Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękujemy za życzenia. Matko to już dwa lata.... ale mam duże dzieci.... aż żal trochę :Padnięty::Padnięty:

Kurde byłam wczoraj z Maćkiem do kontroli. Gardło jeszcze czerwone, ale mam nadzieję że do wtroku przejdzie, wtedy kończymy antybiotyk. Ale zapytałam ją o ten Pulmicort, czemu nie wystawiła mi na choroy przewlekle recepty a ona mi na to że nie może, bo tylko dzieciom chorym na astmę się należy. :Rozgniewany: Dziwne, inni wypisują a ona nie może. Wkurzona jestem bo nebulizator kupiłam, a leku nie mam.... nie uśmiecha mi się wydawać 100zł na leki które starczą na jedną infekcję jego, kiedy on ma takich 5-6 w roku. ::(: A gdzie inne leki? Normalnie dupa i tyle. Wkurzona jestem.... nie mam innego lekarza który by mi wystawił receptę.... ::(: Ech, zawsze coś musi wyskoczyć.... :Rozgniewany:

Z tego wszystkiego kompletnie nie pamiętam co komu....

Monika trzymam kciuki za was, niech mały siedzi jeszcze kilka tygodni tam gdzie jego miejsce póki co.

Serena, Oskar (13.04.2005) i Maciek (07.11.2007)

Monika zdrowia Gosi
Serena eh...
Puszek no właśnie dumałam jak to jest że na NK jesteś, na P jesteś (ale nie u nas)
Spokojnych starań :)
Natka ja się położyłam o 7, bo od 5,30 byłam na nogach a poszłam spać o 2. Plastusiowy pamiętnik Renia czytała w Piwnicznej i to mnie natchnęło jak zobaczyłam jak Uli się podoba. Dzięki za przypomnienie o Karolci (chociaż mam tyle na mojej liście do czytania mojego i Uli że muszę pomyśleć jak to ugryźć mądrze)
Dziubala no właśnie, nie było Ciebie w środę a chciałam pytać czy życzenia K przyjmuje (najlepszego więc jeśli to było to)

Witam

Maciusiu wszystkiego najlepszego

dziś naukowy dzień z drobnymi sukcesami ::): Jutro za to cały dzień w szkole :Padnięty: Ale odstresuję się w najbliższych dniach. Jutro z Tatą do kina, pojutrze z Mężem wychodne ::):

Natka "Plastusiowy pamiętnik" przeczytany, dziewczyny poznały też Pipi. O "Dzieciach z Bullerbyn" myślę od dłuższego czasu, ale najpierw muszę zakupić ::):: Dzięki za przypomnienie o Karolci.
Serena priv
Monika zdrówka dla Gosi.

Renia z Marysi

Witam poniedziałkowo

Za nami bardzo fajny weekend. Imprezy urodzinowe bardzo się udały, dzieci zadowolone bo dopóki nie padły to były w centrum zainteresowania (same o to dbały :Kiepsko::Oczko:). A nocki super przespane. Dziś wstały o 5.50, ale luksus :D
Ja dziś jadę po jeszcze 1 skierowanie na rtg miednicy i jak wyrobię się czasowo to od razu pojadę zrobić te rtg (łącznie 3). Tylko czemu pada deszcz :Zły:

Ann – świętowaliśmy urodziny K, które miał w piątek :Oczko:
Super pocztowa fotka z Ulinką ::):

Serena – a może po tym Pulmicorcie Maciuś już by nie miał tylu infekcji w ciągu roku. Trzeba zakładać optymistycznie.
A byłaś z Maciusiem u alergologa?

Monika – zdrówka dla Gosi!

