Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
sylwiatoja
jola22

Gunia witaj w klubie - mnie gnaty tak na**********ą że tylko jęcze.

I mnie bolą strasznie,myślicie,że to minie?ja biegam na4 piętro zwykle po 2razyi co raz gorzej mi to idzie. Coś mi się zdaje mamusie,że masaż zdziałałby cuda:smile_move:

Minie tylko kiedy???
Ja jak będę w Polsce to pierwsze kroki uczynie właśnie w kierunku dobrego masarzysty........a najlepiej jeszcze jak by był zabujczo przystojny (połączenie przyjemnego z pożytecznym):smile_move::smile_move:
A to moja Julcia dziś
1) Dzisiejszy strój
2) Kąpiel

Jola cos mi się wydaje ze conajmniej 2 razy dziennie przebierasz Julcię, tyle rewelacyjnych ciuszkow ze glowa mala. I zawsze jest taka radosna na fotkach. Cudowny berbeć:11_9_16:

gunia43
lutka
elus.dreptus

Duzo zalezy od personelu, na pewno mialabys lepsze wspomnienia gdy poswieci Tobie choc troche wiecej uwagi

nie no generalnie na personel nie narzekam, jak parlam to chyba z 4 baby były przy mnie (a to dlatego ze dostalam lek, który u dziecka mógł spowodowac klopoty z oddychaniem). Poza tym w sumie to nie dziwię sie połoznej, przez 1,5 h nie potrafilam okreslić czy czuje parte czy nie, to co miala robić, czekala z boku dopoki nie wrzasnęłam ze wychodzi :)
Ja partych nie czulam jako parte. Nikt mnie o nic nie pyta tylko w pewnym momencie polozna z usmiechem zatarla rece i powiedziala: teraz bedziemy przec, jedziemy z tym koksem. Pol godziny i bedzie po!!! To tez mnie jakos optymistycznie nastawilo to pol godziny. No a bylo godzine niestety bo Maly mial szelki z pepowiny i co go wypchalam troche to go ciegnelo z powrotem, hi, hi!!!
Ale patrzylam caly porod na zegarek, ktory wisial nad drzwiami pokoju gdzie rodzilam i jak minelo to pol godziny to wiedzialam ze juz nie moze byc dlugo :-)

no to nic tylko rodzic kolejne skoro warunki takie super. :smile_move:

Kamidianka
lutka
elus.dreptus

z reszta dla kazdej mamy jej dzieco jest najcudowniejsze

oj tak, ale tylko matka to rozumie :) a nawiasem powiedziawszy to dla majówek wszystkie nasze Słoneczka są cudowne i wyjątkowe bo wiekszośc znamy od pierwszych zdjęć USG.

no to czas na Szymka.

1. Małe zdziwko
2. Informacja dla malo spostrzegawczych: To nie E.T tylko Szymuś - choc podobny :D
3. Surfer jak się patrzy (:* dla E.)

Jaki repertuar minek :) No, Szymcio mi przypomina jakąś osobę publiczną, ale nie mogę sobie uświadomić, kogo :)

ojciec Szymka nie jest osoba publiczną :smile_move:

isabela
elus.dreptus
:) dzieki
Co o nas, Tomus urodził sie 10 maja, urodzil sie bardzo duzy, 4 kg i 60 cm! Porod wspominam bardzo milo dzieki mojemu mezowi i poloznej za ktora zapłacilam( stwierdzilam ze lepiej wydac te pieniadze niz pozostac samemu sobie na porodowce).

To tak jak moja Mia, tez 10 ja urodzilam :) ale byla malusia, chyba najmniejsza z majowych sloneczek :) bo 3106g i 46cm

najkrótsza moze, ale nie najlzejsza, w tym ostatnim nie dala się zdetronizowac Olcia mamy2cor.

isabela
dziewczyny, wasze maluchy tez zaczely tak reagowac na tony i obce glosy? Matko, Mia dzis sie rozbeczala jak zaczelam sie smiac. Oczywiscie zarechotalam jak stara krowa i dziecko pewnie sie wystraszylo. Ale zauwazylam tez, ze jak ktos obcy przyjdzie - zaraz jest niespokojna i ryczy. Ja ja chwale, ze taka grzeczna i slodka jak ktos przychodzi to ryczy i wije sie jak piskorz

też to zauwazyłam aczkolwiek Szymek jeszcze nie plakal ze strachu.

