Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
pat-k
i jeszcze sie pozale na koniec: Tosia malo je. possie troche cyca i juz wiecej nie chce. jestem pewna, ze na dobe je za malo. Probowalam dac jej mleko hippa i to samo, wypije troche i odpycha butelke :( bardzo sie martwie
widze, ze jest glodna (piastki pcha do buzi) a nie je :((
brzuszek jej nie boli, bo pogodna jest. nie wiem co jest grane

jak dlugo to trwa? jak dzien dwa to sie nie przejmuj , dzieci tez moga miec mniej szy apetyt ale jesli dluzej niz 2 dni to bieglabym do lekarza bo ci znow siadzie laktacja a i Tosia nie moze pozwolic sobie na ubytek wagi bo drobniutka jest . Zawsze co mi piersze przychodzi jak dzieciaczki malo jedza to ze maja za malo zelaza bo tak mialam z klaudia , zawsze miala ogromny apetyt i nagle jak jej zmalal to zbadalam krew i malo zelaza bylo
Witam wtorkowo!

Ja tylko wtrace, ze Maksio tez mniej je ostatnio. Trwa to juz pare dni. Moze to taki okres jest. A pieski swoja droga wcina. NIekoniecznie jak jest glodny.

Ewciaa - udanego wypadu do Rzeszowa!!!

Patka - czerwone buty - jestem na tak!!!!!!:wybierz_mnie:
W kosciele to w czerwieni tylko zakonnicy nie wypada. Wkladaj smialo!

Mama2 - wspolczuje nmocki. Ja po takowej wczoraj bylam troche do tylu. A te trzy kupy - no, no!!!! Faktycznie sie chlopak lubi przyssac konkretnie a nie tylko cyca mietolic:bardzoglodny:.

Tak w termacie snu to kaszka na noc pomogla Maksiowi. Widac budzil sie, bo faktycznie byl glodny. Dzis dam 2 lyzeczki i zobaczymy co bedzie, bo Maksio spal ladnie od 21.00 do 5.00 :36_2_15:ale za to mniej wypil bo tylko 140 zamiast zwyczajowo 200 na noc. Ale i tak ok. Ostatnio cos czesto mleczko w butli zostawia. Raz 30, raz 20, no a przy kaszce az 60! Az do niego niepodobne. Moze sie odchudza...
A ja mimo apetytu i rzadkiego karmienia waze juz 61 czyli kilo mniej. A myslalam, ze juz mi sie zatrzymalo. A tu prosze. Ale wiecej juz nie chce chyba wicej, bo cycki jak nalesniki a i reszta tez taka malo jedrna :8_1_221::-(

mama2
Gunia zazdroszcze ze chudnieszja nic nie lece z wagi:le: ale jem bardzo sduzo slodkiego
dfziennie princepolo , okolo 6 jezykow , paczka rodzynek w czekoladzie

Ja też dużo słodyczy, tylko ja nie karmię piersią.
Guniu a morfologię sobie robiłaś? Skoro się słabo czujesz, może masz jakieś niedobory? A jak włosy, lecą dalej? Bo mnie jakby mniej trochę. Ale biorę skrzyp 2 razy dziennie od miesiąca ponad.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Witajcie,

mama2 nie no współczuję Ci tych nocy, ja nie wiem, ale chyba by mnie do wariatkowa odwiezli, gdybym tak mało spała od długiego czasu. Jesteś dzielna kobieta!
Ciekawe ile Maksiu już waży przy takim częstym jedzeniu?

Moja dzisiaj znowu harce w nocy. Z ciekawości patrzę na zegarek, a tam 4:40, czyli codziennie równo jak w zegarku, niezależnie o której się położy.
Mój M. się nie wyspał, bo poszliśmy spać o 1-szej, potem Lenka go obudziła, wstaje i pyta mnie, co ona tam wyprawia, bo łóżko całe chodziło hee. Dziecku się na zabawy zebrało. No, ale usnęła ze smoczkiem, nawet bez pieluchy. No, a potem bidulek o 6-stej pobudka, ddzisiaj mu obiecałam, że sobie odeśpi.
Lenka mimo kilku małych wybudzeń, spała do 8:30. Teraz papu, trochę zabawy i już ją ścina z nóg. Dobrze, coś porobię jak zaśnie.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

katja79
hej babeczki witam ja dzisiaj obudzilam sie z taka wysypka ze głowa mala cala buzie mam w plamach w dodatku z obrzekiem a na brzuchu i piersiach taka pokrzywka... jeny dziewczyny rece mi opadly jak myslicie moge karmic małą skoro to uczulenie jest równiez na piersiach??