Miłego dnia :)

Monika zdrówka dla Małgosi! Tobie sił życze!
Serena sorry ale nie rozumiem Cię...
Ann mnie najbardziej podobał sie Szymon:D "dzień dobry" n razy:) Ma parcie na szkło urocze:) Gagatek od przygód w Bullerbyn woli "Emila ze Smalandii".
Dziubala pora pobudki u mnie nawet nie do wyobrażenia:) dziś ja zawoziłam gagatka bo ten przy tej pogodzie pospał sobie od 20-8:).

http://suwaczki.maluchy.pl/li-5647.png

Serena znam ból wydawania pieniędzy na leki
np Dominikowy żel na blizny 15gramowa tubka do stosowania 2 razy dziennie mniej więcej 150 zł (apteki internetowe bo w tradycyjnych cena 189zł) i chwilowo nie mam kasy żeby kontynuować leczenie tych blizn
Natalka astmatyczna - tutaj mamy recepty bo to choroba przewlekła
ale jeszcze dodatkowo sporo innych leków... a dzisiaj zaczyna się 6 tydzień choróbsk

Niestety na zdrowiu oszczędzać się nie powinno ... i jak mus to mus najważniejsze by leki pomogły

Życzę Ci by Maciuś wyzdrowiał szybko

tylko nie zrozum mnie źle...

Dzień dobry.

Neta ale z czym mnie nie rozumiesz? Bo teraz to ja nie rozumiem ciebie :Zakręcony:

Dziubala nie byliśmy u alergologa. Ale chyba na nic nie jest uczulony.... do tej pory nie było żadnych oznak alergii na cokolwiek.... no prócz tej cholernej krtani. Ale nasza pediatra ani słowem nie wspomniała o możliwej alergii.

Renia :Całus:

Starletko wiem że nie można oszczędzać. I bynajmniej nie zamierzam. Wkurza mnie tylko że jedni lekarze mogą wypisać recepty (i robią to nawet bez żadnych sugestii ze strony rodziców) a inni nie mogą. Gdyby rzeczywiście było tak że żaden lekarz nie może przepisać to ok, przecież bym nie nalegała. Ale skoro wiem że można bo wszystkie dziewczyny tu u nas miały właśnie takie recepty to zwyczajnie w świecie wkurza mnie to że muszę zapłacić 100 zł zamiast 3 zł. :Rozgniewany: Na szczęscie mam na to pieniądze, co nie znaczy że nie wolałabym ich przeznaczyć na coś innego, tym bardziej że wydatków jest sporo.

Serena jesli jest cień szansy, że lekarstwo pomoże to nie widze innej opcji tylko kupuje...i nie ma znaczenia czy sie uśmiecha czy nie koszt tego lekarstwa. A w sprawie recept to: kiedys strasznie i długo mnie kaszlało i lekarz przepisał mi lek wziewny własnie dla astmatyków pomimo ze nie mam astmy i pomogło, i nie widze podstaw, żeby mi wypisywał recepte dla przewlekle chorych... Dlatego napisałam, że Cię nie rozumiem ...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-5647.png

Neta na też najbardziej ubawiło parcie Szymona na szkło :) Emil czeka u nas na swoją kolej (mamy: Skąpy nie jestem, powiedział Emil)
Dziubala czyli słusznie wydawało mi się że Imieniny to już były, ale życzeń dobrych nigdy za wiele :) A jak było z menu, wymyśliłaś coś specjalnego?

Neta przecież nie napisałam nigdzie że nie kupię leku, chyba że tak odczytałaś to że napisałam że nie mam leku, ale bynajmniej nie chodziło o to że go nie kupię. Natomiast co do recept.... jeśli takie masz podejście że ci się nie należy to ok, ja mam inne i tyle. I uważam że skoro można taką receptę zniżkową dostać to czemu niby miałabym nie skorzystać? Bo co? Naciągnę NFZ? proszę cię Neta... :Szok: przecież nie żądam od lekarza wypisywania każdej recepty na lek z jakimiś cudownymi zniżkami i teraz też nie żądałam, ale zapytałam dziewczyn i każda z nich dostała taką receptę, więc byłam pewna że to standard.