Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Ewciaa
mama2

niekoniecznie moj M tez tak przybierał jak szalony na wadze w sumie to łeb w łeb z maksiem ida a teraz jest szczuplutki i chocby niewiadomo ile jadł nie tyje :)( w przeciwienstwie do mnie:(

ale mu dobrze....a ja z 68kg przytyłam na 70kg KOSZMAR :8_1_221:

teraz przytyłas? niemozliwe jak tak malo jesz, moze z waga cos nie tak?

sama nie wiem czy mało jem, raczej normalnie śniadanie małe troszke obiadi kolacje, ale mało pije wody i to chyba wszytsko psuje....i je lody codziennie jednego...ale od wczoraj postanowiłam ćwiczyć bo każdy mi mówi że starsznie przytyłam a byłam taka chudziutka jako panna

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Jola30
mama2
powiem wam ze stoje przed trudnym wyborem jestem w kropce..chodzi o wygonienie M z łozka od kilku nocy niespie prawie wogole , i dziwie sie ze jeszcze funkcjonuje ..jest nam cholernie ciasno bo Maksio sie juz obraca we wszystkie strony a lozko ma 140 szer. budzi sie o 24.00 poyem 3.00 i tu od kilku nocy gada z godzine i robi kupe potem zasypia o 4.00 i nudzi sie o 6.00 kupa , jesc i czasem jesczsze zasypia ..probowałam go odnosci do lozeczka ale to mnie wykancza za kazdym razem wstac odniesc wtedy sie rozbudzam ide sie napisc zjesc jakis owoc zanim usne to juz pobudka i tak cała noc mam wrazenie ze chodze sikam pije karmie przebieram ....ale jak wygonie M z sypialni tpo wiem ze na długie m-ce a tego nie chce ! nie wiem co robic

No ja sie posikam hahaha no ja mam tak samo ale ja mam lozko na 180X200 wiec miejsce jest ale M. chrapie a maly sapie pol nocy a i mamy zmiany na karmienie i M. go karmi a ja spie i mi ciezko z tego zrezygnowac.Pozatym maly spi w lozeczku a nad ranem go biore czasem w nocy bo buczy i sie szarpie wiec ja nie mam sumienia:36_3_14:

Ja mam łóżko 160x200 i biore Maje rano jak mąż do pracy idzie, a w nowym mieszkaniu będe miała kanape narożną 200x240

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Ewciaa
e2e2
[ATTACH]11938[/ATTACH]

[ATTACH]11939[/ATTACH]

[ATTACH]11940[/ATTACH]

[ATTACH]11943[/ATTACH]

[ATTACH]11944[/ATTACH]
ja bardziej zadowolona z balona niz Filip!

Filip słodki a mama śliczna
Dzieciak jak malowany i fajny wozek ma. TUtaj w Niemczech takich fajnych nie robia nawet a jak juz to za tyle kasy ze szok. Fajne masz zdjecie z baklonem i obwarzankami!!!!

mama2
powiem wam ze stoje przed trudnym wyborem jestem w kropce..chodzi o wygonienie M z łozka od kilku nocy niespie prawie wogole , i dziwie sie ze jeszcze funkcjonuje ..jest nam cholernie ciasno bo Maksio sie juz obraca we wszystkie strony a lozko ma 140 szer. budzi sie o 24.00 poyem 3.00 i tu od kilku nocy gada z godzine i robi kupe potem zasypia o 4.00 i nudzi sie o 6.00 kupa , jesc i czasem jesczsze zasypia ..probowałam go odnosci do lozeczka ale to mnie wykancza za kazdym razem wstac odniesc wtedy sie rozbudzam ide sie napisc zjesc jakis owoc zanim usne to juz pobudka i tak cała noc mam wrazenie ze chodze sikam pije karmie przebieram ....ale jakak m wygonie M z sypialni tpo wiem ze na długie m-ce a tego nie chce ! nie wiem co robic

mama, to ja CI nie zazdroszczę, ale podziwiam za wytrwałość.wspomniałaś,że Klaudia była dzieckiem aniołkiem a teraz maksik wymaga większej uwagi, a u mnie odwrotnie. Bianka spała z nami do 1.5roku...tak mi było wygodniej, bo zaczęła normalnie spać. a było jak u ciebie, karmienie, kupki itp.itd;-) i prawda jest taka, ze dla zwiazku to nie jest dobre. nie zarzucisz nogi na M. nie przytulisz itp.Celina dziś po raz pierwszy spała w pokoju z Bianką, i spała całą noc!!!!!ja oczywiście do niej ciągle zaglądałam, ale jak jej łóżeczko jest u nas w pokoju, to gra telewizor, ciągle jakieś chałasy. a każdy w:masz bidulko dylemat, ale nie wywalaj M. z wyrka...powodzonka!

