Skocz do zawartości
Forum

Kwiecień 2013

Rekomendowane odpowiedzi

DORCIA - dzieki za zyczonka. :-) no i za podpowiedz co do pisma do Orange. Wiesz caly dzien myslalam jak to zrobic/zalatwic wszystko. Bo ten telefon rozwalil mnie troche psychicznie i popsul dzien urodzin.. A mialam sie nie denerwowac. A jeszcze facet ciagnal rozmowe jakby nigdy nic a dzieci obok krzycza i sie wkurzaja ze ja sie nimi nie zajmuje..
A najgorsze jak nie ma sie komu wygadac :-(

A jeszcze sobie pomyslalam ze jakby bylo cos nie tak to przeciez nie daloby sie np. przeniesc nr z orange do play bo orange np. by takiego czegos nie przeoczyl co nie? a ja od maja mam nr w play i dalo rade przeniesc.. Ale moze ja inaczej myslaca??

Ja jeszcze zaglądam nocną porą.

Dominika - Powodzenia na egzaminach! :)

Kofiak - Oj bidulko, to się urządziłaś. Mam nadzieję, że ból szybko minie. Fajnie, że z malutką wszystko dobrze :)

Agata - Poodpowiadam Ci na pytania :)

1. Ponoć z wyjmowanymi szczebelkami lepsze, bo większe dziecko samo sobie wyjdzie, ale tutaj takich nie mają, więc my kupiliśmy z opuszczanym bokiem i też jestem zadowolona :)
2. Chyba nie, ale akurat tu są dość popularne. Widzę w necie dużo ślicznych łóżeczek z kółkami właśnie :)
3. Nie miałam ani przewijaka ani pokrowca, przewijałam na łóżku na takim miękkim przewijaku :)
4. Kocyk miałam 1 z mikrofibry (rodzinka kupiła na allegro), 1 polarowy (dostałam) i chyba 3 takie cieńsze bawełniane, z czego też jeden to był prezent. Więc wychodzi na to, że sama kupiłam 2 :) Do dziś ten z mikrofibry i polarowy są w dobrym stanie :) A jak Jerek miał około roku i tutaj była akurat jesień/zima to moja siostra przysłała mi jeszcze jeden, taki duży mięciutki i cieplutki i też go jeszcze mam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yd72ptga29.png

http://www.suwaczki.com/tickers/o148e6ydkcfqa7tr.png

Witam z rana niewyspana :/
przez tą moją rękę ledwie spałam tak rwała, posmarowałam ją altacetem i owinęłam na noc bandażem, palcami w miarę ruszam ale już coś podnieść to nie da rady. Darek chciał mnie wczoraj wieźć do lekarza ale jak pomyslałam o tych kolejkach i o tym co mogę tam załapać to wiecie... Pewnie pare godzin byłoby nie moje. Poczekam na rozwój sytuacji... Najgorsze jest to, że właśnie ten nadgarstek był taki felerny, wyskakiwało mi coś w nim, bolał, kto wie czy to nie zespół cieśni nadgarstka, obchodziłam się z nim jak z jajkiem bo wiedziałam jaki jest. Dobrze, że na bok poleciałam a nie na brzuch i że nie miałam Wiktorii na rękach. Poprostu nagle zniknęłam za samochodem :D Darek normalnie o mało zawału nie dostał jak mnie zobaczył :D
Potem się śmiał, że mówiłam, że nic mi się nie chce ale żeby się koło samochodu na śniegu kłaść ? :D

clauwi mam taki sam zestaw leków jak Ty :) a jaki bierzesz magzez i co ile Fenoterol ?

jbio współczuje poprzedniej nocki, mam nadzieję, że dzisiejsza była lepsza :) No widzisz, ze mnie taka sierota i orły na sniegu musiałam robić ;p

Monika współczuje bólu zęba, mnie przyatakował w tamtym tygodniu i boli nadal :/ Smaruje saholem i w dzień jest ok a wieczorem się cholerstwo uaktywnia :/ A dentysta jakoś nie po drodze...

