Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
katja79
mama2
w poniedzialek o 9.00 maks bedzie mial przetykany kanalik wbijaja igle kolo oczka i wsadzaja ja wzdłoz noska MATKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze trzymajcie kciuki ja nie wiem jak on to przezyje ...

o matko a dlaczego tak?????????:whoot::whoot::whoot:

BO MA ZATKANY I MU CAŁY CZAS łezki leca i ropieje oczko

ojejku bidulek no to zaciskamy kciuki w poniedzialek z samego ranca.

a ja zamiast isc zjesc sniadanie i ogarnac dom bo dziecko spi to ja na forum siedze:lup::lup: oj naprawde to jest juz jakies uzaleznienie....ale wiecie gdyby nie Wy to moje zycie towarzyskie by nie istnialo a tak przynajmniej z Wami sobie potrajluje :smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Wiki20pl
Własnie dostałam paczke : słoiczek GERBER jabłuszko z marchewką , soczek jabłkowy z marchewką, i próbki kaszki bananowej i ryżowe purre z marchewką i groszkiem, poradnik "czas na nowe smaki" i mleko NAN 2, ale mleko sprzedam sąsiadce jej córcia ma 8 miesięcy i własnie pije to mleko, wiec sprzedam jej taniej niż w sklepie szkoda zeby się zmarnowało

No no, super paczka. Ja jeszcze nic nie dostałam.

katja79
mama2
katja79

oj to faktycznie nie zazdroszcze niezly obzarciuch z mojego zieciunia :D
mama2 a jak go karmisz w niocy to duzo Ci zjada ?????moze on chce tylko cyca pociumkac moja jak nie moze spac najczesciej nad ranem jak biore ja do naszego łózka najpierw intensywnie je a potem tylko ciumka i co jakis czas tylko przelyka a jak jej wyjme cyca to sie budzi:what:

nabiera masy zeby byc silnym i podobac sie Majusi :))):36_1_67:
a co do jedzenia w nocy to je az mu sie uszy trzesa i jak zje to wypluwa cyca

moja w nocy tez wypluwa ale juz nad ranem trzyma dziasłami z calej siły...:lup:

haha to moj dziasłami w ciagu dnia trzyma i zawsze wtedy sie rozglada na boki a ja podarzam za nim zeby cyca uratowac przed rozszarpaniem

katja79
mama2
katja79

o matko a dlaczego tak?????????:whoot::whoot::whoot:

BO MA ZATKANY I MU CAŁY CZAS łezki leca i ropieje oczko

ojejku bidulek no to zaciskamy kciuki w poniedzialek z samego ranca.

a ja zamiast isc zjesc sniadanie i ogarnac dom bo dziecko spi to ja na forum siedze:lup::lup: oj naprawde to jest juz jakies uzaleznienie....ale wiecie gdyby nie Wy to moje zycie towarzyskie by nie istnialo a tak przynajmniej z Wami sobie potrajluje :smile_jump:

dokladnie cale zycie towarzyskie to WY..:36_3_14:

jola22
Hej kobietki.

I ja sie witam........jeszcze w Ladku (goraco jak cholera).
Bylam dzis na warzeniu Julci......i warzy 6570 - przytyla od 22 lipca tylko 500 gram, ale w przychodni powiedzieli ze jest ok.
Julcia coraz wiecej przesypia w nocy - bo np. dzos w nocy spala od 22 do 6 rano.
Tesknie za wami.
Sle buziaki.:36_3_14:

Z Juleczki też jest niezły klocuszek, super.
Kuba o miesiąc starszy, a chyba jeszcze tyle nie waży :) Dzisiaj się przekonamy.

mama2
witam sie po przespanej nocy....ale
maksio jak zasnal o 20.00 to spał do 23.00 potem pobudki kolejno o 1.00 3.00 5.00 6.50 i o 8.15 pobudka i od 5 rano z czego jadł tylko o 23.00 3.00 i 5.00 a reszta to było jeczenie ... jeszcze nie jadł i nie ma ochoty :((( dziwne 5 godzin bez jedzenia wkurza mnie to bo zamiast w nocy spac do on nic nie robi tylko je a potem potrafi tyle godzin wytrzymac bez jdzeni BEZSENS ..oczywiscie m spał w drugim pokoju ...oboje chodzimy cholernie nie wyspani i podjelismy taka smutna decyzje
dałam wczoraj maksowi czopek bo mial 37.5 ale w nocy i dzis juz nie goraczkuje , jednym sałowem lepiej to zniosł niz za 1 razem

mama współczuje :yyy:moja zuza usneła od.20.30 padła jak mucha po wczorajszym długim dniu... zjadła ok.24.30 pózniej o 5.30 wstała ok.9.00 i potem o 10.30 zjadła

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
pat-k
ok, u mnie juz cyce zdojone, mykam spac

posmialam sie jeszcze zdrowo przed snem :D

Pat-k a Ty dalej biedulko się laktatorujesz po nocach?
Mnie się już nie chce. Mam zapasik zamrożony, akurat będzie na wesele we wrześniu, jak rodzice będą się cały dzień Kubą zajmować.
A na inne takie imprezy już najwyżej będę sztuczne zostawiać. Kuba wszystko zjada czy to Bebilon czy Bebiko (ostatnio przetestowałam). Nie jest to moje dziecko wybredne, byle żarcie było :) A tak w ogóle to jak mam teraz porównanie, to widzę, że Bebilon beznadziejnie się rozpuszcza. Można było trzepać parę minut, a i tak grudki zostawały. Bebiko za to ma super konsystencję.

