Skocz do zawartości
Forum

Pół roku po porodzie a kolejna ciąża...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pewien problem który od paru dni mnie zastanawia.

Jestem mama półrocznego dziecka, mój partner twierdzi że znów jestem w ciąży bo brzuch mi się zaokrąglil. Ja tego nie czuje żebym była w ciąży ale czy to wogóle możliwe? Do tego waga mi podskoczyła do góry w ciągu 2 miesiecyw 5kg. Karmie piersią i powiem szczerze że piersi mi się troszkę zaokrąglily.
Ale czy to jest możliwe? Proszę bardzo o odpowiedź:):)

Gość patrycja`81

pewno ze mozliwe,nawet zabezpieczajac sie czlek w 100% ngdy nie ma pewnosci:D
ale nie przekonasz sie jak nie sprawdzisz:wink:

zaokraglony brzuch i skok wagi nie koniecznie przyczyna ciazy-po za tym 5 kg w ciagu 2 miesiecy to duzo,nawet jak i na ciaze

tez karmie piersia,i czasem mam wrazenei ze piersi mam bardziej okraglejsze-jak sie bardziej "wypelnia" mlekiem

to jest możliwe,ja czytałam że jak się karmi piersia to ze niemożna niby zajsc w ciąze bo jest podwyszony poziom prolaktyny,i poszłam do ginekologa i mu to powiedziałam a on na to że to są bajki i że mozna zajść w ciąże i śię przeraziłam,ze moge mieć 3 dziecko,ale naszczęście usg nic nie wykazalo,no i 2 tyg póżniej dostalam okres i założyłam spirale,mam ją już ponad rok i jestem zadowolona

KUBUŚ

Pbmarys to jest jak najbardziej możliwe i lepiej zrób test. Po ciąży kobieta jest tak samo płodna jak przed i nie ma znaczenia czy karmisz piersią czy nie. To że w czasie karmienia kobieta nie może zajść w ciąże to jakaś bajka i wcale w to nie wiesz. Sprawdź czy rzeczywiście jesteś w ciąży i daj nam znak. Kazde dziecko to wielkie szczęście... Pozdrawiam

http://www.suwaczek.pl/cache/a7fc4dfc01.png

http://www.suwaczek.pl/cache/7be3a61a97.png

:36_2_53:

Dzieki za dopowiedzi. Jednak nie jestem w ciazy bylam u lekarza. Wydaje mi sie ze hormony skacza albo cos innego. Wiem wiem ze w czasie karmienia piersia mozna zajsc w ciaze. Wiec tego typu bajki nie wierze. Owszem zabezpieczam sie prezerwatywami bo nie jestem zbytnio za antykoncepcja.. Ale to tylko moje zdanie :)

Dzieki jeszcze raz za wypowiedzi :mylove::zwyrazami_milosci: