Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam


Rekomendowane odpowiedzi

Megan super kominek. My póki co zrezygnowaliśmt, T z ciężkim sercem a ja z radością bo nigdy nie chciałam mieć.... choć nie powiem fajnie posiedzieć z książką przy kominku. Ale mi potrzebna ta ściana gdzie miał być kominek i T skapitulował. :Śmiech: choć jeszcze mi się stawia że może przy pierwszym remoncie zrobimy :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

Serena, Oskar (13.04.2005) i Maciek (07.11.2007)

Odnośnik do komentarza

Wczoraj K odkrył, że możemy przełączyć sobie język w jakim nadawany jest obcojęzyczny kanał, czyli z polskiego na oryginalny. I dziś Marysi włączyłam bajki po angielsku. Oglądając je po pewnym czasie poprosiła "teraz po chińsku" :sofunny:

Karola w pierwszej chwili zastanawiałam się kogo chcesz uśpić :Oczko:

Renia z Marysi

Odnośnik do komentarza

Karola jeszcze specjalnie dla Ciebie przepis na indyka:

Składniki:
- pierś z indyka około 1,5 kilo (moze byc mniejsza)
- przyprawa do indyka Kamis
- przyprawa kuchni meksykańskiej Kamis
- 3-4 duże kwaśne jabłka
- oliwa lub olej
- pół kostki masła

Wykonanie:
Pierś nacieramy dokładnie przyprawami i wkładamy na co najmniej 1,5 godziny do lodówki. Oczywiście może poleżeć dłużej. W tym czasie możemy obrać i pokroić jabłka wg upodobania. Ja kroję na plasterki.
Na dno brytfanki wlewamy trochę oleju (ja daje olej z pestek winogron), tak, żeby powstała duża plama, wkładamy indyka i obsmażamy, lub nie :Oczko: Dodajemy masło. Do tego wrzucamy pokrojone jabłka i dusimy na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Co 15-20 minut obracamy indyka.
Przyznam, że ja robiłam też w piekarniku w naczyniu żaroodpornym i było ok.

Jest naprawdę wyśmienity, polecam!

http://img843.imageshack.us/img843/6404/img9506p.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/10308.gif
http://img689.imageshack.us/img689/4451/img9738az.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/19834.gif
http://img402.imageshack.us/img402/1050/img9532nt.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/25759.gif

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...