gunia43
lutka
Ewciaa

a kto Ci zalecił ???

pediatra podczas dzisiejszego badanie przed szczepieniem. A tak wogóle to Synus wazy 5700 :)
Ladnie wazy. Taki sredniaczek z Szymcia. Super! Nie za duzo i nie za malo.
Ciekawa jestem ile moj. Troche kloc sie z Maksika zrobil. Wazylam na wadze siebie a potem siebie plus maksia i wyszlo mi 6500. Ciekawe ile na porzadnej wadze wyjdzie.

tez jestem z wagi zadowolona :) zwlaszcza ze ciuszki nosi od 68-74, te 2 oczywiście przyduze ale nie kolosalne.

No to ladnie przytyl jesli faktycznie 6500 wazy:smile_move: pulpecik się robi:smile_move:

gunia43
MOj Maksik tez wylysial w tym stylu. W sumie to teraz jest bardzo modna taka fryz ze naczubku irokez a po biokach zero :smile_move:
Sliczny jest a to jak trzyma glowe to jestem poprostu w szoku. Jak sfinks jakis normalnie. Silacz maly. :smile_move:MOj Maksik niestety na brzuchu nie lubi to (lagodnie poweidziane) wiec trzymania glowy nie ma jak cwiczyc.

mamy modnych facetów:smile_move:

co do sfinksa, rano wychodzi mu super ale im później tym bardziej mu się ta glowa kiwa i tym nizej ją trzyma.

gunia43
:36_7_8:Kurcze,natluklam postow jak rebnieta!!!:smile_move:
Chcaialm pogadac a tu dwie strony prawie ja sama naprodukowalam.
Mam ju mistrza a terza staram sie o .... cos atam kolejne, hi, hi!

Ok. Dobrej nocki kobietki, choc pewnie tego juz nikt dzisiaj nie przeczyta. Moze w takim razie dzien dobry lepiej pozycze, bo wtedy to jest szansa wieksza :flower2:
W sumie mam 1 sierpnia juz wie nowy dzien sei zaczal.-
Maksik skonczyl 3 miesiace.:36_7_8::36_7_8::36_7_8:

bojciu jaki Maksio jest sliczny:11_9_16: a jaki tatus w nim zakochany, pięknie:11_9_16:

gunia43
Jeszcze tylko fotki wstawiam z przedwczoraj mojego marude i nieogolonego tate i z wczoraj.
[ATTACH]10888[/ATTACH][ATTACH]10884[/ATTACH][ATTACH]10885[/ATTACH][ATTACH]10886[/ATTACH][ATTACH]10887[/ATTACH]

super ma poduszkę. Dla mnie kazdy facet ktorego zarost ma mniej niż 3 mm jest ogolony :)

mama2 jak spalas? Maksio grzeczny? Bo Szymek wydziwia, jakbym najpierw sie umyła i zjadla sniadanie to bylo by ok, ale ja zaczełam od forum i teraz na nic nie mam czasu bo sie drze :/ Ale to pewnie efekt stroju w jaki go ubrałam, taki ostry z niego facet :)

po 20 min noszenia go na rękach usnął, mama2 teraz dopiero wiem co czujesz od samego poczatku nosząc Maksia, męczace to to :/

ZMykam, przyjemnej soboty u boku mężczyzn i ukochanych osób, Ewciaa super imprezy, a ja bez męża ale za to z marudnym snem sobie spedze sobotę.

Napiłabym sie dobrego bialego wina o posmaku rodzynek, takiego jak w Bunkrze w Krakowie, echh.
No to pa.

Witam w sobote
Ech napisalam posta i uceklo i wszystko.ale ja dzis nie zawesolo tez mam noszenie na rekach i placz kuzwa juz nie wiem moze chory bo kaszle i ma katar no trafi mnie :36_2_54:
Ale mam dziewczyny pytanie czy ktoras cis wie na temat tej SWINSKIEJ GRYPY bo ja zaczynam sie jakos dziwnie niepokojc i martwic!!!!
Bo juz sama nie wiem z kat te dziadostwa sie biora i w PL. chyba to lecza ?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola a co Ty tu robisz tak wczesnie rano? :D

Co do grypy to bez obawy, lecza leczą, ale Nikus to raczej nie miał by gdzie sie zarazić co?

mama2
jak ja Ci zazdroszczę wycieczki :/ kuźwa to tylko ja wiecznie siedze w domu! 3 rok z rzędu planowalam iśc na koncert muzyki żydowskiej podczas sni kultury i jak nie pogoda do dupy (zawsze leje), to w tym roku pora byl ado dupy bo 20:00. Czyli czas Mlodego na kapiel. Kuźwa zaczynam powoli przyrastac do domu :/

Co macie na obiadek? ja robie naleśniki z nadzieniem marchwiowo-cebulowo-salamiowym (w sensie z salami). Taki eksperyment.

