Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Kamidianka
Myszka śpi, byłyśmy na spacerku, zjadła zupkę i zasnęła. Nawet nie było marudzenia. Sama bawiła się apaszką i powoli usnęła.

Dzisiaj ważny dzień dla M. Lenusia 2 razy powiedziała "tata" hehe. Oprócz tego mówi "dada" i "ple ple". To na tyle.

Spacerek fajny, cieplutko, aż za nawet. Zaraz się za obiad biorę.

Aha, skorzystam z okazji, że Lenka śpi, a ja dawno nie wstawiałam fotek, wkleję kilka.

1. Wspólny wypad do lasu, a ciocia jako fotografka ;)
2. Jem chrupka :)
3. Chwilowo siedzę :D
Kami - no poprostu piekne, piekne i jeszcze raz piekne te Twoje foty. Az oczy ciesza. Wasze zdjecie w 3 bardzo takie nastrojowe i radosne. Ma ciocia talent do oddawania uroku chwili. Lenka jak je - sama wyglada jak soczysta truskawka, tylko chrupac. A na tle koca czy co to tam jest to mala wersja Elwisa - Lenka jest cudna poprostu. Jestem pod wrazeniem:-) Serio.

Witam się wieczorową porą
Zostałam sama na 2 dni :(((( M wróci dopiero w sobote tak żeby zdążyć z Filipem na basen. Oczywiście jak mojego zaopatrzeniowca nie ma to okazało się, że w lodówce to tylko światło, pieluch nie ma, witamin dla dziecka też więc cały dzień bieałam tu i tam. Dobrze że synuś pomógł mamusi i był w miare grzeczny.
Tymczasem uciekam do później

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

Kamidianka
Myszka śpi, byłyśmy na spacerku, zjadła zupkę i zasnęła. Nawet nie było marudzenia. Sama bawiła się apaszką i powoli usnęła.

Dzisiaj ważny dzień dla M. Lenusia 2 razy powiedziała "tata" hehe. Oprócz tego mówi "dada" i "ple ple". To na tyle.

Aha, skorzystam z okazji, że Lenka śpi, a ja dawno nie wstawiałam fotek, wkleję kilka.

Kami - śliczne zdjęcia, super ujęcia a fryzura Lenusi super

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

e2e2
Daffodil
e2e2
Dwie noce przez moją chorobę spałam w dużym pokoju i muszę pochwalić M że po mimo wstawania o 6 do pracy bacznie pilnował Filipka w nocy ,robił mu mleczko i lulał do snu...............KOCHAM GO!!!szkodaże musiałam zachorować żeby doczekać się takich pięknych widoków.Teraz idę już spać i dobranoc kochane babeczki!:36_2_25:

No cóż, lepiej późno niż wcale :) Przynajmniej wiesz, że potrafi, więc kiedyś jeszcze możesz to wykorzystać :)

Mój M pomagał mi bardzo jak ja dochodziłam do siebie po porodzie ale nigdy nie usypiał Filipka i rzadko kiedy dawał mu mleko bo Filip nie chce od nikogo tylko ode mnie pić a tu proszę bez marudzenia i krzyku pięknie się panowie sobą zajęli.Jak M wraca wieczorek z pracy to wiem że jest zmęczony i nie dawałam mu nigdy dziecka na dzień dobry w drzwiach na przywitanie .Zawsze pierwsze to był obiad itp a jak M mniał chwilkę to Filip już spał i wszystko to brak czasu.

Na koniec witam się z bólem głowy i dlaczego?????
Ja ta daje M Maksia od razu jak przyjdzie ha, ha!!!! Bo potem M znika na godzine sie moczyc w lazience (!!!!) i tez by u nas chyba tak wygladalo, bo ja kapie prawie zawsze Maksia i karmie przed snem. Maksio mniej sie boi jak go ja kapie, moze mam lagodniejsze i pewniejsze ruchy - nie wiem a z karmieniem to tez Mdo niego gada i wyjmuje mu butle trzdziesci razy dziub wyciera i dziecko zamiast sie uspic to wychodzi przewaznie z pokoju u M na rekach z usmiechem jak 150!!!!

