Skocz do zawartości
Forum

Jeszcze-nie-mamusie

Rekomendowane odpowiedzi

Ok 5 miesięcy temu urodził się mojemu bratu synuś i razem z mężem kupiliśmy ubranka w tesco, z takiej beżowej serii z wyszywanymi misiami (w komplecie było body w paseczki i spodnie na szeklach z wyszywanymi głowami misiów), tak mi się to strasznie podoba, że pojadę do tesco i jak jeszcze będą to kupie :)

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)

madzialska
No tak, godzina jeszcze młoda. Przyjemnych i owocnych starań :)

Witam srodowo!

Jestem w pracy, ale mam przerwe wiec moge napisac! Postaralam sie wczoraj! Okolo godziny 19strasznie mnie rozbolal jajnik, az siedziec nie umialam! Wzielam wiec ibuprom, a potem przypomnialo mi sie ze gdzies czytalam, ze jest niezdrowy przy starankach i zwieksza ryzyko poronienia o 80%!!! ale to bylo tylko raz wiec chyba mi nie zaszkodzi? Jaki lek lepiej brac? apap?

Justina
madzialska

Witam srodowo!

Jestem w pracy, ale mam przerwe wiec moge napisac! Postaralam sie wczoraj! Okolo godziny 19strasznie mnie rozbolal jajnik, az siedziec nie umialam! Wzielam wiec ibuprom, a potem przypomnialo mi sie ze gdzies czytalam, ze jest niezdrowy przy starankach i zwieksza ryzyko poronienia o 80%!!! ale to bylo tylko raz wiec chyba mi nie zaszkodzi? Jaki lek lepiej brac? apap?

Najlepiej coś na bazie paracetamolu czyli apap na przykład jak już musisz. Tak mi mówiono.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0akkmhqze2.png
Maciuś-ur.2.12.2011-2710g, 54cm
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a68r5hfdc.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/047/0470729a0.png

madzialska
Justina
madzialska

Witam srodowo!

Najlepiej coś na bazie paracetamolu czyli apap na przykład jak już musisz. Tak mi mówiono.
Hej!

Musialam wczoraj wziac ta tabletke, bo mnie strasznie jajnik bolal, dzis juz jest ok. Musze sobie kupic apap, tak na zapas, bo rzadko biore cokolwiek przeciwbolowego.
Frojdel, przeciez sie troche staralas w tym cyklu, ja tylko 3 razy, ale w dosc dobrych dniach
Wychodze teraz do pubu na 1 piwko, napije sie za Wasze zdrowko dziewczyny!!!

Myślę że się nie udało bo staraliśmy się tylko 10, 12 i 19 dc jak byłam u lekarza 14 dc to jajnik był pusty tak mi się wydaje bo tak wyglądał na zdjęciu z USG. W poniedziałek robiłam test i wyszedł negatywnie (bardzo słaba druga kreska) więc albo owulacja była albo jej nie było w tym cyklu. Po drugie od 15 dc biorę luteinę wiec nie wiem nie liczę na fasolkę w tym cyklu, bo nie było ku temu warunków, ale kolejny cykl będzie więc może wtedy popróbujemy ale wtedy będę pomagać sobie testami :)

Trzymam za Was dziewczyny kciuki :)

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)

Dziewczyny! napilam sie piwka za Wasze zdrowko!

Frojdel, jak na razie tez tylko 3 razy sie staralam, 9, 13 i 14dc. Nie robilam testu owulacyjnego, jedynie obserwowalam moj organizm i sygnaly jakie mi wysylal. Jak na razie nie mysle o rezultatach, prowadze taki sam tryb zycia jak wczesniej.
Madzialska, kontynuujesz staranka?