Agata co do Twoich pytań to:
1. ja mam wyjmowane szczebelki ale wogóle nie korzystamy z drewnianego łóżeczka bo mała śpi teraz w turystycznym i ma otwierany właz ;) Jest to fajne, zarówno szczebelki jak i właz w turystycznym, bo dziecko sobie samo wchodzi i wychodzi a na noc zamykasz ;)
2. kółka mam w turystycznym i jeżdżę po całym mieszkaniu, stawiam łóżko gdzie chce ;)
3. ja mam jeden pokrowiec z frotki, podkłady mi się zsuwały a na samej ceratce to tak zimno jak dziecko jest np z gołą pupą
4. kocyków mam dużo, i bawełniany i polarowe, i akrylowe, i mikrofibre. Myslę, że co się komu podoba ;)

marys wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin !

aniu fajnie, że jesteś :) A jak tam Jerkowe kolanka, pewnie już zagojone, co ? Mam nadzieję, że Twoje samopoczucie powoli wraca na "swoje tory" i z dnia na dzień jest coraz lepiej ;)

Wiktoria tak się wczoraj przejęła moją ręką, że ją też zaczęła boleć :D Chodziła i pokazywała na swoją, mówiła"ała", płakała i musielismy jej też bandażem zawinąć :D Dzisiaj rano miałam problem żeby ją ubrać tak mnie ten łapiszon boli :/

Co do wizyty jeszcze to spoczko, oddolne macanki - doktorek zapodał zdziwko, że tak u mnie wszystko w porządku, posłuchałam serduszka a potem usg, pomierzył to i owo, obejrzał bliznę, mała puściła nam "oczko" hehe pomachała :) Ustawiła się już główką w dół co za bardzo mnie nie cieszy no ale...mam nadzieję, że tym razem nie będzie leżała główką na moich kościach :/ Doktorek mówił, że może akurat wczoraj mała zmieniała pozycję i stąd te skurcze i ciągnięcia. Wedle życzenia przepisał mi 10 opakowań luteinki z datą wsteczną, dzisiaj Darek zaliczy kilka aptek i zamiast 320 zł wydam 32 zł ;P

Miłego dnia kobietki :)

witajcie.
KOFIACZKU u nas nocka dzisiaj o niebo lepsza.
Kobiety poszły o 7 spać, i wstały o 6.30 do tego jedna siusiowa pobudka, więc wyspana :)
Z ręką nie najlepiej, mówisz, że cackałaś się z nadgarstkiem a tu lipa.
Znam ten ból-2 razy złamana prawa ręka, raz w nadgarstku, drugi kawałek za i to otwarte złamanie.
Też się cackam , i narzekam na ból podczas zmiany pogody.
Szybkiego zagojenia!

AGATA wspólczuje zgagi- nie wiem jak to jest , bo nigdy nie miałam.
Co do Twoich pytań;
1-polecam łóżeczko ze szczebelkami, bo po pierwsze dziecko fajnie uczy się wstawać, choć czasem łeb poobijany :) a po drugie te wyjmowane szczebelki, jak już się nauczy wychodzić, nie wstajesz i nie lecisz uwolnić dzidzi z czeluści łóżeczka :)
2-Kółka sa przydatne, jak masz zamiar zmieniać miejsce łóżeczka, a jak ciągle w jednym miejscu może być bez.
3-Pokrowiec na przewijak, hmm, wczoraj też o tym myślałam.
Ja miałam kocyk, żeby w ciałko nie było zimno, bo to w sumie zimna cerata.
Ale jak mały zrobi Ci fontannę to nie raz i nie dwa będziesz musiała go prać( kocyk nie małego ;)
4-Kocyki mam i akrylowy i bawełniany i polarowy :) Akrylowy najdłużej mam, bo 7 lat i nadal jak nowy.

CLAUWI ja mam podobnie odnośnie dentysty, ale jak mnie przypili to wolałabym rwać niż wiercić. ble.

MARYŚ nieciekawa historia z tym Orange, ale widzę, że Dorcia fajnego maila podsunęła, oby się udało coś z tym fantem zrobić.

DORCIA rzeczywiście w UK, czy IRE ino 2 usg, chyba, że jak u mnie dzidzia odbiegała od norm tygodniowych robią częściej. W sumie miałam już 3, a jutro ide na wizytę to zobaczymy czy też będa sprawdzać?
Ale w Pl nie miałam za często usg z obiema, bo jak ciąża prawidłowa to też nie robią , bo i po co.
Więc może doktorek wie co mówi...
A jak u Cb z ciuszkami dla chłopca? Masz coś?

