Skocz do zawartości
Forum

Cycusiowe mamusie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ulla
Bugi wiadomo dla ciebie to też na nowe wdrożenie się w życie zawodowe i pogodzenie to z rodzinnym, a co do najmłodszej to myślę, że wiek 7-9 miesięcy to taki okres trzymania się ciągle mamy? Co myślisz o tym?

Coś w tym jest..., ale wydaje mi się, że z każdym dniem jest coraz lepiej:), co jednak jest gorsze, to z wiosną i moim powrotem do pracy, zaczęły się nam przyplątywać infekcje, a tak długo był spokój...

Ulla
ja pamiętam po moim...oszaleć można było, potem w okresie 3 lat podobno ma wrócić

Może niekoniecznie:), to ma chyba związek z pójściem do przedszkola, a Twój synuś już chyba do niego chodzi, więc myślę, że nie będzie jakiejś drastycznej zmiany:). Moja starsza córa bez problemu poszła do przedszkola, nie przeżywała rozstań ze mną, ale ona od początku była bardziej otwarta na ludzi niż Lidzia.

http://lbym.lilypie.com/ZH1Jp4.png http://lb2m.lilypie.com/G6KQp4.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-100_qwertyuiopasdfghf_2_U+la+la+Lidzia_16+z%B1bk%F3w+ma%3A%29%29%29.jpg

Ja jestem w trakcie oduczania Hani cyckowania,wyjazdy do szpitala do syna pokazały mi jak mocno jest od niego uzależniona i nie jest to tylko picie/jedzenie ale też cyckanie jak smoka,chciałam jej ograniczyć ale trzymanie jej przez cały dzień bez piersi i danie na noc powoduje ze w ogóle go nie chce go puścić,po kilku dniach kidy to była cały dzień z męzem ja wczoraj z ną zostałam a mąż pojechał po syna efekt był taki że nic nie mogłam zrobić bo ona chciała cycka a jak jej nie chciałam dać bo akurat jadłam to histeria,nie dała się nakarmić zupką/obiadkiem ani nic nie wypiła (soczek/herbatka) z 10 podejść do piersi z 5 jadła a drugie tyle to tylko go trzymała i tuliła się,jestem już tym zmęczona bo nie mam tylko jej i nie mogę jej poświęcić całego dnia na cyckowanie dla tego zapadła decyzja o całkowitym odstawieniu,jest ciężko bo jestem z nią kiedy chce cycusia,chcę aby czuła się ze mną bezpiecznie mimo braku cycusia.
Moje pytanie takie ile mleko odciagnięte może stać h w temp pokojowej?

Iwonka, to w takim razie trzymam kciuki żeby poszło jak najbardziej bezboleśnie dla Was obu. To zawsze jest trudna decyzja ale myślę, że sama najlepiej wiesz kiedy jest pora. Ja wiem, że mi będzie ciężko. Co do trzymania mleka to z tego co wiem około 8 godzin.

Dzięki,pytam bo zamierzam odciągać i w nocy jej podawać,jak na razie jest ciężko od wczoraj co chwile płacz,jest mi ciężko z tą decyzją ale i też jestem już zmęczona ciągłym wiszeniem na cycu,po za tym muszę teraz wykorzystać puki Mój jeszcze jest bo potem zostanę sama i nie będę mogła sobie pozwolić na ciągłe cyckowanie bo jeszcze są chłopcy.
Z odciąganiem zobaczymy jak wyjdzie bo być może jak nie dam piersi to z butli może w ogóle nie chcieć i na tym się zakończy.

Na razie pozostaniemy na cyckowaniu,pilnuje aby miała swoje stałe pory i przede wszystkim aby jadła a nie ciumkała,od jakiegoś czasu zauważyłam bunt u małej i nawet dziś lekarka widząc jej zachowanie powiedziała że ma bunt dwulatka dla tego w tym czasie nie chcę jeszcze jej dokładać braku cycka.