Skocz do zawartości
Forum

Nasze gotowanie


mosia

Rekomendowane odpowiedzi

Mama_Monika
ezelka SAMAAAA??????
WOW - Brawo i wszystkiego najlepszego dla Kalinki z tejże okazji :))))

No właśnie odkryłam w sobie ostatnio talent do pieczenia tortów i w ogóle ciast:Śmiech: a kiedyś piekłam same zakalce:36_19_1:

Patusia super ogórasy:love: ja też robiłam ogórki w curry bo bardzo lubię:Śmiech:

A jutro mnie czeka robienie przetworów z kabaczków...buuuuu...może macie jakieś przepisy na coś dobrego z kabaczka do słoików bądź do zjedzenia od razu????

Sprzedam ubranka dla dziewczynki 68-74
http://szafka.pl/profil/ezelka/sprzedaje_lub_wymieniam
KINGA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-59384.png
KALINA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61108.png
http://s2.pierwszezabki.pl/041/041021940.png?9757Z

Odnośnik do komentarza
Gość patusia23

Mama_Monika
patusia23
Mama_Monika

chcę takie :D

jutro będę znów robić,bo muszę do teściów po słoiki podjechać:lol:,i nie tylko ogórki ale całą resztę więc adres proszę i podeślę :Oczko:

nie popuszczaj bo podam adres, oj podam :))) :D hehe

:Oczko:::):

Odnośnik do komentarza
Gość patusia23

ezelka kabaczki mniam mniam

Może to Kabaczek faszerowany mięsem i pieczarkami
Składniki


  • ok. 1 kg kabaczka
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • jajko
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • sos śmietanowo-pomidorowy Knorr
  • przyprawy
  • odrobina oleju

Kabaczki kroimy w krążki grubości ok. 5 cm. Łyżeczką wybieramy nasiona, pozostawiając z jednego końca cienką warstwę miąższu. Na patelni pokrytej cienką warstwą oleju smażymy umyte, obrane i pokrojone pieczarki i cebulę dodając sól i pieprz. Po przestudzeniu mieszamy je w misce z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy. Dokładnie wyrabiamy farsz. Napełniamy nim przygotowane krążki kabaczka. Gotowe układamy w szerokim rondlu, podlewamy kilkoma łyżkami wody, dodajemy słoik sosu śmietanowo-pomidorowego. Dusimy do miękkości.

Odnośnik do komentarza
Gość patusia23

Składniki


  • 3-4 ziemniaki
  • 1 średnia cukinia lub kabaczek
  • 2 pomidory
  • 20 dag żółtego sera
  • 1-2 jajka
  • 2-3 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

warzywa kroimy w plastry przekładamy w naczyniu na przemian posypując przyprawami polewamy "sosem"
Etapy przygotowania

Ziemniaki i cukinię(kabaczek) obierz i pokrój w plastry. umyj i pokrój w plastry pomidory. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, rozłóż plastry ziemniaków, posyp solą i pieprzem, następnie rozłóż plastry cukinii (kabaczka), znów posyp solą, rozłóż plastry pomidora i posyp startym serem. Czynności te powtarzaj, aż do zapełnienia całego naczynia. Ostatnią warstwę obficiej posyp serem i polej sosem wykonanym z rozmąconych jaj ze śmietaną i przyprawami (sól i pieprz). Zakryj naczynie i wstaw do kuchenki mikrofalowej na około 30 minut na pełną moc.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...