Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
noi Maksio juz spi..dzis bez płaczu..eh ja zwariuje wczoraj byl koszmar a dzis bez bolu..ale powiem wam ze moje dziecko bardzo duz stracilo ze nie chce smoczka ..kiedy tak lezy w lozeczku i probuje usnac to widze ze sie meczy ze nie ma nic co by go wyciszylo...a jak go wyciagne i dam piers to tak mocno sie wtula i zasypia odrazu jak pociagnie 2 razy..nie przezyje tego smoczka

Moj zaczyna ciagnac. NO ale kosztem tego, ze z pokarmem u mnie coraz slabniej bylo i podaje czesto dosc butle. Generalnie to od tego czasu zaprzyjaznil sie ze smokiem. Bez entuzjazmu ale ciagnie prawie zawsze jak chce spac i jest marudny. Albo jak nie ma smoka wcina pieluche albo koldre. Radzio sobie tak czy tak :-) ale cos mamlac musi :-)

mama2
a jak myslicie czy on czuje jak biore go do siebie kiedy juz mocno zasnie ?bo tak sobie pomyslałam ze on moze czuje i jest swiadom tego a jesli tak to moze sie bardzo buntowac przed zasypianiem w lozeczku no bo mysli ze "skoro mnie bierze potem to czemu mam tu usypiac.." sama nie wiem
Ewcia u mnie niemozliwe jest odlozenie maksia jak ma oczy na wpol zamkniete bo on po apieli i cycu pada w sekunde a jak o odloze do budzi sie za 10 minut z płaczem i nic tylko znow go trzeba na rece wziasc

BO ja wiem. Kazde dziecko ma inny tok myslenia. Moj Maksio ze mna spi od 5..00 rano do mniej wiecej 9.00 a w lozeczku zasypia w dzien i noca (nie zawsze ale przewaznie).
Moze samemu mu sie z czasem zmieni.

jola22
Ewcia zdjęcia Zuzki czaderskie.......jak ja bym chciała żeby Julcia już miała takie kudełki jak twoja niunia. Mam już dla niej nawet spineczki tylko zapiąć na czym nie ma.:smile_move::smile_move:

Jeszcze sie doczekasz. Jak bedzie miala wloski po mamie to na pewno bedzie miala sliczne.
U taty nie wiem jak to wyglada, hi, hi. Ale lysynie jes wiec beda wloski ok piekniusie.

dziewczyny, wasze maluchy tez zaczely tak reagowac na tony i obce glosy? Matko, Mia dzis sie rozbeczala jak zaczelam sie smiac. Oczywiscie zarechotalam jak stara krowa i dziecko pewnie sie wystraszylo. Ale zauwazylam tez, ze jak ktos obcy przyjdzie - zaraz jest niespokojna i ryczy. Ja ja chwale, ze taka grzeczna i slodka jak ktos przychodzi to ryczy i wije sie jak piskorz

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Ewciaa
jola22
Ewcia zdjęcia Zuzki czaderskie.......jak ja bym chciała żeby Julcia już miała takie kudełki jak twoja niunia. Mam już dla niej nawet spineczki tylko zapiąć na czym nie ma.:smile_move::smile_move:

będzie mieć i twoja..nigdy bym nie pomyślała że moja zuza będzie mieć takie włosy...chyba po M to ma on taki owłosiony:smile_move:
Kurcze a moj Maksik prawie caly wylasial. Ma normalnie wytarte cale wloski oprocz paska z tylu i na czubku glowy mu zostaly. A jak sie urodzil byl taki maly czarnulek.
terz aczekam czy beda loki czy proste czy blond czy braz a moze mix?

lutka
Ewciaa
lutka

no niestety, ale jeszcze czekam tydzień, te suche plamy mam smarowac parafina i patrzec czy zejdzie. Bo nie ma klopotow z brzuszkiem, tylko ta skorka taka nieładna .

a kto Ci zalecił ???

pediatra podczas dzisiejszego badanie przed szczepieniem. A tak wogóle to Synus wazy 5700 :)
Ladnie wazy. Taki sredniaczek z Szymcia. Super! Nie za duzo i nie za malo.
Ciekawa jestem ile moj. Troche kloc sie z Maksika zrobil. Wazylam na wadze siebie a potem siebie plus maksia i wyszlo mi 6500. Ciekawe ile na porzadnej wadze wyjdzie.

lutka
elus.dreptus
lutka

tylko ja nie widze okienka galeryjnego pod awkiem?
nie wiem jak to sie ustawia, zdjecia sa jak wejdziesz na moj profil

juz odkrylam :)

benio spory i cudnie okraglutki a synuś wyglada na niezlego jajcarza :smile_move: piękności
No i ja podziwialam. Zajelo mi troche czasu, az na to wpadlam gdze galeria. O ja tepa!!!!!
Maluch przeslodki. No i usmiech rozbrajajacy. Przypomina mi mojego kolege z pracy, swietnego faceta.

elus.dreptus
Gunia43a spacery?? one wplywaja dobrze na cale cialo

Spacerowac to spaceruje, nie jest az tak zle. Najgorzej jak cos robie w jednej pozycji i potem jak zmieniam to wszystko boli i jak sie zegne to juz odgiac sie nie moge i na odwrot. Jak klekam tez stawy w kolanach jakos skrzypia i taki ciezar czuje. Chyba serio usze do lekarza. Niech mi krew zbada moze. Taka sciorana jestem po tym porodzie ze hej !
Mam nadzieje ze to minie.

lutka
elus.dreptus

z reszta dla kazdej mamy jej dzieco jest najcudowniejsze

oj tak, ale tylko matka to rozumie :) a nawiasem powiedziawszy to dla majówek wszystkie nasze Słoneczka są cudowne i wyjątkowe bo wiekszośc znamy od pierwszych zdjęć USG.

no to czas na Szymka.

