Skocz do zawartości
Forum

Artykuły na stronie głównej portalu

Rekomendowane odpowiedzi

Serdeczne dzieki za wskazówki. Ja ze swojej strony moge obiecać, że artykuł na temat nadciśnienia w ciąży oraz porodu indukowanego i różnic w poszczególnych nazwach i składzie mieszanek dla dzieci wkrótce pojawią się na naszej stronce. Jesli chodzi o rozwój dziecka w pierwszym roku, potem 1-2 latka są w naszej bazie, więc zachęcam do czytania.

Kolejnym etapem będa wcześniaki.

Mam pytanie a propos wywiadu z mgr Bożena Kierył. Czego miałby dotyczyć?

rena_674
czytam wyrywkowo, a ostatni artykuł Diagnozowanie ADHD u dziecka bardzo mnie przeraził, bo wg niego moje dziecko się kwalifikuje
artykuł który przeczytałam w całości to Refleksje kury domowej (?), bardzo mądrze napisany

Rena czy jest jeszcze jakas tematyka, która Ciebie interesuje? Mam na mysli luźne artykuły właśnie pokroju "Kury Domowej".
Przy okazji dziękuję za uznania za artykuł.

Ja sobie wybieram te, które czytam, póki co intersuja mnie najbardziej artykuły typu:"Przygotowania do ciąży"."Ciąża tydzień po tygodniu", czytałam też coś o zobowiązaniach pracodawcy względem kobiety w ciąży.
Generalnie dzieci jeszcze nie posiadam, narazie staram się o swoje pierwsze, więc tego typu rzeczy by mi się przydały noi takie prawo pracy ale po ludzku wyjaśnione, nie językiem bardzo skomplikowanym jak to jest na niektórych stronkach!
Pozdrawiam!!

Anulka
Mam pytanie a propos wywiadu z mgr Bożena Kierył. Czego miałby dotyczyć?

Po przeczytaniu artykułu, do którego odsyłałam wyżej, zaczęłam się zastanawiać nad tym jak wiele czynników wpływa na rozwój emocjonalny dziecka. Powiedzenie, ze kobieta w ciąży nie powinna się denerwować, nie jest w jego świetle powtarzanym banałem, ale zawiera głęboka prawdę. Skoro więc tak wiele (bo w artykule wymienionych jest sporo) czynników wpływa na późniejszy rozwój emocjonalny dziecka, to w jaki sposób można jemu potem pomóc?Jak w późniejszym, poniemowlęcym okresie obserwować dziecko, co nas powinno niepokoić. A jeśli coś już nas zaniepokoi to jak temu zaradzić, by jak najszybciej i najskuteczniej pomóc dziecku? Czy prawdą jest, ze niektóre problemy okresu niemowlęcego tj. alergie, ulewanie może mieć podłoże emocjonalne?
To pytania, jakie mi się nasunęły po przeczytaniu tego artykułu. A więc reasumując chodziłoby o czynniki wpływające na rozwój emocjonalny dziecka, konsekwencje jakie powodują i sposoby pomocy dziecku w "nadrobieniu" strat.

Na stronę parenting.p trafiłam niedawno przez newsletter serwisu PBKM i przeczytałam artykuł o stópkach. Teraz regularnie sprawdzam czy są nowe artykuły oraz wyszukuję to co mnie ciekawi, czyli: żywienie, zabawy, wychowanie. Dotychczas przeczytane artykuły bardzo mi się spodobały.

http://lbym.lilypie.com/zW7Gp2.pnghttp://lb3m.lilypie.com/epfRp2.png
28.04.2007 12 tgc

11.05.2005 26 tgc