Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

Krawatek Tobię to się za ten komentarz dziwię. Misz masz? Nie! Głowa pełna pomysłów. A raczej dwie. Pracujemy, dużo, wychowujemy dwójkę dzieci - mamy ich 24 h/dobę. Misz masz? Piszę tu Wam o naszej walce i radości, jaką nam ona daje, jak nie chcę spać, bo życie kocham.

Czasami kocha się kogoś 100 lat, a ten ktoś odchodzi. Ale ta miłość ma WARTOŚĆ. Moja walka o firmę podobnie.

I też nie chcę i nigdy nie chciałam żyć bezpiecznie pod opieką rodziców, czy ograniczeń, jaką niesie za sobą praca u kogoś. Podejmujemy sami decyzje i godzimy się na konsekwencje. Nie zamykamy w jednym miejscu, kochamy to, co robimy i we wszystko wkładamy serce.

Nie znoszę zależności od kogokolwiek. Gdybym jutro chciała zobaczyć Wenecję, pojechałabym tam. Tak, to nie jest nudne. Czasami mamy z mężem pomysł - jedziemy nad morze i w pół godziny jesteśmy w drodze.

Ech, czasami mam wrażenie, że nie ma wokół mnie zrozumienia, bo nie ma PASJI.
Ale Ciebie krawatek bym o to nigdy nie posądzała.

Proszę, łasuchy :smile: Tarta z owocami - Przepis - łatwe, tanie, pyszne!

Powiem Wam, że UWIELBIAM piec. I pyszne zdjęcia też uwielbiam robić :smile:

Eulalia, nie będę teraz wypisać, że Cię rozumiem, bo tak naprawdę wielu rzeczy nie rozumiem :smile: - co absolutnie nie znaczy, że oceniam lub krytykuję, wręcz przeciwnie! podziwiam (zwłaszcza za odwagę i chęć podejmowania ryzyka, spontaniczność, radość życia) i mocno trzymam kciuki, żeby wszystko szło po Waszej myśli. Myślę, że najlepsze, co Cię spotkało, to znalezienie drugiej połówki, która ma podobną wizję życia i tę samą odwagę, by żyć po swojemu.

Krawatek, możesz być z siebie dumna, że trafiłaś z prezentem dla m.! I bardzo kochana jesteś, że szukasz dla niego pasji i zależy Ci na tym, żeby ją miał.

Agnisia, super, że Ulce podoba się w żłobku! Ach, jak ja bym chciala pracę, która pozwoliłaby mi na spedzanie czasu z dziećmi - czyli pracę od rana do popołudnia, a nie popołudniami i wieczorami, co mnie pewnie czeka :/ Chciałabym teraz byc Eulalią i kreatywnie wymyslić - i zrealizować! - coś, co daloby mi radość i satysfakcję z bycia i mamą, i kobietą pracującą. I jeszcze mieć odwagę ten pomysł zrealizować.
Na razie mam pomysł taki, że będę rok pracować tam, gdzie się uda - czyli pewnie w szkole językowej (uczyc bardzo lubię, ale popołudniami...? :( ), a potem postaram się wprowadzić w życie mój pomysł kawiarenkowy (który to w myślach i wyobraźni dopieszczam w każdym detalu...). W tej chwili finansowo nie dam rady.

No dobranoc jeszcze coś na dobry humor Isaac's Live Lip-Dub Proposal - YouTube

Miłych snów, miłego tygodnia!

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqgwqh7olh3.png
http://images39.fotosik.pl/166/486b0534ac2588d7med.jpg

W dzisiejszych czasach każdy ryzykuje, a najbardziej ten, kto oddaje innym swój los.

A poważnie - kawiarnia...
Hmmm
Arkady Wrocławskie - najlepsza kawa, jaką kiedykolwiek piłam.
Widok - wielkie akwarium z rekinem :) - to, które siedem milionów kosztowało :O

Menu - bezkompromisowe, rewelacyjne, bo - czekając na kawę czytasz wiersze.
Kawa - majstersztyk za 10 zł.

Ludzi masa, a czujesz się tak, jakbyś prawdziwie czas zatrzymywała :)

Marta też myślałąm o czymś takim jak Ty... ale przeliczyliśmy to z tatą... na moje (nie)szczęście.
w moim mieście raczej kiepsko by to wyszło, co innego w dużej aglomeracji.

Eulalio, to akwarium aż tyle kosztowało?? o kule... mnie nie poraziło;P jedyne co mi się kiedyś potobało, to to, jak pan płetwonurek je czyścił i nam machał ;)

MArta a filmik super!:)

jezu już mam stresa przed wyjAZDEM, oj rado pewnie mi da popalić...
muszę też torby zmierzyc bo nie wiem czy moja walizka na kółkach da radę, czy bede musiała tormę targać... bo mamy tylko podręczny. i pomimo tego, że za radzia płaciłam tyle, co za siebie, to jemu nie przysługuje żaden bagaż...no cóż...

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png

właśnie mi się przypomniało że zapomniałam Agnisi napisać że bardzo bardzo się cieszę, że się u Was wszystko ułożyło!!! :) i super że Ula się zaaklimatyzowała tak szybko :)
a nie mówiłam? ;) :)

a moja Ulla(sis) pojechała właśnie na ważny egzamin, ale była zestresowana, ale zd napewno, mądra dziewczyna z niej jest :)

Jeśli swoje trzy grosze mogę dodać to z Gnieznem też bym się trochę bała. Byliśmy w Gnieźnie dwa, albo trzy tygodnie temu i rzeczywiście było pusto. Ale doświadczenia w tej dziedzinie nie mam.

Akwarium z płetwonurkiem rzeczywiście pięknie wygląda. Nie ma większego akwarium w Polsce, zazwyczaj ludzie oczekują, że jeszcze gwiazda polarna za takie pieniądze będzie pływała, ale nie wszystko jest możliwe ;)

Myślę, że duża aglomeracja też nie daje pewności.
Marta - ja zaczęłabym małymi kroczkami.

Ja wiem, że myślicie o innego rodzaju kawiarniach. Za to mnie powalił smak kawy i klimat, który w nielubianych przeze mnie Arkadach zadziwił. Pyszna kawa jest w Walichnowej na drodze Wrocław - Łódź, dobra w kawiarniach Tchibo, a najlepsza w Lulu cafe.

Eulalio, otwieracie cukiernie?? :D

u was też tak gorrrrrrrrrrąąąąąąąąaaco??
:) :) :)
a w Niymcach ponoć leje...ehhhhhhhhhh.... wcale mi sie nie chce tam jechac... tylko sis mi brakuje. z żalem to pisze, ale boje sie konfrontacji z mama. ostatnio znowu nawywijała troche... i musze uważać zeby trzymac jezyk za zebami, bo nie chce mi się kłócić juz...... strach.

hah Marta jak ci nie wstyd :D

A na tartą skłądniki są, rosół się robi, zaraz chłopaki będą zajadać.

Fajnie byłoby, gdybyś miała jakiś przepis.
Ciasto bananowe rewelka
tarta nie wiem (ale nie dam galaretki, bo też chcę spróbować)

Marta! a czy wiesz że przez to zdjęcie wyleciał dyrektor pewnej szkoły?? :P wrzucił to na fb jako życzenia dla Kobiet i rodzice go za to zlinczowali :D nie mogłam w to uwierzyc :P

jestem wykonczona. nienawidze korków w taką pogodę.

a m. zabral kase i pojechał latać :D czuję że kiedyś pożałyję tego prezentu:P ale powiedział że tylko ten kurs zrobi zda exam i bedziemy jeździć razem:) oby!

Hej

Ciągle czasu mi brak....
Nie ma to jak samemu z 3 urwisów:lol:

To co pamiętam...

angela gratki:brawo::brawo:kierowco:wink:
kdrt super,że z nóżkami Adasia ok.
A pobytu w Turcji zazdroszcze.
U nas wakacje to marzenie..robota goni..
cafe gratki zdanych egz...:brawo:
Za reszte trzymam kciuki:great:
Marta brawo dla Olci za mówienie.
Twoje wypieki pierwsza klasa:great:.
Aaaa...kocham kwiaty ale nie w takim wykonaniu(pachy niech se gość wygoli:sofunny:).
krawatek miłego lotu życze:wink:
Agnisia super,że Ulcia w żłobku ok.
I,że wasze relacje na plus:)

Eulalio, ale kusisz tymi ptakami... mam ochote się spakować i w góóóóóóóóóóóóóóóóóóry!!!!

radziul śpi, a m. na paralotni lata. denerwuję sie...
ale też myślę jakie minimum spakować...bo to musi byc absolutne minimum....

Aisa... mi tam takie pachy nie wadzą... niech se każdy goli jak chce, to samo u kobiet.
ale dziewczynki masz SUPER!!!! a te czuprynki gęste, extra!
i cafe Twoi chłopcy czerescy!:Pnadal nie wiem który to kóry:)

ochhhhhhhhhhh ale mi Eulalio narobiłaś.... 'Hej w góry w góry , popatrz
tam wstaje blady świt
jeszcze tak nieporadnie chce ominąć szczyt..." :) mhmmmmmmmmmmmmmm