gunia43
Napisalam do Isabeli i dostalam taka odpowiedz:orchestra::
" Dziekuje za pamiec kochane. MIa juz siedzi, czasami ja zarzca, ale maly twardziel wciaz probuje. Jak tylko czegos zlapie to stara siestanac na nogi, takze jumper super sie sprawdza. Wychodzi jej dolna jedynka wiec marudzi, ale wszystko pod kontrola. Ja pracuje raz w tygodniu dla firmy edytorskiej, dziewczyn zajecia na uczelni sie wypelniaja i moga w ten dzien zajmowac sie naszym wampirkiem. MOje nogi nieciekawie, jesli sie nie poprawi w ciagu miesiaca podczascwiczen, masazy i nagrzewaniato czeka mnieoperacja nacinania sciegiwen, takze cwicze. Chodze bez kul, bo nauczylam sie ta bezwladna noga zarzucac, ale marzy mi sie by w koncu zaczac ruszc sie bez problemow, napewno buty na obcasie przynajmniej na rok beda w szafie. Generalnie jestem szczesliwa, mala chowa sei super, nastkisa szczesliwe, super sie ucza i pomagaja mi we wszystkim, a co do moich nog? - jestem dobrej mysl. Buziaki Guniu i pozdrow wszystkie dziewczyny!"

To tyle. Przepisalam wszystko jak lecialo na szybciora. Sorki za ewentualne bledy, bo sie spiesze. Maksio domaga sie towarzystwa a ja musze jeszcze cos wrzucic do badzora, bo mikiszki marsza graja. Bylismy w Realu, kupilam Maksiowi troche sloiczkow owocowych i 3 obiedki na wszelki wypadek oraz 4 piekne pajacyki na 74 z Disneya i ze Snoopym po 6-8 euro za sztuke wiec ok:36_1_11:.

Jak macie cos do przekazania Isabeli to napiszcie prosze a ja postaram sie to strescic w smesku:uff:

powiedz ze zyczymy duuuuzo zdrowka i ze tesknimy!!!!!!!!!

gunia43
e2e2
Daffodil

No cóż, lepiej późno niż wcale :) Przynajmniej wiesz, że potrafi, więc kiedyś jeszcze możesz to wykorzystać :)

Mój M pomagał mi bardzo jak ja dochodziłam do siebie po porodzie ale nigdy nie usypiał Filipka i rzadko kiedy dawał mu mleko bo Filip nie chce od nikogo tylko ode mnie pić a tu proszę bez marudzenia i krzyku pięknie się panowie sobą zajęli.Jak M wraca wieczorek z pracy to wiem że jest zmęczony i nie dawałam mu nigdy dziecka na dzień dobry w drzwiach na przywitanie .Zawsze pierwsze to był obiad itp a jak M mniał chwilkę to Filip już spał i wszystko to brak czasu.

Na koniec witam się z bólem głowy i dlaczego?????
Ja ta daje M Maksia od razu jak przyjdzie ha, ha!!!! Bo potem M znika na godzine sie moczyc w lazience (!!!!) i tez by u nas chyba tak wygladalo, bo ja kapie prawie zawsze Maksia i karmie przed snem. Maksio mniej sie boi jak go ja kapie, moze mam lagodniejsze i pewniejsze ruchy - nie wiem a z karmieniem to tez Mdo niego gada i wyjmuje mu butle trzdziesci razy dziub wyciera i dziecko zamiast sie uspic to wychodzi przewaznie z pokoju u M na rekach z usmiechem jak 150!!!!

ha ha ale sie usmialam jak m usypia i karmi maksia:smile_jump:

a powiem wam ze moje dziecko całkowicie sie zbuntowalo na inne jedzenie niz cyc! nie chce zupy jarzynowej, (to jeszcze zrozumiem) ani nawet deserku..krzywi sie i trzepie go jakby trucizne jadł..soczkow wszelakich tez nietoleruje!
teraz mu zrobilam kaszki bananowej na moim mleku najpierw sie krzywil pluł potem zaciagnal i zjad...co mi sie za dziecko trafilo!!!!!

poniewasz mlodemu znikł katar zupełnie od jutra zaczynamy nauke , nie wiem czy to wyjdzie ale zamierzam zrobic tak: jak sie przebudzi po paru minutach wieczorem isc przytulic ale cyca nie dac i tak do skutku tylko kurcze nie wiem co z noca bo mam tu problem jezeli postanowie nie dac mu wogole cyca a obudzi sie za ktoryms razem i naprawde bedzie głodny bo przeciez choc raz lub dwa razy jeszcze nasze dzieci potrzebuja w nocy zjec ..i jak mu choc raz dam cyca to on bedzie sie o niego upominał czescie ( no bo jak raz dala to czemu nie 10 razy) i co tu zrobic

