Skocz do zawartości
Forum

Początki z chustą, czyli czarna magia!

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny!

Pewna dobra dusza sprezentowała mi chustę! Naprawdę! Aż trudno w to uwierzyć, ale dziś do mnie dotarła!

Jest mniej więcej taka:

CHUSTA LAHTI (Maxi) - NATIBABY - chusty do noszenia dzieci, pościele dziecięce, bluzki do karmienia

I teraz tak...

Rozkładam przed sobą ten wielgachny kawał materiału i nie mam pojęcia co z nim zrobić!

Szukałam w dziale eksperckim na forum, ale filmiki, które linkuje nasz doradca mi nie działają!

Help!

I jeszcze jedno: czy pół roku to nie za późno na chustonoszenie???

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kkce8ytrb.png

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3io4pu01i4j1c.png

Olinka- nigdy nie jest za późno ::): Wszystko zależy czy synek polubi ten rodzaj lokomocji ::): Na youtubie jest masa filmików, ja najbardziej lubiłam nosić w tzw. kieszonce, łatwo się dociąga, fajnie otula dziecko ::): I wiązanie tzw "2X" jest też wygodne. Jak masz nową chustę, w której jeszcze nikt nie nosił, to polecam jej wypranie, to ją "złamie", będzie miękka i wygodniejsza do noszenia. Na początku jak zobaczyłam moją chustę, to pomyślałam, że to nie za bardzo wygodny koc, bo sztywna była... Ale po "złamaniu" była juz super mięciutka. Co nieco o łamaniu chusty: Chuściany zakątek: O łamaniu chust

jadzik
Marzena- fajnie że zalinkowałaś ten filmik, mnie bardzo rozjaśnił jak się mota 2X, o wiele lepiej niż inne filmiki, wcześniej nie umiałam dociągać,a jak zrobiłam jak na tym filmiku, to super nam się nosiło ::):

Ja też z tego filmiku dowiedziałam się jak dociągnąć 2x, bo wcześniej cos mi właśnie nie pasowało - brzegi były luźne, a po tej instrukcji luuzik :)

Olinka
Okazuje się, że to całkiem proste!:)

Ja na razie próbuję takiego wiązania: Instrukcja wiązania Kieszonki - przykład - NATIBABY

Nie jest jeszcze może idealnie, ale udało mi się ponosić Szymka:)

I - o dziwo - wcale nie marudził! Siedział całkiem spokojnie:)

I super :) Miłego noszenia

marzen@
jadzik
Marzena- fajnie że zalinkowałaś ten filmik, mnie bardzo rozjaśnił jak się mota 2X, o wiele lepiej niż inne filmiki, wcześniej nie umiałam dociągać,a jak zrobiłam jak na tym filmiku, to super nam się nosiło ::):

Ja też z tego filmiku dowiedziałam się jak dociągnąć 2x, bo wcześniej cos mi właśnie nie pasowało - brzegi były luźne, a po tej instrukcji luuzik :)

No właśnie te boki mi wisiały okropnie, a po tej instrukcji za pierwszym razem zamotałam się dobrze. To wiązanie ma swoją zaletę w ciepłe dni, bo nie otula tak jak kieszonka. No i to, że można włożyć dziecko i wyjąć je bez całkowitego rozwiązywania chusty.

Olinka- super, ze Wam się chustowanie podoba:36_15_44: Ja już nie mogę się doczekać jak zachustuję mojego maluszka, już niedługo::): O, i ja też dostałam chustę w prezencie od jednej forumowej koleżanki kiedy leżałam w szpitalu z Oliwką, sama nie mogłabym sobie na nią pozwolić.