Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
Ewciaa
witam ja po mega dużym spacerku z mężem mam nadzieję że coś się w końcu ruszy i jeszcze nawet "przytulako było" więc moja córa nie ma już wyjścia musi wyłazić....teraz odpoczynek bo jakiś dziwny ból czuje między nogami jakby kłucie jakby ciągnięcie sama nie wiem...innych objawów nadal brak

oooo widze ze Ewcia nie próznuje i nie pozwoli Zuzi sie spóznic:smile_jump::smile_jump: ja swojego M bym chyba nie namówila na seksik on ma takie leki ze Maje puknie w glowe:what:
MOj maz terza juz tez!!!! O raju. Zreszta mnie sie wcale nie chce. Poprzytulac sie, masytyk to tak, zawsze chetnie a i tak brak mi czesto tchu mi brak. Nie wiem jakby mial moj sex teraz wygladac. Chyba bym zemdlec mogla z braku powierza!!! A nos mam zatkany dodatkowo, bo jakies lekkie katarzycho mi sie przyplatalo.

Daffodil
Dzień dobry dziewuszki :)

Jeszcze nie rodzę :) Po dzisiejszym obchodzie wywnioskowałam, że raczej bez Kuby mnie stąd nie wypuszczą. Na razie mam zostać do obserwacji, bo ciśnienie raz bardzo niskie, za chwilę znowu jakieś skoki. Lekarz powiedział, że końcem tego tygodnia, być może przed długim weekendem zaczną działać, bo to już będzie 40. tydzień. Jeszcze przez parę dni chcą mnie przetrzymać, żebym sama zaczęła rodzić. Ale jak tak na siebie patrzę, to chyba nic z tego nie będzie :)
Oj Daffodil chyba serio Cie bez Kubusia nie wypuszcza :-) Trzymam kciuki, zeby czas plynal szybko i zeby sie Twoj synek zlitowal i szybciej sie jakos postaral wyjsc, bo zanudzisz nam sie tam biedaku...

Daffodil
mama2corun
kochane dostalam sms odWiki jest w szpitalu z regularnymi skurczami lekarze mowia ze do obiadu powinna urodzic :D wszystkie serdecznie pozdrawia :D

No proszę, czyli jednak znienacka ją wzięło, bo z tego co pisała wcześniej, to skurcze miała dość marne.

Wiki ze wszystkich sił trzymamy kciuki!!
Jakos po weekendzie pracowitym nie jestem w temacie na forum.
W kazdym razie i ja dolaczam do kcikow za Wiki i malenstwo.

Ewciaa
Kira89
Ewciaa
chłopak dba o Was, to dobrze
mysli o poród o małą, czy wszytsko będzie dobrze, aż boje się pisać

pewnie że dba :D a jak się przejmuje porodem... jest kochany :in_love:

Skąd w ogóle te czarne myśli? Na pewno wszystko będzie dobrze :) cała Twoja ciąża przebiegała prawidłowo, wiec nie ma powodu do obaw, ze przy porodzie coś będzie nie tak. Właściwie to zaraz po tyłku dostaniesz za ten pesymizm, chce widzieć same optymistczne stwierdzenia :*

im bliżej porodu tym więcej myśli, ale staram się je odganiać od siebie

Gunia dlaczego TY nie na porodówce ???? czy Was wszystkie trzeba osobiście wyganiać ?:36_1_21:

Ewcia kto jak kto, ale ciężarna takich pytań drugiej ciężarnej nie powinna zadawać :) Wystarczy, że wszyscy znajomi już nas męczą niemiłosiernie :)

gunia43
Ewciaa
Kira89

pewnie że dba :D a jak się przejmuje porodem... jest kochany :in_love:

Skąd w ogóle te czarne myśli? Na pewno wszystko będzie dobrze :) cała Twoja ciąża przebiegała prawidłowo, wiec nie ma powodu do obaw, ze przy porodzie coś będzie nie tak. Właściwie to zaraz po tyłku dostaniesz za ten pesymizm, chce widzieć same optymistczne stwierdzenia :*

im bliżej porodu tym więcej myśli, ale staram się je odganiać od siebie

Gunia dlaczego TY nie na porodówce ???? czy Was wszystkie trzeba osobiście wyganiać ?:36_1_21:
HI, hi. Chyba mnie to trzeba bedzie, albo raczej Maksia pogonic porzadnie. MOj synek jakos sie nie spieszy!!!! Czeka na termin i juz.
U mnie wszystko spokojnie. Wczoraj w nocy mialam bole okresowe a tak poza tym, ze jestem juz znacznie opuchnieta to zero objawowo porodu.....

To tak jak u mnie. Nie czuję zupełnie nic :) Rany, czym to już Kuby nie próbowaliśmy przekupić :) Jakieś nieprzekupne to dziecko niestety :)

Gunia śliczny awatarek.

