Skocz do zawartości
Forum

Cycusiowe mamusie :)

Rekomendowane odpowiedzi

curry
_Asiek_
A co powiecie na karmienie mlekiem 3,2% z kartonu 10 tygodniowego niemowlaka?

OMG kto ma takie pomysły? Ubiłabym... :/

MOja kolezanka, ma takie pomysly. Co najgorsze to ona nie da sobie wytlumaczyc ze krzywde dziecku robi. Twierdzi, ze starsza core, ktora ma teraz 9lat wychowala na mleku krowim i jest zdrowa to i malemu podaje :( o zgrozo! Sama mowi, ze mm to ona sie boi podawac, a karmila go do 10 tygodnia a pozniej stwierdzila, ze jej sie mleko wodniste zrobilo i maly byl glodny! Ogolnie rzecz biorac jest uparta wiec poddalam sie bo przeciez z koniem kopac sie nie bede. Jakbyscie mialy gdzies jakis artykul o wplywie karmienia mlekiem krowim niemowlakow to podlinkujcie, moze jak cos przeczyta to przestanie.

http://www.suwaczek.pl/cache/9350c56d70.png

_Asiek_
curry
_Asiek_
A co powiecie na karmienie mlekiem 3,2% z kartonu 10 tygodniowego niemowlaka?

OMG kto ma takie pomysły? Ubiłabym... :/

MOja kolezanka, ma takie pomysly. Co najgorsze to ona nie da sobie wytlumaczyc ze krzywde dziecku robi. Twierdzi, ze starsza core, ktora ma teraz 9lat wychowala na mleku krowim i jest zdrowa to i malemu podaje :( o zgrozo! Sama mowi, ze mm to ona sie boi podawac, a karmila go do 10 tygodnia a pozniej stwierdzila, ze jej sie mleko wodniste zrobilo i maly byl glodny! Ogolnie rzecz biorac jest uparta wiec poddalam sie bo przeciez z koniem kopac sie nie bede. Jakbyscie mialy gdzies jakis artykul o wplywie karmienia mlekiem krowim niemowlakow to podlinkujcie, moze jak cos przeczyta to przestanie.

nie moge tego czytać...krew mnie zalewa

marzen@
O Jesssuuuu, mleko wodniste się zrobiło :sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

hihi, oklepane :Oczko: Już innego wytłumaczenia nie można wymyśleć, zamiast powiedzieć, ze nie chce się karmić...

Curry- u nas nie przejdzie woda w nocy w żadnej postaci, czy to z kubka, czy niekapka... Oliwka raz spróbowała ode mnie kakao i chciała więcej.. Więc kupiliśmy jej MM i robię jej raz na tydzień lub dwa kakałoko, zazwyczaj jak ma rano luźniejszą kupke, po kakale wszystko się normuje ::): Ale samego mm nie ruszy. Ja jednak nie potrafię zrezygnować z mleka, nawet jak czytam o jego złych skutkach... :uff2:

Asiula- bo nic nie zastąpi prawdziwego cyca :Oczko:

Nie jestem w temacie od początku ale napiszę z własnego doświadczenia ( mając porównanie karmienia MM z karmieniem piersią) zauważyłam że przy karmieniu piersią dziecko jest spokojniejsze, nie nerwowe no i ten specyficzny rodzaj więzi między dzieckiem a matką. Wcześniej myślałam że to ściema ale teraz widzę różnicę. Więc cycki górą :smile_move: Mam nadzieję, że co najmniej rok będę karmić :)

Emiliai Lena dwa kradzieje a zarazem źródła energii :11_9_16:

Pierwsze dziecko (15 lat) karmiłam piersią 10 miesięcy- później niestety ciężka praca i pokarm zanikł. Z żalem musiała córcia rozstać się z cycem. Obecnie mam nadzieję, że karmienie uda mi się utrzymać przynajmniej tak samo długo. Cycowanie to jedno z najprzyjemniejszych rzeczy:), Nie jestem osobą o dużej wadze, czy dużych piersiach, a mimo to ma tyle pokarmu żeby wystarczyło Zuzi. Moje koleżanki są zdziwione, że mam pokarm, na pytanie co robię aby tak było odpowiadam- dużo jem, nie stosuję diet bo myślę o dziecku nie o sobie. Mała już dostała "trądziku"- zatem zrezygnowałam z mleka i produktów mlecznych- więcej krostek nie ma, a te które się pojawiły smaruję oilatum. Buzia już jest dużo lepsza- mam nadzieję że to jeszcze parę dni i będzie gładziutka, jak po urodzeniu.
Co do mleka od innych mam, z "banku"- myślę, że mogłyby pojawić się problemy u niektórych dzieci z alergią. Moja koleżanka zrezygnowała z karmienia piersią, bo nie mogła dojść na co jej szkrab jest uczulony. Gdy był większy okazało się że ma uczulenie na marchewkę - coś co podaje się dzieciom jako jedno z pierwszych dań.

http://www.suwaczki.com/tickers/8599dqk3p95p53lm.png]Tekst linka[/url][/url]]Tekst linka[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98ribqbkijq4m.png]Tekst linka[/url][url=[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/f2w

Agnieszka, karmienie i ilość pokarmu nie ma nic wspólnego z wielkością piersi. To jest mit kochana. Najważniejsze jest aby przystawiać dziecko i żeby prawidłowo ssało, regularnie. Nie załamywać się kryzysami laktacyjnymi i jest ok :) Ale rzeczywiście dobra dieta dużo daję. A co do marchewki to moja też jest na marchewkę uczulona więc mnie to nie dziwi wcale ;)

Jadzik, ja zrezygnowałam ostatecznie jak usłyszałam, że jest to "zupa z martwych bakterii" co generalnie jest prawdą po procesie UHT. Cofnęło mi się i tak zostało ;)) hahaha
Co do picia wody to ja liczę na to, że uda się z woda, bo w dzień nie chce nic innego. Odrzuciłam soki, herbatki, akceptuje tylko mleko i wodę. Więc może jest dla mnie jakaś nadzieja ;)

Freedeom
, trzymam kciuki w takim razie żeby był conajmniej rok! Ja też mam taki zamiar i chyba się uda;)

Margeritka weź sobie wyobraź że moja to ma 17 m-cy i robi to samo,zje np słoik zupy,ten taki dla dzieci 9m-cy on jest większy i jak ją wyciągam z krzesełka to od razu na rękach się wykłada do cycka a jak postawię na podłodze to histeria,więc wiem co czujesz bo ja ostatnio to już mam dosc,choć mam nadzieję że ta pogoda ciepła spowoduje ograniczenie w ciagu dnia.

Asiula- a wracając do karmienia dwójki, to myśle, że to starsze dziecko da się karmić tylko raz dziennie i to tylko tak do pocieszenia, że nie jest odrzucone od piersi, bo to mneijsze teraz go dostanie i to chyba nie jest aż tak duże dodatkowe obciążenie zważając na to, że noworodek praktycznie wisi na cycu, to tak jakby dodatkowo odciągać mleko raz dziennie, a niekóre mamy tak robią i mrożą. Dla sterszego jest to bardziej przywiązanie emocjonalne, więc skałd mleka pewnie bardziej dostosowuje się do noworodka, bo po ciąży i porodzie proces jakby zaczyna się na nowo, ale nie czytałam nic na ten temat, tak sobie sama to tłumaczę :Oczko: Jeśli o dietę chodzi, to dobrze zbilansowana dieta jest jak najbardziej wskazana przy karmieniu piersią ::): Jeśli moja Mała nie będzie chciała się odstawić od cyca, zanim nie urodzi się kolejna dzidzia, to będę starała się jakoś pogodzić karmienie dwójki :D Ale dzieci podobno często odrzucają cyca, kiedy mam jest w ciąży...

Moja dzisiaj była straszna przylepa do cyca, zauważyłam, że mam więcej mleka niż jeszcze mc temu, bo jak wyciągam cyca, to wypływają mi kropelki, czego już od dawna nie miałam:Szok: Oliwka zanim złapie cyca, to musi się tymi kropelkami pobawić, rozmazać :Padnięty:

Witajcie:)

Coś nie mogę Was doczytać, za mało mam czasu:36_19_1: Wróciłam do pracy, a Lidka tak średnio to znosi, bo po powrocie tylko ze mną chce być. Jak tylko wracam, to wciska się we mnie i cieszy jak nie wiem, choć krzywda jej się nie dzieje, bo jest z babcią. Poza tym nasze cyckowanie na tym nie cierpi, bo przyjeżdżam na karmienie:). Ogólnie mamy dwa posiłki bezcyckowe- na śniadanie kaszka na wodzie z owocami i obiadek. Nie są to duże ilości, ale na 3 godzinki wystarczają:). Przed wieczornym karmieniem też trochę kaszki. W nocy je przeważnie dwa razy. Poza tym sporo pije domowego kompociku, a kupki i tak są co 2-3 dni). Kryzys z jedzeniem stałych miała, gdy dopadło ją zapalenie gardła i skończyło się antybiotykiem (całą zimę była zdrowa, a jak mama musiała wrócić do pracy, to się rozłożyła).

Pozdrawiam wszystkie mamusie i maluszki:)

http://lbym.lilypie.com/ZH1Jp4.png http://lb2m.lilypie.com/G6KQp4.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-100_qwertyuiopasdfghf_2_U+la+la+Lidzia_16+z%B1bk%F3w+ma%3A%29%29%29.jpg