Skocz do zawartości
Forum

Rodzic zapłaci za utrudnianie kontaktu z dzieckiem

Rekomendowane odpowiedzi

Prawo rodzinne idzie w kierunku zapewnienie pełniejszej opieki obojga rodziców nad dziećmi, także po rozwodzie. Częsta sytuacja, gdy matka lub ojciec, z którym mieszka dziecko ogranicza jego kontakt z drugim rodzicem, ma ulec zmianie. Pomóc ma w tym propozycja, zgodnie z którą rodzic utrudniającego byłemu partnerowi kontakt z dzieckiem, będzie musiał ponieść karę pieniężną. Projekt zakłada także, że kara pieniężna trafiałaby do kieszeni poszkodowanego rodzica.czytaj dalej

a jaki organ mialby te kary nakladac i egzekwowac? i jak ocenic te ograniczenia? ktos kto pojawi sie raz na miesiac lub 2 i ma nagle wychowywac dziecko, ktoremu ani razu pieluch nie zmienilo? a co jak rodzic nie ma funduszy na utrzymanie dziecka ?

cyt: To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce do herbaty nie świadczy o tym, że wszyscy s

Kurcze wkurzają mnie te projekty. Jestem za owszem, że nie wolno ograniczać kontaktów z dzieckiem obojgu rodzicom-ale co w sytuacji taka jak jest u mnie, że były mąż raz jest raz nie-sam sobie ustalił weekendy godziny których w ogóle nie przestrzega, potrafi nie przyjechać przez m-c. Jego spotkania z dzieckiem niczego dobrego nie wnoszą do jej życia-wypytywanie o mnie i dokuczanie-co z takimi rodzicami???Może dla takich olewatorów też znajdą jakąś sankcję-bo jak jednej strony przestrzegamy to i przestrzegajmy drugiej. Co o tym myślicie drogie forumowiczki?

http://www.suwaczek.pl/cache/2555a2fa51.png

"I znów mówi mi Twój głos, Twój zapach szepta chodź,chodź
masz w sobie coś co sprawia że Ci nigdy nie odmawiam..."