Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

hahaha Agnisia - góry z pracą się nijak mają, no, chyba, że na Litwie :D

Krawatek a gdzie byliście?
No i zębolków gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dwa na raz to musiała być masakra!

Moje chłopaki dzielnie chorobę znoszą, Piotruś śpi, drugi w tragicznej jakości ogląda Armagedon :), bo jak wiecie z telewizji zrezygnowaliśmy (ale jedynka i dwójka jakoś odbierają).

A auto jest duuuże - pacyfica w porównaniu z maluchem, którym jeździłam za czasów młodości (który nosił dumne imię Tiger) to autokar :D

Arisa - miłego wypoczynku i dziękuję za życzenia zdrowia dla moich chłopaczków

Agnisia - nie słyszałam jeszcze o maści majerankowej. Super, że działa.

Uciekam. Prawie 23.00, a ja jeszcze malinami się muszę zająć (wykupiłam babci spod sklepu ostatnie cztery koszyki i muszę z nimi walczyć) i dokumenty do uporządkowania.

Niech Wam się latające słonie w czerwonych kokardach przyśnią ;)
Dobranoc.

Dzięki Eulalia!!!:)
a wyszliśmy od Białego Kryża (między Wisłą a Szczyrkiem) i szliśmy kilometry trasą z przepięknymi widokami:) :)

aaaaaaa!! zapomniałam się pochwalić -spałam dziś do 10.40!!!!! co prawda w nocy sajgon, ale m. rano się zajął młodym i spałam, spałam spałam...a potem szybka akcja i heja z domu!! :) i tym sposobem mamy nadal syf w domu:P hihihihi
my idziemy na odcinerio z seriallo :)

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png

Hej hej
Krawatek - przyznam szczerze, że wielorazowe nie za bardzo dają radę w podróży. Po kilku wyjazdach zrezygnowałam i na wyjazdy używam pampersy. To znaczy Adaś. Ja nie :Oczko:

Pisałaś o tym, jak nie lubisz gumek.
A używałaś durex real feal? Polecam - zupełnie inne i jakby nieobecne ;)
Wreszcie byłam u ginekologa i wznowię tabletki.

A !!!! Zdjęcie Radzia nadaje się do druku w wielkim formacie :) - rewelacja!

Miłej niedzieli.
Wreszcie szczęśliwa.

czesc babuchy!

Krawatek- przeprszamz tym sprowadzaniem na ziemie haha zaczne od jutra :P
:hahaha:

eulalia- maść majerankowa, fajna sprawa, i naturalna. moja szwagierka ja używała do małej,a Ania mi o niej przypomniała świetnie pozwala oddychac zatkanemu noskowi;)
aaaaaa i nie uwierzysz dziś mi się śniłaś!!!! ale takie bzdury że rano jak wstałam to sama do siebie zaczełam się śmiać:hahaha:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40891.png

Eulalia
wow Agnisia - opowiadaj sen :)

jesteś pewna haha

no wię tak.
Byłyśmy w jakimś hotelu i już miałyśmy wyjeżdzać kiedy to nadjechał Twoj mąż z długonogą blond ktora spała w bagażniku bmw kombi. a Twoj mąż wyglądał jak z mafi wielki brzuch i łysa głowa haha ogólnie nas nie zaóważył więc postanowiłyśmy zostać tylko zmienić pokój. Kiedy siedziałyśmy i mówiłysm jaki to on jest wstrętny wyskoczył z pod kołdry i zaczoł Cie przytulać jak gdyby nigdy nic. :hahaha:
tyle pamiętam :)

Agnisia
Eulalia

jesteś pewna haha

no wię tak.
Byłyśmy w jakimś hotelu i już miałyśmy wyjeżdzać kiedy to nadjechał Twoj mąż z długonogą blond ktora spała w bagażniku bmw kombi. a Twoj mąż wyglądał jak z mafi wielki brzuch i łysa głowa haha ogólnie nas nie zaóważył więc postanowiłyśmy zostać tylko zmienić pokój. Kiedy siedziałyśmy i mówiłysm jaki to on jest wstrętny wyskoczył z pod kołdry i zaczoł Cie przytulać jak gdyby nigdy nic. :hahaha:

:sofunny: musze to przemyslec

Eulalia
Agnisia
Eulalia

jesteś pewna haha

no wię tak.