a skad to uczulenie? mysle ze mimo tego mozesz

mama2
katja79
hej babeczki witam ja dzisiaj obudzilam sie z taka wysypka ze głowa mala cala buzie mam w plamach w dodatku z obrzekiem a na brzuchu i piersiach taka pokrzywka... jeny dziewczyny rece mi opadly jak myslicie moge karmic małą skoro to uczulenie jest równiez na piersiach??

a skad to uczulenie? mysle ze mimo tego mozesz

nie mam pojecia ale wygladam jak dziecko wojny normalnie umówilam sie juz do lekarza wiec zobacze co poradzi dzwonilam tez do poradni laktacyjnej kaza karmic :/

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Kamidianka
mama2
Gunia zazdroszcze ze chudnieszja nic nie lece z wagi:le: ale jem bardzo sduzo slodkiego

Ja też dużo słodyczy, tylko ja nie karmię piersią.
Guniu a morfologię sobie robiłaś? Skoro się słabo czujesz, może masz jakieś niedobory? A jak włosy, lecą dalej? Bo mnie jakby mniej trochę. Ale biorę skrzyp 2 razy dziennie od miesiąca ponad.
Wlosy leca niestety. Ale te wlosy od miesiaca. Mylsalam ze przejdzie ale niestety. Kupilam sobie krzem z histydyna. Ponoc wzmacnia cebulki. Zobaczymy. I tak skrocilam juz powaznie wlosy bo mam terza do ramion a planuje fryzjera tylko jakos nie moge sie zebrac, bo musze isc z M. Nie wytlumacze inaczej dokladnie po niemiecku sama o co mi chodzi.
Biore witaminy wiec moze anemii nie ma. Ale nie wiem, bo nieststematycznie. W tym tygodniu do learza wec zrobie sobie morfologie. Zobaczymy co wyjdzie.

A ja weszlam na forum, bo Maksio wlasnei strasznie plakula w lozeczku i chce do cycka na uspienie. Ale nic z tego. Juz tak ladnie zasypial, wiec nie moge znow go tak uczyc. Przez ten skok i marudzenie w zeszlym tygodniu znow sie pzezwyczail i sie domaga. Oj, domaga!!!! Ale ja musze byc twarda, choc ak zwykle nie jest latwo tego sluchac.
Oooo ucichl. NO itak i znow zaczal. Oj ciezko mi to wytrzymac jak zwykle.:le:

mama2

E tam. I tak jestes ode mnie szczuplejsza. Ja mam tylko 167 i 61 kilo, wiec chudzielcem nie jestem. Choc moj M tak twierdzi. Powiedzial mi zebym lepiej juz nie chudla, bo bardzo mu zniklam.

katja79

Katja - nie mam pojecia. Wez zyrtec. Pomaga szybko. Ciekwe od czego to. MNie sie tez zdarzaja wysypki. Bardzo rzadko ale sa i wtedy Zyrtec pomaga. NO i Wapno wypij.

pat-k
witam sie wieczorowa pora,
dzisiaj bylismy caly dzien w wawie. kupilam sobie sukienke na chrzciny (kolor grafitowy) i z rozpedu do tego.... czerwone lakierowane czolenka. i dopiero w samochodzie dotarlo do mnie, ze takie buty na chrzciny to chyba nie za bradzo.
i nadal nie mam butow. jutro zrobie foto sukienki, to doradzicie jakie obuwie do niej
wszystkie moje buty zostaly w kartonach w Moskwie :/

Czemu nie mogą być czerwone?? Pat-k nie przesadzaj :) Jola30 była w czerwonej sukience, to Ty możesz w butach :)

pat-k
i jeszcze sie pozale na koniec: Tosia malo je. possie troche cyca i juz wiecej nie chce. jestem pewna, ze na dobe je za malo. Probowalam dac jej mleko hippa i to samo, wypije troche i odpycha butelke :( bardzo sie martwie
widze, ze jest glodna (piastki pcha do buzi) a nie je :((
brzuszek jej nie boli, bo pogodna jest. nie wiem co jest grane

