Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

isabela
Jola, boj sie Boga, dzis nie dam rady chlac ;) buhahahhhaha

Jola, co im popieprzylo z tym internetem?! Jaki masz internet bezprzewodowy, ustal z nimi limit, albo zrezygnuj, 300 funciorow to ja w BT mam 18 miesiecznie, internet bez ograniczen najszybszy transfer, jednoczesnie siedzimy na 3 laptopach i nie ma zadnych zaklocen. Co za pieprzeni zlodzieje w tym vodafone!

Powiedzieli ze przekroczylam limit i naalilam tyle koszmar tak sie wku.. ze wszystkiego mi sie odechcialo wrocilam zla jak diabli no zlodzieje jak nic popier...:smile_move:kazal mi zadzwonic i powiekszyc sobie limit lub to kontrolowac a nie z pretensiami do niego przychodze:smile_move: tak ja mam bezprzewodowy i limit na 3 a ponoc nawalilam 16

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
isabela
Jola, boj sie Boga, dzis nie dam rady chlac ;) buhahahhhaha

Jola, co im popieprzylo z tym internetem?! Jaki masz internet bezprzewodowy, ustal z nimi limit, albo zrezygnuj, 300 funciorow to ja w BT mam 18 miesiecznie, internet bez ograniczen najszybszy transfer, jednoczesnie siedzimy na 3 laptopach i nie ma zadnych zaklocen. Co za pieprzeni zlodzieje w tym vodafone!

Powiedzieli ze przekroczylam limit i naalilam tyle koszmar tak sie wku.. ze wszystkiego mi sie odechcialo wrocilam zla jak diabli no zlodzieje jak nic popier...:smile_move:kazal mi zadzwonic i powiekszyc sobie limit lub to kontrolowac a nie z pretensiami do niego przychodze:smile_move:

kurcze, ja bym sie klocila kochana, czy te fajansy Cie w CH...JA nie robia???
Zmykam, mala placze :(

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

mama2corun
lutka
mama2
nie moge uwierzyc Maks dzis jest grzeczny !! rozdaje usmieszki na prawo i lewo , nie trzeba go nosic ...kurcze wciaz probuje go rozgrysc skad te złe zachowanie wieczorem..i jeszcze nie doszłam

u mnie na odwrót, Szymek humorzasty, no i już wiem ze od dziś nie moge go zostawic samego na nierozłozonym łozku. Podczas oliwkowania tak wysoko i długo trzymal głowkę w górze (nawet raczki wyprostował w lokciach) ze po chwili ciężki łepek przeciązył go na prawa stronę, jakbym nie byla przy nim to by spadł na podłogę :/ ale chyba mu sie spodobalo bo 3 razy powtórzył to samo.

hehe dzieciaki sie dzis zmowily :smile_move: Ola tez dzis szaleje na brzuszku :smile_move:po kapaniu z 10 minut szalala z glowa w forze :smile_move:

amama2 pochwalila Maksa i znikla pewnie nosi klocuszka mamuska Ty to miesnie bedziesz miala:smile_move:

o dziwno nie musiałam go nosic to niemozliwe ale byl tak grzeczny o 21.0 zjadł cyca i odłozylam go do lozeczka i usnał sam!!!!! ja przez to nie moglam usnac do 24.00 potem zasnelam ale jak sie obudzil o 1.00 na cyca to juz go sobie wzielam

gunia43
mama2
zastanawiam sie jak go nauczyc spac w lozeczku , chodzi mi o ten jego płacz i zanoszenie...martwie sie ze to sie nie uda i bedzie spał z nami...wczsniej sie tym nie przejmowalam bo chcialam go jak bedzie ial ok 3 m-c nauczy metoda 3.5.7 ale teraz w obiczu tego zanoszenia jestem przegrana chyba z gory:(((

Mama2 - co to za metoda. Napisz mi kochana.

zostawiasz dzidzie w lozeczku i jak zaczyna płakac przychodzisz po 3 minutach tulisz i jak sie uspokoi odkładasz i wychodzisz z pokoju , jak płacze pezychodzisz ale po 5 miutach i znow tulisz i uspokajasz i wychodzisz potem wracasz ale po 7 minutach i tak wkolko pare dni i efekt murowany:smile_move:

Daffodil
Melduje się wieczorową porą :)

Byliśmy u lekarza i z główką jest wszystko w porządku :yuppi: Jest koło 50 centyla, więc jak najbardziej w normie. Na USG skierowania nie dostałam, ale stwierdziła, że skoro mnie to zaniepokoiło, to da mi skierowanie do neurologa dziecięcego i najwyżej neurolog skieruje nas na USG, jeśli będzie taka potrzeba. Czyli w sumie lepiej, bo jeszcze przebadają Kubę pod względem wzmożonego napięcia mięśniowego.
Dzisiaj lekarka stwierdziła, że może trochę za bardzo piąstki chwilami zaciska, więc nawet dobrze, żeby go ktoś obejrzał.
Kubek ma już 61 cm i waży 5540. Jakoś rewelacyjnie nie przytył, ale jeszcze w normie się mieści :) Czułam, że tak będzie, bo przez te upały jadł zdecydowanie mniej.

