Skocz do zawartości
Forum

Można?! Można!!! Piątek trzynastego - czyli wsparcie dla dziewczyn po przejściach!

cinamoonka

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe,odrobina rozpieszczenia nikomu nie zaszkodzi,a bedzie się musiał nauczyć tego ze nie jest jedyny jak pojawi się rodzeństwo.A później będzie się cieszył i będzie Wam wdzięczny.
Ja kochana się tego samego boje,ze moje dziecko będzie miało "za dobrze",juz nie mogę się doczekać żeby spełniać jego zachcianki ;)

:angel_star:10.01.13

8 t.c.
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.
:heart:

A teraz jest tak dużo super rzeczy dla dzieci, że ja wchodzę do sklepu i nie wiem, gdzie patrzeć. Ceny też zupełnie inne niż 20 lat temu (dzięki Chińczykom) i jak tu się powstrzymać?

Ja sama wychowywałam się na zabitej deskami wiosce i dla mnie atrakcją były gumy kulki, no to "odbijam" sobie teraz.

Alfa w tym szaleństwie jest metoda :D :hahaha:

Upadł jej z kolan kłębek włóczki. Rozwijał się w pośpiechu i uciekał na oślep. Trzymała pocz

Noooo właśnie tak to jest :) Często dziecku chce się dac to,czego samemu się nie miało. Póki nie nosi bucikow za 5000zl, nie jeździ małym Ferrari za 30000zl to wszystko jest ok ;)
Masz rację Koliberku ze teraz ceny są b.przystępne i aż swedza raczki żeby czegoś nie kupić ;)

8 t.c.
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.

no moje bebolki w końcu nadrobiłam te 300 stron :sofunny:

Nietoperek84
Noooo Ci mowie Koliberku ze ja jestem numer :) Mi takie sytuacja zdarzają się stosunkowo często. Przyznam,ze jest to zabawne ale też bywa uciążliwe ;)
A Tobie jak tam mija weekend? Ja muszę się pochwalić,bo juz odrywam kartki z kalendarza,ze za 5 dni podjemujemy 1 staranka o potomka :D Za 5 dni zaczynaja się dni płonę :D 3maj kciuki kochana,proszę,prosze!!! :)

heheh jesteś boska :smile_move: no to kochana ty 5 dni do rozpoczęcia a jak z 5 dni to celu :whistle:
Koliberek
A ja doszłam do wniosku, że za łatwo mi wszystko przychodziło. Dwie ciąże od "pierwszego kopa", bez jakiegoś szczególnego starania się. Pierwsza ciąża książkowa, łatwy poród, zdrowe dziecko. Byłam przekonana, że za drugim razem będzie to samo - bez problemu, bo i jakie mogą być problemy? Problemy mają inni ludzie, nie ja. No i dostałam nauczkę, bolesną lekcję pokory.

aj tam aj tam w dupe??? ty mnie lałaś wczoraj a ja ciebie będę lać dzisiaj ot co!!:36_3_15:
Nietoperek84
Ja tak po poronieniu jak staralam się wyciągnąć jakieś wnioski i lekcje,doszlam do wniosq ze moje dzieciątko pewno będzie chcialo mieć mame dłużej w domu i teraz właśnie na pewno będę rok na maciezynskim :D

wiecie co i dzięki bogu że wprowadzają to roczne bo w uk tak jest- i jak kobiety zauważą, ze w pl tez jest roczne to zaczną zjeżdzać!! alleluja :smile_move:

Nietoperek84
Koliberku masz racje,nie sztuka zrobić sobie gromadke dzieci później jak piszesz trzeba zapewnić im godne życie,bezpieczeństwo. Ale 3 to juz konkretna gromadka :D Na pewno w domu jest wesoło :)
Ja na pewno chce 2 i chciałabym w niedużym odstępie czasu. Sama długo byłam jedynaczka (doczekałam się po kilkunastu i kilkudziesięciu latach rodzeństwa przyrodniego) i zdecydowanie wiem ze wolalbym mieć rodzeństwo :)
Mój P.za to jest ze szczęśliwej 3 :D ma 2 siostry i mimo ze w domu się nie przelewalo to mówi ze miał wspaniałe dzieciństwo. W domu było masę szczęścia, miłości i to rekompensowalo brakujące czasem "bogactwo".

ja mam 2 rodzeństwa i jesteśmy regularnie co 3 lata i powiem wam że to tak idealnie :smile_move: ja najpierw chcę urodzic jedno a potem myśleć o 2...ale z 3 bym chciała bo wiem że to o wiele lepiej. mój mąz ma tylko siostręi powiem wam,że tak trochę nudno....1 chłopiec, 1 dziewczyna....rożnica z 5 lat...i ani pobawić....ani pogadać....sama widzę,że oni dopiero zaczeli mniec dobre kontakty jak R zaczął być ze mną:smile_move:

no zaraz mężuś wstanie i trzeba obiadek robić :smile_move:

Ula no bo z nas takie gadatliwe baby :sofunny:

Ja uważam, że tak 2-3 lata różnicy między dziećmi to jest idealnie. Rok po roku to jednak za szybko, bo kiedyś trzeba się zregenerować (a zbudować dziecko od podstaw to wyzwanie dla organizmu), a przy większej różnicy właśnie może zabraknąć tego kontaktu i zżycia.

