Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje Natus za odpowiedz :) wszystko mozliwe ze to nie jest ciaza, ale takie objawy zdarzyly mi się pierwszy raz, nigdy wczesniej tak nie mialam. Wczesniej nie napisalam ze moja temp to 37,3 . Ale przeciez kazda kobieta ma inny organizm. Mozliwe ze cos mi się tam przestawilo.

Cześć,

ja dzisiaj powinnam dostać @, ale póki co nie mam żadnych zapowiedzi. Kilka dni temu pobolewał mnie brzuch i czuje lekki ból piersi, ale żadnego plamienia ani skurczy nie doświadczam :) a właściwie co miesiąc tak się u mnie objawia @. Póki co nie testuje. Poczekam dzień, dwa. Zobaczymy...
Nie chce się nastawiać, gdyż tak jak w październiku może coś się zwyczajnie poprzestawiało.
Trzymajcie kciuki, może tym razem się uda :)

Dzięki wielkie :)
Cieszę się, że udało się już za drugim podejściem. Co do objawów to szczerze mówiąc nie miałam żadnych :) Od kilku dni pobolewały mnie piersi jak na @, ale prawdziwy ból zaczął się dopiero dzisiaj. Już w nocy nie mogłam spać na boku. Wcześniej przez dwa dni trochę kręciło mi się w głowie. To właściwie tyle.
Podejrzany dla mnie był brak plamień przed okresem no i jego brak w spodziewanym terminie.
Miałam nie robić tego testu dzisiaj, ale byłam zbyt niecierpliwa :) Wg kalendarza zaczął się właśnie 5 tydzień :)

Dzięki Paula :)

Lekarza mam na 3 grudnia. Zastanawiam się czy jest sens przyspieszać wizytę. Czuję się dobrze i czytałam, że pierwsza wizyta powinna odbyć się między 8 a 12 tyg. Więc chyba nie ma co się spieszyć? Co myślicie?
Może tylko betę warto zrobić?

Ina z doswiadczenia Ci powiem ze nie ma sensu kasy na bete wydawac. A termin pierwszej wizyty masz w sam raz. Bedzie juz widoczna mala fasoleczka z bijacym serduszkiem. Ja mialam wizyte wczesniej I tylko stres sie z tym wiazal, bo nie bylo echa serca I mnie lekarz nastraszyl ze mam sie szykowac na poronienie.

Ina gratuluję!!! :) Jak długo się staraliście?
Z moimi staraniami też trzeba jeszcze jakieś 2 dni poczekać ;) Ale później na luzie, z przyjemnością, bez zakrzątania sobie tym głowy, optymistycznie, na pełnym relaksie...takie przynajmniej mam zamiary :)
Pozdrawiam!

Natuś dzięki za radę, masz rację.

mycha88 dziękuję. Staraliśmy się od września :) Za pierwszym razem nie wyszło. Na szczęście w drugim cyklu się udało.
Nie wspomagałam się żadnymi lekami ani ziołami. Zawsze miałam bardzo regularne @ więc posłużyłam się tylko apką z kalendarzem i pilnowałam żeby w prognozowane dni płodne co drugi dzień się przytulać z mężem :) Nic ponadto. Prowadzę zdrowy tryb życia i może dzięki temu tak szybko się udało. Bałam się bo jesteśmy oboje po 30-tce.

W każdym razie cieszę się bardzo:) a za wszystkie pozostałe trzymam mocno kciuki!!!

Ina gratulacje. Teraz dbaj o siebie i maleństwo.
Ja mężowi dopiero w tą sobotę powiedziałam. Rozpłakał się jak dziecko. Cieszy się strasznie. Powiedzieliśmy też córce że mama ma dzidzie w brzuszku to chodzi przytula się,całuje brzuch i mówi "kocham cię dzidziu". Już nawet pochwaliła się naszym znajomym jak poszliśmy wczoraj na kawkę.
Ja za to nie bardzo się czuje. Ciągle mam mdłości albo mi się odbija. Do tego brzuch pobolewa więc jutro będę dzwonić żeby przyspieszyć wizytę,bo boję się że znów poronie.

Ja mdłości póki co na szczęście nie mam. Mogę normalnie wszystko jeść i pić. Natomiast od wczoraj męczy mnie ból głowy. Ja w ogóle miewam migreny i jak tylko czuje, że się zaczyna to biorę tabletkę i to najsilniejszą a teraz nic z tego. Czytałam, że tylko APAP i to w razie konieczności, ale co to znaczy. Wczoraj zrobiłam sobie 2 godzinny spacer a wieczorem zimne okłady i nic. W nocy budziłam się z bólem i nie mogłam spać. Niestety u mnie ból głowy z reguły utrzymuje się ok. 3 dni więc nie wiem jak to wytrzymam. Do tego dochodzi światłowstręt i czasami mdłości. Znacie jakieś bezpieczniejsze metody na takie przypadłości?

Ina niestety ja tez od dziecka miewalam migreny i bralam mase prochow;/ ale odkad sie dowiedzialam o dzidzi w sjumie juz przeszlo 3 tygodnie nie bralalam zadnych lekow. na poczatku ciezko mi bylo z bolem glowy ale teraz juz sie do tego przyzwyczailam. raz wzielam paracetamol ale nie pomoglo wiec stwierdzilam ze trudno dam rade. ale poki co takich silnych silnych bolow mialam dwa razy a tak to prawie codziennie lekki bol ale to pewnie od hormonów. Idz do neurologa i wtedy on zdecyduje jakie leczenie teraz w ciazy bo tak to mozna sobie gdybac a tak neurolog moze cos poradzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64x1hp5lat3ztg.png

http://www.suwaczki.com/tickers/20qo4003mpnoru38.png