Skocz do zawartości
Forum

Nasze gotowanie


mosia

Rekomendowane odpowiedzi

To ja mogę tylko napisać, co było o nas na obiad - fotek brak, ale do tego sposobu mojego działania to już was chyba przyzwyczaiłam, co? :36_6_5::36_6_5:

W sobotę robiłam danie dnia - zapiekanka ziemniaczana z serem, ALE wporwadziłam parę niezbędnych modyfikacji. Oczywiście zrobiłam z większej ilości składników, więc też potrzeba było więcej śmietany do sosu. A zapiekanie jej z surowymi ziemniakami to jakaś pomyłka, bo surowe są w środku zapiekanki nawet po ponad godzinie pieczenia w 200 st. (nauczona doświadczeniem z poprzedniej zapiekanki - mięsomielonej z ziemniakami :) - podgotowałam je trochę i voila - od razu lepsza :hahaha: Polecam, robi się szybko, a zawsze to jakiś inny smak. Aaaaa, zapomniałabym. Dla mojego mięsożernego męża dodałam do niej paróweczkę w kosteczkę, podsmażoną na patelni :) Co do wyglądu tej zapiekanki, to może i lepiej, że fotek niet, bo nie wygląda na talerzu zbyt ładnie :leeee:
A wczoraj był grill na obiad. Fotek również brak :36_6_2::hahaha:

Mama dwóch Niuń http://colamyloveblog.blox.pl/resource/dziewczynka.gifŻona Mężahttp://emotikona.pl/gify/pic/blizniaki.gif
Pani Psa http://emotikona.pl/gify/pic/piesek2.gif

Odnośnik do komentarza

maniuchna
Czy macie jakieś lightowe przepisy dla karmiącej???

maniuchna
Dodam, ze moja Róża ma miesiąc i straszne kolki a ja chciałabym coś zjeść normalnego a nie tylko rosół i kurczaki.

Jakoś nic z tej mojej diety mamy karmiącej nie pamiętam, pewnie dlatego że była wyjątkowo niesmaczna. Ale wiem, że szperałam po necie w poszukiwaniu przepisów.

Dosyć często robiłam duszonego królika w sosie śmietanowym (mięso dosyć drogie i nie wszędzie do kupienia). Posolone lub povegecone mięso opiekałam przez chwilę, po czym zalewałam bulionem i tak sobie pyrkało. Dodawałam liść laurowy i ziele angielskie i dusiłam do skutku. Na koniec do wywaru dodawała śmietanę z odrobiną mąki, żeby sos zgęstniał. Krolik jest dobry w smaku, delikatny i jest jednym z pierwszych mięs wprowadzanych dzieciom do diety oprócz kurczaka. Obserwowałam córę po zjedzeniu - nic jej nie było. Pamiętam, że pierwszy raz zrobiłam bez liścia laurowego i ziela, ale nie jest już tak smaczny.

Mama dwóch Niuń http://colamyloveblog.blox.pl/resource/dziewczynka.gifŻona Mężahttp://emotikona.pl/gify/pic/blizniaki.gif
Pani Psa http://emotikona.pl/gify/pic/piesek2.gif

Odnośnik do komentarza

a ja pamiętam, że jako karmiąca jadłam pulpety mieszane z ryżem w sosie pomidorowym-dziecku nie szkodziło a mi smakowało :D

a u mnie dzisiaj na obiad placki ziemniaczane-fotek nie ma bo jeszcze obiad w trakcie przygotowywania :D

Nie ma dla mnie większego szczęścia niż świadomość, że moje dzieci s

Odnośnik do komentarza

mosia
anya
Mosia i jak te szyszki w smaku? ::):

troszkę za słodkie jak dla mnie. muszę następnym razem spróbować z irysów.
ale poza tym bardzo pysznościowe, super. :23_30_126:
no fakt-słodkie to one są ale super, że poza tym pysznościowe :Śmiech:

Nie ma dla mnie większego szczęścia niż świadomość, że moje dzieci s

Odnośnik do komentarza

frania
mosia
a puszek zrobił niewidzialne łazanki :hmm: :hmm:

:hahaha::hahaha::hahaha:
Ale za to jaką fajną skrzydełkowo-ziemniaczaną panią wkleił :hahaha:

ładuję zdjęcie

a ja łazanki robię tak:
na patelni na oleju, oliwie czy tłuszczu (ja wybieram olej) podsmażam kiełbasę zwyczajna pokrojoną w plasterki
na osobnej cebulkę tak, by się zeszkliła, dodaję pieczarki skrojone w kosteczkę, dorzucam do kiełbasy, wrzucam zszatkowaną młoda kapustę, doprawiam
i czekam az się na tyle poddusi, by było miękkie

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...