Upadł jej z kolan kłębek włóczki. Rozwijał się w pośpiechu i uciekał na oślep. Trzymała pocz

Ula jaki laborat,jak mój z rana :sofunny::sofunny:
Eeeee nie pogadasz,to ważne sprawy przed nami za 5 dni :D ahhhh Uleńko mam nadzieje,ze oznajmisz na ze jesteś zafasolkowana a ja do Twojego grona dolacze za miesiąc :D
Juz się zastanawiałam co się z Toba dzieje kochana,a Ty zapadłas w dłuższy sen-jak niedzwiadek ;)
Ula Ty 7-go lecisz do Pl?Dobrze pamiętam??

8 t.c.

Koliberek

Ja uważam, że tak 2-3 lata różnicy między dziećmi to jest idealnie. Rok po roku to jednak za szybko, bo kiedyś trzeba się zregenerować (a zbudować dziecko od podstaw to wyzwanie dla organizmu), a przy większej różnicy właśnie może zabraknąć tego kontaktu i zżycia.

Masz Koliberku zdecydowanie racje. Ja co prawda nie mam doświadczenia w tej kwestii ale moi znajomi maja dzieci i tez mówią,ze zbyt duza różnica w wieku nie wróży dobrze,bo zamiast zabawy jest bardziej opieka i właśnie brak zzycia o którym piszesz.
A co ja mam powiedzieć? Mam 11 letnia siostrę i prawie 2letniego brata :D mogła bym być mama jednego i drugiego hehe ;) Brunek jest taki slodziak,tak pocieszne dziecko,uśmiech mu z Mordki nie schodzi,grzeczny jest bardzo.A moja siostra to juz panna i ma sercowe problemy normalnie szok!!!hehehe

8 t.c.

Nietoperek84
Ula jaki laborat,jak mój z rana :sofunny::sofunny:
Eeeee nie pogadasz,to ważne sprawy przed nami za 5 dni :D ahhhh Uleńko mam nadzieje,ze oznajmisz na ze jesteś zafasolkowana a ja do Twojego grona dolacze za miesiąc :D
Juz się zastanawiałam co się z Toba dzieje kochana,a Ty zapadłas w dłuższy sen-jak niedzwiadek ;)
Ula Ty 7-go lecisz do Pl?Dobrze pamiętam??

tak od 6 mam juz wolne- a 7 z rana lecimy....o 4 rano autobus na lotnisko :whistle: ale cóż jak trzeba to trzeba :wink:
ja kochana to dosyć wcześnie dzisiaj wstałam :sofunny: bo normalnie to 17 :sofunny:

Koliberek

i tu kochana zgodzę się z tobą w 100%!
ja tak sobie mówię- że jak jedno nauczy się sikac i kupkać do toalety to można brac się za 2 :smile_move: bo 2 dzieci w pampersach (poza bliźniakami) może być uciązliwe:whistle:

Helooooł! Dziś chyba zostawią mnie na oddziale, a raczej na pewno. Więc dostępu mieć nie będę. Proszę pisać mało, coby potem nadrobić :D I zaglądajcie na marcówki, tam jakaś dziewczyna będzie informować, bo tylko smsy słać będę :Kiss of love::Kiss of love:
Ostatnia porcja fluidków myślę w tej ciąży
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Trzymajcie kciuki za SZYBKĄ I SPRAWNĄ AKCJĘ :zwyrazami_milosci:

_Alfa_
Helooooł! Dziś chyba zostawią mnie na oddziale, a raczej na pewno. Więc dostępu mieć nie będę. Proszę pisać mało, coby potem nadrobić :D I zaglądajcie na marcówki, tam jakaś dziewczyna będzie informować, bo tylko smsy słać będę :Kiss of love::Kiss of love:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Trzymam trzymam ::): Pójdzie gładko ::): :Kiss of love:

Pozdrawiam...Iza
:angel_star:

15tydź. 27.02.12http://s10.suwaczek.com/201311064859.png
http://s6.suwaczek.com/201005221774.png

_Alfa_

Alfa kochana powodzenia i łatwego porodu

http://lagm.lilypie.com/MiF3p1.png http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52006
(*)(*)(*) 25. 12.2008 40 tc