Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
dziewczyny kochane, juz jestem w domu. W zeszla srode popludniu zabralo mnie pogotowie. Twardnienie brzucha jeszcze sie zdarza, ale bole juz przeszly. okazalo sie, ze zaczela mi sie jednak szyjka skracac, wiec zalozono mi pessar. czeka mnie jeszcze min. 2 tyg lezenia, ale jestem szczesliwa, ze juz w domu. musze nadrobic lekture naszego forum :)

pat-k wreszcie!! Zamartwiałyśmy się już. Ale najważniejsze, że wszystko w porządku :36_1_11: Teraz musisz strasznie na siebie uważać. Już my Cię przypilnujemy, żebyś w łóżku leżała :)
Pessar to jest ten krążek, który się zakłada na szyjkę? Czy to boli przy zakładaniu albo jest jakieś nieprzyjemne? I czy teraz np to czujesz? Przepraszam, że tak pytam, ale to dla mnie zupełnie nowe pojęcie, a strasznie jestem ciekawska jeśli chodzi o tematy związane z ciążą :)
A jeśli chodzi o nadrabianie, to przed Tobą parę godzin czytania :)

pat-k
dziewczyny kochane, juz jestem w domu. W zeszla srode popludniu zabralo mnie pogotowie. Twardnienie brzucha jeszcze sie zdarza, ale bole juz przeszly. okazalo sie, ze zaczela mi sie jednak szyjka skracac, wiec zalozono mi pessar. czeka mnie jeszcze min. 2 tyg lezenia, ale jestem szczesliwa, ze juz w domu. musze nadrobic lekture naszego forum :)

Jak dobrze ze jestes juz z nami i ze wszystko jest w porzadku teraz dbaj kochana o siebie:36_3_16::36_3_16:
No to teraz lezymy trzy w lózeczkach i hodujemy nasze babelki w warunkach szklarniowych:smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
Super dziewczyny, ze czujecie juz swoje dzidzie. Ja nic a nic. Nie wiem moze jaks niewrazliwa jestem! :-)

Guniu dam sobie głowę uciąć, że w ciągu dwóch tygodni też poczujesz swoją kruszynkę. A może już czujesz tylko nie wiesz, że to jest właśnie TO? Ja szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Wiele kobiet pisało o bulgotaniu i przelewaniu się i ja na coś takiego czekałam. A tu nic z tego, bo od razu poczułam leciutkie "stuk" :) I częściej to czuję przy siedzeniu niż przy leżeniu. Najczęściej przy komputerze jak siedzę wyprostowana i maluszek ma trochę mniej miejsca :)

Daffodil to nie było pytanie do mnie o ten krązek ale go miałam w 1 ciązy to Ci odpowiem ze nie boli założenie , nie czuje go (maz mówił że czuł:)) tylko czesto zdazaja sie stany zapalne i tu trzeba uważac. Nie wiem czy w tej ciąży tez nie bede tego nosila ...Choc mój lekarz mówi ze pesser to przezytek i ze sie nie stosuje..no to ciekawe co?

pat-k

jesteś w końcu kochana :) leż w łóżeczku i dbaj o maleństwo i siebie oczywiście ,martwiłyśmy się wszytskie musisz nam swój numer tel. dać

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png