Witam sie wtorkowo
Dziękuję wszystkim za słowa pocieszenia, przede mną jeszcze jeden wypad w tym roku tylko że tym razem z M więc nie ma bata musi się udać :) Zdecydowaliśmy się na wyjazd nad morze. Powiem szczerze, że z tego co oszacowaliśmy to koszt tygodniowego pobytu nad morzem we wrześniu, na prywatnych kwaterach równa sie kosztowi 2-tygodniowego pobytu w Grecji w hotelu ****. skad takie ceny???
I jeszcze a propo podróżowania samochodem z dzieckiem
Na trasie Kraków - Sanok - i dalej w Bieszczady nie ma stacji benzynowej na której byłyby przewijaki no masakra, wogóle ciężko u nas w kraju o takie udogodnienia nie wspomnąc już o podjazdach przy chodnikach.
I tym optymistycznym akcentem życzę Wam Miłego dnia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

Wiki20pl
mama2
powiem wam ze stoje przed trudnym wyborem jestem w kropce..chodzi o wygonienie M z łozka od kilku nocy niespie prawie wogole , i dziwie sie ze jeszcze funkcjonuje ..jest nam cholernie ciasno bo Maksio sie juz obraca we wszystkie strony a lozko ma 140 szer. budzi sie o 24.00 poyem 3.00 i tu od kilku nocy gada z godzine i robi kupe potem zasypia o 4.00 i nudzi sie o 6.00 kupa , jesc i czasem jesczsze zasypia ..probowałam go odnosci do lozeczka ale to mnie wykancza za kazdym razem wstac odniesc wtedy sie rozbudzam ide sie napisc zjesc jakis owoc zanim usne to juz pobudka i tak cała noc mam wrazenie ze chodze sikam pije karmie przebieram ....ale jak wygonie M z sypialni tpo wiem ze na długie m-ce a tego nie chce ! nie wiem co robic

To mały nie spi w łóżeczku ???

spi do pierwszej pobudki bo go wtedy biore na karmienie i nie mam siły odniesc a nawet gdybym sie zawzieła i odniosła to za 1.5 godziny znowu to samo i tak 4 razy w nocy:yyy:

sylwiatoja
mama2
powiem wam ze stoje przed trudnym wyborem jestem w kropce..chodzi o wygonienie M z łozka od kilku nocy niespie prawie wogole , i dziwie sie ze jeszcze funkcjonuje ..jest nam cholernie ciasno bo Maksio sie juz obraca we wszystkie strony a lozko ma 140 szer. budzi sie o 24.00 poyem 3.00 i tu od kilku nocy gada z godzine i robi kupe potem zasypia o 4.00 i nudzi sie o 6.00 kupa , jesc i czasem jesczsze zasypia ..probowałam go odnosci do lozeczka ale to mnie wykancza za kazdym razem wstac odniesc wtedy sie rozbudzam ide sie napisc zjesc jakis owoc zanim usne to juz pobudka i tak cała noc mam wrazenie ze chodze sikam pije karmie przebieram ....ale jakak m wygonie M z sypialni tpo wiem ze na długie m-ce a tego nie chce ! nie wiem co robic

mama, to ja CI nie zazdroszczę, ale podziwiam za wytrwałość.wspomniałaś,że Klaudia była dzieckiem aniołkiem a teraz maksik wymaga większej uwagi, a u mnie odwrotnie. Bianka spała z nami do 1.5roku...tak mi było wygodniej, bo zaczęła normalnie spać. a było jak u ciebie, karmienie, kupki itp.itd;-) i prawda jest taka, ze dla zwiazku to nie jest dobre. nie zarzucisz nogi na M. nie przytulisz itp.Celina dziś po raz pierwszy spała w pokoju z Bianką, i spała całą noc!!!!!ja oczywiście do niej ciągle zaglądałam, ale jak jej łóżeczko jest u nas w pokoju, to gra telewizor, ciągle jakieś chałasy. a każdy w:masz bidulko dylemat, ale nie wywalaj M. z wyrka...powodzonka!

ale jak go nie wyganiac skoro ja juz na rzesach chodze ...i tak to sie odbija bo wieczorem nawet moj M nie ma co liczyc na przytulanie:(

Wiki20pl
sylwiatoja
Wiki20pl

Właśnie była u mnie położna, a raczej do Mai. Dziwne że jeszcze ktoś przyszedł, ale wszystko jest ok żadnych zastrzeżeń

pamiętam,że jak Bianka miała ok 3mcy to położna też wpadła, to ponoć normalne!fajnie,że wszystko dobrze!

No ona ponoć 2 tygodnie Nas poszukiwała tylko ze w tym mieszkaniu gdzie wynjmowalismy, a od sierpnia już nie wynajmujemy i ja zmieniałam adres w przychodni tylko że jej nikt nie powiedział, wczoraj była w tym Naszym starym mieszkaniu i jej sąsiad powiedział ze już tam nie mieszkamy i dopiero w przychodni sie zapytała czy adres zmieniałam, ale powiedziała ze nic się nie stało. SUPER położna. Bardzo miła i do Mai żadnych zastrzezeń nie miała.
Tylko dziwnie pytania mają w tych kartach np czy jest centralne ?? ile metrów ma mieszkanie?? itp u Was też się o to pytała ??

u mnie była tylko raz położna i sie nie pytała o takie rzeczy

sylwiatoja
hej mamusie!u nas intensywnie, bo była pani z biura nieruchomości i od jutra sprzedaż naszego mieszkania idzie w ruch.. fajnie, ale smutno jakoś. bo tyle serca włożyliśmy w remonty itp. przez te lata no i tyle się w nim miłych rzeczy wydarzyło..;-)ale M. mówi,że czas na zmiany więc trzeba mu zaufać;-))pichcimy jakąś rybkę na obiad, więc jak skończymy to z przyjemnością Was poczytam!!!

Ja jak sie zegnalam ze swoim pierwszym sa,modzelnym (nie do konca :-))) mieszkaniem to plakalam.

mama2

cieżka sprawa.,ale mama dlaczego maksia nie daje do łózeczka ?? potem sie przyzwyczai i będzie cie jeszcze cieżej

mama2

Są dwa wyjścia:
1. Przyzwyczajać Maksa do samodzielnego spania. Wiem, że trudno będzie, ale to dla Twojej wygody w przyszłości.
2. kupić większe łóżko.
Co do wyganiania M., to chyba nie jest dobry pomysł, może się poczuć urażony, no i Waszym relacjom to nie będzie raczej sprzyjać.
Ja pamiętam, co mi powiedziała pediatra jeszcze w szpitalu: "Jak wezmiecie dziecko do łóżka, to do 5-go roku życia się go nie pozbędziecie."

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Kamidianka
sylwiatoja
Kamidianka
A oto krótka lekcja tolerancji ;)

o rany! a skąd taka wielka lala?i jak się spodobała Lence??

Ta lalka ma ponad 20 lat, wtedy to była zupełna nowosc, gdy moja ciocia ją kupiła. A Lence się chyba spodobała, bo patrzyła bardzo uważnie i potem się śmiała do niej :)
Ja mam tutaj w Hagen pelno takich lalek, tyle ze zywych. Male murzyniatka s apoprostu przesliczne. A wczoraj z Maksiem spotkalam moja kolezanke z kursu z NIgerii. Sliczna dziewczyna i czarna jak ciemna czekolada. I Maksio rzucal usmiechami. Dzieci nie wiedza co to rasizm puki im dorosli nie wytlumacza...

matragona
Witam sie wtorkowo
Dziękuję wszystkim za słowa pocieszenia, przede mną jeszcze jeden wypad w tym roku tylko że tym razem z M więc nie ma bata musi się udać :) Zdecydowaliśmy się na wyjazd nad morze. Powiem szczerze, że z tego co oszacowaliśmy to koszt tygodniowego pobytu nad morzem we wrześniu, na prywatnych kwaterach równa sie kosztowi 2-tygodniowego pobytu w Grecji w hotelu ****. skad takie ceny???
I jeszcze a propo podróżowania samochodem z dzieckiem
Na trasie Kraków - Sanok - i dalej w Bieszczady nie ma stacji benzynowej na której byłyby przewijaki no masakra, wogóle ciężko u nas w kraju o takie udogodnienia nie wspomnąc już o podjazdach przy chodnikach.
I tym optymistycznym akcentem życzę Wam Miłego dnia

cięzko, ciężko ja małą przewijałam jak Daffodil w bagarzniku....właśnie taka jest POLSKA:what:

Ewciaa
mama2
Ewciaa

ale mu dobrze....a ja z 68kg przytyłam na 70kg KOSZMAR :8_1_221:

sama nie wiem czy mało jem, raczej normalnie śniadanie małe troszke obiadi kolacje, ale mało pije wody i to chyba wszytsko psuje....i je lody codziennie jednego...ale od wczoraj postanowiłam ćwiczyć bo każdy mi mówi że starsznie przytyłam a byłam taka chudziutka jako panna

Tylko nie przesadz kochana, wyglądasz naprawdę ładnie i niepotrzebne Ci diety cud.
Mój M. natomiast chce, zebym przytyła. Z facetami nigdy nie wiadomo...

mama2
Wiki20pl
mama2

To mały nie spi w łóżeczku ???

spi do pierwszej pobudki bo go wtedy biore na karmienie i nie mam siły odniesc a nawet gdybym sie zawzieła i odniosła to za 1.5 godziny znowu to samo i tak 4 razy w nocy:yyy:

no tak wiec się nie dziwie napewno ciezko, więc masz 2 wyjścia albo kupić wieksze łózko, albo jednak M wygonić....biedaczek jeśli wybierzesz drugą opcję

matragona
Witam Mamuśki po tygodniowo wakacjnej przerwie.
Z synusiem bawiliśmy w Bieszczadach i powiem Wam tylko że Bieszczady piękne, pogoda dopisała reszte przemilcze bo nie było fajnie, miałam choć odrobine odpocząć, złapać wiatr w żagle a tu klops. Jednym słowem próby wypoczynku mama + maluch oceniam w skali 5 punktowej na 2. A 2 za takie widoki:

Przykro, ze nie odpoczelas. Ale oczy przynajmniej nacieszylas :-)

Kamidianka
Ewciaa
mama2

Tylko nie przesadz kochana, wyglądasz naprawdę ładnie i niepotrzebne Ci diety cud.
Mój M. natomiast chce, zebym przytyła. Z facetami nigdy nie wiadomo...

bardzi dziękuje ale ten mój brzuszek mnie denerwuje

Ewciaa
Wiki20pl
sylwiatoja

pamiętam,że jak Bianka miała ok 3mcy to położna też wpadła, to ponoć normalne!fajnie,że wszystko dobrze!

No ona ponoć 2 tygodnie Nas poszukiwała tylko ze w tym mieszkaniu gdzie wynjmowalismy, a od sierpnia już nie wynajmujemy i ja zmieniałam adres w przychodni tylko że jej nikt nie powiedział, wczoraj była w tym Naszym starym mieszkaniu i jej sąsiad powiedział ze już tam nie mieszkamy i dopiero w przychodni sie zapytała czy adres zmieniałam, ale powiedziała ze nic się nie stało. SUPER położna. Bardzo miła i do Mai żadnych zastrzezeń nie miała.
Tylko dziwnie pytania mają w tych kartach np czy jest centralne ?? ile metrów ma mieszkanie?? itp u Was też się o to pytała ??

u mnie była tylko raz położna i sie nie pytała o takie rzeczy

U mnie położna była z 5 razy, do 6-go tygodnia po porodzie. Pytała ogólnie o warunki mieszkaniowe, a własciwie sama sobie odpowiedziala na pytanie i zaznaczyła odpowiednią tabelę.

jola22
Hej kobietki.

Ja wyrwalam sie do kawiarenki....na sekunde doslownie.:cheess:
My juz po przeprowadzce.......bylo ciezko.:8_1_221:
Dom juz prawie ogarniety - mam dosc.
Jutro jade po Julci paszport, a w srode na warznie.
Bardzo wam dziekuje za zyczenia urodzinowe.........jestescie kochane.:23_30_126:
Bardzo tesknie i sle buziaki dla wszystkich mamus i pociech.
Jolcia22 - powodzenia laska!!!! Odzywaj sie :-)