Skocz do zawartości
Forum

Nasze gotowanie


mosia

Rekomendowane odpowiedzi

Otka
Mosiu jak ją zrobiłaś?

wygląda obłędnie

he he
nic prostszego

kupiłam w Tesco opakowanie sałatki rucoli z radicchio

w domu sru do miski, posoliłam, dodałam oliwy
jakbym miała cytrynę to bym jeszcze wcisnęła soku ale niestety się była skończyła
i na talerzy obłożyłam ją plastrami camemberta ( Valbon )

i tyle
zero filozofii i zero wysiłku

http://davf.daisypath.com/nuLVp1.png http://lb2f.lilypie.com/VHQ3p1.pnghttp://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=86355161396c0f824.png

Odnośnik do komentarza

Mosiu zrobiłam ciasto drożdżowe ( na pewno masz jakiś przepis)

Farsz:
50 dag pieczarek
3 cebule
2 żółte i 2 czerwone papryki
6 pomidorów
1 kg kiełbasy śląskiej
czosnek
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
30 dag sera żółtego
vegeta, pieprz, sól, chilli, zioła prowansalskie

Warzywa kroję i podsmażam : pieczarki, cebula, papryka, kiełbasa, pomidory, czosnek, groszek i kukurydza mieszamy z połową startego sera, przyprawiamy, ciasto wałkujemy na koło na jednej połowie układamy farsz, zlepiamy ciasto, pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni wierzch chwilę przed wyjęciem posypujemy serem.... aż się rozpuści

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Odnośnik do komentarza

Witam!Dziś wypróbowałam przepis na naleśniki z pieczarkami i szpinakiem.Wyszło pyszne.Fajne danie na piątek.
Oto przepis:
Ciasto naleśnikowe:
200 ml mleka
2 jaja
30 g roztopionego masła
80 g maki
sól/pieprz
Nadzienie:
300 g szpinaku
250 g pieczarek
2 łyżka roztopionego masła
Sos:
350 ml śmietanki 30%
50 g startego sera żółtego
50 g uprażonych orzechów włoskich
sól/pieprz
Przygotowanie:
Ciasto: Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, naleśniki smaż na rozgrzanej teflonowej patelni około 1 minuty z każdej strony.
Farsz: W rondlu rozgrzej łyżkę masła, następnie wrzuć szpinak i smaż około 3 minut, przełóż go na sitko i odciśnij wodę. Następnie rozgrzej w rondlu kolejną łyżkę masła i usmaż na niej pokrojone w plasterki pieczarki przypraw solą i pieprzem. Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.
Sos: Śmietankę wymieszaj z serem, dopraw do smaku wrzuć orzechy drobno posiekane.
Na każdy naleśnik nakładaj odrobinę farszu, a następnie go zwiń. Zwinięte naleśniki umieszczaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz około 10 minut w piekarniku z włączona funkcją grill.

http://www.suwaczek.pl/cache/3b92461a0b.png
http://www.suwaczek.pl/cache/8fd5a3da9a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k63u83qf1.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...