem co robic ale chyba skonsultuje to z innym lelarzem.... Tobie tez bym to radziła :) czylu u Ciebie rowniez dziewczynki jak dobrze rozumiem? Jakie imiona wybralas? ;)

Pozdrawiam dziewczyny i zycze udanej i przespanej nocki :*