Skocz do zawartości
Forum

Jeszcze-nie-mamusie

Rekomendowane odpowiedzi

Hejo o poranku u progu nowego tygodnia pracy. Nie wyspałam sie ale to nic. Zimno u nas (tylko 9 stopni). Apropos starań to dzisiaj mam jeszcze wysoką tempkę (36,9) co na koniec cyklu w moim przyopadku jest niezłe. Ale pewnie jutro już spadnie. Jak przyjdzie @ to w piątek do lekarza.

Wstawać lasseczki!! http://th.interia.pl/11,befa357191426382/slonko.gif

"Nowy dzień przynosi now

http://www.ekartki.pl/cards_files/36/36731__dzien_dobry_-_wstawaj_szkoda_dnia.jpg

Coś tu pusto przez weekend

Co u was ?

My wczoraj byliśmy na działeczce z teściową :solar: mieliśmy obrywać maliny na soki a ja zamiast do koszyczka to do żołądka wrzucałam malinki, oczywiście nie udało się uniknąć awantury z teściem jak dowiedził się ze my w listopadzie wyjeżdzamy na weekend, bo MY musimy zająć się teściową bo zacznie radioterapię a mój M. powiedizał teściowi, że my jedziemy a teść niech robi co chce, szwgier z tą szurniętą też jada tam gdzieś mam nadzieje, że nie tam gdzie my :36_19_2:

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Zgodnie z obietnicą opowiadam co robiłam wczoraj.

Wczoraj pojechaliśmy z mężem na grzyby. Nachodziliśmy się prawie 4h i nic nie znaleźliśmy. Normalnie masakra. Na szczęście pogoda nam dopisała więc spacer po lesie był przyjemny. Potem u mojej mamusi na pysznym obiadku. Dzieci mojej siostry były u mojej mamy więc część obowiązków z nimi związanych spadło na mnie. Ale najpiękniejszy moment był kiedy po obiedzie starszy mój siostrzeniec powiedział, że jest zmęczony i że się chce z nami (ja i mój Mąż) się położyć. Normalnie serce mi się ściskało jak on się przytulał do mojego męża. A mój instynkt macierzyński normalnie oszalał... I w takich chwilach ciężko mi się robi, że nie możemy doczekać się swojego dzieciątka.

Di u nas ma być też ciepło ale u mnie w pracy to zawsze zimno bo okna nieszczelne.

"Nowy dzień przynosi now

u nas nie dość że okna nie szczelne to i budynek przedwojenny :)

ja szukam noclegów w Gdańsku musimy po wypłacie kupić bilety na imprezkę :D bo się boję że nam zabraknie noo i noclegi zarezerwować :D

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Faceci i babki się biją :D
smaczengo ja już po śniadanku

Kaori a co do dzieciaczków 2 moje siostry mają po 3 latku i mój 1 Aniołek też był by w tym wieku, więc jak ja widzę Zuzię albo Filipka to mi serce pęka

Moja siostra powiedziała kiedyś, że jak komuś dzieci nie są pisane to ich nie ma i nie powinien walczyć na siłę. Mówiła wtedy o przypadku znajomych gdzie się długo starali, w końcu za którymś in vitro się udało i córcia im się urodziła niepełnosprawna umysłowo. Nie rozwija się prawidłowo, jest opóźniona psychicznie i fizycznie. Może coś w tym jest? Może mi nie jest pisane być mamą, bo moje dziecko mogłoby się urodzić właśnie niepełnosprawne.

"Nowy dzień przynosi now

Kaori, ja wolałabym niepełnosprawne dziecko niż żadne:) moja młodsza siostra ma pod opieką ( studiuje fizjoterapię ) dziewczynkę 3 letnią z porażeniem umysłowym, zajmuje się małą od roku i ćwiczą nóżki, pierwsze kroczki mała zrobiła w maju w dzień matki do swojej mamy, siostra mówi, że nie tylko matka płakała ale i cała sala, dzieci niepełnosprawne mają ponoć więcej miłości.

wiadomo, że każda z nas by chciała zdrowe dzieci, ale jak wiemy życie bywa przewrotne.

Kaori chwile zwątpienia we własne możliwości każdy miewa nawet ja, ale wiem, że w głębi serca nigdy się nie poddajemy bo dziecka bedziemy pragneły zawsze i tego nic nie zmieni...

Ja równo za tydzień jadę na krew i boję się wyniku a tu 2 miesiące trzeba czekać na wynik