Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
gunia43
mama2corun
no a to moje fotki ze spacerku :D
zostawilam czapeczke taka ciensza w PL i tu mam jeszcze tylko taka :)
karmilysmy kaczki i wszyscy zadowoleni :D kocham te moje dziewczynki nad zycie!!!!!

Mama2corun - obie slicznie wystrojone. Ale mama dba .-)
Po minkach widac, ze dzieci masz szczesliwe. CZapka Oli extra.

Witam poniedzialkowo po niezbyt przespane nocy. Maly cos zle sypia ostatnio. Pobudka o 23.00 potem o 3.30, 5.00, 7.00 i ostatecznie o 9.00. NIe wiem o co chodzi.....

cos sie dzieciakom naszym poprzestawialo. Zima to chyba powinny wiecej spac a nie odwrotnie??

Nasze dzieci się zmówiły i mam nadzieję że to przejściowe!
Daffodil jak szczepienia?To chyba jutro,o której?trzymam kciukole żeby Kubuś nie płakał!MY mamy w środę,aż się boje.

pat-k
Kamidianka
mama2 koszmarna podróż!! A ile normalnie byście jechali w obie strony? To jest właśnie pomyślunek polskich władz, żeby wszystko na raz rozkopać!
No to nie wiem, czy Ci bardzo pomogła ta wizyta, w sumie za wiele nie wniosła. A boląca pierś produkuje tyle samo mleka, co nieboląca?

A co takiego kupiłaś w Orsay? Chwal się :))

Patka uuu, to pewnie zaraz padniesz do łóżka. Mnie ostatnio w ciągu 5-10 minut ucięło w nocy 5 komarów albo jeden pięć razy, masakra! Ja to jeszcze mam taaakie bąble po nich, ech.

Moja dzisiaj pod koniec dnia wariowała, że hej. Rozbrykała się totalnie. Nawet ładnie spała w dzień, ze 3,5 godzinki.

Kami a Lenka spi jednym ciagiem te 3,5 godziny? czy dzieli na krotkie drzemki?

Tosia ostatnio spi czesto i krotko i gdzies wyczytalam, ze to niedobrze, bo dziecko oducza sie zapadac w gleboki sen i plycej spi tez w nocy

Od 2-3 dni właśnie potrafi ciągiem przespać nawet 2 godziny, co ostatnio długo się nie zdarzało. A tak to raczej 30 min do 1,5 godziny po rannym posiłku.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2corun
mama2
Moja mama jest niesamowita ..mowilam jej ze klaudia chiala tez jesc jabluszko gerbera jak karmilam maksa i powiedzialam jej ze ona moze zjesc normalne jablko a nie takie noi mojej mamie sie zal klaudi zrobilo i dzis przyszla z deserkami z gerbera trzy dla maksia trzy dla klaudi :whoot:

fatycznie mama cudo :in_love: moja taka niejest :(

a my kochanego tatka wyslalysmy do Lwowa+ i juz tesknie za 20 minut bedzie w Kijowie i pociagiem do Lwowa wiec u rodzicow bedzie rano.a my lecimy jednak w czwartek trzabylo jrfnak ptzrlozyc slub na poniefzialek przeciucie mnie niemylilo.a;e nic lecimy w czwartek :in_love:
Moja Mama też jest kochana,myśli o wszystkich dzieciach i wnukach tylko nie o sobie.Tata też jest suuper ,jest bardzo uczuciowy.21 ma operacje na kręgosłup a ja już się bardzo martwię!Ja zawsze byłam taka typowa córusia tatusia,mam trzech braci z którymi toczyłam walki i zawsze tata mnie bronił i miałam największe względy.

Kamidianka
pat-k
Kamidianka
mama2 koszmarna podróż!! A ile normalnie byście jechali w obie strony? To jest właśnie pomyślunek polskich władz, żeby wszystko na raz rozkopać!
No to nie wiem, czy Ci bardzo pomogła ta wizyta, w sumie za wiele nie wniosła. A boląca pierś produkuje tyle samo mleka, co nieboląca?

Patka uuu, to pewnie zaraz padniesz do łóżka. Mnie ostatnio w ciągu 5-10 minut ucięło w nocy 5 komarów albo jeden pięć razy, masakra! Ja to jeszcze mam taaakie bąble po nich, ech.

Moja dzisiaj pod koniec dnia wariowała, że hej. Rozbrykała się totalnie. Nawet ładnie spała w dzień, ze 3,5 godzinki.

Tosia ostatnio spi czesto i krotko i gdzies wyczytalam, ze to niedobrze, bo dziecko oducza sie zapadac w gleboki sen i plycej spi tez w nocy

Od 2-3 dni właśnie potrafi ciągiem przespać nawet 2 godziny, co ostatnio długo się nie zdarzało. A tak to raczej 30 min do 1,5 godziny po rannym posiłku.

Filip dzisiaj też mnie zaskoczył bo w dzień pospał 1.5 godziny i nie pamiętam kiedy tak długo spał,chyba czuł że mamusia żle się czuje i dał mi odetchnąć!

Daffodil
mama2
Ja juz wrocilam od poradni i padam na pysk!!! spedzilismy 6 godzin w aucie k....wa nigdy wiecej , boli mnie glowa spac mi sie chce jestem glodna...to wszystko przez korki , korki korki ..wszedzie robia drogi SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!

co powiedziala ze ten bol to przez zmiany hormonalne albo bol naczyn krwionosnych ktore pracuja , mowi ze wiele jest takich niewyjasnionych bolow piersi w czasie laktacji i jej rada zrezygnowac z karmienia ta piersia..wiec chyba powoli bedziemy malego tyylko na lewa przestawiac..tylko nie wiem jak sie do tego zabrac hmmmm

A nie podpowiedzieli Ci czegoś w poradni? Kurcze, ale będziesz mieć tą lewą pierś obciążoną. Zwłaszcza jak Maksik dalej będzie tyle w nocy zajadał. Życzę powodzenia i przyznam, że podziwiam za samozaparcie :in_love:
I ja!!! Ja juz dawno bym sei poddala. Ale Ty musiszto lubiec!!!!! :-) Kibicuje Twoim staraniom.

pat-k
Witajcie kochane,
przylaczam sie do grona mam niesypiajacych w nocy ;/
o 1.30 obudzilam sie pogryziona przez komara (pod koniec wrzesnia. komar!!) wstalam zakatrupic drania, napilam sie wody i buch z powrotem do wyrka. Leze i nie moge zasnac. I tu cos niesamowitego, zaczelo mi z cyca leciec mleko i po kilku minutach doslownie obudzila sie Tosia :36_19_2: jako ona to wyczula, ze zarcie sie leje??
wzielam ja do wyrka, nakarmilam, ponosilam do odbicia (to juz byla 3 w nocy), walnela kupe wiec wlaczylam swiatlo i na przewijak. Kupa okazala sie po pachy, wiec przebieranie mycie etc. ookolo 3.30 klade Tosie do lozeczka, gasze swiatlo i probuje zasnac. Nic z tego, bo Tosia ma ostatnio zakodowane, ze o 4 je, wiec znowu zaczela domagac sie cyca :36_2_12:
Impreza zywieniowa skonczyla sie o 5 nad ranem a ja bylam juz sina ze zmeczenia. Zasnelam razem z mala przy cycu i w koncu pospalam dluzej.
mama2 gdybym tak miala co noc, to chyba nie pamietalabym jak mam na imie

Oj wspolczuje. Oby ta byla lepsza!!!!

pat-k
Kamidianka

No to rewelacja, bo Kuba w ciągu dnia jednym ciągiem przesypia maksymalnie 40 minut :/

e2e2
pat-k
gunia43

Witam poniedzialkowo po niezbyt przespane nocy. Maly cos zle sypia ostatnio. Pobudka o 23.00 potem o 3.30, 5.00, 7.00 i ostatecznie o 9.00. NIe wiem o co chodzi.....

cos sie dzieciakom naszym poprzestawialo. Zima to chyba powinny wiecej spac a nie odwrotnie??

Daffodil jak szczepienia?To chyba jutro,o której?trzymam kciukole żeby Kubuś nie płakał!MY mamy w środę,aż się boje.

u mnie to samo, coś jest w powietrzu ;)

Witam sie poniedziałkowo i jak tylko skończe czytac to uciekam do łóżka może uda mi się choć odroine pospać Miłego wieczorku i spokojnej nocy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

e2e2
pat-k
gunia43

O 14.30 mamy wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że obejdzie się bez łez.

Kamidianka

Bolaca produkuje nawet wiecej mleka!! a nie ma sie czym chwalic kupilam dwie koszulle biala , sukienke z dzianiny jzu powoli kompletuje stroje do pracy :((dzis musze jeszcze podejsc i zrealizowac kolejne bony bo mam juz ich 5 !!

pat-k
mama2
Moja mama jest niesamowita ..mowilam jej ze klaudia chiala tez jesc jabluszko gerbera jak karmilam maksa i powiedzialam jej ze ona moze zjesc normalne jablko a nie takie noi mojej mamie sie zal klaudi zrobilo i dzis przyszla z deserkami z gerbera trzy dla maksia trzy dla klaudi :whoot:

madra kobieta, wie, ze teraz dla Klaudii to jest wazne, zeby czula sie rownie kochana jak Maksiu.
Jak moj brat sie urodzil (mialam 9 lat) to zazadalam dla siebie butelki i smoczka :D

jak Klaudia czuje sie w szkole? jaka ma nauczycielke?