WOW, napisałam i mam jeszcze pół godzinki do śniadania :)
mogę polatać po necie.
See ya later girls :)

http://www.suwaczki.com/tickers/xrots65g3rdz5uhv.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9jm9rjjgst2xc7oz.png

jbio fajnie, że nocka znośna, humorek zatem będzie :) O matko, dwa razy ręka złamana, współczuje... Mnie tez własnie na zmiane pogody rwał ten nadgarstek, że zawsze mówiłam, że chyba żaby z nieba polecą, do tego wyskakiwało coś w nim i nie mogłam ręką ruszać, eh...
Mam nadzieję, że przejdzie chociaż podobno stłuczenia gorsze od złamań :/

kofiak
hehe nie będziesz sama :36_1_21:
Moja babcia zawsze opowiada jak to pragnęła się wysypiać za młodu a tu zawsze albo do pracy albo dzieci jej nie pozwalały a teraz kiedy może juz spać do woli to całe noce siedzi i barany liczy :D

Dobra Babcia:)
JA jak leżę licząc barany doliczam do 1, leżącego obok mnie :)
Ale coś w tym jest co Babcia mówi.
ZA młodu a to szkoła a to praca, teraz dzieci, a kiedy możesz w końcu se pospać, to nie możesz bo organizm nie pozwala :)

http://www.suwaczki.com/tickers/xrots65g3rdz5uhv.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9jm9rjjgst2xc7oz.png

Witam z rana :)
Marys no nie dziwie sie, ze humor spsuty, nawet jak wiesz, ze masz racje to teraz Twoja rola jest to udowodnic..
Kofiak wiec jednak moze lekarza nie omijaj..kolega.zlamal nadgarstek ale kilka dni pochodzil w bandazu oczywiscie i tak trafil do lekarza i gips na pol roku bo niewiadomo ile przemieszczen no i i tak prawdopodobnie skonczy sie sruba zamiast kosci..ja nie strasze, tylko jak zbyt mocno boli to cos moze.byc na rzeczy, trzymam kciuki. Mam nadzieje, ze Wiki juz ze zdrowym nadgarstkiem do zloba powedrowala?:D
Jbio no to nocka marzenie chyba.:) dziewczynom tez sie chyba zmecznie materialu udzielilo skoro tyle przespaly bez wymyslania. Co do ciuszkow to teraz jak jest Antoska to mam cale mnóstwo :hahaha: tyle, ze nic przy sobie, wszystko trzeba bedzie odebrac od siostry. Ale teraz ona uzytkuje te ciuszki, ja mam w planie odwiedzic ja na tydzien jakos pod koniec lutego wiec wtedy pewnie cosik zabiore ze soba. Nie spieszy mi sie ;) no i cos tam nowego napewno dokupie ale chyba tylko w unowersalnych kolorach jesli na kolejnym Usg nic sie na 100% nie wyjasni :D

http://www.suwaczki.com/tickers/zud3skjopc63m9b7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdv4jn6wtgk.png

dorcia nawet mnie nie strasz, liczę, że jakoś przejdą mi te bóle, już na kompie moge pisać więc chyba idzie ku lepszemu :D Wczoraj za bardzo się nie dało... Darek się ze mnie wczoraj śmiał, że najgorsze będzie jak ręka nie pozwoli mi na kompie pisać :D
A Wiktoria jak zasnęła to zdjęliśmy jej ten bandaż :D
Może dzisiaj pojade na zakupy to poproszę Was o kciuki cobym znowu nie miała bliskich kontaktów z glebą :D
A Pan od neta nadal się nie pojawił ?

Cześć Mamusie :*
odpowiem Wam wszystkim dobrze, że za dużo nie napisałyście :D
clauwi nie wiem jeszcze jak to będzie przy porodzie z Oliwką mam nadzieję, że Teściowa się zlituje i zechce się Nią zająć na ten czas :/ ja naprawdę nie mam co z Nią zrobić ja od porodu nigdzie nie wychodzę jestem tylko z Nią do pracy wróciłam na rok i przez ten rok dojeżdżała do Niej moja siostra 30 km ale to nie ukrywam było dużym wyzwaniem mieszka w takich warunkach szosowych w sensie na wiosce bardziej przy górach, że dojazd w zimie wymagał od Niej nie lada poświęcenia ale Ona też ma swoje sprawy by siedzieć z Nią 24 h na dobę nie jest to takie łatwe ale i tak kocham te moja gwiazdkę i nie wyobrażam sobie by mogło Jej nie być nawet kosztem mego pustelniczego życia...
Maryś mam nadzieję, że list coś pomoże :) bądź dobrej myśli! I spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe :* spełnienia marzeń!!!
anna może lepiej zrobić takie badanie? nie wiem jak istnieje podejrzenie, że z oczkami może byc cos nie tak może lepiej?
inka ja też słyszę komentarze typu, że małolata z brzuchem lata i jeszcze się głupia cieszy ej heloł 29 lat to juz całkiem stara dupa :/
jibio ja też się ostatnio nie wysypiam niby leżę czasem zdrzemnę sie ale rano jakbym siedziała i oka nie zmrużyła :/ mały kopie boli mnie to (Oliwka mi ładnie noce odpuszczała) do tego zgaga, że mnie aż z tego naciaga buuuuu takie uroki, gdyby 1 ciąża taka była nie wiem czy byłabym w 2 :/ 1 zero jakichkolwiek objawów :/ a teraz wszystkie jak nie więcej :/ do tego tej nocy Oliwka o 3:18 podeszła mi do łóżka pogłaskała po ramieniu zimna rączką i mówi dzień dobry kochanie ło jak mnie wystraszyła w białej piżamce jak duszek wyglądała tylko ledwo mi się zdrzemneło :/ o 4:20 poprosiła o picie bo oczywiście dokoptowała się do naszego łóżka a tuż po napiciu sie przypomniało Jej się, że musi se popłakać bo za babcia tęskni yyyyyyyyyyyy zmorka mała :) dałam jej buziaka obróciłam sie plecami do Niej i Ona też zasnęła :/
Monia współczuję bólu zęba :(
kofiak widzę, że jesteś podobna do mnie na prostce potrafisz się wyłożyć :/ gnaj do lekarza, żeby sie jakieś pieroństwo nie wykluło!
dominisiak powodzenia na egzaminach!
gosial a już miałam nadzieję wyprawic psa na wakacje i chwilę od Niej odsapnąć :P
Aniu_h wracaj do nas jakoś cieplej jak piszesz chyba słoneczko przypędzasz do nas :D
moje plany na dziś? żadnych :/ normalnie amisz ze mnie się robi :/ jakaś handra mnie naszła okropeczna :(
miłego dnia moje Kochane Mamunie :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hwbxxts7k.png

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz63e5e5zbtg6e4.png

Witam i ja z rana :) Ja wyspana :smile_move:

Jedyne co przykrego się wydarzyło, to w nocy złapał mnie po raz pierwszy w tej ciąży skurcz w lewej łydce ;) Tak głośno jęczałam, że mąż się obudził i musiał mi nóżkę wymasować :)
A rankiem, żeby było sprawiedliwie, złapał mnie skurcz w prawej łydce...
Kurczę, bolesne te skurcze! Do teraz mam dziwne te łydki, jak chodzę...

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, wczoraj właśnie szukałam łóżeczka i chyba już wiem co chcę :) Aż w nocy mi się przyśniło takie łóżeczko :D
A na przewijak pokrowca nie kupuję, moze starczy pieluszka :)
A co do kocyków, to mi się nie rozjaśniło i pewnie kupię ich kilka :D

Maryś drewniane szczebelkowe też są na kółkach :) Ale po waszych odpowiedziach stwierdziłam, że nie jest mi to potrzebne :) Bo dzidzi będzie z nami w pokoju :)

Kofiak no ja też bym Cię wygoniła do lekarza... Sama nie miałam nigdy takich "kontuzji", ale mąż często coś tam sobie zrobi podczas treningów cze meczów i jak tylko tego nie ukryje przede mną, to zawsze go wypycham :) Lepiej to sprawdzić niż później żałować :)
Z Wiki się nieźle uśmiałam :D:D
Fajnie z tą luteinką załatwiłaś, miły doktorek :)

Dorcia no to lipa z tym netem :/ A wy będzicie mieszkać u teściowej aż do porodu i potem u Twoich rodziców czy jak ?
Ubranek na pewno masę dostaniesz :)

Ja na razie zmykam, będę później, pa :)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09ked4pby06.png

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg3tjq40e0glj2.png

clauwi ja mam magnezin 1-1-2 ale ten Twój chyba ma więcej dobrego w składzie, musze poczytać a Fenka biorę co 4 godziny, początkowo też miałam co 8 godzin

asia wygoń handrę ;)

Agata zazdroszczę przespanej nocki, korzystaj póki się da ;) Skurczy współczuje, zapodaj sobie większą dawkę magnezu, widac organizm potrzebuje. A z tym lekarzem to poczekam jeszcze, ja do lekarza idę jak juz naprawde muszę...

Nic to, zmykam na zakupy, zaraz Darek przyjedzie, obym wróciła w całości :D

Cześć Mamuśki!!

Na wstępie Pbmarys ! Miałam ułożone życzenia ,miałam wejsc i napisać i nie dałam rady , a wiec ! aby każdy nastepny dzień nadawał optymizmu , błogosławieństwa bożego , zdrowia , samych radości , aby spełniły się Twoje marzenia te malutkie i te które wydają sie nie osiągalne , szybkiego jak najmniej bolesnego przywitania córki na świecie i wszystkiego czego pragniesz w Dniu urodzin życzy Natalia !

Kofiak bidulko Ty moja !! Ja pyskiem w drzwi walnęłam na śliskich płytkach przed domem wczoraj :D , co do ręki to jak jest odbita to ból moze być wiekszy niz przy złamaniu , życze by przeszło jak najszybciej ! No i jak wybierzesz się dzisiaj na zakupy to żeby już bez żadnych komplikacji ;) Super że wieści z USG fajne!! no i ze brzuch lepiej , to moze mój tez tak twardniał bo mała w pon była miednicowo a wczoraj głowkowo ? hmm . co do stópki to słodkie ;) ja mam na filmiku jak Rozi trzyma sobie stópke w rączce a nóżki ma na krzyż ;) A co do babci cos w tym jest ! To tak jak teraz nie którym spać sie nie chce a od kwietnia sie bedzie chciało:D ale to zawsze jest odwrotnie ;)

Clauwi łącze się z Tobą , mam bardzo duży próg bólowy , ale u dentysty nawet jak wodą psika mam łzy , chodziłam jak miałam aparat potem dwa lata nie poszłam ze strachu i byłam teraz z bólem , na szczescie mam przyjsc wyrwać w kwietniu :D Mój T jeszcze gorzej baaardzo sie boi .

Agata co do Twoich pytań , ja mam łóżeczko bez wyciąganych szczebelków tylko bok ale ściągnęlismy go dopiero jak Kacper skonczył 1,5 roku i był na tyle ogarniety ze nie było łazenia w nocy , dlatego u mnie szczebelki by nie przeszły bo on w dzien był zostawiany ja wychodziłam zasypiał sam jakby miał droge wyjscia to koniec ;) w nocy by było to samo , a czekać az zasnie i iść wyciągnąć to juz całkiem bez sens wiec przy moim zywym nie chcącym spać dziecku bym go goniła bez szczebelek :D
A łóżeczko bez boku jest o tyle fajniejsze ze teraz ma 2,5 r i ma jakby łożko zwykłe ze gdyby nie Rozalia mógł by z rok jeszcze korzystać a przez dwa szczebelki juz by nie przeszedł:D

Co do kółek hmm jak sa blokowane myślę ze nie przeszkadzają ale jak nie to hmm zależy jak wszystkie takie dodatki mają plusy i minusy jak maluch juz wstaje i np bedzie latal po łóżeczku to zeby ścian nie poobijał ;)
Ja nie mam ;)

Co do przewijaka ja mam drewniany wielki z półkami a na wierzch takie coś z Ikei to jest dmuchane i przypomina kształtem przewijak taki na łóżeczko a grosze kosztuje a na to zakupiłam też w Ikei taką ceratkę botem ja uzywałam na spacery itd bo jednak maluszek kładzony na golaska czy bez pieluszki na zimny przewijak a to zazwyczaj ceratkowy materiał to zimno ;)
Cos takiego mam fajna sprawa ;)GULLUNGE Podkładka do pielęgnacji - IKEA dno ma sztywne a boki dmuchane kłade na przewijak lub łóżko a na t o tą ceratkę ja mam taka zwijaną w rulon z misiem z Ikei a teraz sa takie
GULLUNGE Pokrycie - IKEA

Co do kocyków te polarowe puchowe sa śliczne , sa bardzo eleganckie i fajne np na początku dla niemowlaczka , ale w ciepłe dni już sie nie sprawdzają mój po Kacprze nie zniszczony bo było za ciepło wiec jak był wiekszy czasem był przykryty a potem było szkoda by zniszczył wiec wisiał ;)
Miałam cienkie bawełniane z Tesco i super są czy do przewijania czy do przykrycia czy do wózka , no i miałam taki z cienkiego polaru z Ikei dostał Kacper tez sie spisał to ciezko powiedzieć ;)

Dorcia Twój maluszek to rodzynek bedzie fajnie :D:D no i fajnie że ciuszki wpadną ;) zawsze jakiś plus;)No i szkoda że internet wyprowadził sie z rodzinką ;/

Jbio fajnie że nocka lepsza ! Oby tak dalej , dwa razy reka mówisz? ja miałam raz ale tak głupio i bez boleśnie ze nawet nie było co w szkole opowiadac ;p

Monika oby ząb odpuścił ! Jak nie to wybierz sie zatruć i bedziesz miała spokój
! Ja tak zrobiłam i w kwietniu juz "po' do wyrwania ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgfts65eb1.png

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jzxyr3iup.png

Agata a nie wiem jak to bedzie, mozliwe, ze zostaniemy tutaj, to tesciowka miala sie wyprowadzac ma wies, no zobaczymy, najpierw to musimy dac rade sami sie utrzymac.
Asiu no ja jakbym miala mieszkac gdzies na wsi (bo tak zrozumialam) to chyba non stop bym w depresji byla..:/ wogole mnie to nie kreci, w Londynie jak pracowalam normalnie ooo to wtedy bylam w swoim zywiole ;) a z kolei moje siostry obie na wsi i zadowolone, ja na wies moge na wakacje na tydzien dwa i wtedy super, ale do zycia to nie. Szczegolnie jesli chodzi o mentalnosc ludzi, ktorzy tam mieszkaja w wiekszosci, ehh trzymajcie mnie, wszyscy wszystko wedza a jak nie wiedza to i tak skomentuja. Grr

A ja wczoraj cały dzien czułam sie lepiej , ale na wieczór znów gorączka , cały czas twardy brzuch i bolał mnie brzuch żołądek ,kręgosłup wszystko aż się popłakałam ze znow sie zaczyna , wziełam no-spe luteine i do 1 leżałam kontrolując temp a co sie ruszyłam to macica twarda , zasnełam w koncu i obudziłam sie o 4 wypocona bez gorączki przebrałam sie i dalej spać , później obudziłam sie o 6 i to samo i spałam do 9 , na szczescie gorączki nie ma , mała sie rusza , brzuch lepiej ale znowu mam nie całe 36 stopni i krew z nosa wiec oslabiona jestem ale wyspałam sie pierwszy raz od soboty ;)

Agata takie coś miałam na przewijak brałam to też na spacery itd pod spodem ma ceratke super i za grosze;)
PRZEWIJAK IKEA PIESEK (2921387735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

IKEA, FABLER, PRZEWIJAK, PODKŁAD, SKŁADANA MATA (2931854411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pisałaś Dorcia o ciuszkach ze jak kupisz to neutralne , wiesz ja rózowe to bede miec chyba tez mało co ;) jakoś neutralne bardziej mnie przyciągają;) wczoraj oglądalam karuzele na łóżeczko była różowa i zielona i wybrałam zieloną :hahaha:

dorcia1989
A ja nic nie mialam zlamanego.:) moj Kamil nos dwa razy.:P
Malaga a ja wlasnie myslalam sobie, ze smutno mu bedzie jedyny chlopczyk i to jeszcze taki maly odstep czasu ale siostra mi powiedziala, ze ani ona ani Beata jeszcze produkcji nie zamykaja ;)