Jola30
Nareszcie zasnol ale jak mnie wymeczyl szkoda gadac

oj doskonale Cie rozumiem, w nocy tez miałaj jazdę. Wstal jak prawie zawsze o 3, w trakcie przebierania go wangle walnął kupę, bez jednego zapowiadającego spięcia, nic. Lezał spokojnie i się za preproszeniem zesrał. No to go sru do lazienki, i jak go potraktowąlam światłem po oczach to nie spał do 4:30, a ja siła rzeczy do 5 z minutami. O 6 stękanie, o 7 stękanie, więc pije teraz kawe zeby nie paść.

lutka
gunia43
Jola30
Joletta22 nie gruba fajna dzidzia swietna -Julka kulka
A skoro mowa o porodach to ja mam dosyc jak poczytalm wasze zawsze sie balam porodu i dziekuje bogu ze po 52 godzinnach jak mnie wymeczyli zrobili cesarke zreszta od pocztku tak chcialm.
Moj M. byl przy mnie caly czas ale swoje przeszedl do ja juz tez mialam dosyc i darlam sie tak ze szok ponoc 6 kobiet urodzilo i tak sie nie darly a na cesarce byl i pierwszy mial Nikusia na rekach ja juz nie bylam w stanie utrzymac dziecko wogule mialam komplikacje i chcieli usypiac mnie ale ogarneli sytuacjie pozniej dostawalam bolace zaszczyki w brzuch i w serce na zatory di dzis mnie czasem tam boli jak sie dotchne w tych miejscach.Po wszystkim powiedzial do mnie ze wiecej dzieci juz nie chce tak to przezyl a wygladal ech szkoda szlow gorzej niz ja i Niki wyrwany z macicy na sile ale dobrze ze juz po wszystkim i zbieram sily na nowe doswiadczenia moze naturalny porod kto wie :no1:

O rany Julek! Jolcia30 to faktycznie. No a ten zastrzyk w serce to juz mnie serio przerazil!!! Nastepnym razem musi pojsc lepiej, o ile sie zdecydujesz oczywiscie. Ja ciagle sie waham, hi, hi!!!
Przyjezdzaj rodzic do Niemiec tutaj jest cesarka na zyczenie ;-)

serio???? podobno jesli 1 była cesarka to szanse na naturalny drugi poród sa znikome
Lutka jesli chodzi o porod po cesarce to kiedys tak bylo ze druga cesarka a teraz nie ma przeciwskazan i nastawiaja na porod naturalny jak i w PL. i tu .
Ale skoro Gunia pisze ze w Niemczech jest inaczej i jest cesarka na zyczenie no no pomysle a moze naskaldam te 5000 zl i w PL. mi tez na zyczenie zrobia:smile_move:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Lutka darl kopare i spac nie dal haha:smile_move:
Wczoraj usnal mi o 19:30 i spal do 6 rano ale mial przerwy na jedzenie po 30 ml co 3 godziny ja juz to w dupie mialam i nie wstawalam M. wstawa a rano do mnie i co wyspas sie :smile_move:ja mu spadaj do pracy i po rozmowie,
Kuzwa jak w nocy wstal to juz co podziekowania dla krola i wladcy mam robic :smile_move:

lutka
gunia43
Jeszcze tylko fotki wstawiam z przedwczoraj mojego marude i nieogolonego tate i z wczoraj.
[ATTACH]10888[/ATTACH][ATTACH]10884[/ATTACH][ATTACH]10885[/ATTACH][ATTACH]10886[/ATTACH][ATTACH]10887[/ATTACH]

super ma poduszkę. Dla mnie kazdy facet ktorego zarost ma mniej niż 3 mm jest ogolony :)
To nie poduszka Maksika tylko nasze :-) Jak je zobaczylam w Ikei to sie zakochalam i od razu dwie kupilam.
Co do zarostu to nie lubuie ze wzgledow praktycznych - drapie :-)