mama2
gunia43
" Dziekuje za pamiec kochane. MIa juz siedzi, czasami ja zarzca, ale maly twardziel wciaz probuje. Jak tylko czegos zlapie to stara siestanac na nogi, takze jumper super sie sprawdza. Wychodzi jej dolna jedynka wiec marudzi, ale wszystko pod kontrola. Ja pracuje raz w tygodniu dla firmy edytorskiej, dziewczyn zajecia na uczelni sie wypelniaja i moga w ten dzien zajmowac sie naszym wampirkiem. MOje nogi nieciekawie, jesli sie nie poprawi w ciagu miesiaca podczascwiczen, masazy i nagrzewaniato czeka mnieoperacja nacinania sciegiwen, takze cwicze. Chodze bez kul, bo nauczylam sie ta bezwladna noga zarzucac, ale marzy mi sie by w koncu zaczac ruszc sie bez problemow, napewno buty na obcasie przynajmniej na rok beda w szafie. Generalnie jestem szczesliwa, mala chowa sei super, nastkisa szczesliwe, super sie ucza i pomagaja mi we wszystkim, a co do moich nog? - jestem dobrej mysl. Buziaki Guniu i pozdrow wszystkie dziewczyny!"

To tyle. Przepisalam wszystko jak lecialo na szybciora. Sorki za ewentualne bledy, bo sie spiesze. Maksio domaga sie towarzystwa a ja musze jeszcze cos wrzucic do badzora, bo mikiszki marsza graja. Bylismy w Realu, kupilam Maksiowi troche sloiczkow owocowych i 3 obiedki na wszelki wypadek oraz 4 piekne pajacyki na 74 z Disneya i ze Snoopym po 6-8 euro za sztuke wiec ok:36_1_11:.

Jak macie cos do przekazania Isabeli to napiszcie prosze a ja postaram sie to strescic w smesku:uff:

powiedz ze zyczymy duuuuzo zdrowka i ze tesknimy!!!!!!!!!

I czekamy aż do nas zajrzy :))

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

WItam wieczorową porą

katja wyglądałyście po prostu cudnie:36_3_19: a te oczy Majeczki !
Jakies 2 tyg temu w Kauflandzie widzialam dziewczynę bardzo do Ciebei podobną, nawet zastanawialam sie czy przypadkiem nie przyjechałas kogoś odwiedzić i przyglądałam się jak popieprzona, ale ostatecznie stwierdziłam ze to nie Ty, bo buźkę miała bardziej pociągłą. No ale zapytam, czy Ty przypadkiem nie byłas ostatnio na podkarpaciu??? :D

Daffo katar żadna przyjemność. Zrob sobie syrop z cebuli i czosnku, smaczny i zdrowy :) - tyle ze raczej na suchy kaszel :P

GUnia Maksik sam sie tak buja???????????!!

Jola30 ok, katar u dorosłego to pikuś, ale u dziecka to już nie takie nic. jeśli nie spływa to moze osiąść na oskrzelach i zapalenie gotowe. A nasze dzieci póki co więcej leżą niz siedzą więc nie lekceważyłabym kataru u dziecka.

mama2 trzymam kciuki za wytrwalosć w nauce odcycania :) no i co to znaczy zeby chwalić się rudoscią bez fotki??

mama2cor szanowna Pani Kovalov najszczersze gratulacje dla Młodej Pary :) cieszę się z Wami

2e2e
wlasnie stwierdzilam ze masz gorzej niz ja. Mąż jest a jakby go nie było :/ Ja swoejgo mam w duzej ilości czasu jak przyjeżdza. Długo jeszcze ma zamiar tak harowac? Zeby sie to na zdrowiu nie odbiło.

Kami
oj pierwsza fota to majstersztyk. rewelka. A fryz a'la presley boski:smile_jump:

Przyznaje bez bicia ze dokładnie nie czytałam co naskrobałyście przez te 2 dni :/ więc wybaczcie pominięte :)

My dzis widzieliśmy lame i kózki :) Zainteresowanie Szymonka w skali 1-10 oceniam na slabe 4.

Was nadrobić to trzeba mieć ponaddźwiękowe tępo. Przeleciałam pobieżnie ostatnie 10 stron.

Wszystkim mamuśkom które walczą z choroba życzę dużo zdrówka - ciężkie czasy idą dla Majowych Słoneczek - zima, ale to ma i dobra stronę bo nasze dzieciaki mają już po 4 -5 miesięcy, więc i walka z bakteriami bardziej wyrównana.
Tak czy siak - choroby sio od naszych mam i dzieciaczków.:36_2_54:
Wszystkie filmiki, zdjęcia, kołysanki i fotki superowe.:gitarzysta:

Katja gratulacje - a jednak udało ci się Maje przekonać do butli - ja dziś w nocy chciałam oszukać moje dziecko..........i dupa blada, jak tylko poczuła że to butla, to mimo ze była zaspana na maksa nie chciała pić i już.

Mama2cor ty jak zawsze kobieto masz przebojowe życie – chociaż ci się nie nudzi, a jeśli chodzi o teściową to z nią się nie pobierałaś więc miej ją głęboko w poważaniu.