Daffo- no to jakis lewy masz ten Bebilon ja tam jestem zachwycona nawet w zimnej wodzie mi sie rozpuszcza nie ma problemu moze woda inna haha(NAN1 to dopiero cholernica nie mleko ale jak znam zycie pewne zdania tez beda podzielone ciezko sie rozpuszcza):36_2_40:
A jesli chodzi do Bebiko ja nie jestem wogule przekonana do tego mleka naczytaklm sie opini i wszystko na nie i ze najgorsze mleko w Polsce nie wiem nie testowalam i nie bede opine takie i uczula dziecko strasznie przez to alergiia i jakies dziadostwa sie lapia ale co tam jak dziecku smakuje to OK.
ale zeby dziecko przyzwyczajc do mleka sztucznego trwa to nawet 12 tyg.wiec to szmat czasu i wowczas mozna stwierdzic czy mu pasuje czy nie -opinia lekarska.:36_11_15:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
EWCIA jak tak sobie mysle ze Zuzia urodzila sie jedna z wiekszych dzieci,wiec malo przybrala przez te trzy miesiace piszesz ze normie sie miesci :yyy: niby dobrze ale moze ten bebilon pepti zle dobrane mleko jej niesmakuje a co ma bdulka zrobic pije?

Jolcia jak lekarz zalecił to co ja mam zrobić..ale już niedługo może jej zmienimy i ten kleik mam nadzieję że troszke przytyje....i zaczną sie deserki i zupki za jakieś 2 tygodnie zaczniemy bo nie bede czekac do końca 4 miesiaca

ja lece za przykąłdem mam2corun i jolci30 do fryzjera bo owłosiona strasznie jestem

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
mama2
witam sie po przespanej nocy....ale
maksio jak zasnal o 20.00 to spał do 23.00 potem pobudki kolejno o 1.00 3.00 5.00 6.50 i o 8.15 pobudka i od 5 rano z czego jadł tylko o 23.00 3.00 i 5.00 a reszta to było jeczenie ... jeszcze nie jadł i nie ma ochoty :((( dziwne 5 godzin bez jedzenia wkurza mnie to bo zamiast w nocy spac do on nic nie robi tylko je a potem potrafi tyle godzin wytrzymac bez jdzeni BEZSENS ..oczywiscie m spał w drugim pokoju ...oboje chodzimy cholernie nie wyspani i podjelismy taka smutna decyzje
dałam wczoraj maksowi czopek bo mial 37.5 ale w nocy i dzis juz nie goraczkuje , jednym sałowem lepiej to zniosł niz za 1 razem

mama współczuje :yyy:moja zuza usneła od.20.30 padła jak mucha po wczorajszym długim dniu... zjadła ok.24.30 pózniej o 5.30 wstała ok.9.00 i potem o 10.30 zjadła

Kuzwa ja bym chciala zeby po kamieniu o 24 Nikus spal do 5 chodz raz a do 5 ja mamco godzine pobudke,i jestem w kur*** totalnie na niego M. i caly swiat nie daje rady chodzc dzis nie wsawalam nie jestem wyspana bo i tak sie budzilam i patzrylam na akcje nocna karmieni i maruerstwa Nikiego.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Ewciaa
witam
byłam rano ale musiałm szybko się zmyć na miasto....ale WY jedziecie z TY KOKSEM :) nie można was nadrobić
i tak od września ide do parcy narazie na 1h dziennie do chłopczyka autystycznego, ale będe chciała sobie zrobić 2h co drugi dzień zobaczymy....

długi spacer zaliczony...nogi mi do tyłka wchodzą...a MOJA ZUZA DZIŚ KOŃCZY # MIESIĄCE I NIEKT NIE WIDZI :(:(:(:(:(:yyy:

Ewcia super, że znalazłaś pracę. Gratulacje.
I ogromne uściski dla Zuzi.

w tej wczorajszej paczce byla ksiazeczka i jest przykladowe menu jak sie wprowadzac dodatkowe rzeczy ..super sprawa bo ja juz zapomnialam jak to bylo . i pisało ze jak sie karmi piersia to np. zupka powinna byc dodatkiem a nie zastepowac caly posilek tzn podajemy ja po piersi (tego nie wiedzialam ) oczywiscie na poczatku tak ..

katja79
hej kochane nie zagladalam wczoraj bo mialam meksyk w domu najpierw mala plakala bo znów mi sie właczylo uczenie dziecka spac w łózeczku potem mój M stwierdzil ze metoda jest do dupy bo co jakis czas wyjmuje mala z łózeczka na rece zeby ja uspokoic wiec ona wie ze jak bedzie dlugo plakac to ja wezme ehhhh juz sama nie wiem a potem juz z tego wszystkiego rozpetala sie u nas trzecia wojna swiatowa i tak od slowa do slowa pokłócilismy sie o wszystko....no i sie nie odzywamy czasami mam ochote normalnie spakowac sie i wyjsc ten mó jest mistrzem w braku umiejetnosci porozumiewania sie ...ja mu o niebie a on mi o chlebie i tak w kółko...
babeczki mam pytanie ile czasu moze byc sztuczne mleko podane dziecku od zrobienia ????wiecie caly czas próbuje z ta butla i nie wiem ile moge je potrzymac zazwyczaj po pół godz wylewam bo i tak jest juz zimne ale i tak sie zastanawiam czy nie za długo:lup:

Na opakowaniu jest napisane, że do godziny od zrobienia. No chyba że dziecko już trochę pociamkało i ślina się tam dostała, to wtedy od razu.