to super ze wszystko dobrze a co do wagi to przynajmniej rece ci nie odpadna poki co od noszenia:smile_move:

lutka
Daffodil super wiadomości :)

dziewczyny mam nadzieję ze żadna się nie obrazi, jesli któras uraże to wybaczcie nie to mam na mysli: czy nie uwazacie ze trochę przesadzacie z tymi badaniami ?

oj tak Lutka ja w zyciu nie zrobilam tylu badan mlodemu a to wszystko przez ten bezdech , oare razy usg brzuszka (nie ma nereczki) usg glowy w szpitalu , laryngolg 2 razy, kardiolog 2 razy , usg serca , ekg dwa razy , usg bioderek dzisiaj , Nic tylko po lekarzach i juz mnie to wkur..ia

lutka
mama2corun
lutka
znaczy chrumka? :D

hahaha genialna jestes
no on jak wchodzi do domu to nagle dwie lewe rece ma!!nawet pieluchy dziecku niepotrafi zmienic!!!

no mam to samo. Przemek odkąd wrócił do pracy nic przy mlodym własciwie nie robi, a jak mówie zeby go nakarmil to sie krzywo patrzy ale zaraz idzie. 2 razy rano tak mnie wyręczył w opiece, ze wołał bo Mlody kupe zrobił :/ Ale od jutra ma wolne to go przypilnuję!!

no to moj na szczescie pracuje i młodym sie rowno ze mna zajmuje

Dziewczyny o co chodzi ze maks wczoraj byl taki grzeczny ? ja juz nierozumiem tego dziecka...ale wiecie co tak sobie pomyslałam ze on jest chyba jedynym dzieciaczkiem na forum ktore spi z mama ...ale z 2 strony jest jedyny ktory budzi sie co 2 godziny lub nawet co 1.5 do jedzenia ...czy w takiej sytuacji mam sie wykonczyc i wstawac non stop do lozeczka karmic go z 20 minut i odkładac ..to przeciez wogole bym nie spała ...ale uczyc go spac z nami ..hm..niedlugo zrobi sie ciasno i nikt sie niewyspi , no ioprocz Maksa , co wy byscie zrobiły? jak dziecko spi 6 godzin naraz to mozna odkladac go do lozeczka a tak..eh...

kurcze Gunia nie wiem co ci oradzic ..jak mleko bylo to raczej nie moze znikac bez powodu... najlepsze na laktracje jest [rzystawianie dziecka..ale podobno jak zacznie sie butle podawac to jest to juz krzyzyk postawiony na laktacje...bardzo ci wspolczuje i zycze ci zeby pokarm wrocil , Pij szałwie , koper wloski przystawiaj Maksia duzo pij moze jeszcze laktatorem pobudzaj .

lutka
Ewciaa
a ja właśnie wróciłam z aero i umieram....za też czas M z moją mamą wykąpali zuzke i spała ale już nie śpi :( więc musze lecieć.....jutro będe mieć zakwasy...

Podziwiam za aero, byłam w swoim życiu 4 razy i za kazdym razem wysiadałam, meczyło mnie to strasznie i nie podobalo mi sie przez to :/
Ja tez nie lubie. Wole pochodzic na spacery, na basen albo na rowerze pojezdzic. Aero nie cierpie. I tej calej atmosfery tam. A moze zle trafialam...

gunia43
lutka
Ewciaa
a ja właśnie wróciłam z aero i umieram....za też czas M z moją mamą wykąpali zuzke i spała ale już nie śpi :( więc musze lecieć.....jutro będe mieć zakwasy...

Podziwiam za aero, byłam w swoim życiu 4 razy i za kazdym razem wysiadałam, meczyło mnie to strasznie i nie podobalo mi sie przez to :/
Ja tez nie lubie. Wole pochodzic na spacery, na basen albo na rowerze pojezdzic. Aero nie cierpie. I tej calej atmosfery tam. A moze zle trafialam...

ja tez nie przepadam wole w domu

mama2
mama2corun
lutka

u mnie na odwrót, Szymek humorzasty, no i już wiem ze od dziś nie moge go zostawic samego na nierozłozonym łozku. Podczas oliwkowania tak wysoko i długo trzymal głowkę w górze (nawet raczki wyprostował w lokciach) ze po chwili ciężki łepek przeciązył go na prawa stronę, jakbym nie byla przy nim to by spadł na podłogę :/ ale chyba mu sie spodobalo bo 3 razy powtórzył to samo.