Mama2
życzę powodzenia z usypianiem Maksia............no i dawaj fotki wiewióro.

A ja cały dzień zabiegana – a to w domu ogarnąć, a to pościel zmienić, zakupy, obiad......i tak cały dzień minął.
Kupiłam na EBayu Juleczce kombinezon zimowy – i powiem wam ze super zakup zrobiłam.....w ogóle nie zniszczony, gruby z odpinanymi rękawicami i bucikami.
A i kupiliśmy też Julci kurteczkę – taką dorosłą – wklejam foty.

Mam pytanko – czy będziecie kupować waszym dzieciaczkom krzesła do karmienie, a jeśli tak to na co będziecie zwracały uwagę ???

1. Kurteczka cream hooded puffa jacket with detachable mittens

2. Kombinezon 6-9 M

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43

Pozdrów ją cieplutko i życz jej zdrowia.
Biedulka nasza, ale się musi męczyć...

jola22
Was nadrobić to trzeba mieć ponaddźwiękowe tępo. Przeleciałam pobieżnie ostatnie 10 stron.

Wszystkim mamuśkom które walczą z choroba życzę dużo zdrówka - ciężkie czasy idą dla Majowych Słoneczek - zima, ale to ma i dobra stronę bo nasze dzieciaki mają już po 4 -5 miesięcy, więc i walka z bakteriami bardziej wyrównana.
Tak czy siak - choroby sio od naszych mam i dzieciaczków.:36_2_54:
Wszystkie filmiki, zdjęcia, kołysanki i fotki superowe.:gitarzysta:

Katja gratulacje - a jednak udało ci się Maje przekonać do butli - ja dziś w nocy chciałam oszukać moje dziecko..........i dupa blada, jak tylko poczuła że to butla, to mimo ze była zaspana na maksa nie chciała pić i już.

Mama2cor ty jak zawsze kobieto masz przebojowe życie – chociaż ci się nie nudzi, a jeśli chodzi o teściową to z nią się nie pobierałaś więc miej ją głęboko w poważaniu.

Mama2
życzę powodzenia z usypianiem Maksia............no i dawaj fotki wiewióro.

A ja cały dzień zabiegana – a to w domu ogarnąć, a to pościel zmienić, zakupy, obiad......i tak cały dzień minął.
Kupiłam na EBayu Juleczce kombinezon zimowy – i powiem wam ze super zakup zrobiłam.....w ogóle nie zniszczony, gruby z odpinanymi rękawicami i bucikami.
A i kupiliśmy też Julci kurteczkę – taką dorosłą – wklejam foty.

Mam pytanko – czy będziecie kupować waszym dzieciaczkom krzesła do karmienie, a jeśli tak to na co będziecie zwracały uwagę ???

1. Kurteczka cream hooded puffa jacket with detachable mittens

2. Kombinezon 6-9 M

Zakupy ekstra, i kurteczka i kombinezon śliczne.

A krzesełko do karmienia na pewno kupię, ale szczerze mówiąc jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, bo Kuba nie siedzi wystarczająco stabilnie.
Wprawdzie M. od dawna mówi, że jego krzesełko leży w piwnicy, trzeba tylko wyczyścić i polakierować, ale jak widzę, jak się za to zabiera, to raczej kupimy :)

Kamidianka

Kamidianka zdjecia przesliczne to pierwsze robione przez ciocię poprostu jak z gazety cudo!!! no i ten lok Lenki:36_1_1:
a co do gadania dzieci moja babcia twierdzi ze jest taka wróżba ze jezeli dziecko pierwsze slowo powie tata tzn ze nastepny bedzie chłopak bo domaga sie brata a jesli mama to druga bedzie dziwczynka..podobno cos w tym jest:D

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
poniewasz mlodemu znikł katar zupełnie od jutra zaczynamy nauke , nie wiem czy to wyjdzie ale zamierzam zrobic tak: jak sie przebudzi po paru minutach wieczorem isc przytulic ale cyca nie dac i tak do skutku tylko kurcze nie wiem co z noca bo mam tu problem jezeli postanowie nie dac mu wogole cyca a obudzi sie za ktoryms razem i naprawde bedzie głodny bo przeciez choc raz lub dwa razy jeszcze nasze dzieci potrzebuja w nocy zjec ..i jak mu choc raz dam cyca to on bedzie sie o niego upominał czescie ( no bo jak raz dala to czemu nie 10 razy) i co tu zrobic

Nie mam pojęcia jak to rozwiązać :no1: Ale w każdym razie życzę powodzenia. Trzymam kciuki, żeby łatwo poszło.