Kira89
Daffodil

Jeszcze nie rodzę :) Po dzisiejszym obchodzie wywnioskowałam, że raczej bez Kuby mnie stąd nie wypuszczą. Na razie mam zostać do obserwacji, bo ciśnienie raz bardzo niskie, za chwilę znowu jakieś skoki. Lekarz powiedział, że końcem tego tygodnia, być może przed długim weekendem zaczną działać, bo to już będzie 40. tydzień. Jeszcze przez parę dni chcą mnie przetrzymać, żebym sama zaczęła rodzić. Ale jak tak na siebie patrzę, to chyba nic z tego nie będzie :)
no no, cóż za nowiny kochana :D będę mocno trzymać kciuki za Ciebie i Kubusia :D :*

Trzymajcie kciuki, żeby mnie samo ruszyło, bo jednak boję się wywoływania bez żadnych objawów zbliżającego się porodu :)

Daffodil
Kira89
Daffodil

no no, cóż za nowiny kochana :D będę mocno trzymać kciuki za Ciebie i Kubusia :D :*

Trzymajcie kciuki, żeby mnie samo ruszyło, bo jednak boję się wywoływania bez żadnych objawów zbliżającego się porodu :)
no dalej Kubuś, wychodź na ten świat samodzielnie i nie każ mamie sie denerwować, że musieliby Ci lekarze w tym pomóc :P kciuki będą na pewno kochana :) a jeśli musieliby wywołać... nie bój się tego, i tak wszystko będzie jak należy :*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png

Daffodil i Guniu powiem Wam, ze naprawde Wam zazdroszcze! Dage i Pole urodzilam bez wczesniejszych skurczy przepowiadajacych - zadnych objawow! Chyba wolalabym tak bo te bole i skurcze potrafia czlowieka naprawde wyprowadzic z rownowagi. Wczoraj znow mialam takie skurcze, ze az mi lzy polecialy z bolu. Potem wszystko przeszlo, zostaje tylko nieodlaczny bol miesiaczkowy. W nocy az ryczalam, wkurzam sie juz, ze boli, kurczy mnie, a potem znika a ja zachowuje sie jak cholerna histeryczka. Wsluchuje sie w siebie jak kretynka, a potem czuje sie zawiedziona i wstyd mi, ze znow jakas panike zasialam... Chyba jednak wolalabym nagle zaczac rodzic niz irytowac sie i bolami i kretynskim stanem psychicznym w zwiazku z tym.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Daffodil
mama2
Mama2 cor sukienka dla ciebie bardzo mi sie podoba tez mam juz podobna upatrzana w sklepie i jak tylko urodze to smigam po nią

Lutka bardzo mi sie podoba kącik Szymusia taki czysty i jasniutki

a co do zmiany terminu to ja nie zmieniam na termin z 12 tyg . bo potem jak porod sie opóznia i niepotrzebne nerwy ja tam bardziej wierze terminowi z miesiaczki

Tez mi sie wydaje ze Amelcie wypisza w poniedziałek

Ja zmieniłam, bo widzę, że lekarze tutaj bardziej na ten termin zwracają uwagę, więc podejrzewam, że jak jakąś akcję zorganizują, to raczej wtedy :)
Ja mam z 12 tygodnia 3 dni pozniej. To by wypadalo ok. 5 maja.

jola22
mama2
jola22

No właśnie - każdy mi mówi że brzuch mam ogromny:36_2_58::36_2_58: - aż się boje jaka wielka jest Julka:36_2_21::36_2_21:

Jola co to za łzy , piekny masz brzusio i wcale wielkosc brzucha nie swiadcz o rozmiarze dzidziusia

No tak tylko jakoś tak mi się wydaje że jest oooooooogromny i trochę mi z tym ciężko - bardziej chyba psychicznie, bo mam przez to straszne rozstępy na które nic nie działa.
Dzisiaj spotkałam kolegę - i on spojrzał na mój brzuch i mówi - co ty bliźniaki będziesz mieć???? - przez takie teksty czuję się jak słoń.
Co do mojego brzucha to zdania sa podzielone. Jedna koleznaka powiedziala, ze mam normalny cokolwiek by to znaczylo, a moja siostra jak mnie w sobte zobaczyla to patrzac na moj brzuch powiedziala : O Boze !!! Co chyba mowi samo za siebie :-)
Ja wiem jedno - juz mi bardzo ciazy i nie umiem sie przez niego schylic i czuje sie jakbym miala jakas blokade zalozona. Ale jeszcze ciut. Generelnie nie jest tak zle.

Witam Wszystkie Kobietki
No i jestem mozna powiedziec ze sie dzic wyspalm od rana za to latam do toalety biegunka jak zwykle.
Pogoda no coz raczej jej brak pada i jest w stretnie temperatura w domu 12 stopni bbbrrrr zimno i jak tu zaoszczedzic zimnica.
Dzis czuje sie nie najlepiej chodz nie ma slonca jestem opuchnieta jak balon nogi to juz w kapciach mi sie nie mieszcza zostaly klapki ffffuuuj

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

no my jedziemy wlasnie do maklera dzwonilismy i ja teraz przy drukarce siedze i klne na czym swiat stoi :/ bo musimy miec wydrugi ze stanu konta z ostatnich 3 miesiecy no i siedze jak glupia i drukuje a ta durna drukarka non stop sie zawiesza i cos wymysla wrrryyy....

Gunia to juz tylko5 dni :D Ewcia tydzien Kira 2 tyg gratuluje!!
Daffodil
trzymamy kciuki za Kubusia niech wylazi :D

Ewcia nie pytaj kiedy na porodowke bo ja juz gg niewlanczam od tyg tel czasem juz nieodbieram do znajomych niechodze bo juz niemam sily tlumaczyc ze jeszcze mam pare dni do terminu....

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

witajcie brzuszki poniedzialkowo!
ja jak zwykle kolo poludnia sie melduje.
Daffodil widze kochana ze juz masz dosc tego szpitala i ten niepokój i czekanie trzymam kciuki zeby Kubus sam dopomnial sie wyjscia na ten swiat i oby to nastapilo jaknajszybciej.

Mówie Wam nasze dzieciaczki poprostu czekaja na maj i tyle ;)

Wiki trzymam kciuki i ja oczywiscie!!!

Isabelka ja mysle ze co do tych skurczy ni w piec ni w dziewiec to masz racje lepiej ich nie miec w ogóle przynajmniej czlowiek spokojniejszy ja mam codziennie i zawsze jak mnie zlapie taki mocniejszy to mysle sobie teraz to juz chyba "to" a potem jednak okazuje sie ze nie...tylko sie nadenerwujemy i tyle...

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

a u nas kochane juz wesole miateczko sie rozklada na weekend majowy oj jak fajnie w zeszlym roku bylismy 3 razy bo oni caly tydzien stoja :D bo swieta u nas sie zaczynaja 29kwietnia bo jest to swieto krolowej i z tej okazji caly tydzien sie swietuje :D a w tym roku to chyba M sam z Oliwka sie wybierze swietowac na wesole miasteczko ale 29 bliziutko wiec moze jeszcze zdaze z moja ksiezniczka isc :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

jola22
jola22
mama2

Jola co to za łzy , piekny masz brzusio i wcale wielkosc brzucha nie swiadcz o rozmiarze dzidziusia

No tak tylko jakoś tak mi się wydaje że jest oooooooogromny i trochę mi z tym ciężko - bardziej chyba psychicznie, bo mam przez to straszne rozstępy na które nic nie działa.
Dzisiaj spotkałam kolegę - i on spojrzał na mój brzuch i mówi - co ty bliźniaki będziesz mieć???? - przez takie teksty czuję się jak słoń.

Ale to pewnie hormony - które, jak przez całą ciąże miałam na wodzy tak teraz dają mi się we znaki konkretnie - mężowi ciągle się obrywa i ja patrzeć na siebie nie mogę.
Jola22 - Hormony plus dodatkowe kilogramy robia swoje. Mnie mozesz uwierzyc, ze brzuszek ok a i mamusia bardzo ladna :-)
Zrob cos dla siebie! Rozpiesc sie nowym ciuchem albo fryzura i bedzie ok. Jak tak robie, jak mam "dola wygladowego". Ostatnio kupilam sobie balsam brazujacy i cala sie wysmarowalam i juz czuje sei lepiej! Do tego koniecznie kup sobie jaas nowa szminke albo ciuch i efekt gwarantowany!
Ja w zyciu nie wydalam na siebie tyle kasy, co wlasnie w ciazy. Moze sie to wydawac bez sensu, ale wlasnei teraz potrzebuje tych wsyzstkich rzeczy, jak czuje sei taka wieeelka i niezgrabna :-)

gunia43
lutka
jola jak to nie masz czucia w palcach????

no widzę ze Ewciaa koniecznie chce urodzic przed czasem :) Nie zdziw się jesli to trochę jeszcze potrwa, bo tak sobie myslałam skoro cykle masz długie, a owu jest ok 14 dni przed spodziewana miesiączką, to do terminu w OM dodałabym kilka dni jeszcze.

A mnie ostatni wzięło na monte, wcinam codziennie po 2 kubeczki i to tylko dlatego ze sa stosunkowo drogie, jakby nie to to wcinałabym opakowaniami :)
KUrcze, ja codziennie wcinam przynajmniej po 2,3 lody na pytyku i to Magnum. Tam jest taaaak gruuuuubo czekolady a w srodku karmel !!!!!! CHyba przestane sie juz wazyc normalnie.
Do tego ta opuchlizna. Normalnie mnie stopy bola od chodzenia, bo mam tak opuchniete i napiete przez to, ze mam wrazenie, ze mam platfusa. Cale spody stop mnie pieka i bola z tego powodu.

Gunia ja w nocy jak wstaje do kibelka to mam wrazenie ze zamiast stóp mam pletwy do plywania a rece mam jak dwa szpadle doslownie...i to pieczenie wrrrrr

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja