Skocz do zawartości
Forum

Malutkie skarby luty 2011

Rekomendowane odpowiedzi

solange63
Rodzice często zapominają, że mają dorosłe dzieci i pragną rządzić nimi aż po grób. Obyśmy my pamiętali jak bardzo nas to denerwuje i nie robili podobnych cyrków z własnymi dziećmi. Ja już się nauczyłam, że nie wolno owijac w bawełnę i trzeba walić prosto z mostu, jak się obrażą to trudno.

Święte słowa Solange, tylko czasami trudno uniknąć sytuacji w których aż prosi się o ingerencję w życie bądź co bądź ukochanego dziecka.

Co do "walenia prawdy prosto z mostu" to jestem w tym niezłą zawodniczką :Oczko: nie lubię fałszu, unikam niejasnych sytuacji, lubię wszystko mieć dopowiedziane na 100%.

witaminkaa

Bożeee jak mi się nic nie chce, siedzę przed biurkiem i poprostu nie mam sił na nic.
Dzisiaj kibluje w pracy do 19.

Stwierdzam, że biometr mamy dzisiaj niekorzystny, zwłaszcza dla ciężarówek :Oczko:

witaminkaa
Moja Pani dyr jeszcze nie doprowadziła mnie do szału, ale czekam bo dzień bez mobbingu to dzień stracony.

Nawet nie wiesz jak bardzo Cię rozumiem ::(:

Mafinko, ja rozstalam sie z prasowaniem kilka lat temu. Wieszam, naciagam-rozciagam bardzo doladnie, wiec ciuchy wygladaja calkiem przyzwoicie.
Pozostaly tylko koszule meza, na szczescie uzywa ich tylko w delegacji, gdy pracuje u klienta. Na codzien smiga w polowkach, wiec swiety spokoj :)

Mi sie udaje poki co nie wtracac :) Choc pewnie corka czasem mysli inaczej :)
heheh.... bo za Wami mlodymi nadazyc sie nie da.
Przyszedl do corki kolega, pytam wiec pozniej, kto on itp. - corka: "co sie tak wypytujesz!"
Ok. NAstepnym razem nie pytam o nic - corka: "no co nic nie pytasz" ?
Nosz, zwariowac idzie :)

Ale ja jak MAfinka, jak dziecie przegnie to wywalam "prosto z mostu" - krotkie spiecie i cisza. Mloda wie, gdzie nie tak, troche sie poburmuszy, ale chociaz nie truje latami.

Ja na szczescie swego szefa ogladam 2-3 razy w roku, slysze przez telefon mniej wiecej tez z ta czestotliowscia. heh... Jakos nie tesknie :)

http://s2.pierwszezabki.pl/041/0414929a0.png?9507

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73l6r9nxfg.png

No i się troszkę przespałam z Małym, uwielbiam te jego ciepełko.

Jomira zazdroszczę kontaktów z szefostwem, też bym tak chciała.
Niestety u mnie kadra kierownicza (i nie tylko) to ludzie z politycznego nadania. Większość to idioci wysokich lotów, bez wiedzy i doświadczenia ale za to z dobrymi plecami i duposchronem. Czekam z niecierpliwością na wybory samorządowe, bo jak nic czekają nas kolejne zmiany.

A dziewczynki zapomniałam się pochwalić, coś jakby mi apetyt powrócił. Codziennie rano muszę wciągnąć kanapkę z jajkiem sadzonym. Zaraz biorę się za kotlety z cukini, rano jak zobaczyłam ją na targu to dostałam ślinotoku.

Jeszcze kilka miesięcy temu chciałam pracować bo juz nudów nie dało sie wysiedzieć w domu. Z racji tego, że mieszkamy w małym miasteczku ciężko o pracę, postanowiliśmy z mężem powiększyć rodzinkę. NO i szybko sie udało. Teraz jak czytam o waszych problemach w pracy i jak musicie ciężko pracować to chyba lepiej że siedzę w domu.
Od godziny siedzę sama w domu, córka poszła do teściowej, a mąż pojechał po samochód ponad 500 km. W naszym padł silnik i nawet sie nie opłaca kupić samego silnika bo on kosztuje 3 tys. samochód niewiele drożej. Na dodatek przez 3 dni od rana do 13:30 nie ma prądu. Nudy, nudy, nudy.
Na dodatek od piątku nie mamy telewizji bo chyba coś sie z anteną stało. Dzwoniłam po montera i jakoś na razie nie ma odzewu. Całe szczęście, że mamy internet i filmy na kompie. Pierdzielona cyfra +. Czekam na koniec umowy i bye bye cyfra
Mam jednak nadzieję, że mąż kupi ten samochód i będzie on w takim stanie jak w ogłoszeniu.