A od dawna tak jest? Bo jeśli to jeden dzień, a widać, że Tośka radosna i czuje się dobrze, to bym się nie przejmowała. Kuba też tak miał przez półtora dnia, pierś ciamkał po 2 minuty. Jak odciągnęłam i dałam przez butlę, to zjadł 50 :uff2: A później wszystko wróciło do normy.

gunia43
Musialam znow chodzic do lozeczka glaskac. nawet na raczki wzielam bo nic to nie dalo. No ale znow wsadzilam - 2 minuty cisza i znow krzyki. Teraz chyba sie poddal. Niby placze ale milknie czsami. Chyba ze sily zbiera :-(( Kurcze juz pol godziny ponad zasypia i nic.

Gunia znam ten ból oj serce peka poprostu ale ja bym Ci radzila nie brac malego na rece pogłaszcz go mów do niego ale nie bierz ja tak z mala walczylam bardzo dlugo a potem stwierdzilam ze to nie ma sensu ona nigdy nie uspokajała sie swiadomie tylko poprostu padala od placzu jak plakala i ja ja bralam na rece to byl to dla niej sygnal zeby plakac w kółko bo wtedy ja wezme na rączki.
a jak poglaszczesz po główce powiesz cos do Maksia to bedzie wiedzial ze na wyjecie nie ma co liczyc ale mamunia jest przy nim i tyle...

mojej do tej pory zdarza sie plakac przy zasypianiu ale to tez troche przez moja niekonsekwencje czasami ja wyciagam bo wydaje mi sie ze jednak zle odcxzytalam sygnaly i ze nie byla spiaca ale na szczescie rzadko mi sie to zdarza:lup:

a moje dziecko juz 5 dzien bez kupy....nie wiem o co chodzi nic nie dziala ani sok ze sliwek ani jabluszka poprostu klapa.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79

Ja bym karmiła. Wypij wapno. Jadłaś coś co mogło Cię tak uczulić?

katja79
gunia43
Musialam znow chodzic do lozeczka glaskac. nawet na raczki wzielam bo nic to nie dalo. No ale znow wsadzilam - 2 minuty cisza i znow krzyki. Teraz chyba sie poddal. Niby placze ale milknie czsami. Chyba ze sily zbiera :-(( Kurcze juz pol godziny ponad zasypia i nic.

Gunia znam ten ból oj serce peka poprostu ale ja bym Ci radzila nie brac malego na rece pogłaszcz go mów do niego ale nie bierz ja tak z mala walczylam bardzo dlugo a potem stwierdzilam ze to nie ma sensu ona nigdy nie uspokajała sie swiadomie tylko poprostu padala od placzu jak plakala i ja ja bralam na rece to byl to dla niej sygnal zeby plakac w kółko bo wtedy ja wezme na rączki.
a jak poglaszczesz po główce powiesz cos do Maksia to bedzie wiedzial ze na wyjecie nie ma co liczyc ale mamunia jest przy nim i tyle...

mojej do tej pory zdarza sie plakac przy zasypianiu ale to tez troche przez moja niekonsekwencje czasami ja wyciagam bo wydaje mi sie ze jednak zle odcxzytalam sygnaly i ze nie byla spiaca ale na szczescie rzadko mi sie to zdarza:lup:

a moje dziecko juz 5 dzien bez kupy....nie wiem o co chodzi nic nie dziala ani sok ze sliwek ani jabluszka poprostu klapa.

Może czopek glicerynowy? Wiadomo, że często nie można, ale jak już 5 dni się męczy, to chyba bym dała.
Kuba na szczęście kupę robi jak w zegarku :) Od paru dni pije soczek marchwiowy, na obiad micha marchewki z ziemniaczkiem i jak się rano budzi, stęknie parę razy i kupa jest :) A myślałam, że go trochę przytka po tej marchewce.
Dzisiaj go przebrałam, wzięłam do siebie do łóżka i obudziliśmy się o 10.30 :16_12_7: Dopiero śniadanie zjadłam, muszę się zorganizować szybko, bo M. z pracy wróci, a my jeszcze na spacer nie zdążymy wyjść :)