Skocz do zawartości
Forum

Jeszcze-nie-mamusie

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje zakupow! ja jestem najbardziej zadowolona z naszej sofy i lozka, jestem troche jak kot, lubie wygodnie siedziec i spac! Maz mowi ze jak bedziemy mieli dziecko to chyba on bedzie musial w nocy i z rana wstawac, bo ja za bardzo lubie spac! On za to lubi rano wstawac wiec czemu nie!

Madzialska ciekawe czy w przyszlym cyklu bedziemy znowu szly leb w leb! dzis 21 dc! Nie mam zadnych objawow ciazy, nie robie sobie zbytnich nadzieji, wole nawet o tym nie rozmawiac zbyt duzo, jedynie z Wami bo z mezem nie dziele sie spostrzezeniami, jak bedzie cos konkretnego to wtedy moze tak

mnie tez od czasu do czasu pobolewa podbrzusze albo zakluje, ale to mi sie wczesniej zdarzylo i nie jest niczym nowym. Za kazdym razem kiedy ide do wc doszukuje sie plamien na papierze, tzn. plamien implantacyjnych! ale nic nie widac! nawet przez lupe ogladalam!!! ale ze mnie durna babka!

Frojdel
Straszny wypadek.

Super, będziecie mieli skończone mieszkanko, czy coś jeszcze zostało??

Ooo, dużo jeszcze-w sypialni, salonie, przepokoju i małym pokoiku nie ma żyrandoli, w żadnym oknie rolet ani firan, a jesli o meble chodzi to mam tylko w kuchni wszystko, natomiast w salinie tylko narożnik, w sypialni łóżko.
Tak czy siak, sporo jeszcze....

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0akkmhqze2.png
Maciuś-ur.2.12.2011-2710g, 54cm
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a68r5hfdc.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/047/0470729a0.png

Ja w poprzednim cyklu pobilam rekord i mialam przez 7 dni przed @ plamienia! dlatego tez poszlam do lekarza! wystraszylam sie, wiec oczekuje niedlugo plamien bo do @ zostalo okolo 7-9dni. Ciekawa jestem na ile dni przed @ pojawia sie w tym miesiacu

Moje piersi sa tez nabrzmiale, ale ja tak mam, nic dla mnie nowego. Wazne jest zeby znac swoje cialo i dobrze odczytywac sygnaly zeby sobie za duzo nie wmowic

Ja jestem typowym okazem kobiety która ma napięcie przedmiesiączkowe, więc czekam na @ i tym razem. Piersi jak zwykle nabrzmiałe lekko pobolewają, brzuch czasami zaboli - ale to wszystko norma. Dzisiaj jest 28 dc, 4 dni po luteinie, myślałam że @ dostane do 3 dni a tu nic jak na razie :(, a chciałam już mieć @ bo tedy wiedziałabym że zaraz znów zaczną się starania.
Coś mi się wydaje że @ dostane normalnie czyli pomiędzy 35-45 dc, tak jak mam bez luteiny.

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)

nie robilam testow, jedynie obserwacje wlasnego organizmu, czyli sluzu i bolu w podbrzuszu, ktory pojawil sie w 13dc i trwal kilka godzin. Sluz tez mi sie wydawal ksiazkowy, rozciagliwy, jedynie bylo go malo. Wedlug mnie mialam wtedy owulacje i wtedy tez meza zaciagnelam do betow! Nie wiem tylko o co chodzi z tym kilkudniowymi plamieniami

Frojdel
Ja jestem typowym okazem kobiety która ma napięcie przedmiesiączkowe, więc czekam na @ i tym razem. Piersi jak zwykle nabrzmiałe lekko pobolewają, brzuch czasami zaboli - ale to wszystko norma. Dzisiaj jest 28 dc, 4 dni po luteinie, myślałam że @ dostane do 3 dni a tu nic jak na razie :(, a chciałam już mieć @ bo tedy wiedziałabym że zaraz znów zaczną się starania.
Coś mi się wydaje że @ dostane normalnie czyli pomiędzy 35-45 dc, tak jak mam bez luteiny.

a lekarz Ci moze powiedzial kiedy mozesz oczekiwac @?

Ja też bym chciała takie krótkie, te krótkie cykle które miałam w sierpniu strasznie mi się to spodały :), a teraz po luteinie nie mam jeszcze @ więc znów chyba cykl będzie dłuższy :(. Z jednej strony to dobrze bo lekarz mówił że gdyby znów były takie krótkie to mam brać więcej luteiny, ale skoro jest teraz dłuższy to znów przy kolejnym cyklu bede brała od 15-25 dnia 2 razy po jednej :)

Justina plamienia mogą byc wynikim niskiego poziomu progesteronu.

Lekarz powiedzieł tylko że do pół roku powinny się wyregulować :) i dlatego też mi przepisał luteinę, bo wie że staramy się o dzidzie, więc musi mi @ wyrgulować :)
Powiedział żebyśmy sobie nie przeszkadzali i starali się :)
Kiedys powiedział że pierwszym etapem jeżeli nie zajdziemy sami, bedzie wspomaganie luteiną, jeżeli to nie pomoże to będziemy działać dalej :)

Skomplikowane sa te nasze organizmy! ale najwazniejsze ze szukamy przyczyn i znajdujemy odpowiedzi! Ja juz z tymi plamieniami raz bylam u lekarza i bralam duphaston, ale zle sie po nim czulam, mialam straszne wahania nastrojow, nawet mysli samobojcze!!! dlatego po jednym opakowaniu przestalam brac, wtedy jeszcze nie staralam sie i nie bylo to dla mnie takie wazne. Ale z tym progesteronem to bylo tylko podejzenie lekarza bo nie robilam nigdy wczesniej zadnych badan hormonalnych