:sofunny: musze to przemyslec

haha coś czuje ze twój mąz dzieki moim snom dostanie szlaban na wyjazdy samemu haha.
z 2 str ciekawe skąd się takie bzdury w głowie biorą:lup:

hihihhii Agnisia - padłam, co za sen!!! :)

no i nie pojechaliśmy... nocka koszmarna-Rado z gorączką i płaczem. dzisiaj kaszle i katar ma taki, że masakra, nawet inhalacje na niewiele sie zdały. muszę kupić coś dobrego do inhalacji, bo sama sól fizjologiczna to nic. macie coś godnego polecenia??

a co myślicie o wick waporub(czy jakoś tak) albo rub arom dla takich małych?? może zdać egzamin? bo ja mam rub arom ale się boję, a mi to pomaga

i baaaaaaaaaaaaardzo chcemy kupić nosidełko, bo po ostatnich górach nie chcemy więcej żałować że nie wszędzie wejdziemy.
i upatrzylam takie:
TULI nosidło nosidełko ergonomiczne WYBÓR KOLORÓW (1813536321) - Aukcje internetowe Allegro

albo takie:
WOMAR nosidło, nosidełko ERGONOMICZNE ECO1 +kaptur (1805367227) - Aukcje internetowe Allegro

cena mnie trochę powala ale kurcze to chyba dobry wydatek. TULI jest super, ale 100więcej niż womar, za to womar mniej sprawdzony i to pierwsze takie nosidełka od nich, wcześniej produkowali "wiesiadełka" no i jest ból ;P a używanych takich nie ma, bo nowe i masz babo placek

Krawatek jak wiesz ja mam nosidełko tuli. Chusta trochę poszła w niepamięc odkąd mam wózek, który super się sprawdza, ale nosidełko polecam w 100%. Wcześniej wolałam chustę, bo choć trzeba było się w nią trochę pozawiązywać to sprawdzała się znakomicie na spacerach itd, a teraz właśnie nosidełko dzięki szybkości zakładania jest super.

To drugie nosidełko też mi się podoba, ale wydaje mi się, że może być za ciepłe. A w przypadku tuli ubrankiem kontrolujesz temperaturę.

A nie myślałaś o chuście wiązanej? Co prawda cena też powala (mam tańszą i droższą wiązaną i niestety droższa jest o wiele lepsza) - ok 350 zł, ale masz większe poczucie, że dziecko jest opatulone i możesz łatwo je materiałem ochronić, kiedy zaśnie.
Nosidełko nie jest już takie fajne dla śpiącego dziecka.

Ale na spacery i w góry musisz mieć :)

Agnisia - na szczęście mąż szlabanu dostać nie musi, bo nigdzie beze mnie się nie rusza :P
I jeszcze jedno - nie znosi bmw - zresztą tak naprawdę człowiek nigdy nie wie, czego może się spodziewać po sobie, co dopiero po drugiej osobie :D

A co do łysego to trafiłaś :D czasami mąż goli się na łyso i zapuszcza brodę hihi. Teraz ma okres normalności - klasyczna fryzura, brak zarostu, bo strasznie jest zadowolony z maszynki, którą sobie fundnął i czerwone oczy :)

Swoją drogą skąd Ci takie rzeczy do głowy przychodzą??? Może te grzyby ze spacerów :Oczko:

Eulalia
Agnisia - na szczęście mąż szlabanu dostać nie musi, bo nigdzie beze mnie się nie rusza :P
I jeszcze jedno - nie znosi bmw - zresztą tak naprawdę człowiek nigdy nie wie, czego może się spodziewać po sobie, co dopiero po drugiej osobie :D

A co do łysego to trafiłaś :D czasami mąż goli się na łyso i zapuszcza brodę hihi. Teraz ma okres normalności - klasyczna fryzura, brak zarostu, bo strasznie jest zadowolony z maszynki, którą sobie fundnął i czerwone oczy :)

Swoją drogą skąd Ci takie rzeczy do głowy przychodzą??? Może te grzyby ze spacerów :Oczko:

Twój mąż w moim śni był łysy jak kolano a do tego miał taaaaaaaaaaaki duży brzuch hahah
a skąd takie sny pojęcia nie mam, może faktycznie to te grzybki :hahaha:

krawatek- nosidła oba bardzo mi sie podobają tylko obawiam się ze w tym droższym Radziowi moze się średnio podobać bo ma ograniczone ruchy rączek wydaje sie ze bardziej niz w tym 2 z kolei ten 1 wydaje sie solidniejszy hmm pojecia nie mam ktory moze sie lepiej sprawdzić.
My dostaliśmy nosidło dla małej z chico ale leży nie uzywane bo nie ma pasa biodrowego i mnie za bardzo plecy bolą bo w sumie to mala wisi na mnie. Obiecałam sobie ze moze jak kiedys bede miec 2 dziecko to zainwestuje w chuste

Dobry wieczorek
Nasz wypad na wieś udany,dziewczyny szczęśliwe,pogoda dopisała-szkoda tylko,że tak krótko ale może w przyszłym tygodniu znowu pojedziemy.

krawatek zdjęcia super:Oczko:
Agnisia cóż za sen:sofunny:,ale się dośmiałam,hihi.
Eulalia nam w tym roku tak zeszło,że nie robiliśmy żadnych przetworów:Śmiech:

uffff padam na pysk a jeszcze tyyyyyyyyyyyyyyyle roboty mnie czeka.

byliśmy na zakupach(znowu) i wymyśliliśmy że robimy przemeblowanie -masakra. tu jest milion niepotrzebnych rzeczy!!!! i tylko lażę i przenoszę i wyrzucam... kiedyś to musiało nastąpić.

rado znowu ma gorączke. chyba nas czeka lekarz. a napewno żłobek odpada.
muszę okna z rańca pomyć bo kupiliśmy rolety i w końcu nie bedzie tych szpetnych firan i jeszcze szpetniejszych zasłon. tylko bedzie trzeba karnisz zerwać, ale to przy remoncie, bo bedzie syf.

kończę, ktoś robić musi;)

dobranoc!!!!
może jeszcze zajrzę;)

dzieki za opinie...myślę jeszcze o nisidełkach.

co do nalewek to nigdy nie robiłam, ale chetnie się skuszę jak macie jakieś fajne przepisy;)
buźka!

No ja też nie robiłąm poza powidłami śliwkowymi żadnej nalewki :Oczko:

A zamierzam zrobić nalewkę malinową, śliwkową i miodową. Mniam. A za rok spróbuję czy dobre ;D

A tak poważnie to chcę karmić Adasia do skończenia 1,5 roku tak, jak Piotrusia. Ale naleweczki zrobimy.

Krawatek - nie bój żabki - Radzio zaraz wyzdrowieje. Sama widzisz co u mnie - Piotruś zapalenie oskrzeli, Piotrek spojówek, Adaś dostał katarku i zaczął pokasływać, a ja zakatarzona. Do tego z nikąd pomocy. Musimy sobie radzić sami i jakoś zyjemy :)

szpitalowo się robi, a nawet nie zdążyło być zimno.
mój m. też marudzi że go wszystko boli... ale nim sie akurat mało przejmuję, bo leki dostał i koniec. tylko mędzi milion razy gorzej niż rado;) hihihihihihih

ale powiem Wam- SUPER!!!!! odwaliliśmy kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawał roboty:) mamy przemeblowany duży pokój i w końcu jest i kącik dla Radzia:) ma też swój dywanik ze ślimakiem, tylko muszę go jjeszcze wyprać, bo dłuuuuuuuuugo leżał za szafą (dywanik jest od mojej małej sis). ale jest super! :)

ale się napaliłam na te nalewki, oj Eulalio, narobiłaś smaka ;) tyle że ja nawet nie wiem gdzie się kupuje spirytus do takiego czegoś :P hihihihihihihi

dobranoc!!!;)

latam od rana
olka do przedszkola odstawilam,poplakam mi sie bidok moj
ale postalam pod drzwiami chwilke i bylo juz dobrze
ufff
chyba znow po weekendzie maly kryzys

a wczoraj K byl z nim u lekarza
na szczescie osluchowo dobrze,a kaszel od splywajacego kataru

chlopaki tez ciagle zakatarzeni
ale zeby kolejne wychodza wiec poki nie wyjda tak juz pewnie bedzie:Szok: