Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elus.dreptus
mam pytanie bo dopiero zaczynam z zupkami i deserkami, przypuscmy ze bede dawac malemu obiadek ok 12 ( maly sloiczek) po ktorym sie nie naje do konca, po tym podac mleko czy moge np deserek?/ czy deserki podaje sie np godzine po posilku?? czy np po obiadku dac mleko zeby sie do konca najadl a deserek np po karmieniu o 15?

Ja obiadek daję koło 12, ale nie w momencie jak Kuba jest bardzo głodny. Bo jak już umiera z głodu, to tylko mleko wchodzi :) Ze względu na to, że całkiem sporo zjada, to nie dopycham go mlekiem od razu, tylko czekam aż zawoła. Z reguły jest to ok. 1 godziny po obiadku. Później długi spacer, po powrocie cyc i dopiero wtedy deserek. Tzn przygodę deserkową zaczynamy dopiero dzisiaj :)

elus.dreptus
gunia43
elus.dreptus
gunia43 my chcemy aby roznica wieku nie byla wieksza niz 4-5 lat

My, jak sie wogole zdecydujemy to za dwa lata. Ja nie moge dluzej czekac, bo juz mam swoj wiek. Inaczej poczekalaby dluzej, he, he!!!! Nie spieszy mi sie do ciazy i porodu i pierwszych 2 miesiecy.

a wiesz ze mi brakuje ciazy, tak dobrze sie w niej czulam, na poczatku smialam sie ze gdyby nie to ze nie mam @ to wogole nie wiedzialabym ze jestem w ciazy :D a porod dobrze wspominam ( nie zrazilam sie)

czy mi sie zdaje czy jestem tu najmłodsza.....:)
Nie pamietam ile masz lat. Ale Wiki ma 21.
Ciaza to byl super okres i porod u mnie byl ok szybki i piekny na swoj sposob. No ale mimo wszystko ten bol i w ogole niepewnosc czy wszystko pojdzie ok i czy moj synek zdrowy. No a pierwsze 2 mesiace to taka rozbita bylam i obolala, cyce naparzaly i z tym karmieniem wojowalam. Bylo trudniej niz teraz. Wole tak jak jest i cieszez sie ze juz moje zycie wrocilo do normy.
No i Maksik taki kontaktowy, i juz nie taki bezbronny jak wczesniej.

Kamidianka
Moje dziecię się obudziło. Po 2 godzinach drzemki, zaczyna przypominać dawne dziecko.
Podam jej soczku i poćwiczymy :)
My już od jakiegoś czasu ćwiczymy, Lenka łapie powoli, o co chodzi, a głowę już bardzo wysoko podnosi. Wczoraj mi się udało to uchwycić na fotach :)

Dawaj foty!!!! Ciekawa jestem jak Lenka trzyma glowke.

elwira
Daffodil
elwira
Witam mamuśki:)

nareszcie moge powiedzieć że się wyspałam:)) tylko że Adasiowi daliśmy na noc nurofen przeciw bólowi bo tak go dziąsła męczyły że zasnąć biedaczek nie mógł.
Nad ranem zaskoczył mnie totalnie, zasnął o 21 , wstał o 3 i normalnie zjadł i o 6 dałam mu cyca a on w płacz ja w szoku co się dzieje czy to znów zęby a Adaś złapał smoczka zaczął pchać go sobie do buzi , przytulił się do mnie zaczął głaskać i zasną............... ach te bobasy :)))

Daffodil Kuba to niezły akrobata ......... zawału bym dostała ;)

Oj ale Cię musiało rozczulić takie Adasiowe głaskanie, słodziaczek mały :Kiss of love:

byłam mile zaskoczona tym głaskaniem aż mi się cieplutko zrobiło :)
Ojej :-)

gunia43
Kamidianka
Moje dziecię się obudziło. Po 2 godzinach drzemki, zaczyna przypominać dawne dziecko.
My już od jakiegoś czasu ćwiczymy, Lenka łapie powoli, o co chodzi, a głowę już bardzo wysoko podnosi. Wczoraj mi się udało to uchwycić na fotach :)

Wrzucę pózniej, bo to chwilę trwa, a Leniaczek mi już się odzywa, domaga sie towarzystwa hehe.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Daffodil
elus.dreptus
mam pytanie bo dopiero zaczynam z zupkami i deserkami, przypuscmy ze bede dawac malemu obiadek ok 12 ( maly sloiczek) po ktorym sie nie naje do konca, po tym podac mleko czy moge np deserek?/ czy deserki podaje sie np godzine po posilku?? czy np po obiadku dac mleko zeby sie do konca najadl a deserek np po karmieniu o 15?

Ja obiadek daję koło 12, ale nie w momencie jak Kuba jest bardzo głodny. Bo jak już umiera z głodu, to tylko mleko wchodzi :) Ze względu na to, że całkiem sporo zjada, to nie dopycham go mlekiem od razu, tylko czekam aż zawoła. Z reguły jest to ok. 1 godziny po obiadku. Później długi spacer, po powrocie cyc i dopiero wtedy deserek. Tzn przygodę deserkową zaczynamy dopiero dzisiaj :)
Powodzenia. Ciekwe czy Kuba tez sie bedzie tak krzywil jak Maksio.

Kamidianka
gunia43
Kamidianka

Wrzucę pózniej, bo to chwilę trwa, a Leniaczek mi już się odzywa, domaga sie towarzystwa hehe.
MOj Maksio tez juz godzine spi. Pewnie sie zaraz obudzi.
On jak wysany to do rany przyloz a jak spiacy to szkoda slow.
Wszystko sie wokol tego kreci. Tak jak u tatusia. U mnie spanie jest na ostatnim miejscu.

Kamidianka

Dzielna dziewucha. Bo te chłopy nasze to jakieś leniwe stworzenia :)
Dawaj zdjęcia :)

elus.dreptus
Daffodil
elus.dreptus

My mamy w planie 2-3 lata różnicy :)
ale u nas jest jeszcze jeden warunek, wieksze mieszkanie, teraz mamy kawalerke i moj M z jednego pokoju zrobil dwa mniejsze, 30 m2 na 3 osoby to porazka....

moje a właściwie rodziców mieszkanie ma 35m2 i w 4 tam mieszkaliśmy jak nie wiem teraz nie umiem sobie tego wyobrazić

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

elwira
Daffodil
elus.dreptus

My mamy w planie 2-3 lata różnicy :)

to co Daffo za rok założysz wątek Majowe słoneczka 2011:)

He he nie wiem czy za rok, ale na pewno w maj będziemy celować :) Rewelacyjna pora na rodzenie, bo nie trzeba się w wakacyjne upały z wielkim brzuchem gramolić, a z drugiej strony można z dzidziusiem od razu na spacerki chodzić.

Witam
po krotce opisze co tam u nas a wiec Nikuś wczoraj był u lekarza dostał pleśniawki wyniku antybiotyku i lekarz nie zmienił mu antybiotyku a;le dziś kazał podjechać wiec za godzine wybieramy się znów poprawa już jest ale ja tych choroby mam dosyc tym bardziej ze ja już też zainfekowana i zdycham:36_11_5:
Wczoraj weszłam na sekunde ale nawet nie miałam siły Was nadrobić tyle natłkiście:36_22_3::yuppi:
Nikuś zrobił sie spokojniejszy w prawdzie siedzimy u teściowej i już mam zakaz chodż do koleżanki ktora znam już od dłuższego czasu no nie wyrabiam z nią:36_11_5:
w nocy wstawanie nie ma zmiłuju 2 do 4 razy.
Nikuś wcina zupki ze sLoika bo chodż jesteśmy na wiosce to jakoś 3 razy zupka została spalona i slik wygodniejszy dzis zapytam lekarza czy moge wprowadzać miesko i ugotuje sama.powiem szczerze ze jak sie nie ma nic innego na głowie tylko dziecko to można sobie dzieci mieć nawet takie rozdarte jak Moje Słońce:36_2_31:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png