Skocz do zawartości
Forum

Najlepsze buciki dla dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

madziuleczka1985
Nasz maluch od początku chodził w Bartkach, Antylopach i Ecco i jakoś nic z tego nie wynikło bo nasz synio ma płaskostopie :(

Madziuleczka jeśli miał skłonność do płaskostopia, to nawet najlepsze butki niewiele tu zdziałają, bo to nie są buty lecznicze.
Na płaskostopie są ćwiczenia.
A inna sprawa to taka, że Twój maluch dopiero dwa latka skończył... Wydaje mi się, że czytałam kiedyś, że stopa nawet do 3-4 roku życia się kształtuje. Dokładnie już nie pamiętam i nie chcę Cię w błąd wprowadzić, ale na pewno było to dłużej niż do drugiego roku życia.

Moje chłopaki mają Bartki, jestem z nich naprawdę baaardzo zadowolona, są porządnie zrobione, bardzo wytrzymałe i nie ulegają zniszczeniu.
Po starszaku Bartki są niemal jak nowe, a użytkowane intensywnie ;). Młodszy tam gdzie się wstrzelił z numeracją, to ma Bartki po starszym bracie, a tam gdzie się nie wpasował, to ma kupione nowe. Parę razy miałam szczęście, bo udało mi się kupić Bartki na promocji, ale jak w przyszłym roku nie trafię na promocję, to chyba będę musiała zrezygnować z Bartków, bo ponad 200 zł, to dla mnie za dużo na buty dla dziecka.

madziuleczka1985
Nasz maluch od początku chodził w Bartkach, Antylopach i Ecco i jakoś nic z tego nie wynikło bo nasz synio ma płaskostopie :(

Płaskostopie jest fizjologiczne do 4rż., a gdzieś czytałam że nawet do 5rż. :yes:. Przy 2 latku nie można mówić o płaskostopiu, bo na tym etapie to fizjologia.