Wiesz co takim maluszką chyba płeć nie robi różnicy ;) widze po dzieciach w Tomka rodzinie a jest tak Maks 10 l , Szymek 4,5 r , Marcelka 4 l , Kacper 2,5 , Mikołaj 2.5 , I Gabrysia nie całe 2 l wiec Marcela była sama i powiem Ci ze super sie bawili ;) takie dziecko jeszcze nie ma podziału na różowe niebieskie lalki samochody wiec fajnie ;) no i zobaczysz jaki bedzie wycacany ;) a dzieci jeszcze bedzie zobaczysz:D Tomka mama 4 lata temu miała jednego 5 letniego wnuka a zaraz bedzie 7 :D

A wiecie co, ja coraz czesciej mysle, ze bede miala jedno dziecko. przede wszystkim pod wzgledem finansowym, jakos nie wydaje mi sie, zeby nasza sytuacja materialna sie kiedys cudownie odmienila, nie powiem, moze i z czasem na drugie dziecko byloby stac dac jesc i ubrac ale moim zdaniem dziecko powinno dostac od rodzicow cos wiecej, miec mozliwosc rozwijania jakichs pasji, pojechac na wakacje, to wszystko kosztuje. Poza tym logistycznie nie wyobrazam sobie ulozenia wszystkiego nawet z jednym dzieckiem, z kim je zostawic jak sie wraca do pracy itp..no i ta ciaza- poki co nie chce mi sie przechodzic przez to od nowa :P jeszcze brakuje traumatycznego porodu do kolekcji i bedzie komplet :D
Zeby bylo smieszniej nigdy nie bralam opcji jedynaka pod uwage a teraz w ciazy jakos tylko taka opcja mi przychodzi do glowy :P
Ale wiem doskonale, ze jeszcze tysiacpiecset razy zmienie zdanie pewnie hihi moze wygramy w totka;)

witam Mamusie :*
ZABIERZCIE MNIE STĄD!!!!!!!!!!!!!!!!!
leży ze mna młodziutka cyganka artystka z niej nieziemska. Zakładali jej wenflon darłą sie i płakała , ze boli. Ręki nie chciała zgiac i pielegniarka na sile ja zlapala i zgieła :P. W 20 tygodniu jest brzucha wogole nie ma jedynie taki raczej tłuszczykowy. Wczoraj przywiezli jej 4 hot dogi z orlenu i je jeden po drugim opitoliła. W nocy stekala,ze ja brzuch boli. Tutaj jakos wszyscy traktuja ja z przymrózeniem oka. O 4 zrobila podubke ze ma straszna goraczke . Zmierzyli jej i miala 36,9... na dodatek okazało sie,ze jej jakies krosty powyskakiwaly i przyszedl lekarz i powiedzial,ze to moze byc ospa. A ja.... od razu zaczelam sie drapac i zastanawiac czy ja mialam ospe. Bo chyba drugi raz zachorowac nie mozna. Ale przyszedl pediatra i powiedzial,ze to raczej jakies uczulenie i jeszcze dermatolog ma do niej przyjsc. Ale ja drapie sie nadal. Wszystko mnie kurka swedzi......aaaaaaa
Na obchodzie powiedzieli,ze w piatek mnie wypuszcza. Dalej leze jak ta mameła i do 4 godziny biore fenoterol i 3x dziennie luteine dopochwowo i jeszcze jakas pomaranczowa tabletke co 6 godzin.
Agatka szaleje jak nie wiem co :P ja wczoraj jeszcze patrzylam wózki na tablicy,ale net mi uciekł, wiec uznalam ,ze to znak i trzeba wylaczyc :P
Maryska spoźnione życzenia urodzinowe staruszko :)

http://www.suwaczki.com/tickers/oeuaebkmw2dc0gtw.png

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=47111

Nastka no to masz przygody :P a chyba ostatnio jak bylas w szpitalu to fajne towarzystwo bylo.. Juz niedlugo :)
Agata sie ladnie szykuje powolutku ;) ja zaczynam pewnie w lutym ale zamierzam lozeczko i materac na allegro, paczka z.art. higienicznymi, peluchami itp tak samo od jednego sprzedawcy, wozka bede szukac na tablicy jak bedzie juz samochod moze po ciuszki do sklepu i tyle :) wiec nie poszaleje chyba ;)
Malaga a moze tak do dochtora hm?
a unas zimno ale piekne slonce swiecie, bedzie spacer ;)