Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

Hahah też mam wielkąąąąą ochotę im dać, ale ostatnio sporo pokupowaliśmy do domu stół, dywaniki dzieciom i tam jakieś pierdoły, do tego sylwester przed nami a ja nie mam butow do kiecki, mój do garnituru :whoot::whoot::whoot: No ale po świętach mój ma wolne więc damy radę, gorzej jak nic nie znajdę... :lup:

A Oliwka tak u dziadków, przyjechali w sobotę i w sumie już wychodzili a mała do babci że chce z nimi jechać.... później mnie się pytała no to ją spakowałam i już.
A miałyśmy piec ciasteczka, musiałam sama bo ciasto już zarobione było... I choinkę ubierać.... a w zasadzie 3 bo do dzieci pokoi i ryzykuję i ubieram dużą do nas, już widzę reakcję Oskarka :D:D:D

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13041
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13040
http://s1.suwaczek.com/20091017040123.png
:Aniołek: 04.2005 :Aniołek: 11.2005

czesc :)

pewnie sie oskarkowi choina spodoba :) rado tak polubił naszego karzełka że sie nauczył podciagać na rekach na biurko żeby bombke pomacac... i tak sobie wisi w powietrzu co jakis czas:P

kuzwa tez mam dzisiaj sporo zalatwiania i do kato musze jechac.

powiem wam ze milismy 1 w miare fajną nockę od daaawna... tylko 2 pobudki!!! :) jA sie co prawda budzilam i sprawdzzałam oddech mlodego i wyciagalam gluty ale i tak bylo spoko

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png

Hej hej :)
Jak to miło, że o mnie pamięacie :):):)

I za ekspres też dzięki :)
Piotruś już cytuje :)

Tylko jesteśmy teraz na etapie Epoki lodowcowej - wszystkich części! - w szpitalu nie było innego wyjścia, więc zaraził się oglądaniem epoki, Sidem, wiewiorem i moją miłościa do mamutów :)

Przerypane macie z tymi facetami. Ja bym często znajdowała pretekst, żeby wyjść gdzieś, kiedy oni wracają z pracy, żeby zobaczyli, ile energii trzeba poświęcić dziecku.
I chyba nie dałabym życ :) - mój mąż to chodzący cud :) - pomaga, obiady gotuje, sprząta (czasami zdarza mu się zostawiać wszyyyystko na miejscu konsumpcji - butelkę po piwie, jogurt, kartony po soku), a po tygodniu zabiera się za rasowe sprzątanie :D - pierze dywan, zbiera zabawki, układa pranie, prasuje :D

Właśnie -Szyszka - gratuluję spadku wagi, nie powiem, że nie zazdroszczę i Angela - też super.

Arisa - super Twoje niuńki się bawią :)

Cafe - musiałaś pękać z dumy na jasełkach :) Olek super wyglądał :)

Nie spię od piątej, dekoruję pierniczki, lepię pierogi, potem bigos, więc trochę mnie dzisiaj czeka :)

A co do moich chłopaczków - zdrowi jak rydze :) - jestem przeszczęśliwa, bo szpital niekoniecznie posytywnie mi się kojarzył.
Do inhalacji barrrdzo polecam pulmicort, jest na receptę i dla dzieci alergicznych, ale zdziałał cuda - już zero kataru i kaszlu - aż dziwne, że jeszcze w zeszłym tygodniu bylismy taaacy chorzy.

Choinkę też już mamy taką wymarzoną - do sufitu, złoto-czerwoną, z suszonymi pomarańczami, słomianymi ozdobami, laskami cukrowymi i brokaktowymi bombkami :) są też autka, motor i kilka materiałowych gwiazd betlejemskich. To się pochwaliłam :)

Miłego dnia dziewczynki :)

ehhh baby, dobijacie mnie....ja musze wszystko po 100 razy powtarzać.

już mi lepiej, zeżarłam michę musli :D

rado zrobił mi tu znistę roku- oberwał tapetę, zerwał drzwi z biurka i gratis oderwał naklejkę ze ściany razem z tynkiem... szok... zaczyna sie... niedługo bedzie malował po scianach...

kurde, mieliśmy iść, ale postanowiłam położyc marudę spać i załatwimy wszystko jak wstanie bo jakos nie mam ochoty chodzić po urzędach z marudą.

Dzień dobry

Rano byłam na zakupach,teraz skończyłam sprzatać i znikam do kuchni-pewnie na cały dzień.
Mam w planach zrobić bigosik i ciasteczka.
A co z tego wyjdzie?To się okaże.

Eulalia ciesze się,że chłopaki już zdrowe.
Widze,że też dziś szalejesz w kuchni:wink:.

Nie doczytałam jeszcze,bo tak mało czasu a tyle do zrobienia(byłoby mniej gdyby diablice nie robiły takiego balaganu).

a jednak wzięłam rada na spacer, do biura i do urzędów, bo nie chciał spać, za to teraz mam spokój :)

kończę kawkę i do roboty!!!

Eulalio podsunęłaś mi wspaniały pomysł z tym wychodzeniem ;) dziękuję! mam nadzieję ze zadziała. i dzisiaj jak m. wróci to pojade do kato do biblioteki, booki zamówione;) i połażę sobie jeszcze po sklepach, a co! :) na jutro tez sobie wymysle zajecie :) może w końcu zrozumie.

Krawatek - jeśli mogę jeszcze - żeby nie mógł zarzucić Ci, ze zmykasz i się migasz, miej zawsze bardzo ważne zajęcia poza domem ;)

Ja dzisiaj jednak też bigos - Arisa - ciekawe, której wyjdzie, bo ja pierwszy raz w życiu robię i bez próbowania, bo jak wiecie nie jadam mięs ;)

Od rana zrobiłam.......23 pierogi, a w kuchni od piątej :D no, może od szóstej, bo jeszcze pranie układałam ;)

Eulalia zaszalałas z tymi pierogami:D.
Ale smaka mi narobiłaś...jakiś czas temu pól dnia lepiłam a tak szybko znikły:wink:..
A bigos może wyjdzie?Oststnio się udał.

angela fajnie,że Oliwka już w domu.
Święta bez śniegu????Zero atmosfery.

ufff pierożki zrobione i powiem Wam, że pyszne wyszły.
I z pierniczków też jestem dumna :) - są kolorowe i warte grzechu.
Piwo z syropem imbirowym wsuwam, bo bigos też się udał :36_27_5:

No właśnie - Adaś odrzucił karmienie piersią. W nocy zdarza mi się go namówić na jakieś pięć minut i lipa. Rano udalo mi się go nakarmić, ale później przez cały dzień robił awanturę. I tak przez cztery dni już.

A sztuczne wciągnął aż miło ;) - trudno. Nie tak to miało wyglądać, ale ma chłopak prawo decydować ;)

a co to makówki? - makaron z makiem?
Ja też nie robię bigosu na Wigilię :D - trochę byłoby to dziwne :P

Ale kutię robię - pycha :)

Angela - fajnie, że córcia w domu. Mam podobnie - jak Piotrusia nie ma źle mi na sercu - niby można odpocząć, ale chyba nie na tym życie polega :)

(przyznam jednak, że marzy mi się kilka dni w ciepłych krajach tylko z mężem i seks na plaży)

Krawatek - ja nigdy nie robiłam nic na Wigilię - no, może poza lepieniem pierogów i uszek.

A u Was pewnie moczka jest, prawda? - moja znajoma z Górnego Śląska rok temu dała mi spróbować. Takie to dziwne :)
Kutia nie jest u nas tradycją, ale nabytą tradycją :)

A jakie u Was są dania?

ja robię:
1sernik (tzn mąż)
2pierogi z kapustą i grzybami
3kutia
4sos grzybowy (z ryżem)
5karpatka (też mąż) - sam dla siebie :D - ja nie lubię
6pierniczki (słodkie też liczymy jako danie)
7uszka z grzybami
8zupa rybna (tylko dla męża)
9ryby smażone
10smażone tyby w zalewie octowej (ohyda)
11groch z kapustą
12kluski z makiem
13kapusta z grzybami
14paszteciki z grzybami i kapustą (półkruche)

Na razie mam dwie pozycje :Szok: