Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

Super Angela, że po wizycie wszystko w porządku :)
Ja dzisiaj troszkę się ruszam i dobrze się czuję. Zobaczymy, co gin powie, bo mam do niego wieczorem dzwonić. Na wizycie mowił, że nieługo będziemy mśleć, coz fenoterolem robić.

Ja rozwarcia na pewno nie mam - pessar je chyba uniemożliwia.

MatraN hihihi odważny ten Twój mąż :) - Angela ma rację, że warto o tym poczytać. Z tego, co wiem wwaarto, żeby przyporodzie w domu była położna, Może w razie czego z jakąś się umówić?
kdrt - z cc rzeczywiście nie łatwo sobie w warunkach domowych poradzić :D

Z Nitką nici, a ciągle myślę, co u niej słychać.

MartaN
Na dzien dobry porusze dosc kontrowersyjny temat - co sadzicie o porodach domowych?
Bo nas dzis tak zasypalo, ze nawet karetka tu nie dojedzie!!!
I wciaz sypie...
Chlopaki znow wagary, bo 80cm warstwa sniegu nie do pokonania przez jakikolwiek samochod. A plug tu podobno dociera kolo poludnia. MASAKRA...

A ja mam jutro na 8:00 na izbie przyjec w Poznaniu byc - JAK???

Poród w domu????Hmmmm,chyba raczej nie,bałabym się,że w razie jakiś komplikacji coś się stanie.Już wole szpital.

cafe82
dzien dobry

angela powodzenia u gina

marta no pogoda utrudnia zycie,to fakt :Histeria:

a ja od 2 tygodni nie moge spac
szooook
dzisiaj padlam po 4 :Zły:
a o 6 mlody juz na nogach
chyba nie musze mowic jak sie czuje

gin wczoraj chcial dac jakies tabletki ale juz tez pare dni sie przemecze

Współczuje takiej nocki.Odpoczywaj teraz i zbieraj siły kochana:Całus:

krawatek
hej dziewczęta :)
noi doigrałam się. widzę ,że jak większość z Was niezbyt dobrze dzisiaj spałam, budziłam się z powodu bólu brzucha!!! i na domiar złego był cholernie twardy!! wystraszyłam się i dlatego dzisiaj zostałam w domku, odpoczywam... juz jest ok, Mały się wierci i nic nie boli, ufffff...

u mnie też zasypało, tylko teraz jest ok, a wczoraj?? brrrr tak sypało,że nic nie było widać i do tego dołączył się przeokropny wiatr. zamiast jechać do babci 15min jechaliśmy godzinę!!

no i dzisiaj mają przyjść panowie wymienić drzwi wejściowe, mają kuć ściany więc syfu będzie sporo, ale przynajmniej będę pewna, że nie wylecą z framug :D obecne drzwi robił mój tato sam, jakieś 22 lata temu :D :D :D
w ogóle wczoraj jakiś nagły przypływ gotówki się udał;) mama mi dała na łózeczko dla Groszka, dzisiaj zamawiam, żeby nie wydać;) a tata powiedział, że w ramach prezentu świątecznego zapłaci nam za te drzwi... szok!!!
a propos łóżeczek, wiem że to już było,ale jakie macie??
i czy któraś potrafi wyjaśnic kolor - transparentna biel?? w sumie to czytałam,ale jakos nie potrafię sobie wyobrazić "białej mgiełki przez którą przebija struktura drewna sosnowego" :P ale to ktoś ujął:D

Super,że przypływ gotówki::):,u mnie na odwrót-odpływ:hahaha:,bo robie zakupy na allegro i przepuściłam już ładną sumke:hahaha::hahaha:(mój mnie powiesi za to):whistle:

krawatek
Angela!!! cieszę się że wszystko ok!!! :) niech sobieMaluszekposiedzi jeszcze u mamusi :)

ps. lecepojakies pieczywo bojeszczenicnie jadłam dzisiaj, to dopiero lenistwo!!! :D

Leć i jedz:D
Ja już się przeżarłam i teraz pije zdrową cole:D

kdrt
Krawatek mam takie same łóżeczko tylko kolor sosna. A wózek też miałam kupować ten jedo fyn ale trafiłam na promocje xlanderów i kupiłam xlandera zielonego.

Angela cieszę się że wszystko ok.

Wracam do gotowania ogórkowej.

Smacznej zupki:Całus:
:Całus:

Angela ciesze się,że po wizycie ok::):.

Nie wiem czy czegoś nie poplątałam ale jestem rozkojarzona:Szok::Szok::Szok:

Witam u mnie nadal śnieżno szkoła zamknięta siedzimy w domku juz.
Wrócilismy niedawno z miasta kupilismy cos słodkiego bo bez tego ani rusz....
no i oczywiście cos na obiadek

AAA i wstawiłam właśnie pierwsze pranie malutkich ciuszków ale mi sie tego zmieściło do pralki hhihi

ja łóżeczko planuje kupić takie
http://www.4kids.com.pl/produkt/klups%20radek%20VII%20teak1.jpg

na początku wymyślilam ze ma byc z szuflada ale zrezygnowalam...

krawatek
iga łóżeczko super,moja chrześnica ma takie samo :) umnie szuflada była wymogiem podstawowym ze wzgledu na to,zemamy mało miejsca.

kurde,byłam tylko na chwilkę w sklepie osiedlowym i znowumam skurcze.... :( oj,cos niedobrego zaczyna się dziać.... bozeby po paru krokach tak??

ja w swojej sypialni tez mam mało miejsca z racji że wstawie łóżeczko fotel i moja duuuza yuka pojdą do innych pokoi a pod łóżeczko takie bez szuflady tez cos mozna schowac hihi moze nawet wiecej niz do szuflady? ja juz nie chce z szuflada bo jak sobie pomysle ze bede musilaa zaspana wstawac i podchodzic do łózeczka brać dziecko to zeby mi ta szuflada nie prszeszkadzala ...

krawatek
kdrt hihihi u mnie xlander odpadł przez rozstaw kół ;) niemieści sie w sklepie :D

ja tak jak pisałam kupie Tako tyle ze nie Warrior juz bo wyszedł nowy model z nowocześniejsza rama i bardziej mi sie podoba...
A z moim M nie mogliśmy dojsc co do porozuminie w sprawie koloru ale juz mamy podoba sie nam obojgu (hihi dziwne)

http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozki/z_gondola/tako_jumper_x_2011/butterfly_1.jpg

tylko rama bedzie inna;-)

Zasypało chyba całą Europę, ba caaały świat - śliczne łóżeczko Iga i wózek ma niestandardowy kolor. Lubię, kiedy cos się wyróżnia
. My, tak, jak pisałam nad łóżeczkiem będziemy się zastanawiać jak nam synuś z maleńkiego łóżeczka/kołyseczki wyrośnie.
Pokażę Wam ostatnie zakupy :)
Strasznie lubię te maleńkie rzeczy. Wczoraj przyszła chusta kieszonka http://www.chusta.home.pl/foto/aukcje/kieszonka/2.jpg

a dla Piotrusia kupilismy tron :D
http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/30/94/28/1330942854
Znajoma dla syneczka taki ma i mówiła, że rewelacja, a później służy jako nakładka na sedesik i stopień, żeby dziecko mogło sobie rączki umyć :)

Eulalia
Zasypało chyba całą Europę, ba caaały świat - śliczne łóżeczko Iga i wózek ma niestandardowy kolor. Lubię, kiedy cos się wyróżnia
. My, tak, jak pisałam nad łóżeczkiem będziemy się zastanawiać jak nam synuś z maleńkiego łóżeczka/kołyseczki wyrośnie.
Strasznie lubię te maleńkie rzeczy. Wczoraj przyszła chusta kieszonka http://www.chusta.home.pl/foto/aukcje/kieszonka/2.jpg

Znajoma dla syneczka taki ma i mówiła, że rewelacja, a później służy jako nakładka na sedesik i stopień, żeby dziecko mogło sobie rączki umyć :)

a tron jest świetny;-)

a na chustach sie nie znam??

ja juz wywiesiłam pierwsze pranie..:dzidzia:

Odważna jesteś, że puściłaś męża. Mój za dako nie odjeżdża, bo może nie dojechac na czas :)

Kombinujemy jak możemy, żeby Piotrusia pieluch oduczyć, więc może tron pomoże. I mamy dwa w jednym - prezent od Mikołaja i niezbędnik (zwykły nocnik się nie sprawdził), teraz czekają "wielkie" zakupy - słodycze i książeczki świnki Peppy, która jest idolem Piotrusia.

O chustach już pisałam - Piotrusia nosiłam w kółkowej aż do 1,5 roku i rewelacyjnie się sprawdziła. można wejść wszęzie, gdzie wózek nie da rady, domem się trochę zająć, a bliskość z dzieciątkiem niesamowita. Fizjoterapeuci też bardzo polecają. I gnojek mi szybko usypiał.

Iga - u mnie też pierwsze pranie (wcześniej mąż wyprał w normalnym proszku i dodał dziecięcego płynu do płukania - pachniało w całym domu, ale nie wiem, co by był gdyby trafiło na ciałko noworodka)
Właśnie wyschło, a ja zabieram się do prasowania w pozycji półleżącej :D - rozłożę sobie wszystko na łóżku i film jakiś włączę. Może coś z tego wyjdzie...