klaudia super , dzielnie chodzi i wraca sama ze szkoły a nauczycielka nie wiem w sumie bo malo ja znam ale jak na pierwszy rzut oka to jakas sztywna

pat-k
mama2
Ja juz wrocilam od poradni i padam na pysk!!! spedzilismy 6 godzin w aucie k....wa nigdy wiecej , boli mnie glowa spac mi sie chce jestem glodna...to wszystko przez korki , korki korki ..wszedzie robia drogi SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!

co powiedziala ze ten bol to przez zmiany hormonalne albo bol naczyn krwionosnych ktore pracuja , mowi ze wiele jest takich niewyjasnionych bolow piersi w czasie laktacji i jej rada zrezygnowac z karmienia ta piersia..wiec chyba powoli bedziemy malego tyylko na lewa przestawiac..tylko nie wiem jak sie do tego zabrac hmmmm

no tak, korki potrafia umilic zycie :36_2_12:

dzielna jestes niesamowicie, ze mimo bolu dotychczas karmilas. Moze od razu karm juz tylko lewa a z prawej systematycznie sciagaj troche, zeby zastoje sie nie porobily

odrazu tylko lewa to chyba maksiowi nie starczy :)

e2e2
pat-k
Witajcie kochane,
przylaczam sie do grona mam niesypiajacych w nocy ;/
o 1.30 obudzilam sie pogryziona przez komara (pod koniec wrzesnia. komar!!) wstalam zakatrupic drania, napilam sie wody i buch z powrotem do wyrka. Leze i nie moge zasnac. I tu cos niesamowitego, zaczelo mi z cyca leciec mleko i po kilku minutach doslownie obudzila sie Tosia :36_19_2: jako ona to wyczula, ze zarcie sie leje??
wzielam ja do wyrka, nakarmilam, ponosilam do odbicia (to juz byla 3 w nocy), walnela kupe wiec wlaczylam swiatlo i na przewijak. Kupa okazala sie po pachy, wiec przebieranie mycie etc. ookolo 3.30 klade Tosie do lozeczka, gasze swiatlo i probuje zasnac. Nic z tego, bo Tosia ma ostatnio zakodowane, ze o 4 je, wiec znowu zaczela domagac sie cyca :36_2_12:
Impreza zywieniowa skonczyla sie o 5 nad ranem a ja bylam juz sina ze zmeczenia. Zasnelam razem z mala przy cycu i w koncu pospalam dluzej.
mama2 gdybym tak miala co noc, to chyba nie pamietalabym jak mam na imie

U nas noc wyglądała bardzo podobnie o 3 kupa i się bardzo rozbawił,nie było mowy o spaniu do 5.Oby dzisiejsza była spokojniejsza!

tego ci zycze!!!:zwyrazami_milosci:

mama2corun
mama2

fatycznie mama cudo :in_love: moja taka niejest :(

a my kochanego tatka wyslalysmy do Lwowa+ i juz tesknie za 20 minut bedzie w Kijowie i pociagiem do Lwowa wiec u rodzicow bedzie rano.a my lecimy jednak w czwartek trzabylo jrfnak ptzrlozyc slub na poniefzialek przeciucie mnie niemylilo.a;e nic lecimy w czwartek :in_love:

pare w dni w ta czy w tamta nie stanowi roznicy dla milosci :) Ale ci zazdroszcze tego wydarzenia!:zwyrazami_milosci:

Witam sie wtorkowo ...moj synek obudzil sie o 23.30 i 2.00 :D:D:D wyraznie zamienil sie z niektorymi waszymi dzieciaczkami i moglabym powiedziec dzis o sobie ze jestem super wyspana gdyy....nie bol cyca od 4 rano !!!!!!!!!!!!!bo głupia sie skusilam i nakarmilam go bo juz byyl taki pełny ...w nocy juz wogol z niego nie bede karmic...
Dzis "tatus "Klaudi przychodzi po nia ..zakupow ciag dalszy ..wczoraj do mnie dzwonil pogadac to M zazdrosnym okem patrzyl:D bo moj byly M podobno do teraz ma jeszcze mala nadzieje ze jeszcze kiedys bedziemy razem :36_1_77:

Witam
w końcu udało mi się wyrwać od szpon dobvoczynnej teśiowej i nadaje juz wlasnego domu jestem na razie tu ale i tak musze w srode do niej wrocić bo musze wyjechać i spawy pozaławiać póki co jestem i odpoczywam:36_1_22:
niestety w domu meksyk po remoncie wiec będe sprzątac i zaglądać.Nikuś spi kuzwa ale i tak mi kaszle i ma katar :36_1_77:
Ale mam wizyte u lekarza dziś ale przełoże ją na jutro bo to nie moja pani doktor a nie chce już zmieniac lekarza!

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png