Skocz do zawartości
Forum

Lekki niedowład tylnych łapek u świnki morskiej

Gość ida

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że to pytanie trochę bardzie do działu "zwierzaki i dzieciaki...", ale wiem, ze tutaj najszybciej ktoś mi odpowie, a zależy mi na tym. Jedna z naszych świnek morskich od wczoraj ma jakby leciutki niedowład w tylnych łapkach, chodzi, ale tak troszkę nieporadnie. Do weterynarza możemy ją zawieść dopiero w piątek, a bardzo sie o nią martwię bo to oczko w głowie naszego tomeczka :(. Może ktoś wie, co to może być? Dodam, że świnka ma dopiero trzy miesiące i, że raczej nie jest to wina żadnego urazy mechanicznego. Poza tymi problemami z łapkami wszystko wydaje sie w miarę ok: na pewno dopisuje jej apetyt.

Gość xWikStePL

Ja też szukam na to samo pytanie odpowiedzi. Moją świnka Lili spadła mi z rąk. I bardzo źle się z tym czuję. I teraz ma niedowład tylnych kończyn. I od wtorku jeżdżę z nią do weterynarza na zastrzyk. Są jakieś poprawy np. podkurcza nóżki i ma w nich czucie.Więc jest nadzieja. Ale zapytaj się czy na pewno komuś nie spadła. Bo jeśli tak to morze mieć krwiaka. Ja z moją mamą się trochę spóźniłam bo spadła w Niedzielę ubiegłego tygodnia. Nie sprawdziłam daty kiedy to wstawiłaś. Ale jeśli znalazłaś jakieś ćwiczenia albo udało Ci się ją uleczyć to proszę o kontakt. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia świnki.