Angela - obiecałam zdjęcia, ale niestety kiedy wreszcie akumulatorek naładowany okazało się, że kartę gdzieś wcięło i nie będzie mnie :I

iga7777
Witam u mnie nadal śnieżno szkoła zamknięta siedzimy w domku juz.
Wrócilismy niedawno z miasta kupilismy cos słodkiego bo bez tego ani rusz....
no i oczywiście cos na obiadek

AAA i wstawiłam właśnie pierwsze pranie malutkich ciuszków ale mi sie tego zmieściło do pralki hhihi

ja łóżeczko planuje kupić takie
http://www.4kids.com.pl/produkt/klups%20radek%20VII%20teak1.jpg

na początku wymyślilam ze ma byc z szuflada ale zrezygnowalam...

Ładne łóżeczka-podoba mi się:Oczko:

iga7777
krawatek
kdrt hihihi u mnie xlander odpadł przez rozstaw kół ;) niemieści sie w sklepie :D

ja tak jak pisałam kupie Tako tyle ze nie Warrior juz bo wyszedł nowy model z nowocześniejsza rama i bardziej mi sie podoba...
A z moim M nie mogliśmy dojsc co do porozuminie w sprawie koloru ale juz mamy podoba sie nam obojgu (hihi dziwne)

http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozki/z_gondola/tako_jumper_x_2011/butterfly_1.jpg

tylko rama bedzie inna;-)

:wink:fajny i super,że Wam się podoba:wink:

Eulalia

Na chustach się nie znam a tron czadowy:Śmiech::Śmiech:

Mój wrócił ze spacerku-wywaliłam go,bo plątał się po domu::):
A teraz cała 3 śpi a ja mam wolne:Oczko:

krawatek
Marta, to ja trzymam kciuki. ale mam nadzieję, że ja jeszcze dzisiaj nie będę musiała jechać do szpitala...tak booooooooooooooooooooooooliiiiiiiiiiiiiiiii !!!!! juz nie wiem co ze sobą zrobić, Mały kopnie co jakiś czas ale ból jest koszmarny... cholera :(:(:(

A może lepiej by było pojechać,żeby Cie lekarz zbadał?Skoro tak boli

cholera, dziewczyny kiedy się idzie z takimi rzeczami do lekarza?? może do jutra przejdzie? nie mam zadnego plamienia ani nic,tylko nie chce puścić... chyba sie Groszek na mnie wkurzył... kochaliśmy się z moim M. chwilę i tak złapało i puścic nie chce... ajajajajajjajjaj... Jużnie będę, obiecuję, tylko żeby Małemu nic nie było!! Lekarka mówiła ostatnio że nie ma przeciwwskazań...chyba sie zmieniło... ajjj.
tak patrzę, że chaotycznie pisze, alemam miliiony myśli w głowie....

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png

krawatek
cholera, dziewczyny kiedy się idzie z takimi rzeczami do lekarza?? może do jutra przejdzie? nie mam zadnego plamienia ani nic,tylko nie chce puścić... chyba sie Groszek na mnie wkurzył... kochaliśmy się z moim M. chwilę i tak złapało i puścic nie chce... ajajajajajjajjaj... Jużnie będę, obiecuję, tylko żeby Małemu nic nie było!! Lekarka mówiła ostatnio że nie ma przeciwwskazań...chyba sie zmieniło... ajjj.
tak patrzę, że chaotycznie pisze, alemam miliiony myśli w głowie....

hmm nie wiem co to moze byc ???????????? jejku musi Cię mocno boleć

Martuś trzymam za Ciebie kciuki, żebys szbko wróciła do domku i żeby z dzidziusiem było wszystko w porządku. Czekamy na wieści.
Krawatek - uważaj na siebie - może rzeczywiście lepiej podjechać do lekarza, albo do szpitala?

dzien dobry

krawatek jak tam?pisz kochana,bo sie zmartwilam
moja rada...ogolnie ...jak naprawde boli,cos niepokoi to lepiej dla swietego spokoju jechac na izbe przyjec chociaz,zrobia ktg,usg...zbadaja

marta mam andzieje,ze na spokojnie dotrzecie i planowo w niedziele bedziesz w domu

a ja mam wolny weekend
olas u dziadkow do niedzieli
musze zrobic ostatnie porzadki,ogarnac troche,bo w przyszlym tygodniu to juz na bank szpital i cc:Histeria:

noc jakoś przetrwałam... ruszał się Młody ok 4 nad ranem i to tak, że nawet mój M. się obudził, bo byłam do niego przytulona, kolejne nowe doświadczenie dla młodego Taty. Ale stresuję się nadal, bo dzisiaj tylko kilka kroków do pracy doszłam i znowu twardy brzuch i skurcze...ale nie są regularne więc to pewnie przez wczorajsze iraszki...ehhhh... teraz to mój M. już w ogóle nie będzie chciał... a mi się chce cały czas prawie, no ale w takim wypadku Grosiu ważniejszy...

a w ogóle to dzień dobry i miłego dnia!!

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png