1. Małe zdziwko
2. Informacja dla malo spostrzegawczych: To nie E.T tylko Szymuś - choc podobny :D
3. Surfer jak się patrzy (:* dla E.)
MOj Maksik tez wylysial w tym stylu. W sumie to teraz jest bardzo modna taka fryz ze naczubku irokez a po biokach zero :smile_move:
Sliczny jest a to jak trzyma glowe to jestem poprostu w szoku. Jak sfinks jakis normalnie. Silacz maly. :smile_move:MOj Maksik niestety na brzuchu nie lubi to (lagodnie poweidziane) wiec trzymania glowy nie ma jak cwiczyc.

jola22
gunia43
elus.dreptus

Jak bylam z malym u dermatologa od razu zapytalam sie o moj zwis na brzuchu, powiedziala mi ze sama dieta i kremy nie wiele mi dadza, na pewno ma racje i zaczelam cwiczyc i co mnie zaskoczylam cwicze z ochota:)

Ja chcialam cwiczyc z dzieckiem bo znalazlam takie fajnie cwiczenia ale niestety cala jestem jakas obolala dalej po porodzie i zlym odzywianiu po, ze nie daj rady. Kreguslup, krzyze i wszystkie stawy mnie bardzo bola.

Gunia witaj w klubie - mnie gnaty tak na**********ą że tylko jęcze.
Ja sie czuje jak w tym filmie "Ze smiercia jej do twarzy" Pamietasz?

jola22
sylwiatoja
jola22

Gunia witaj w klubie - mnie gnaty tak na**********ą że tylko jęcze.

I mnie bolą strasznie,myślicie,że to minie?ja biegam na4 piętro zwykle po 2razyi co raz gorzej mi to idzie. Coś mi się zdaje mamusie,że masaż zdziałałby cuda:smile_move:

Minie tylko kiedy???
Ja jak będę w Polsce to pierwsze kroki uczynie właśnie w kierunku dobrego masarzysty........a najlepiej jeszcze jak by był zabujczo przystojny (połączenie przyjemnego z pożytecznym):smile_move::smile_move:
A to moja Julcia dziś
1) Dzisiejszy strój
2) Kąpiel
Julka widze szpanuje w mowych portkach. Fotki przesliczne. I wloski tez niezle ma slicznota nasza mala. Jeszcze troche i spinki pojda w ruch!

jola22
gunia43
pat-k

my odkrylismy zele Durexa ;) bez tego jest bolesnie raczej, cos nam sie chyba w hormonach jeszcze nie uregulowalo, bo z tego co pamietam wszystkie mamy nieprzyjemne odczucia
Musze zakupic :smile_move::smile_move::smile_move::smile_move:bo weekend idzie!

Gunia oby nie rozgrzewający bo ponoc piecze w cytrynkę jak cholera.
Juz raz skusilam sie na prezerwatywy mietowe i dziekuje. Tylko ze wtedy lodowa, hi, hi!!!!

isabela
dziewczyny, wasze maluchy tez zaczely tak reagowac na tony i obce glosy? Matko, Mia dzis sie rozbeczala jak zaczelam sie smiac. Oczywiscie zarechotalam jak stara krowa i dziecko pewnie sie wystraszylo. Ale zauwazylam tez, ze jak ktos obcy przyjdzie - zaraz jest niespokojna i ryczy. Ja ja chwale, ze taka grzeczna i slodka jak ktos przychodzi to ryczy i wije sie jak piskorz

Isabela - No wlasnie o tym pisalam. Horror byl w zwiazku z tym juz nieraz a wczoraj to dal mi popalic. I przedwczoraj tez. Taki nadwrazliwy jakby sie zrobil. Poplakal sie normalnie w kapieli histeria ze hej, potem w lozeczku jak cos powiedzialam do M. no i generalnie czesto ostatnio ma odruch Moro z powodow ktorych ka nawet nie zauwazam. Malsle ze dziecim naszym sie zmysly wyostrzyla i musza do tego przywyknac.

:36_7_8:Kurcze,natluklam postow jak rebnieta!!!:smile_move:
Chcaialm pogadac a tu dwie strony prawie ja sama naprodukowalam.
Mam ju mistrza a terza staram sie o .... cos atam kolejne, hi, hi!

Ok. Dobrej nocki kobietki, choc pewnie tego juz nikt dzisiaj nie przeczyta. Moze w takim razie dzien dobry lepiej pozycze, bo wtedy to jest szansa wieksza :flower2:
W sumie mam 1 sierpnia juz wie nowy dzien sei zaczal.-
Maksik skonczyl 3 miesiace.:36_7_8::36_7_8::36_7_8:

ale natukłyscie wieczorem uf...Lutka w chuscie nie cce go wieczorem nosic bo jest bardzo goraco i on tam cały spocony bedzie

e2e2 zawsze daje mu pieluche ale on sie tak drze w lozeczku ze w nosie ja ma
Ewcia z mlekiem na smoczku nie probowałam , sprobuje !!

Lutka twoje szymek jest boski ma przesliczna twarzyczke szystko takie idealne , oczka, nosek, ..i pieknie podosi głowke
Jola Julcia słodkiego ma pyziaczka :smile_move: i jak zwykle pieknie ubrana
Ewcia ale twoj M ciacho... nie ma sie co dziwic ze Zuzia taka piekna jak wy obydwoje jak z zurnala

Gunia swietny komplecik ma Maksio na 3 zdjeciu i M go tak słodko przytula a na ostatnim zdjeciu tak juz mądrze patrzy