hehe dzieciaki sie dzis zmowily :smile_move: Ola tez dzis szaleje na brzuszku :smile_move:po kapaniu z 10 minut szalala z glowa w forze :smile_move:

amama2 pochwalila Maksa i znikla pewnie nosi klocuszka mamuska Ty to miesnie bedziesz miala:smile_move:

o dziwno nie musiałam go nosic to niemozliwe ale byl tak grzeczny o 21.0 zjadł cyca i odłozylam go do lozeczka i usnał sam!!!!! ja przez to nie moglam usnac do 24.00 potem zasnelam ale jak sie obudzil o 1.00 na cyca to juz go sobie wzielam

He he biedny Maksiu chce sam zasypiać, to mu mama nie da :smile_move:

dziewczyny mam do was pytanie jak nakarmicie malucha w nocy i odkadacie do lozeczka to na plecy czy na boczek ? bo mojemu bardzo rzadko sie odbija musiałabym pol nocy albo i cala z nim chodzic zeby mu sie odbilo , wiec boje sie gok klasc na plecy ale jak go poloze na boku i nawet poduszka podepre to i tak skubany ma tyle siły ze przepcha poduszke i zaraz lezy na plecach

Daffodil
lutka
Daffodil

Ja dostałam i chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się do ginekologa jeszcze raz, bo coś mi się z hormonami spierdzieliło po tej ciąży. Po 17 dniach od pierwszego okresu jakieś dwudniowe krwawienie miałam :/ Nie wiem o co chodzi.

plamienie implantacyjne :P hehe

a serio pewnie owulacja, czasem daje takie "efekty specjalne"

Lutka czyś Ty zgłupiała???
:sofunny:

Normalnie chyba bym harakiri popełniła :hahaha:

Na owulację mi to nie wyglądało, bo jednak zbyt obfite było.
Czarny humor!!! ;-)

a ja tez mialam dzis wydarzenie kupowe . przebierałam go rano na naszym łozku i tyle tego bylo ze bylam pewna ze to koniec , jak tylko sciaglam pieluche byla taki wystrzał ze zasrał posciel moje piersi i siebie:36_11_1::36_11_1::36_11_1:
a jak wszystko wytarłam i niemalo sie przy tym napocilam:uff:
to jeszcze raz pocisnał i obsrał mi reke i swoja poduszeczke ...:o_master::o_master:

Daffodil
lutka
mama2

wczoraj zaryzykowalismy jak corka grala a maks spał i niestety po 5 minutach Klaudia wpadła do pokoju jak bomba powiedziec ze mis w grze nie skacze:36_11_1:

rozumiem ze tacie tez juz nie skoczył :P znaczy ze zobaczyla mamę w akcjii???

:sofunny: :sofunny: Padłam po tym tekście :smile_move:
U nas wczoraj bylo tez niezle. Zaczelismy sie przytulac i bylöo fjnie dpuki moje dziecko nie zaczelo przez sen stekac, bo przypomnialo mu sie, ze kupy nie zrobil. Na poczatku zesmy sie zbytnio nie przejeli ale jak zaczal walic bai jak z armaty rozesmialismy sie okropnie a ja to nie moglam sie dlugo uspokoic. Takiej glupawki dostalam. M sie smial ze to maly zazdrosnik i robi akcje zawsze kiedy on sie tylko do mnie zblizy. Cos w tym jest, bo Maks koniec koncow, jak nigdy postanowil sie obudzic na karmienie. W rezultacie .... maz poszedl wyspany do pracy :-)

lutka
Ewciaa

ja to bardzo lubie bo ćwiczysz sobie całe ciało i cała jestem mokara tylko żebym mogła nadązyć za grupą ta grupa już chodzi jakiś czas i dobrze sobie radzą a ja od początku się ucze a jak jest nowa jedna osoba to ona nie uczy odnowa wszytskich układów....bo właściwie to teraz chodze na step:smile_move:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
Melduje się wieczorową porą :)

Byliśmy u lekarza i z główką jest wszystko w porządku :yuppi: Jest koło 50 centyla, więc jak najbardziej w normie. Na USG skierowania nie dostałam, ale stwierdziła, że skoro mnie to zaniepokoiło, to da mi skierowanie do neurologa dziecięcego i najwyżej neurolog skieruje nas na USG, jeśli będzie taka potrzeba. Czyli w sumie lepiej, bo jeszcze przebadają Kubę pod względem wzmożonego napięcia mięśniowego.
Dzisiaj lekarka stwierdziła, że może trochę za bardzo piąstki chwilami zaciska, więc nawet dobrze, żeby go ktoś obejrzał.
Kubek ma już 61 cm i waży 5540. Jakoś rewelacyjnie nie przytył, ale jeszcze w normie się mieści :) Czułam, że tak będzie, bo przez te upały jadł zdecydowanie mniej.

Daffodil to super że wszytsko dobrze ....KUbuś rośnie to najważniejsze...a co do piąstek to jak ja byłam u neurologa to mówiła że do 3 miesiaca to normalne no ale sprawdzisz...trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png