:36_9_2:

http://www.suwaczek.pl/cache/e1fe5fa176.png
http://www.suwaczek.pl/cache/ea1e951dfa.png

Orwell w "Folwarku zwierzecym" powiedzial mniej wiecej tak: koryto jest to samo, tylko swinie sie zmieniaja. Te nowe sa najgorsze, bo przychodza glodne".....

Oby do "twego koryta" przyszly jakies w miare najedzone :)

Zazdroszcze targu, takiego jak u nas w Polsce, gdzie "zywe" warzywka i owoce wylewaja sie ze straganow. U nas tylko supermarket :(
CO prawda u Solange w miasteczku na rynku jest taki stragan, ale nie umywa sie on do naszego polskiego. Ja niestety jestem zdana na to co w supermarkecie - czyli zawsze chlodniowe - to nie to samo :(

Jomira śmiem twierdzić, że w dzisiejszych czasach nawet te, które wylewają się ze straganów mają za sobą długą drogę (np. z Holandii). Najlepiej byłoby mieć własny ogródeczek i swoje warzywa i owoce, ale niestety mało kto ma czas i ochotę bawić się w uprawę.
Ja na szczęście mam dużą rodzinę na wsi i zawsze jak przyjeżdżam to dostaję worki ziemniaków, pomidory, ogórki, itp. moja ciocia jest na emeryturze i nudzi jej się w domu więc zawsze mi zaprawia ogórki, robi dżemy i powidła- pychotka :D

Jomira powiem Ci, że z tym targiem mam bardzo dobrze, bo prawie pod domem. Jest tam hala targowa gdzie kupisz wszystko od chemii, butów, ciuchów po południowe owoce i bardziej ekskluzywne warzywa np. bakłażan czy mix zielonych sałat. Pod halą jest rynek rolny, no i tam warzywa i owoce prosto od rolnika, teraz nawet już z grzybami stoją.

Co do kierownictwa to powiem Wam dziewczyny, różnych już miałam kierowników i dyrektorów, byli i zieloni i czerwoni i Ci z PiS-u, ale takiego dziadostwa jak teraz jest to jeszcze nie było.

Witaminkaa ta Twoja dyrektorka to jak w pysk strzelił moja "królowa Maria" :lup:

Asiunia25lat

Na dodatek od piątku nie mamy telewizji bo chyba coś sie z anteną stało. Dzwoniłam po montera i jakoś na razie nie ma odzewu. Całe szczęście, że mamy internet i filmy na kompie. Pierdzielona cyfra +. Czekam na koniec umowy i bye bye cyfra

Asiunia ostatnio coś właśnie dekodery i live boxy siadają (swój wymieniałam w tamtym tygodniu). Ponoć na słońcu są wyładowania i elektronika szaleje, a zwłaszcza immobilisery w samochodach produkcji francuskiej :ehhhhhh:

Jomira a tak odnośnie psa, bo jamnika macie. Jak radzisz sobie z ryciem po ogrodzie? Moja małpa rozkopała mi już spory kawałek ogrodu. Weszła w spółkę z kotami, ona ryje a koty zajmują się czarną robotą. Efekt mysie/krecie zwłoki pod oknem w kuchni ::):

Asiunia jak samochód, zakupiony?

I wiecie co dziewczyny, d..a poprasowałam, pranie jak stało tak stoi. Niestety numer z nieprasowaniem nie wchodzi w rachubę. Mąż codziennie w garniaku do pracy chodzi, więc koszula na sztywno, poza tym lubię na gładko chodzić. Zresztą moja pralka zawsze tak u miętosi pranie, że nawet dokładne prostowanie nie pomaga.

solange63
moja ciocia jest na emeryturze i nudzi jej się w domu więc zawsze mi zaprawia ogórki, robi dżemy i powidła- pychotka :D

Solange Ty szczęściaro :)

Mój teść też się bawi w hodowlę warzyw więc co nie co mam prosto z ogródka, no i ogórki kiszone robi. Mam nadzieję że potem jeszcze kapuste zakisi i powidła zrobi :) heh

A ja jak rano miałam lenia, tak potem mi przeszło i posprzątałam i wyprasowałam całą stertę ciuchów. Też muszę mieć wszystko na sztywno, nawet ścierki kuchenne i pościel prasuję...

U nas dzisiaj fajna pogoda, nie za zimno nie za ciepło.

A teraz z serii nieprzyjemnych, byłam dzisiaj u babci w szpitalu i wzięłam do prania jej koszulę i w domu jak poczułam ten zapach szpitala to zwymiotowałam, masakra. Nawet w szpitalu mnie dźwigało, ale dałam radę brrrrrrrrrr

Asia fura kupiona??

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jlsp2ouzt.png

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy90bv7rq07qzo.png

ja was kobiety podziwiam. osobiście dotykam się żelazka około 2 razy do roku jak trzeba obrusy na święta poprasować. mam suszarkę do ciuchów, więc jak szybko wyjmę z bębna to nie muszę prasować. uwielbiam to urządzenie i każdemu polecam :D

Mafinko - nie wiem czy wszytskie pralki maja, ale moja pralka (i suszarka tez) maja system antyzgnieceniowy. Jak to dziala, to nie wiem, ale dziala. Aha... jeszcze pranie do pralki pakuje poskladane i naprawde rewelacja.

Co do jamnika i dziur... oprocz jamnika mam jeszcze goldena,. drugiego kopacza dokladnie centralnie na srodku ogrodu, wiecznie rozkopuja dwa miejsca. W koncu maz tam cegly powkladal. Smiejemy sie, ze jest tam albo trup, albo skarb :) Pierwszym wlascicielem naszego domu byl przemytnik, ponoc jak policja wpadla do domu, to caly dom byl naszprycowany fajkami, no ale to dawne czasy - lata 70. Aczkolwiek kto wie co tam w ogrodzie lezy.
Poza tymi dwoma miejscami chlopaki kopia pod krzakami, wiec nie widac.
Hektorek poluje (bandzior jeden) na ptaki, ma juz 4 na koncie. Ja wtedy sie na niego obrazam i twierdze, ze bedzie mial zakaz spania w lozku, bo z bandyta spac nie bede. Moj maz na to, ze chcialam psa mysliwskiego (mial na myszy polowac) to mam, a ze ptaki lapie zamiast myszy ... :)

SolangeJa tez zazdroszcze cioci... Moja rodzina na wymarciu, w sumie mam tylko jeszcze mame i siostre. Mama wciaz aktywna zawodowo, od dwoch lat co pol roku wybiera sie na emeryture i wiecznie powtarza, ze tylko do ferii, albo tylko do wakacji.
Ja sobie posadzilam w ogrodzie polskie ogorki (takie na kiszeniaki), niestety posadzilam za pozno, krzaki wyrosly pieknie, ale ogorka nie uswiadczysz. Mama twierdzi, ze wybralismy zle miejce - za malo swiatla. Po nie udaly nam sie rowniez kartofle, salata. Jedynie koper i cebula jakos urosly.

KarimDawno nie bylam juz w polskim szpitalu, dziwne, ze wciaz jakimis smrodami leca. W dunskich szpitalach nie pachnie niczym, jest generalnie jakos bardziej kolorowo. NIe sa wcale przygnebiajace.

Wrocilam z psiej szkoly, pozniej, zeby bylo sprawiedliwie musialam pojsc z drugim psem na spacer, ale o dziwo czuje sie lepiej niz przed. Tak naprawde to tylko dzieki psom, wychodze z domu. Pracuje z domu, wiec pewnie gdyby nie potwory, to bym tygodniami swiata nie widziala :)

Co prawda nie stosuje się już lizolu do odkażania, ale wciąż oddziały zabiegowe mają swój specyficzny zapaszek. Jednak nic nie przebije swądu po elektrokoagulacji.

Karim współczuje wymiotów, a może to jeden z objawów ciążowych - nadwrażliwość na zapachy. W poprzedniej ciąży miałam tak z lodówką.

Jomira niestety moja pralka nie ma funkcji antygniecenia. To stary typ Whirlpoola, te nowsze np Boscha posiadają tę funkcję. Chociaż gdy nastąpi ten moment kiedy wyda ona swoje ostatnie tchnienie, to będę chciała kupić pralkę z funkcją odkłaczania albo szarpnąć się na taką z systemem prasującym.
Co do upraw, to nie przejmuj się w tym roku obrodziły jedynie komary i łyse ślimaki (tzn te bez skorupki). Mi w tym roku nawet gazanie nie powschodziły :Śpiący: nie mówiąc już o aksamitkach.

Asiunia fajno że autko kupione.

Karim
solange63

A ja jak rano miałam lenia, tak potem mi przeszło i posprzątałam i wyprasowałam całą stertę ciuchów. Też muszę mieć wszystko na sztywno, nawet ścierki kuchenne i pościel prasuję...

A czegoż innego można się spodziewać po gospodyni ze śląska ::): ścierki na baczność muszą stać. Obiad pewnie zawsze dwudaniowy? Zawsze podziwiałam dziewczyny ze śląska.
Pościel oddaję do magla, to wybitnie ponad moje pokłady cierpliwości.

To jak juz namierzysz swoja pralke to ja tez poprosze o cynk. Funkcja odklaczania i prasowania bardzo mi sie podoba.
Z racji tego, ze kundle maja prawo wstepu wszedzie nawet do lozka, klaki sa wszedzie. Ja mowie po prostu, ze sie szczepimy :)

Z tym pierwszenstwem to nie wiem, nie wiem... Zamierzam Was wykiwac :)
Moja mama urodzila sie 14.02 i zamierzamy w tym roku zaoszczedzic kase na prezencie i dac jej Majke :)

Z tymi komarami i slimakami to masz racje. Nawet mi kurde bez nie zakwitl :( dopisaly jedynie rododendrony.