Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sikam sporo, ale normalnie też tak mam, że co chwilę chodzę sikać, więc nie biorę tego za objaw. Ale to zmęczenie mnie wykończy, przeokropne. Dzisiaj doszły jeszcze zawroty głowy, normalnie siedzę na krześle i czuję się jak pijana :P.
Zobaczymy, ciągle mam nadzieję, że to jednak to, poczekam jak jutro do wieczora nie dostanę @ to testuję. ;)
Trzymam za Was kciuki, żeby się udało. :)

ja czekam do soboty na @ i zobaczymy co bedzie.. Wole sie nie nakrecac jesli o objawy chodzi bo gdyby sie zastanowic to mam wszystki ;D a tak powaznie to czuje sie normalnie tylko strasznie mi bulgota w brzuszku a slyszalam ze tak sie moze dziac na poczatku.. Czy ktoras z juz mam tak ma, albo miala? Moga to byc zwykle wzdecia ja wiem, ale nigdy tak nie mialam.

Hej,
ja mam wzdęcia od tygodnia właściwie po wszystkim. Wieczorem mam brzuch jak balon a dopiero zaczęłam 6 tc. Trochę mnie to męczy, ale zaczęłam pić herbatę koperkową ;) Mam nadzieje, że z czasem mi to przejdzie. Miała tak któraś z was?

Ina ja jestem według okresu w 7 tc. Ale nie martw się tym że nie masz mdłości. Ja w pierwszej ciąży też nie miałam. Ani mdłości ani odbijania i czułam się świetnie praktycznie do końca. To był piękny okres,a turaz mdłości,odbijanie,ból podbrzusza i spuchnięte jestem od dwóch dni tak że obrączka mi przeszkadza.
Więc ciesz się że tak się czujesz.
Ja za to mam dylemat bo prowadzę swoją działalność jeszcze na preferencyjnych warunkach i sama prowadziłam księgowość ale teraz muszę znaleźć jakaś fajna księgową żeby mi podpowiedziała jak podnieść te zusy żeby się nie czepiali i iść na zwolnienie i dostawać normalną kasę a potem na macierzyński. Może któraś z was zna się na tym?
Miłego dnia kochane

Witam :) mam do Was pytanko, mięsiączka spóźnia mi się już 4 dni. Robiłam test wczoraj ale 2 kreska była o wiele słabsza niż ta 1 (dodam że z mężem staramy się już 6 miesiąc). Czy test z krwi Beta HCG da mi już odpowiedz czy jestem w ciąży ?
Pozdrawiam :)

Kasiaku to prosta sprawa. Jeden miesiac oplac zus z opoznieniem wtedy Cie wypisza z dobrowolnego na 90 dni a od kolejnego miesiaca zloz nowa deklaracje o wysokosci tego dobrowolnego ubezp. I oplac przynajmniej jedna skladke przed porodem z ta wyzsza skladka.

Kurcze dziewczyny, dzisiaj jest 3 dzień po terminie miesiączki i nic, wczoraj robiłam test ale wieczorem i nic nie wyszło. Jestem załamana, chociaż zastanawiam się czy test nie był zepsuty bo nawet ta kontrolna kreska była bardzo blada. :(

Nie. Beta nic nie daje tak naprawde. Bo jesli nie wzrasta to I tak nie ma ratunku dla dzidzi. Jedyne co to mozna dzieki niej potwierdzic ciaze zanim zrobi to test czy ginekolog. Lekarz wysle na badania krwi ogolne I moczu. A stan zarodka ocenia na podstawie usg.