Skocz do zawartości
Forum

Rozrzedzanie mleka?

Rekomendowane odpowiedzi

Samhain

Mniej więcej to samo powiedziała mi ostatnio koleżanka. Z tym że ona, znając mojego głodomora osobiście, dodała że najpierw mogę dodawac jej po troszku kaszki do mleka. Jeden raz dziennie, najlepiej na noc, żeby nie budziła mi się co chwila (a teraz często budzi).

Przy problemach twojej córci z brzuszkiem byłabym ostrożna z zagęszczaniem mleka. Ja kaszke daję do południa, przygotowana na gęsto z dodatkiem owoców, bakalii, tak żeby tworzyła pełnowartościowy posiłek. Nie jestem zwolennikiem traktowania kaszy jako zapychacza przed snem. Zrobisz oczywiscie jak zechcesz, al tak małe dziecko ma prawo budzić się w nocy na jedzenie. Z doświadczenia innych mam (bo sama nigdy nie dawałam kaszki na noc) wiem, że dodawanie kaszki nie działa na wszystkie dzieci. Są takie, które budzą się kilka razy w nocy i już.
Moja w wieku twojej córki też często się budziła, teraz budzi sie 1-2 razy

marzen@

Póki co jestem na etapie gromadzenia informacji. Mam już taki charakter, że najpierw popytam, poczytam, przeanalizuję, a później ewentualnie działam. Jedni tę kaszkę na noc chwalą, ale gdzieś też czytałam, że kaszka to w zasadzie zapychacz bez wartości odżywczych. A skoro tak to masz rację: dobrze jest ją podac z czymś i w ciągu dnia, jako posiłek.
Tak w ogóle to zamówiłam sobie dwie wypasione (podobno) książki o racjonalnym odżywianiu niemowląt. Według nowego schematu. I tak sobie myślę, że wstrzymam się z czymkolwiek póki ich nie dostanę, i nie przeanalizuję ;)
Jula jakoś tak od ponad tygodnia śpi w nocy po pięc godzin. Nic nie mówię, żeby nie zapeszyc...

http://www.suwaczek.pl/cache/dcb49604bf.png
http://www.suwaczek.pl/cache/730946f441.png