Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny! Proszę Was o opinię. 20 sierpnia dostałam ostatnią miesiączkę. Moje cykle trwają od jakiegoś czasu 25-26 dni. 27 (a właściwie 28 sierpnia, bo było już nad ranem) współżyłam z mężem i pękła nam prezerwatywa. "Wszystko" pozostało we mnie. 29-30 sierpnia odczuwałam tępy ucisk w krzyżu, zupełnie jakbym lada dzień miała dostać okres. (odczuwam zwykle takie"bóle" na parę godzin przed wystąpieniem miesiączki), ale na okres było za wcześnie. 01 września dostałam koszmarnego wręcz bólu głowy. Aż tak nie bolało mnie chyba nigdy w życiu. Czułam się rozbita i miałam temperaturę na poziomie 37,6. Myślałam że to początek jakiejś infekcji jednak nie miałam innych infekcyjnych objawów np. katar ból gardła itp. Żadnych leków nie przyjmowałam. Następnego dnia wszystko ustąpiło jak ręką odjął. Śladów infekcji jakiejkolwiek brak. Mam tylko lekko podniesioną temperaturę na poziomie 37,1-37,2 st. C. Co myślicie? Czy to co opisałam według Was może oznaczać, że nasza "przygoda" może się zakończyć powiększeniem rodzinki? Będę wdzięczna za Wasze opinie. Pozdrawiam!:)

Delunaa gratuluję! :)
Kachna proponuję poczekać chwilę i zrobić test.ciazowy, to może być równie dobrze infekcja, teoretycznie jeśli nie przesunelo.Ci się owy w tym miesiącu to nie powinnaś być w ciąży ale moja (podczas której zaszłam) przesunela się o dwa dni do przodu, plemniki też żyją te.2-3 dni więc jeśli się niepokoić to tydzień po tym stosunku zrób test.z krwi, od już w 100% potwierdzi lub wykluczy, bo na skaczą jest chyba trochę za wcześnie.

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Dziewczyny pomozcie. Ostatnią miesiączke miałam 25.08 współżyłam z moim narzeczonym na samym początku dni płodnych. Skończył we mnie. Co prawda nie planowaliśmy dziecka ale gdyby się trafiło kochalibyśmy je najmocniej. Od 2 dni bardzo bolą mnie piersi. Zdarza się to u mnie rzadko na 2dni przed okresem Ale nie 10. Dziś byłam u ginekologa (wizytę miałam umówiona już dawno). Zrobił usg dopochwowo. Powiedział że jajniki itd w porządku. Czy mogę spać spokojnie? Czy usg 7dni od domniemanego zapłodnienia jest wstanie wykryc wczesną ciążę lub jej brak? Pomóżcie

Dziękuję MadziaK za odpowiedź. A czy ból piersi kilka dni od domniemanego zapłodnienia mógłby okazać się objaweobjawem ciąży, czy przyczyna może być inna. przeczytałam już tyle sprzecznych informacji. Jedni uważają, że w tak wczesnym stadium nie ma żadnych objawów, a inni, że zależy od kobiety. Boję się że ze "obawy" przed ciążą będę sobie wymyślala różne objawy. Jeszcze nam jedno pytanie. Dziś po badaniu usg dopochwowym czuje ciągły ból podbrzusza, czy to normalne?

Wiesz co, ja zanim zaszłam w ciążę to co miesiąc miałam cysty, objawy: ból i powiększone piersi, częstsze siusianie, ból podbrzusza, brak okresu, więc objawy identyczne jak w ciąży. U mnie było to spowodowane niskim poziomem progesteronu. Nie wiem jak z bólem po wizycie u gina, ale.po cytologii zawsze mnie bolał dół brzucha i to z 2 dni.

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Hej wszystkim! Mam pytanko. Otóż biorę antykoncepcję ale zapomniałam jej wziąć w sobotę o 21 ( bo tak biorę anty) A rano w niedziele doszło do stosunku pełnego. A uplynelo wiecej niz 12h od ostatnuej tabletki. Czy jest możliwość zajścia w ciążę przez pominiecie jednej tabletki ??? Bardzo bym się cieszyła :)

Hej dziewczęta :)
Bardzo was proszę o wsparcie bo sama nie wiem co o tym myśleć....
11 wrzesnia miałam owulacje.... 19 zaczęły bolec mnie okropnie plecy.... 20 bolały mnie plecy i brzuch.... Kłuło mnie okropnie cala noc nie przespałam.... No i do dziś odczuwam brzuch... Tzn. mam tak jakby małe motylki w brzuchu.... Okres mam dostać 24.... Ja nie wiem kompletnie co o tym myśleć..... Mam mętlik w glowie.... Spójrzcie na to z dystansem którego ja nie posiadam :)
Dzieki :-*

Będę robila w pobiedzialek... Ale juz biorę kwas foliowy bo wyczytalam ze to bardzo ważne...
Ale staramy się juz 2 lata.... No i boje sie znowu rozczarować....

Fakty zaczelam wiazac dopiero teraz.... Bo na okres mnie zawsze boli 2 dni przed max... A teraz to prawie tydzień przed czyli cos jest nie tak...